Ga naar inhoud

Alicia

Members
  • Items

    343
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Alicia

  1. Een van mijn konijnen was er ook slecht aan toe na narcose/operatie. (~6,5jr toen, nu 7) Bij haar was het wel zo dat ze al 1 week goed ziek was, en toen operatie moest ondergaan voor het verwijderen van dikke baarmoeder + 2 tumoren.


     


    1,5 week lang had het bij haar geduurd voordat ze verbetering toonde. In die 1,5 week ging het alleen maar slechter, niks eten, knarsetanden, alleen maar ingekropen zitten.. Zelfs aantal keer gehad dat ik niet meer durfde te kijken omdat ik bang was haar dood aan te treffen... Gas en verstopping. Na 1,5 week lang met metocloral, cisaral en metacam aan de slag geweest te zijn (dat ze trouwens meer uit dr mond liet vallen dan innnam) ging het plotseling eigenlijk met een sneltrein vaart beter.


     


    Met een ander konijn ook 'n keer gehad dat het 2 weken duurde voordat z'n darmen weer is 'n keer opgang kwamen en hij weer zelf ging eten..


     


    Je moet natuurlijk je konijn niet onnodig 'in leven houden' door medicatie en dwangvoeren maar wat ik hier mee wil zeggen is dat het goed kan voorkomen dat (flinke) darmproblemen een lang en intensief zorgproces vereist eer je verbetering gaat zien.


  2. Nino is al enkele uurtjes weer terug en is veel beter door deze operatie gekomen. Vorige keer 1,5 week echt doodziek geweest nog erna, maar nu al gelijk hooi eten, drinken, en zelfs al aan de brokjes !! Keutels liggen er ook al. Ze is er al veel beter aan toe vergeleken met voor de operatie.


     


    Er zat kennelijk een vetbult die tegen haar maag aan drukte. Vandaar het niet willen eten en de pijn. Ben zelf niet geweest voor het ophalen dus heb niet uitgebreid kunnen vragen over bv die 2 knobbels die bij haar blaas zaten, zal morgen nog wel bellen voor meer (uitgebreidere) info. 


     


    Hopelijk is ze nu van alle ellende af. 


  3. @Karina, waar zat die bult bij jou voedster ? De DA zat best diep te tasten voor die 2 bulten bij Nino..En hoe ging het keutelen bij jou voedster ? Nino's keutels zijn opzich wel mooi rond nu alleen net wat kleiner dan normaal + dat het er een stuk minder zijn, maar dat is omdat ze nu ook minder eet.


     


    @desley010, de knobbels zitten diep in de buik dus prikken gaat niet. En al zouden ze oppervlakkig zitten, er zomaar in prikken zonder te weten wat het precies is, is geen goed idee.


     


    DA had een echo ook even doorlaten komen in het gesprek maar daarover zei hij dat je dan alleen komt te weten of de knobbels binnen of buiten aan de blaas zitten, en daaruit maak ik op dat die 2 knobbels sowieso geen verstopping zijn. Ben naar dierenkliniek Stratum gegaan dus ik ga ervanuit dat ze 't daar wel goed weten


  4. Zoals sommige het misschien weten is bij Nino eind oktober 2014 haar baarmoeder met 2 tumoren weggehaald. Voor die operatie jarenlang al om de haverklap niet willen eten, stille darmen, gas, sinds die operatie geen ENKELE keer meer. Tot 2 weken geleden.


     


    7 Mei is ze samen met Pico ge-ent (en was er een klein haakje weg gesleept) en sindsdien is het langzaam achteruit gegaan. Steeds minder willen eten, minder actief, vaak kleine beetjes drinken en veel kleine plasjes. Naar de DA gegaan en ze bleek dus over dr gehele darmen gas te hebben. Weer hetzelfde bekende riedletje: metocloral, cisaral, caprofen en dwangvoer.


     


    Ze krijgt dus al 9 dagen lang deze medicatie en echt vooruit gaat het niet. Ze is wel wat actiever, eet wat groente en maakt een minder trieste indruk maar verder weinig (misvormde) keutels, nauwelijks zelf willen eten, smakken, knarsetanden, steeds verliggen (vanwege buikpijn). 


     


    Vanochtend weer terug geweest en haar maag en darmen voelden goed aan. Geen gas of verstopping, kiezen ook in orde. Dat drinken en plassen nog een keer aangekaart en de dierenarts voelde 2 knobbels van verschillende grootte, links en rechts van haar blaas. Voelde niet aan als blaasstenen (en er komt ook geen bloed mee bij het plassen), dus dat sloot hij eigenlijk al uit, ook omdat er een blaasecho was gemaakt voor die baarmoederoperatie en daar was niks op te zien.  


    Omdat ze dus al 2 tumoren heeft gehad dacht hij aan uitzaaiing of misschien wat litteken weefsel van de baarmoederoperatie, maar om litteken weefsel te zijn zitten de 2 knobbels eigenlijk te laag. 


     


    DA zat een beetje met de handen in het haar en gaf advies om een kijkoperatie te laten doen. Als er dan wat gedaan kan worden prima, maar als het er slecht uit ziet(tumoren aan/in de blaas bv) maken ze haar niet meer wakker. Ze kan dan niet meer beter worden en haar langer in leven houden, terwijl ze duidelijk pijn heeft, met constante medicatie/dwangvoer + alle stress erbij is niet eerlijk tegenover Nino.


     


    Topic is niet echt een vraag maar meer een mededeling/oproep naar mensen die iets soortgelijks hebben meegmaakt met zijn/haar konijn.. Als iemand dit verhaal bekend voorkomt bij zijn/haar konijn hoor ik graag hoe het is afgelopen. Of jullie misschien wat anders hebben gedaan, wat ik nog niet heb.


     


    Heb al wel het topic van breezer doorgelezen, gaf me wat inzicht erbij.


  5. Die 28 dagen geldt idd voor ec, ken ik maar al te goed met 2 konijnen die die ziekte hebben gehad. Ga deze keer beide konijnen wel langer dan 14 dagen behandelen.. toch voor de extra zekerheid. 14 dagen is sowieso al lang.


     


    Op een of andere manier zijn ze toch weer herbesmet, of het nou komt omdat ik niet goed had schoonmaakt toen ze aantal weken terug wormen hadden of dat ze weer besmet zijn geraakt dmv besmet groente..


     


    Wat me wel opviel de vorige keer worminfectie, was dat ik op de keutels geen wormen vond na het starten van fenbendrops. Ik las overal dat na 16 uur of 2/3 dagen konijnen dode wormpjes uitpoepen (op de bd keutels). 


     


    Deze keer vond ik 1 dag na de eerste dosis fenbendrops al meer wormen op (normale, droge) keutels. Niet veel, per 10 keutels zitten er 2-3 wormen bij zo ongeveer. Waarom ik deze keer na het starten van medicatie wel steeds wormen ontdek op keutels.. geen idee. De wormen zie ik dan wel alleen op de normale keutels, nog geen bd keutels gezien.


     


    Ik gooi nu 2x per dag kokend water over de plekken waar ze keutelen. Hopelijk blijft het zo schoon genoeg. 


  6. Een aantal weken terug had Nino last van wormen. Ze is toen 14 dagen behandeld met fenbendrops, Pico is toen ook 14 dagen meebehandeld.


     


    Vandaag ontdekte ik een wormpje op een keutel (geen idee van welk van de twee konijnen), tis raak met de wormen. 


     


    Gelijk gestart met fenbendrops voor Nino en Pico, enhun hok ontsmet. Nu heb ik nog wat vraagjes mbt het ontsmetten; ik heb nu alleen het hok(1.3mx4m) compleet met dettol en kokend water schoongemaakt, maar de ren (5mx7m) niet. In de ren heb ik alleen op de plekken waar ze keutelen kokend water overheen gegooid. Keutels vegen doe ik meerdere malen per dag.


     


    Is het nodig om ook de ren compleet te ontsmetten (met dettol, soda oid) of is dat niet nodig ? En is het nodig om elke dag het hok opnieuw te ontsmetten tot het einde van de fenbendrops kuur ? Is het anders ook genoeg om alleen kokend water te gebruiken ? Is het mogelijk dat de eitjes die de konijnen via ontlasting hebben deze lage temperaturen overleven ?


     


    Met zulke grote oppervlakken is het een hels werk om iedere dag te ontsmetten. Alles moet grondig nagespoeld worden en drooggemaakt. Maar, als het moet, dan moet het..


  7. Infacol gaf ik de eerste dag om het uur. De dagen erna 4x per dag, gezamenlijk met dwangvoer en andere medicatie.


     


    Vrijdagavond was Nino echt in slechte staat, zo erg zelfs dat ik zaterdagochtend niet durfde te kijken omdat ik bang was dat ik haar dood zou vinden  :-# 


     


    Sinds de nacht van zaterdag op zondag is ze ineens heel erg aan het opknappen. Ik was eigenlijk 3 uur te laat met het geven van pijnstiller, en dacht dat ze misschien niet lekker werd van de metacam. Heb toen die dosis metacam ook niet meer gegeven, en zowaar, zondagochtend zat ze voor de eerste keer de ochtend fris en fruitig rond te huppelen/actief te zijn ipv ingedoken in een hoekje. Toeval of.... ? Sindsdien ook geen metacam meer gegeven, wel metocloral, cisaral en infacol.


     


    Keutels zijn nu ook weer van normaal formaat/hoeveelheid en ze eet bijna genoeg zelf. Daarom ben ik ook hoeveelheid  medicijn+dwangvoer aan het afbouwen. Morgen krijgt ze nog twee keer medicijn (alleen cisaral, metocloral en infacol. Geen metacam) + klein beetje dwangvoer. Woensdag alleen nog in de ochtend medicijn en dan vanaf donderdag niks meer.


     


    En vrijdag terug naar de DA voor de hechtingen.


  8. Moet Nino nu ook cisaral drops geven. Maandag bellen om te laten weten hoe het weekend is gegaan.


     


    Ze krijgt nu metacam (om de 12 uur 0,5ml), cisaral drops (4x per dag 1ml), metocloral drops (4x per dag 1ml).


    Wat ik ook wel eens lees is dat die infacol/equate/aeropax van de kleine gasbelletjes 1 grote maakt. 


     


    Stel: je hebt 10 gasbelletjes van elk 1vierkante cm in oppervlak, als je dan 1 grote van 10 vierkante cm krijgt, is die grote toch veel gevaarlijker/moeilijker te verplaatsen en dus eruit de krijgen dan die 10 kleintjes ? Met 1 grote wordt de buik ook meer opgerekt dan die grote verdeeld in kleinere belletjes.


     


    De cijfers zijn als voorbeeld, gewoon om mijn gedachte duidelijk te maken.


  9. Nino wil wel wat eten gelukkig en de keutels komen ook mondjesmaat. Nog veel te weinig, maar er komt wat in en uit.


     


    Het vervelende vind ik dat ze het ene moment doodziek in een hoekie zit en tegen de muur staart, maar als ik dan als ze zo zit loof voor dr neus gooi eet ze het wel, en naderhand gaat ze weer zo ziekelijk zitten.


     


    Andere keren zit ze dus ook zo ziekelijk en dan ineens wordt ze wakker ofzo en gaat ze wat rondlopen hooi sprietjes eten, deze actieve houding duurt kort en dan gaat ze weer ergens ineengedoken met (half)gesloten oogjes zitten...


     


    Net dkl Stratum gebeld en advies was om toch (alweer)langs te komen om Nino te controleren. Ook vanwege het weekend en het gas waar (volgens mij) geen schot in zit. 


     


    Hoop dat er wat duidelijks uitkomt ipv het standaard: darmstimulerend middel geven en pijnstilling. Want dat weet ik onderhand ook wel.

  10. Masseren vind ik ook wat gevaarlijk vanwege de wond. Ook omdat ze duidelijk pijn heeft in dr buik nog van die operatie/wond, eraan zitten vindt ze niet leuk.


     


    Nino's buik voelt niet hard aan, maar meer zacht(kan kennelijk ook met gas). Ze keutelt wel een beetje maar als ik met mijn vingers op haar rechterzij klop, lijkt de gas er niet minder op geworden.


     


    En kan iemand zeggen hoe ik het met groente moet doen ? Ze kreeg normaal wel wat groente, maar aangezien groente(vooral gras en daarna wortelloof) er op haar eigen houtje wel in gaat vraag ik me af hoeveel ik daar van kan geven... Als ik het er blij blijf leggen als het op is krijgt ze veeel meer groente binnen dan ze normaal gewend is. Groente is dan wel het enige wat ze tot nu toe zelf redelijk eet(kort na toediening pijnstiller) maar teveel ben ik ook bang voor dat ze nóg meer gas krijgt.


     


    @PiSaFloJo, welke medicatie gebruikte jij voor je nijn tijdens die gasbuik na tumor verwijdering ? Misschien zit er iets tussen wat Nino nog niet krijgt en kan ik dat voorleggen aan de dierenarts.


  11. God alle jezus, wat  een gedoen. Vanochtend dkl Stratum gebeld met update over Nino's situatie. Ze was vanochtend weer erg stil, zat ingedoken onder haar trappetje, deed een beetje knarsetanden. Ze wilde haar wéér zien. Uiteindelijk gekozen om bij mijn eigen DA langs te gaan (dan kan ik lopend ipv 50min met de bus) en dat hij dan Don de Bruin zou bellen om te overleggen wat te doen.


     


    Conclusie: ze had nog steeds was gas in haar buik(net zoals gister tijdens DA bezoek) maar niet extreem veel. Er valt niks meer door een da te doen. Ze krijgt alle medicatie al en verder moet ze het echt zelf gaan doen. Als laatste poging zeiden ze bij dkl Stratum dat Nino de medicatie per injectie moet krijgen, misschien dat dat beter helpt.


     


    Ze heeft na het kleine beetje pijnstilling oraal vanochtend dus bij de DA ook extra pijnstiller gekregen en net thuis is ze erg actief. Loopt veel rond, eet zelfs zelf groente. Maar dan even later zit ze weer in elkaar gedoken en knarsetandt, en net liep ze weer vrolijk rond en at weer wat groente. 


     


    Lijkt alsof ze een hogere dosering pijnstiller nodig heeft, en zelfs dan heeft ze tussendoor pijnaanvallen.


     


    Vanavond krijgt ze weer haar medicatie via injectie.


     


    Ze moet het verdorie maar snel voor elkaar krijgen om weer goed te herstellen.


  12. Aangezien Nino vanochtend niet zelf wilde eten en niet actief was moesten we langs voor controle. Niet echt iets wijzer van geworden behalve dat ze wat last van gas had (geef nu ook infacol), natuurlijk dat verzwakt is door de zware operatie en dat ze snel zelf weer moet gaan eten. Verder kan de da niet echt wat doen, Nino moet het zelf gaan doen nu.


     


    Wel heeft ze metocloral injectie gehad en extra pijnstiller. De metocloral moet ik nu ook 3x per dag geven.


     


    Wat ik wel merk is dat na ong 6-8 uur de pijnstiller begint uit te werken. Ze gaat dan om de zoveel tijd eventjes flink knarsetanden.


     


    Ook is mij opgevallen dat ze sinds deze avond vaak met haar hoofd/oren schud en met dr achterpoot in haar oor krabt. Evt oormijt en of oorontsteking kan er ook nog wel bij   :party:  Morgen hier nog even over bellen of ze (wéér) moet langs komen of dat ze het aandurven om gelijk medicatie voor haar oorklachten mee te geven...


  13. Gelijk alle updates in een: 17:20 gebeld dat de baarmoeder, eileider-en stokken zijn verwijderd. In haar baarmoeder waren 2 tumoren gevonden(mocht bij het ophalen van Nino van Don de baarmoeder nog even zien, en ook meekijken toen hij de tumoren opsneed); 


     


    1) Zo groot als een pingpongbal. Zat tumorweefsel en afgestorven weefsel in.


    2) Een wat kleinere die elk moment kon knappen. Zat wat wit op en al een klein scheurtje. Bij het opsnijden kwam hier veel bloed uit.


     


    Verder was de baarmoeder zelf erg verdikt en was er geen verdere uitzaaiing in de buik. Achteraf wel jammer dat ik geen foto van de baarmoeder heb gemaakt.


     


    Ze zeiden daar ook dat ze, vanwege die 2e tumor die elk moment kon doorbreken, Nino morgen niet meer hadden kunnen redden. Godzijdank dat ik besloten had om vandaag haar te laten opereren, en ook dat Don inzag dat het vandaag moest gebeuren. 


     


    Nino is sinds half 8 weer thuis en zit nu samen met Pico in de serre. Ze heeft voor 5 dagen pijnstiller meegekregen en verder bij de kliniek de volgende injecties gekregen: pijnstiller, ab, darm-maagstimulerend middel. Ze heeft nu een klein beetje gegeten al( 2 slierten wortelloof), maar dwangvoeren moet ik nog wel even aanhouden.


     


    Heb ook het idee door hoe zij er nu bij loopt, dat ze een stuk levendiger is dan de hele vorige week. Komt waarschijnlijk door de pijnstiller, maar toch.


  14. Het is iets anders gelopen; rond 12 uur was het weer tijd voor de volgende sessie dwangvoer. Ik zag toen weer een aantal plasjes bloed, zonder urine in de buurt en Nino was zelf ook een stuk slapper met ijskoude oortjes. Stuk slechter geworden dus.


     


    Aangezien ik het niet wilde aankijken tot morgen, heb ik dierenkliniek Stratum gebeld met de vraag wanneer Nino bij hun terecht zou kunnen voor een operatie. Kreeg Don aan de telefoon en hij wist door de mails al wat er aan de hand was en zei dat ik echt niet moest wachten. Kon Nino direct langs brengen zodat ze vandaag zsm geopereerd wordt.


     


    Wel wat verder dan DD (al helemaal omdat ik met de bus moest, ouders zijn met de auto weg), maar veel liever dat dan nog een dag wachten.


     


    Word straks terug gebeld over de verloop van de ingreep, en als ik het zelf allemaal niet vertrouw kan ik zelf rond 17:00 bellen.


     


    En iedereen nog bedankt voor de berichtjes met jullie steunbetuiging  :)


  15. Heb overlegd met mijn vaste dierenarts en die zei dat er geen blaasstenen waren, terug wijzend naar de echo.


     


    Toen ik het baarmoederprobleem weer aankaartte, zei de da: 'Op de echo was niks te zien, maar als jij Nino wilt laten opereren om de baarmoeder te laten verwijderen dan doen wij dat'.


     


    Heb inmiddels ook reactie terug gehad van Don de Bruin (dkl Stratum) en die kwam met het verhaal of het bloed werd mee geplast of het bloed al bij de urine zat. Het zouden blaasstenen kunnen zijn of baarmoeder problemen, in beide gevallen moet er worden geopereerd. Blaasstenen konden volgens Don met een echo geconstateerd worden, en mijn da zei dat er geen blaasstenen gevonden waren op de echo dus blijft er de baarmoeder over.


     


    Ik heb ook nog dkl Dikkertje Dap gebeld en mijn verhaal kort uitgelegd; en daar werd gezegd: toch opereren want klachten en situatie (plast bloed. en steeds meer ook., ab helpt niks, niet-gesteriliseerde voedster, 6.5jr, geen blaasstenen op de echo te zien, niet goed eten+keutelen) neigt naar de baarmoeder. Ook nog even gemeld dat Nino niet fit is, kreeg de vraag :'Is ze er goed ziek van ?' 'Ja'. Veel wijst naar de baarmoeder en mocht daarom -ook omdat de klachten al 8 dagen duren- niet nog langer wachten, ookal eet Nino niet zo goed.


     


    Wat er nu gaat gebeuren: Nino wordt morgen geopereerd bij dierenkliniek Dikkertje Dap. Voor die da gekozen en niet mijn 'vaste' omdat DD als konijnkundig staat aangeschreven en dat mij toch wat meer zekerheid heeft. Stratum had ook gekund maar die is wat verder weg.


  16. Zal ik dan de resterende 4 dagen ab kuur niet afwachten en gelijk voor röntgen gaan ? En al zou het zo zijn dat er op de röntgen geen blaasstenen te zien zijn blijft er alleen baarmoeder over.


     


    Is het dan aan te raden om te zeggen: ik wil een operatie en dan de baarmoeder,eilleiders-stokken weggehaald hebben. 


    Ookal konden beide artsen niks voelen en was er niks op de echo te zien.. Al was de echo door gas/lucht in de buik niet volledig te vertouwen, dus zit te denken dat er misschien wél wat zat bij de baarmoeder maar niet te zien was voor het apparaat door het lucht in Nino's buik.


     


    Ik vraag mij dan ook af, komt het zover, is Nino wel gezond/sterk genoeg op dit moment ? Lijkt me goed kunnen dat zewel wat verzwakt is nu door het al een tijdje niet willen eten, alleen maar in een hoekie zitten.


  17. Even een update:


     


    Nino heeft sinds vorige weekend weer last van die terugkerende klachten van niet willen eten, niet actief zijn etc. Dit is al een week gaande. Dwangvoeren doe ik al een aantal dagen aangezien ze zelf veel te weinig eet.


     


    Vandaag weer naar de da en die zei dat ze geen last had van gas of verstopping. Hij wist het verder ook niet meer.


     


    Ook ontdekte ik vorige week dinsdag bloed bij de urine, laten onderzoeken en het bleek inderdaad bloed. Vermoeden is blaasontseking --> Nino heeft nu al 6 dagen ab (sulfatrim drops). Het bloed plassen is daarentegen juist verergerd. Eerst vind ik 2-3 dagen niks, en vandaag heb ik al 4 keer bloed gevonden. De ene keer is het een klein streepje in de urine of wat druppeltjes naast de urine, maar ik heb ook alleen een plas pure bloed gevonden.


     


    Aangezien de twijfel er toch is of het nou wel blaasontsteking is (na 6 dagen ab nog steeds bloed plassen, en meer/vaker ook), vroeg ik mij af wat het verder kan zijn ? da wil iig nog wel de resterende 4 dagen van de ab kuur afmaken...


     


    Begin nou richting blaasstenen te denken of toch iets met de baarmoeder.. Er is een echo gemaakt bij Nino, maar ze had meer lucht/gas in haar buik dan normaal dus kon er geen écht duidelijk beeld uitkomen. Maar uiteindelijk zeiden de 2 artsen die meekeken (en na het voelen van Nino's buik) dat er niks raars te zien en voelen was. 


     


    Las ook over een geval van baarmoederontsteking, en dit is toch alleen te zien als er inwendig (dus operatie) gekeken wordt ?


     


    Heb het idee dat ik te vroeg allemaal conclusies trek, maar Nino is 6,5, niet gesteriliseerd, plast bloed, eet amper, zit alleen maar en de echo was ook niet volledig te vertrouwen. Wil natuurlijk niet te laat zijn als het iets met de baarmoeder is. Maar eerst urine/blaassteen/nier problemen uitsluiten is de volgende stap lijkt me.


     


    EDIT:


    Heb 2 kk dierenartsen ( Wilhelmina Park in Utrecht en Stratum in Eindhoven) met dit bloed plas verhaal gemailt, misschien dat hun mij wat kunnen adviseren/bijbrengen.


  18. Preventief castreren op deze leeftijd zeker niet. Maar als ze dus wel wat aan d'r baarmoeder heeft dat castreren kan oplossen is het, ookal op 6,5 jaar, te overwegen ?


     


    Qua gezondheid heeft Nino wel vaak (om de 3 weken ongeveer) wat last van verstopping. Dan wil ze niet eten, zit de ene keer stil maar de andere keer is ze actief, kleinere keutels etc. Dit gaat meestal vanzelf weer over. Als het te lang duurt ga ik natuurlijk naar de DA en dat kan wel 3-4x per jaar zijn. Maar wel altijd hetzelfde verhaal: dwangvoeren en metocloral drops.


     


    Is een steeds terugkerende lichte verstopping rede genoeg om niet te laten castreren ? Als het gedaan moet worden moet ze natuurlijk wel in goede gezondheid zijn en met de verstopping kwaal, kwalificeert Nino dan nog wel voor 'in goede conditie' zijn ?


     


    Wat ik ook heb ontdekt is dat ze wormen heeft. Dit kan geloof ik ook de oorzaak zijn van die terugkerende klachten. 2 weken panacur kuur, en hopelijk zijn de wormen en als gevolg van die wormen de terugkerende verstopping verholpen.

  19. Een tijdje terug, toen Nino bij de DA was geweest voor de zoveelste keer niet eten, apathisch gedrag, kleine/veranderde keutels, merkte de arts op dat hij een verdikking voelde in haar buik (tikkeltje rechts van het midden, gezien van staand achter het konijn). Omdat het een voedster is dacht hij gelijk aan de baarmoeder en daarbij ook aan baarmoeder(hals)kanker, al kon hij niet met zekerheid zeggen dat die verdikking daadwerkelijk ook de baarmoeder was.


     


    Destijds dacht ik: tja, jammer maar voor castratie is ze eigenlijk al te oud. Nu ben ik de laatste dagen steeds meer gaan twijfelen of dat wel de goede gedachte is..


     


    Eerst nog wat over de leeftijd; toendertijd zei de meneer waar Nino vandaan komt dat ze 1,5 jaar was (geen geboortedatum of bewijs oid om zeker te zijn). Maar wat als die leeftijd niet klopte? Kon net zo goed zijn geweest dat het meer een schatting was van hem en dat Nino jonger of zelfs ouder was dan de leeftijd die hij toen opnoemde. Als dat 1,5 jaar klopt dan zou ze nu tussen de 6-6,5 zijn. 


    Op die leeftijd lees ik dat het voornamelijk wordt afgeraden om dan nog een voedster zon ingreep te laten ondergaan.


     


    Stel dat die verdikking toch haar baarmoeder, is het dan (gezien haar vermoedelijke leeftijd) slim om toch nog haar te laten castreren ?Ze heeft ook veel te vaak en lang last van schijnzwangeren dus met castratie zou dat evt ook verholpen worden.


     


    Nog iets anders: dan is het dus misschien die baarmoeder, maar is er al sprake van uitzaaiing, dan heeft castreren al geen zin meer. Misschien is het dan beter om eerst echo of röntgenfoto's te laten maken (ook om vast te stellen of er eigenlijk al wel sprake is van kanker/tumor vorming).


     


    Ik ga sowieso de DA morgen hierover bellen, maar wil graag weten wat jullie mij adviseren om te doen.


     


    EDIT: Uit een ander topic haal ik dat forumleden Aniek en Dollie bekend zijn met het castreren van wat oudere konijn, dus misschien dat een van jullie hier wat zinnigs over kan zeggen ?

  20. Nadat ze er de afgelopen 2 weken erg op vooruit gegaan is, is Nino nu vanochtend erg lusteloos. Ze duikt niet weg als ik haar wil oppakken en als ik haar een beetje in de lucht laat hangen stribbelt ze niet tegen en blijft ze daar slapjes hangen.

    Zij heeft verder geen last van haar evenwicht meer en schuin kopje maar ze is ineens zo lusteloos. Er liggen ook minder keutels dan normaal en haar oor(punten) zijn ijskoud...

    Ik kan niet gelijk naar de dierenarts ivm met school maar als ik straks thuis kom om 3 uur en het is nog steeds zo slecht of erger ga ik gelijk heen. Heb ook mijn zus even erop attent gemaakt dat als ze ziet dat het niet gaat met Nino zij met Nino naar de da mag gaan.

  21. Het gaat al een stuk beter met Nino, ze hupt al weer ipv pootje voor pootje lopen, ze is actiever, eet al redelijk goed zelf, ze keutelt weer normaal en haar kop staat een stuk minder scheef:

    epqges.jpg

    Ben nu ook gestopt met metocloral, ab en pijnstiller. Ze lijkt het goed te kunnen zo zonder pijnstiller en darm/maag stimulerend middel.

    Ben echt opgelucht dat ze er zo is op vooruit gegaan.

  22. Nino is alleen een beetje suf voor de rest merk ik niet dat ze ziek wordt van de medicijnen. Ze gaat er wel op vooruit, de keutels beginnen mondjes maat te komen, haar kop staat minder scheef, haar ogen schieten een stuk minder heen en weer en vanacht heeft ze de takjes munt, basilicum en peterselie die ik heb neergelegd opgegeten. Ook komt ze wat meer uit haar kartonnen doos.

    Je kan proberen om panacur te geven en dan kijken of je konijn erop vooruit gaat.

  23. Ik geef Nino:

    1ml caprofen 2x daags;

    1ml metocloral 3x daags;

    1ml enrofloxoral 2x daags;

    1,6ml panacur.

    Vanochtend zag ik een hoopje van 7 normaal uitziende keutels, voor de rest 'n paar hele kleine (harde).

    Kruiden: rozemarijn, munt, basilicum en peterselie. Ze heeft een stokje rozemarijn gegeten en af en toe knauwt ze op stro of hooi.

    Zit eraan te denken om vanavond of morgen metacam te proberen ipv caprofen. Maar ik had ergens gelezen dat je niet zomaar kan overstappen naar een andere pijnstiller ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .