Ga naar inhoud

Nienke48

Members
  • Items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nienke48

  1. Ik ben ook heel erg blij met onze DA. Wij gaan naar Dierenkliniek de Tweesprong in Borne (Overijssel) en hier nemen ze echt alle tijd voor je, ze leven met je mee en doen en zeggen precies wat dierenartsen hier volgens het forum zouden moeten doen en zeggen! Daarbij vind ik ze niet ontzettend duur!

    Ongeveer anderhalf jaar geleden is een konijn van ons overleden terwijl ze bij hen was, wij durfden het thuis niet aan qua medicatie e.d. en toen boden ze aan op de kliniek voor haar te zorgen, uiteindelijk heeft ze het niet gered en hoefden we alleen de medicijnen te betalen! Ze is daar 3 dagen en nachten geweest en we waren maar €45,- kwijt voor de medicijnen en de rest brachten ze niet in rekening omdat ze het zo ontzettend vervelend vonden!

  2. Pfff spannend hoor! Vorig jaar Freek laten castreren (behoorlijk wat gedoe mee gehad, hij wilde niet eten, toen toch wel, toen niet meer, 3 dagen mee lopen hannessen) en nu moet ook Bram eraan geloven!

    Ik ga de beide heren straks wegbrengen (om ruzie met opnieuw koppelen te voorkomen mag Freek gezellig mee) en dan gaat t vandaag gebeuren!

    De dierenarts gaat vandaag Freeks achterwerk direct even scheren, want hier had hij vervilte vacht die we zelf niet wegkregen, durfde het eerlijk gezegd ook niet zo goed!

    Nu ben ik toch wel wat plaatsvervangend zenuwachtig voor allebei! Hopen dat t wat soepeler verloopt dan bij de castratie van Freek!!

  3. Hmm ik wil je niet bang maken, maar Freek wilde na de castratie niet eten. Ik was blij dat ik een dag vrij had genomen, want ik moest hem dwangvoeren. Na een dag ging het gelukkig alweer zo goed dat hij zelfstandig at en keutelde, maar die ene dag was ik blij dat ik er was!

  4. Hmm wanneer we de bench terughebben ga ik hem voor de zekerheid maar even ontsmetten met dettol zoals je zei. Beter een x te vaak dan te weinig ontsmet! Moet ik dan ook alle tralies ontsmetten? (zullen er wel eens aan knagen denk ik) of is alleen de vloer zeg maar voldoende?

    Nog even een ander vraagje: ze hebben 2 konijntjes, die ander zit er nu ook lekker bij binnen, is het voor het andere konijn dan niet besmettelijk? Die vertoont namelijk helemaal geen klachten ofzo!

  5. Het konijn van mijn schoonzusje en zwager heeft E. cuniculi. Omdat het konijntje zoveel medicijnen krijgt hebben ze besloten haar binnen te gaan houden tot de zomer.

    Nu hebben wij voor onze 2 FH's een hondenbench die we gebruiken voor het vervoer van en naar de dierenarts. Deze hebben zij nu tijdelijk in gebruik als binnenhok.

    Nu vraag ik mij af: is E. cuniculi besmettelijk? Zo ja, kunnen we straks de bench nog gebruiken voor onze eigen konijnen??

  6. Hahaha tot nu toe wel! Valt op dit moment reuze mee gelukkig. Af en toe gaan ze tussendoor ook wel even in het hok, om wat te drinken of om naar het toilet te gaan :mdr:

    Gaan ze daar even uitrusten om dan vervolgens wee rop ontdekking te gaan door de tuin en zich tegoed te doen aan de bruidssluier! Echt ontzettend leuk om te zien!

    Heb alvast 1 plant verwijderd waarover ik m'n twijfels had, de rest moet ik nog onderzoeken!

  7. Sinds vorige week laten wij onze 2 FH heren met enige regelmaat loslopen in de tuin (als we erbij zijn). Ze zijn echt supernieuwsgierig en het is ontzettend leuk om te zien!

    Wel eten ze van veel planten die ze tegenkomen, vooral de bruidssluier is favoriet! Nu vraag ik me af of konijnen zelf weten welke planten giftig voor ze zijn? Het valt namelijk op dat ze bepaalde planten duidelijk overslaan en andere planten wel eten. Omdat ik zelf niet eens precies weet welke planten we in de tuin hebben (veel stekjes gekregen van mensen) kan ik ook niet echt uitzoeken of ze giftig zijn voor onze mannen! Weten ze dit instinctmatig zelf?

  8. Pfiew! Dat was wat. Onze lieve Freek is gecastreerd. Hij kwam redelijk goed van de da weer, was levendig en vrolijk. na een uurtje of 2 viel het ons op dat hij niet keutelde. Hij at wel (iets) maar keutelde niet. Wij direct weer de da gebeld. Zolang hij wel at en z'n buikje niet hard aanvoelde was er geen reden tot ongerustheid. Nog even aangezien en uiteindelijk toch maar even weer naar de da gegaan.

    Hier bleek dat z'n buikje vrijwel leeg was. (hij at ook vooral witlof en andijvie, allemaal licht verteerbaar).

    Inmiddels eet Freek ook weer biks en hooi en ..... jawel! Sinds 5 minuten keutelt hij ook weer!

    Nu mijn vraag: hij eet zijn (gewone) keutels op! :s Is dit erg??

  9. Dank je wel voor jullie meeleven. We waren inderdaad heel erg geschrokken omdat het beter leek te gaan. Vanavond even bij de dierenarts geweest om nog even te kijken en afscheid van d'r te nemen :( Nu maar aan het idee wennen dat we binnen 3 weken van 2 konijnen naar geen konijnen zijn gegaan en verwerken hoe snel het allemaal is gegaan :(

  10. Het ging zo goed met onze lieve schat! Totdat net de dierenarts belde: ze is erg plotseling overleden :'( Het giing echt een stuk beter, ze had zelfs alweer een klein beetje zelf gegeten. De stagiare had erbij gezeten, ze was opgestaan en zo omgevallen :'(

    Tuste meisje! We houden van je!

  11. Goed idee van die haken! De da heeft er naar gekeken, en er zaten er idd een paar. Ze eet nog steeds niet zelf, maar de da had goede hoop dat ze dat nu weer ging doen nu de haken weg waren. Ze is nog bij de da tot ze weer zelf gaat eten, morgen gaan we even op bezoek!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .