Ga naar inhoud

Peanut

Members
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Peanut

  1. Goed, hij was toch wel wat aangedaan van de operatie, en het doet rg raar hem niet meer te horen brommen constant :P

    Maar hij blijft goed eten en drinken (:

    Zijn favoriete plekje is trouwens onder mijn bed geworden daar vind ik hem nu altijd terug als hij niet te vinden is :P

    Heb wel even afgezien, meneer kreeg door dat als hij met zijn tanden aan die ijzere panelen kwam en dan eens aan trekken en hij kan ze weghalen dus af en to zit hij wel onder mijn bureau bij de kabels maar voorlopig niets kapot!

  2. Ja idd zelfd fokker als peanut, ach ik weet in kwade tong spreken van andere is niet wenselijk maar oke, konijntjes zaten daar op vuil stro in potkooitjes (weet niet of jullie die term gebruiken ? Potkooien/stallen worden nooit proper gemaakt er word gewoon altijd proper stro op gegooit tot je niet andders kan dat het uit te kuisen) De drinkflesjes zaten vol met algen. Heel raar want toen we Peanut gingen halen zag alles er veel properder en netter uit dan nu.

    Ik denk dat ik eindelijk het hooi gevonden heb! Voor de eerste keer was zijn hooi op toen ik opstond (normaal eet hij er amper van dus ligt er altijd nog overschot)

    Nu hopen dat hij eindelijk uitvind hoe die drinkflesje werken (hij had bij de fokker gewoon een potje met water) en dat doe ik hier nu ook want hij snapt het niet hoe die flesjes werken maar als hij samen zit met peanut zou ht makkelijker zijn als hij uit de drinkfles kan drinken

  3. Ja ik wil zijn eenaamhid wel veranderen maar ik durf hem nu niet goed te castreren met al deze problemen zodat ik hem kan kan koppelen met mijn peanutje. Zou ik toch de kans wagen ? Even door de zure appel bijten en hem laten castreren dat hij binnen een maandje bij peanut kan ? Ik weet het niet, ik heb zo schrik dat als ik de gok ga wagen, hij terug enorm stress vol gaat worden

  4. ik heb vanalles liggen in zijn hok, een opgehangen hooi balletj, en plastiek flesje met gaatjes in dat als hij er tegen duwt krijgt hij eten, heb zo een lente rol met wat hooi in ook, en nog allerlei speelgoedjes en dingen (soms dingen van bij de paardden die ik in het verkleind heb nagebootst) maar het lukt gewoon niet :/

  5. Heeey

    Tja de titel zegt het hé, de kopzorgen kennen geen einde. Het gaat nogaltijd niet super met Smeagol, soms keutelt hij hele dag niet, en vandaag raakt hij weer amper zijn eten aan... Korrels,kruiden en fruit, hij laat het allemaal maar verdacht links liggen.

    De Da is ondertussen weer 3x geweest, 1x inverband met mijt (ik zag zwarte bolletjes kruipen niemand anders zag ze in zijn vacht maar ik wel en de Da ook!) en dan nog 2x voor zijn weinig eten en keutelen...

    Elke keer word er mij wel gezegd het is oké, er is niets zienbaar mis, toch kan ik het me niet helpen zorgen te maken. Hij beweegt amper, duwt altijd zijn stro opzij om op de bodem van zen kooi te liggen, enja weinig eten en keutelen..

    Ik krijg er gewoon zoveel hoofdpijn van...

    Iemand raad? Tips van dingen die ik kan doen om hem toch wat actiever te krijgen en wat meer uit zen schulp?

    Hij zou trouwens 1jaar oud zijn (mss is zijn leeftijd een intressante factor ?)

  6. We zijn ondertussen al een week verder.

    Voor de info het gaat al beter met onze smeagol. Hij heeft zich eindelijk aan het eten gewaagt!

    Maar nu blijft hij maar stro eten. Hij heeft tonnen hooi ter beschikking en eet er ook van(!!!) maar zo af en toe blijf hij stro eten..

    Ik zat me nu te denkn om gewoon het stro weg te halen ? Ik zie dit nog af en toe hier op BB maar ook andere plaatsen, e n zat me nu te bedenken, zou dit geen oplossing zijn? Hij zit binnen en het zou voor minder sttress zorgen als ik de kooi moet uitkuisen ( mnr blijft ook strict zijn toilet als zit plaats gebruiken ipv voor de drolletjes :')

  7. Oké hier even verder bouwen. Het gaat al een stuk beter, nou niet dat ie me doodgraag ziet komen hé (;

    Maar hij durft al te bewegen in mijn bijzijn en plat op de grond duwen is niet meer nodig, nu is r nog zo iets.

    Hij komt dus niet zijn kot uit, en het is nou niet alsof ie niet over de rand zou geraken. Maar ik vind dat hij met zijn kotje waar hij in blijft plakken wel nogal weinig plaats heeft. Nu is hij wel niets zoals ons peanut, die s'nachts sprintjs begon te trekken en regelmatig uit de bocht vloog omdat ze veel de snel ging. Zou ik hem een beetje moeten aanmoedigen eruit te komen of zou ik beter iets hebben van, als hij nood heeft aan meer beweging komt ie er zelf wel uit ?

    (Och man da ventje gaat afzien als ie bij mijn hyper nijnsel komt te zitten xd)

  8. Hij komt van bij dezelfde fokker als Peanut... Nu peanut was onwennig maar dat is snel overgegaan. Ik snap het daarom niet goed. Oké het is geen 5sterren hotel daar en buiten het nodige krijgen ze daar geen verwennerij maar die vrouw is wel bezig met haar konijntjes.

    Ondertussen eet hij al redelijk, zijn korreltjes zijn na 3dagen eindelijk op. En hooi begint in properties te dalen, nouja het rozenbottel hooi.

    Medische is er niets hé mensen, dag 2 ben ik naar de DA geweest die heeft hem dan ook volledig onder de loop genomen.

    Geen tandprobleempjes, alleen zijn darmpjes die nogal traag gingen. Maar dat wijte hij aan strss, Smeagol heeft toen een spuit gehad en ik heb dwangvoeding mee gekregn, maar die heb ik gelukkig niet moeten gebruiken.

    Dat van die kruiden met hooi mengen ga ik eens proberen want het is nou niet dat hij al normaal eet! (:

    Het is idd erg frustrerend allemaal..

  9. Dat snuffelen enzo doet hij al, het is gewoon moeilijk hem iets lekkers te geven als hij flink is want hij wil niets.

    Heb wel gezien dat hij eindelijk een stukje wortel gegeten heeft.

    Dit is sinds deze middag het eerste :(

    En euh hij eet ineens stro ? Is dit wel gezond ? :s Heb hier 3 soorten kruiden hooi en normaal hooi in zijn hok liggen

  10. 3dagen, 3dagen hebben we smeagol en wat een gedoe is het al geweest.

    Na dag 2 mochten we al naar de dierenarts. Hij at niet en had geen uitwerpsel.

    Drinken was ook veel minder dan normaal.

    DA heeft hem een spuit gegeven en het leek allemaal even prima, meneer at zich kapot, maar vandaag een dag verder, eet hij maar hééél weinig.

    Af en toe een klein beetje biks, hooi laat hij links liggen. Telkens als ik kom kijken drukt hij zich helemaal plat tegen de grond en begint zwaar te ademen. Pure schrik dus, maar ik weet niet goed wat aan te vangen. Ik heb hem vandaag gefilmd en zolang ik er niet bij ben gedraagt hij zich normaal, al ligt hij wel redelijk veel neer(nu ben ik hem wel aan ht vergelijken met onze peanut natuurlijk die geen seconde lijkt te rusten)

    Nu keutelt hij ook verdacht weinig (heeft in de afgelopen dag slechts 5 keuteltjes gelegt)

    En ik krijg hem maar nit aan het eten. Ik heb al munt geprobeert, gras, stukje appel, stukje wortel, verschillend soorten kruidenhooi het doet hem allemaal niets en ik zit met de handen in het haar.

    Ik weet dat dit deels te wijten is aan zijn angst, maar hoe leer ik hem eigelijk het beste (zo snel mogelijk) dat ik absoluut geen bedreiging ben. Zeg niet dat hij al om aaikes moet komen vragen of dergelijk maar het zou fijn zijn als hij zich niet altijd plat drukte met zijn oortjes in zijn nekje ..

  11. Dat wist de fokker niet meer, nu het is zeker een volwassen dwergje, daar twijfel ik niet aan!

    Maar enfin, sinds vandaag zie ik duidelijk dat hij eet en drinkt en weldegelijk kan rondspringen als ie daar zin in heeft dus het lijkt wel oké te zijn maar ik bijf het opvolgen

  12. Oké, dus ik heb net een mannetje bij weesten halen.

    Dit om als vriendje voor peanut te dienen, maar meneer is nog niet gecastreerd, dus ja.

    Ik wil hem ook niet vandaag op morgen laten castreren bij wijze van spreken want heb schrik dat dat net iets teveel spanning gaat geven aan mnr.

    Maar (nu het lekker stil en laat is) merk ik iets raar op. Mnr knort af en toe eens, zonder enkele aanleiding hoor! Maar af en toe hoor ik hem knorren.

    Moet ik me hier zorgen over maken?

    Ik las dat het met eenzaamheid te maken kan hebben maar ja tot zijn balletjes eraf zijn zal het toch even door de zure appel bijten zijn vrees ik :/

    Maar zijn er nog andere mogelijkheden?

    Het is ook totaal geen hard geluid! Zijn kooi staat achter mijn bureautje en ik hoor het zelf niet luid en duidelijk

    Liefs,

  13. Hooi

    Ik zit hier met een beetje van een probleem?

    Al een paar dagen is nijnsel erg euhm enthousiast(?) naar voedsel toe

    Ze stormt er op af van zodra ik een kommetje zet, en kan echt bijna 4x over de kom vallen in haar haast om erop te stormen. Het is ook binnen 5min op, vroeger was dit helemaal niet het geval, haar dosis eten is helemaal niet verandert en aangepast aan haar gewicht.

    Ze heeft altijd hooi ter beschikking...

    Nu heeft ze wel een veel grotere ren waar ze veel meer in kan spelen, kan het daardoor zijn? ZOu ik haar meer korrels moeten aanbieden ?

  14. Ik ben benieuwd wat jouw papa de hartchirurg noodzakelijk vindt. Ik denk niet dat hij vaak myxomatose behandelt in zijn ziekenhuis, maar het is geen leuke ziekte/dood voor je konijn. Noodzakelijk? oor de meeste konijnen niet, want die zullen het nooit krijgen. Maar je zal maar net diegene hebben die het wel weet op te lopen. Tja, dan was de vaccinatie toch wel vrij essentieel....

    Neen maar mijn papa krijgt wel mensen over de vloer die andere dodelijke mensenziektes,waar mensen ook enorm van afzien, over de vloer krijgt, waar tegen ingeënt kan worden, en toch beslist het bij zijn kinderen niet te doen.

    Daarom dat ik dit erbij geef, dus niet de hartchirurg maar een hartchirurg, dat hij ondanks hij ziektes bij ons zou kunnen 'vermijden' door inenting toch beslist dit niet te doen.

    Ik weet niet, ik zit er een beetje dubbel mee, maar ik ga zeker niet inenten met de gedachte van, als ze het krijgen had ik het kunnen voorkomen want helaas geloof ik daar niet in.

  15. Hallo,

    Ik had onlangs een erg intrssante discussie met vrienden, buiten konijntjes heb ik ook een pony, en nouja ik ben er zelf ook nog :P

    Ik ben door mijn papa, die trouwens hartchirurg is, altijd geleerd geen vaccins of medicatie te krijgen tenzij echt nodig. De verplichte vaccin hier in belgie (weet niet of dit verschilt met nederland) heb ik dus gehad, maar voor de rest word ik niet ingeent.

    En bij mijn dieren pas ik hetzelfde toe, geen inentingen tenzij verplicht.

    En onlangs kreeg ik daar een hevige reactie op, ik werd verweten dat ik mijn dieren opzadelde met ziektes, nu dit is niet de eerste keer dat ik konijn heb, noch paarden en ik heb eigelijk nog nooit ergens last van gehad.

    Ik heb mijn vroeger pony laten inenten omdat ik op wedstrijd ging en ik kreeg juist meer te maken met ziektes, en zelf eens een zware allergische reactie op een spuit.

    Daarbij is er van vele vaccins nog geen uitsluitsel dat ze de ziekte voorkomen, de kansen verminderen misschien, maar voorkomen daar zijn ze vaak helemaal niet zo zeker van

    Ik was eens benieuwd wat julli idee hierover is. Enten jullie jullie diertjes in ? Onder welke omstandigheden? Met welke gedachte?

    Als dit verkeerd staat spuit het me zeer (:

    Liefs,

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .