Ga naar inhoud

imke05

Members
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door imke05

  1. Spook ziet er bij mij ook echt verschrikkelijk uit met zijn verharing hoor. Duurt volgens mij ook al ongeveer 2 maanden. En ook deze meneer weet precies wanneer de handdoek en de borstel tevoorschijn komen en krijg je hem nauwelijks meer te pakken! Probeer af en toe met knuffelen wat te plukken zodat het niet al te vervelend voor hem is. En Buster krijg ik echt geen haartje vanaf met borstelen, heel apart dat verschil!


  2. Mijn dierenarts zegt er altijd bij dat het best zou kunnen dat ze er wat hangerig van worden. Buster heeft hier geen last van maar bij Spook zie ik het ook altijd wel een beetje hoor. Zolang ze gewoon eten/drinken/keutelen zou ik me niet teveel zorgen maken. Tenzij het echt meerdere dagen gaat duren. Moet ik er wel bij zeggen dat mijn nijntjes ook al weer wat rustiger zijn nu door de warmte. Wellicht dat dat bij jou ook meespeelt.


  3. Bij mij vond Spook het laminaat in het begin ook erg eng. Ik had voor de kooi een badmat liggen zodat hij tijdens het eruit springen tenminste goed kon landen. Maar ik merkte al snel dat hij niet de badmat af durfde te gaan. Zodra hij er een keer op zat heb ik de badmat rustig verder van de kooi getrokken met konijn en al er op. Dit zodat hij het laminaat wel op moest om terug zijn kooi in te komen. De ruimte tussen hok en badmat heb ik steeds vergroot en na een paar dagen ging meneer overal de kamer door op het laminaat!


  4. Sinds een paar weken heb ik Buster in huis. Nu is ze duidelijk gewend aan alles en rent ze met een rot vaart de bank op en af. En geen probleem als je er zelf zit hoor, dan rent ze gewoon over je heen! Erg gezellig maar heb haar er gisteravond toch maar een keer vanaf gezet, probeerde wat op de laptop te doen vloog mevrouw constant over het toetsenbord! Stiekem toch wel erg grappig hoor!!


    Daarnaast is Spook echt een lief en rustig sukkeltje, Buster met haar drukke streken springt gewoon over hem heen als hij in de weg ligt. En Spook zit dan steeds weer verdwaasd te kijken wat voor stipje weer langs hem kwam. :rofl:


    • Vind ik leuk 1
  5. Hallo,


     


    Sinds een paar weken is Buster bij ons in huis. Tussen haar en Spook gaat het super en ze voelt zich helemaal thuis. Nou is ze alleen nog erg schuw voor ons.


    Maar beetje tegenstrijdig is ze wel, ze komt regelmatig bij je kijken wat je aan het doen bent. Zeker als ik met het hok bezig bent komt ze echt naast me zitten. Ze eet uit je hand, neemt stokjes van me aan. Maar iedere keer als ik haar een aai wil geven rent ze snel weg. Behalve als ze in haar hok zit dan komt ze bij de tralies smeken om een aai. Nu ben ik sinds gisteravond bezig om languit op de grond naast haar te gaan liggen  en mijn hand gewoon naast haar te leggen. Om haar te leren dat die hand niks slechts doet.


    Nou ging dat prima dus af en toe een kleine aai mogen geven. Maar ze was ook met een stokje bezig en als ik die probeerde aan te raken reageerde ze erg fel en begon ze te krabben/graven om mijn hand. Af en toe haar hoofdje erbij maar echt bijten deed ze niet. Ik merk dat ze dit ook doet als ze in het hok zit en ik de handoek bijvoorbeeld probeer recht te leggen. Wat dan weer raar is dat ze dit weer niet heeft met het etensbakje, dus echt hoknijd lijkt mij niet? Zeker ook omdat ze ruimte genoeg heeft!


     


    Iemand een idee waar dit gedrag vandaan kan komen en hoe ik haar rustig kan laten wennen dat een aai best lekker kan zijn?


  6. Hallo allemaal,

    sinds gister avond is spook behoorlijk aan het niezen en vanochtend klonk meneer als een klein varkentje. Dus ben ik vanmiddag meteen naar de dierenarts gegaan. Zoals ik al dacht kwam het inderdaad door snot in het neusje.

    Nou is de volgende behandeling met de dierenarts afgesproken en ik vroeg me af of dit jullie bekend voor kwam. Ik vond de arts namelijk een beetje onzeker ogen. Was ook een andere arts dan normaal. Maar goed hij heeft spook een injectie met peniciline gegeven en dat moet nu om de 3 dagen herhaald worden. Wat ik best stressvol vind voor een konijntje om iedere 3 dagen in een hokje naar de dierenarts te worden gesleept. Daarnaast kreeg spook ook ondanks dat hij geen koorts had "voor de zekerheid" een spuitje met ontstekingsremmer.

    wellicht dat jullie hier een mening over hebben. Hoop dat het een hele normale behandelingskeuze is, maar ja toch een bezorgde konijnen mama ;)

  7. Ook hier staat de boom, wel op een kistje van 40cm hoog. Meneer snuffelt heel de dag er wel aan maar eet geen naalden. Terwijl er met het opzetten echt genoeg lagen. Ook hier is het interessanter dat er ineens een kastje weg is en hij achter de kerstboom kan liggen. Nieuwe favoriete plek!

  8. Ben gister inderdaad eventjes terug geweest bij de dierenarts, en zij adviseerde ook inderdaad om ontlasting onderzoek te laten doen. Dus ga dat van de week eventjes doen. Helaas betaal ik hier 18,50, wel groot verschil als ik hoor dat jij 10 euro betaald. Maar ach alles voor het beestje ;)

  9. Dankjewel voor je reactie. Helaas weet ik bijna zeker dat het geen bdk's zijn. het is echt dunne poep waar geen rondje in te vinden is.

    En meneer zit ze regelmatig voor mijn neus op de bank op te eten dus dat is het probleem niet.

    Ik vind soms 1x per dag een mini "plasje" poep in het hok, maar vaker dat hij gewoon een beetje een vies kontje heeft waar het aan blijft plakken. Maar vind het zo raar dat er de rest van de dag echt hele normale best droge keutels uitkomen.

  10. Dankjewel voor jullie reacties. Een nep boom gaat echt tegen mijn kerst principes in dus heb inmiddels een kist op de kop getikt waar de boom mooi hoog op kan komen te staan. En laten we hopen dat de aantrekkingskracht voor spook niet al te groot is. Anders moet de ren er maar omheen!

  11. Alvast excuses voor het lange bericht maar wil het even goed duidelijk hebben.:-)

    Ongeveer anderhalve maand geleden kreeg spook af en toe wat plakpoep/diarree.verder gewoon keurige normale keutels, maar het lijkt alsof er 1x per dag wat nattigs uit komt. Meteen gestopt met het geven van groente en ook op dieet van hooi en water gezet.helaas is meneer nooit een echte hooi eter geweest en na bijna 2 dagen nauwelijks eten ben ik gezwicht en heb ik m weer zijn ss gegeven.

    Leek toen even beter te gaan maar na wat andijvie en witlof in de daaropvolgende weken kwam het toch weer terug.

    Nou ben ik gister naar de dierenarts gegaan voor advies zonder konijn. Wilde hem de stress besparen en eerst even wat informatie. Toen heb ik een doos vetcare plus van supreme science mee gekregen speciaal voor de stoelgang. Wordt meestal aan konijnen met echte diaree gegeven.ben ik gister middag dus mee gestart, ten eerste vind meneer het maar niks en eet zeer weinig. En ten tweede heeft hij vandaag veel meer plakpoep gehad dan normaal. dus heb ik de schuld bij dat voer gelegd en ben er mee gestopt.

    Heeft een van jullie ervaring met dit voer?

    En heeft iemand tips wat ik nu het beste kan doen.

    Voor de duidelijkheid hij is nog even actief als altijd, poept en plast eigenlijk behalve die ene keer per dag heel normaal en heeft prima eetlust zodra hij ss in zijn bakje krijgt.

  12. Hallo allemaal,

    Aangezien dit mijn eerste kerst wordt met konijn even een vraagje.

    Ik zet altijd een kerstboom neer maar is het schadelijk voor konijnen als ze daar aan gaan knagen?

    Weet namelijk zeker dat spook dat gaat doen hahaha

    Alvast bedankt voor de reacties

  13. Toevallig zat ik net met spook te knuffelen en hij doet dat ook soms. Hij zit vaak op de leuning van de bank bij mijn schouder. Dan zit ik hem lekker te aaien, en als ik dan stop begint hij mijn schouder te likken en beetje te knabbelen. Soms iets te hard en als ik dan auw zeg schrikt hij zich te pletter. Ik heb het idee dat hij het een beetje uit genegenheid doet. En vooral aandacht vragen, bij mij dus met de dringende vraag uuhm aai eens even verder!! Misschien dat dat bij jou ook het geval is.

  14. Hee,

    Gister merkte ik dat Spook een beetje diarree leek te hebben, zijn kontje was in ieder geval een beetje vies. Dit dus een beetje proberen schoon te maken, maar daar ging hij zelf gelukkig snel mee verder. En daarna zag hij er weer netjes uit.

    Net alleen in het hok een klein "plasje" diarree gevonden....

    Verder heeft hij in zijn toilet wel normale keutels ook zijn gebruikelijke hoeveelheid. Hij eet goed, en gedraagt zich zoals altijd (nieuwsgierig aaibaar en levendig:mdr:)

    Ben sinds gister al gestopt met het geven van groenten. Hij krijgt nu alleen biks (SS) en hooi, alhoewel het geen grote hooi eter is. Hij heeft de afgelopen tijd niks anders dan normaal te eten gekregen, alleen wat meer andijvie dan normaal. Maar daar heeft hij altijd goed op gereageerd.

    Kan ik nu nog iets doen om erger te voorkomen?

    Groetjes

  15. Mijn Konijn breekt de tent af voor het snoepje "wortelhapje, knaagknabbels, hope farms". Ideaal om hem mee z'n hok in te lokken.

    Verder geef ik altijd witlof en wortel.

    Gewoon kijken wat je konijn het lekkerste vind, en dat niet standaard geven maar wat meer als traktatie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .