Ga naar inhoud

Monique72

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Monique72

  1. Bedankt. Gelukig mocht ik hele dag thuis blijven van het werk zodat ik hem in de gaten kan houden. Maar ik ben positief ondanks de paniek van vanochtend. Hij drinkt en eet lekker door, keutelt goed en is nog alert. Ik heb al een paar keer gecheckt en geen vieze maden meer gevonden. Ik hoop dat ze vanavond niet terug komen. Ondertussen smeer ik de kale plekken in met calendula zalf. Meer kan iknu niet doen, dan alleen maar lief tegen hem zijn.

  2. Nou vanochtend een groot drama gehad. Pakte konijn uit zijn hok zat hij helemaal onder de maden. Ik had hem al naar binnen gedaan, maar heeft hij toch bezoek gehad van zo'n groene vlieg. En omdat hij naar urine ruikt en kale plekken ideaal slachtoffer blijkt dus. Ben me helemaal kapot geschrokken en als een gek konijn schoon geplukt van die vieze gore beesten. Meteen DA gebeld en andere konijnen meegenomen om te laten checken. Die gaan goed. Jumper heeft 2 spuiten gehad en een anti biotica vanwege de urine ontsteking. Kooi helemaal schoongemaakt en hij zit nu zielig in zijn uppie. Maar hij heeft wel gegeten en gedronken en dat vind ik een goed teken. Nou maar even afwachten of alles goed komt. Heel hard duimen.

  3. Wie heeft ervaring met dit onderwerp, ik weet me geen raad meer. Mijn NHD mannetje, 3,5 jaar oud plast niet meer netjes op de bak, en is constant nat. Hij is verder niet ziek, eet en drinkt en ligt lekker naast de andere 2 konijnen. Het is met periodes goed gegaan en behandeling door homeopatische diererarts gehad en nu laatste tijd is het helemaal mis. Flinke urine brand en kale plekken. Urine is gecheckt en in orde. Nu is hij weer onder behandeling maar wordt maar niet beter. Ik vind het zo zielig voor hem en dat ik hem iedere keer moet wassen. Het lijkt wel of er iets in zijn gedrag zit. Vorig jaar wel een nieuw konijn erbij genomen, een Franse hangoor. Maar na goed koppelen gaan ze met zijn 3-en heel goed om. Nooit geen ruzies en liggen zelf naast elkaar. Iemand een suggestie, want ik weet het niet meer. Alvast bedankt.

  4. Weet iemand of gipskruid giftig is voor konijnen, ik kan het niet in de lijst vinden hier op de site. Heb een bos bloemen gekocht en daar szit gipskruid in en zitten de konijnen daar van te eten. Ik stuur ze iedere keer al weg, maar wil het wel graag weten voor de zekerheid.

    Ze komen toch op de geur af en eten niet aan de andere bloemen.

    Konijnen hebben toch ook een natuurlijke schikking voor wat goed is of wat niet goed is.

    Ik hoor het graag als iemand hier ervaring mee heeft.

    Groeten Monique.

  5. De da had je me toen twee weken verteld, maar ik hou die tien dagen wel aan. Mijn rammetjes was erg goed bezig, kreeg het een stuk makkelijker bij hem naar binnen als het voedsterje. Die moet ik bijna in de houdgreep neerleggen. Maar dat heb ik er voor over.

  6. Hallo allemaal,

    Zit net lekker voor de tv met mijn twee buitenkonijnen te spelen. De een schijt mijn bank helemaal vol, dus ik ruim het op voor de zoveelste keer, zie ik wormen zitten.

    Het voedstertje heeft dit al vaker gehad en gelukkig heb ik nog vloeibaar panacur in huis en meteen met veel strijd toegediend.

    Daarna meteen op dit forum gekeken, want nu al voor de tweede keer wormen binnen 2 maanden. Verder is er niks op het konijntje aan te merken. Maar nu lees ik een aantal berichten terug van Chanty dat naaktslakken dit kunnen overdragen.

    Gisteravond heb ik een naaktslak verwijderd uit het buitenhok, dus dat kan dus snel gaan dan. Want ik ruim heel vaak vanhaar verse keutels op en nog niet eerder opgemerkt deze week.

    Ben blij dat ik er op tijd bij ben en ga nu vechten met het rammetje om ook bij hem wat naar binnen te krijgen.

    Bedankt voor alle antwoorden hier.

    Groeten, Monique, Jumper en Wiebel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .