Ga naar inhoud

Rieneke

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rieneke

  1. Je konijn zal het wel even voelen...maar het doet vast niet heel veel pijn hoor. Kranten/handdoeken, het kan beide. Ik zou zelf voor handdoeken gaan. Lijkt me prettiger voor het konijn. Verder moet je je konijn goed in de gaten houden. Hij moet binnen 12 uur gaan eten anders moet je dwangvoeren. Houd hem maar iets voor wat hij graag lust, zijn favoriete groente ofzo. Succes!

  2. Mijn konijn eet maar 1 soort hooi: pepermunt kruidenhooi van puik. De dierenwinkel hier in het dorp heeft het merk puik niet maar aangezien het op was besloot ik hun merk vitakraft pepermunt maar te proberen. Nou, hij moest er niks van hebben hoor. Ben toen de volgende dag alsnog hooi van puik gaan halen. Toen at ie weer hooi. Misschien kun je ook pepermunt smaak proberen...

  3. Dit is eigenlijk niet een flater van de dierenarts maar het is zeker geen goede zaak. Ik was een hele tijd terug met een konijn met een inwendige tumor bij een dierenarts. Ik wilde dus koste wat kost het beestje redden maar de dierenarts was het er niet mee eens en zei dan ook: ''tja,..je moet eigenlijk ook maar zo redeneren het is maar een konijn en voor een paar euro heb je een nieuwe''. Ik was bijna in tranen uitgebarsten en helemaal geschokt. Ik was helemaal gek op dat konijn en dan wordt me zoiets verteld...alsof het konijntje een voorwerp is. Zulke dierenartsen heb je er dus ook tussen...

  4. Ik heb even een kort vraagje en denk dat het beter is om die hier te stellen dan om er een apart topic voor te maken. (beetje overdreven voor deze vraag) Nou, hier komt 'ie: ik geef mijn konijn sinds een aantal dagen 2x per dag de standaard 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht. Ik heb het bakje nog niet eens neergezet of mijn konijn zit er al met zijn koppie in. Heeft hij nou een verschrikkelijke trek of doet hij dit omdat hij biks gewoon lekker vind? (ik wil namelijk niet dat hij honger lijdt, dan geef ik hem liever wat meer biks per dag)

  5. @Lirazel: Nee, ik weet wel hoe een wassend konijn eruitziet :P @Laura 1984: Ik hoor hem ook vaker dan anders achter elkaar niezen inderdaad. He jeetje, het is wel een 'zorgenkindje' hoor. Met de andere nijnen nooit wat aan de hand en met hem best vaak. En hij is nog maar 5 maanden oud :(

    bedankt voor jullie reacties.

  6. Mijn konijn veegt sinds gisteren zijn mondje met zijn ene voorpootje. Hierbij maakt hij soms ook een geluid dat ik zo het best kan omschrijven: als wij onze mond dichthouden en proberen te praten. Zo klinkt het ongeveer. Dit geluid produceert hij ook wel eens zonder dat hij daarbij zijn mondje met zijn pootje 'afveegt' en andersom ook. Dus alleen het vegen zonder het geluidje. Ik heb ook al op google gezocht maar ik kon niks vinden. Wat kan dit zijn/beteken? (ik weet niet helemaal zeker of deze vraag wel in 'gezondheid' hoort omdat ik niet weet of het daarmee te maken heeft, maar verplaats het anders gerust)

  7. Bedankt voor jullie reacties! Hij liep zonet naar zijn toilet dus ik ging even mee kijken wat hij ging doen en tot mijn blijde verbazing heeft hij een paar mooie keutels gekeutelt, de eerste vandaag! Ik ga nog wel gewoon door met nat groenvoer aanbieden en ook wil ik nog prozyme gaan halen. Ik ben er nog niet helemaal gerust op, maar het gaat in iedergeval weer beter. Ook omdat hij nu weer eet enzo. En voortaan wordt hij ook om de dag even geborsteld! @ Caroline: ik ben helemaal op de hoogte met wat veilige groentes zijn en wat niet. En fruit krijgt hij sowieso maar 1x per week een klein beetje van. Bedankt voor je reactie! :)

  8. Vanmorgen toen ik uit bed kwam lag zijn toilet weer vol met heel veel harde ronde keutels. Gisteren en vandaag heb ik hem veel nat groenvoer gegeven. Zijn bakje biks was vanmorgen ook leeg, zonet heb ik dat bijgevuld en dat at hij meteen weer op. Maar ondanks dit alles heeft hij tot nog toe nog maar 3 iets kleinere keutels dan normaal gekeutelt. Nu hoorde ik dat je ook 3x daags prozyme kunt geven, dit zou een enzym zijn wat voedsel helpt af te breken. Kan je dit gewoon bij de dierenwinkel halen en werkt het goed? Wie heeft er ervaring mee?

  9. Ik maak me zorgen om mijn franse hangoor. Sinds gisteren heeft hij momenten dat hij niet meer keutelt. Gisteren aan het einde van de middag tot 's avonds toen ik naar bed ging heeft hij niet meer gekeuteld. Hier maakte ik me al zorgen om, maar toen ik vanmorgen uit bed kwam lagen er weer heel veel harde keutels in zijn toilet. Ik was al opgelucht,..heb dus de bak verschoond maar sindsdien heeft hij niet weer harde keutels gepoept. Er liggen een stuk of 6 zachte keuteltjes in en that's it...sinds vanmorgen vroeg dus!! Verder is hij levendig en huppelt hij vrolijk door de kamer. Maar zijn biks, waar hij normaal gesproken gek op is, blijft ook liggen. Maar ik heb hem net wat vochtige paardebloembladeren gegeven en die gingen er wel in. Wat zou dit kunnen zijn? Verstopping? Wat moet ik doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .