Ga naar inhoud

Micky

Members
  • Items

    603
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Micky

  1. Lola en Teun mogen volgende week woensdag weer. APK, nageltjes knippen en beide inentingen. Vorige keer was ik ongeveer 50 euro kwijt dus dat zal deze keer wel weer hetzelfde zijn. Is niet goedkoop maar ik ben fan van mijn DA dus heb het er voor over. Hopelijk is Lola wat afgevallen want ze is te zwaar. Ik heb er op dieet gezet maar blijf het moeilijk vinden om ze continu apart te voeren.

  2. Teun heeft ook 2 keer last gehad van een kale plek op z'n borst/keel. Haar had ie zelf er uit geplukt/likt. Bij de DA hebben ze een kweekje onderzocht op mijt en schimmel maar daar kwam niets uit. Waarschijnlijk was het gewoon neurotisch likken van een plek. Ik ken de medisch geschiedenis van jouw nijn niet maar bij Teun was het achteraf niets ernstig en een paar weken later was de kale plek weer dichtgegroeid. Succes bij de DA.

  3. Ik wil best als verzamelpunt dienen in Tilburg maar ik zit wel midden in een verhuizing. Ik weet ook niet hoeveel dagen ik de BDK kan bewaren in de diepvries. En natuurlijk laat Lola opeens haar BDK niet meer liggen.

    Loes, laat maar weten als ik iets voor je kan doen. Ondertussen blijven we natuurlijk door duimen.

  4. Hoe ga je aan die 'gezonde' BDK komen? Lola laat af en toe nog wel iets liggen dus als je naar Tilburg wilt komen of als ik het kan posten :mdr:

    Fijn dat ze weer snel naar huis mogen komen & ik vind je nog steeds een geweldige konijnenmama!

    Ik meld me ook aan voor het BDK verzamelpunt en ik woon in Tilburg dus dan is Antwerpen niet zo ver weg. Handiger natuurlijk als je een nijn hebt, dichter in de buurt. Misschien kan Inge iemand 'aanbevelen'?

    Hoe is het verder met ze?

  5. Hoe ga je aan die 'gezonde' BDK komen? Lola laat af en toe nog wel iets liggen dus als je naar Tilburg wilt komen of als ik het kan posten :mdr:

    Fijn dat ze weer snel naar huis mogen komen & ik vind je nog steeds een geweldige konijnenmama!

  6. Hier draaien de pootjes en duimen ook volop mee.

    Heb net even bijgelezen in je post en vind dat je het geweldig doet. Je betrokkenheid en inzet voor je lieve nijnen is enorm en ze kunnen zich geen beter baasje wensen. En wij ook niet zo'n betrokken, meedenkend en lief BB-lid. Even doorzetten nog hopelijk slaat een andere AB beter aan.

    Succes en wij denken ook aan je.

  7. Ik ken het probleem. Ik ben mijn rammetje Teun nu apart met de hand een beetje aan het bijvoeren en ik laat hem als eerste bij de groenten en de SS. Zo krijgt hij wat meer binnen voordat onze kleine veelvraat Lola zich op het eten stort. Succes..

  8. Lijkt me idd heel leuk en bij Lola zal dat vast wel lukken maar Teun is zo'n slome eter. Dan zit ik tot 1 uur s' nacht met die SS in mijn hand. En dan heeft hij gelijk z'n zin want dan wordt hij pas laat opgesloten in z'n hok (evil bunny..).

    Vanavond gaat niet lukken want dan ben ik laat thuis maar ik ga het morgenavond proberen. Bedankt voor de tip.

  9. Ik heb even naar de DA gebeld en de gewichten komen eigenlijk overeen met wat daar in de pc staat. Ik ben dus weer lekker paranoia. Teun heeft ooit zwaarder gewogen maar is eind mei afgevallen toen hij last had van gas. Dat gewicht is er dus nooit meer bijgekomen en in combi met z'n slechte verharing en doffe vacht, ziet hij er wat slechter uit dan gewoonlijk.

    Ik ga er toch op letten dat die kleine veelvraat niet alles op eet zodat er ook wat over blijft voor Teun. Er is dus niets aan de hand en ik kan weer rustig ademhalen :mdr:

  10. Ik zou Teun apart wat meer groenvoer geven, elke avond op schoot ofzo.

    Hihi, jij kent Teun niet. Die gaat noooooit op schoot. Ik kan hem met moeite oppakken, laat staan stil laten zitten. Maar apart bijvoeren is wel een goed idee! Hopelijk pakt hij het aan want hij is niet zo geinteresseerd in eten. Lola daar in tegen wel!

  11. Ik heb vandaag mijn beestjes na een kambeurt op de weegschaal gezet. Als ik het me goed kan herinneren wogen ze in april (bezoek DA) 1600 gram en 2200 gram. Ik vond Lola er wat dikker uit zien en bij Teun begin ik z'n ruggegraad nu wel erg goed te zien. Wat blijkt, Lola weegt nu 1700 gram en Teun 2050 gram. Bijgekomen en afgevallen dus. Lola is een NHD van 2 jaar en Teun is een rasloos dierenwinkelkonijn van ook 2 jaar.

    Kan iemand mij vertellen of Lola te zwaar is en of ik me zorgen moet maken om de 150 gram die Teun afgevallen is? Ik zal morgen de DA bellen voor de exacte cijfers.

    Lola eet Teun z'n eten op, denk ik. Teun eet altijd een beetje en gaat dan op een later moment verder terwijl Lola aan een stuk door eet. Ik vind het niet leuk voor ze maar misschien moet ik ze gaan scheiden bij het voeden.

    Ze krijgen samen per dag ongeveer 200 gram groenten, 60 gram SS en onbeperkt alpenhooi.

    Ik hoor graag wat jullie van bovenstaande vinden?

  12. Ik geef ze altijd hun SS voor we gaan slapen in aparte schaaltjes maar daarna ga ik naar bed. Ik zal ze vanavond hun SS eens eerder geven en dan hopen dat ze door eten. Nog tips voor de gezamelijke groenteschotel om 18 uur? Teun eet een beetje en gaat dan relaxen. Daarna loopt hij nog wel een paar keer terug om te eten maar Lola zit permanent op het bord te eten en eet dus het meeste op. Als ik twee bordjes gebruik moet ik ze een halve avond scheiden want Teun eet langzaam en Lola begint aan zijn bord als ze haar bord op heeft.

  13. Als ik even mag inhaken. Wat doe je als de grootste van beide konijnen minder eet dan de kleine vreetzak? Teun weegt 2 kilo (volwasen) en Lola (ook volwassen)ongeveer 1,6 maar ze is volgens mij aangekomen (ongeveer 1,8, slechte personenweegschaal) en laat haar BDK sinds gisteren liggen. Ik geef ze altijd samen hooi, groenvoer en ongeveer 60-70 gram SS. Ik ben bang dat als ik ze minder geef Teun nog magerder wordt. Ik vind hem er mager uit zien maar dat is in vergelijking met Lola en zij is een kleine, compacte dikkerd aan het worden. Dus..

    Hoe voer je een koppeltje waarbij de een wel wat meer kan gebruiken maar langzaam eet en de andere wel wat minder mag maar alles wegwerkt als een dijker?

    Ik wil ze niet de hele avond scheiden en werk fulltime dus ik kan ze s' middags niet voeren.

  14. Fijn dat hij alweer aan het eten is en dat wiebelige gaat vast snel over. Wat fijn dat je weer een nijntje in huis hebt. Ik wist niet dat je het gevonden konijntje gehouden had. Heb je 'm ook laten castrereren met het oog op een toekomstige vriendin of is dat nog even te veel van het goede? Veel plezier iig met Fred en hij voelt zich vast snel beter.

  15. Hij heeft vanacht wat SS brokjes gegeten en een paar blaadjes witlof. Hij heeft wel gekeuteld maar hij is nog niet 100%. Heb hem net z'n medicijnen gegeven en dat was een drama. Zijn reactie op zo'n spuitje lijkt steeds heftiger te worden. Als hij weer wat afgekoeld is, zal ik weer proberen te masseren. Vinden jullie dat ik ook moet dwangvoeren? Ik probeer dat uit te stellen zolang hij nog iets eet. Het brengt zoveel stress voor hem mee. Toe in klaar was met het geven van medicijnen hoorde ik van een afstand zijn hart te keer gaan. Dat kan toch niet goed zijn..

  16. Teun is aardig over de zeik. Hij heeft vocht toegediend gekregen, een pijnstiller en een darmstimmerend middel. Ik heb dwangvoer, Metacloral en Carprofen mee naar huis gekregen. De DA voelde keutels in zijn darmen en geen gas dus ik hoop dat hij gewoon weer snel gaat eten. Hij heeft nu zo'n maffe waterzak bij z'n poten hangen maar ik ben blij dat hij zo vocht krijgt.

    Ik hoop dat ik niet hoef dwang te voeren. Dat is zo'n drama bij Teun. Blijf nog maar een nachtje op de bank, denk ik..

  17. Ik heb vanavond een afspraak bij de DA. Teun heeft nauwelijks gegeten vandaag, nauwelijks gekeuteld en laat zich niet meer masseren. Ze zullen hem bij de DA een darmstimmulerend middel (ik denk primeran/rol of zoiets) geven en hopelijk gaat het dan beter. Mijn zusje komt me om 19.15 uur ophalen. Handig die vriendjes die de auto meenemen om te gaan golfen, grrr...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .