Ga naar inhoud

Vala

Members
  • Items

    1.372
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vala

  1. meestal krijgen ze hier per dag (al kan dat ook wel verschillen hoor is ook maar net wat ik in huis heb)


     


    - andijvie


    - witlof


    - wortel


    - komkommer


    - tomaat


     


    als het in de aanbieding is of heb wat geld over heb:


     


    - radijsjes


    - paprika


    - meloen


    - aarbeitjes


     


    soms een stukje appel of als ik zelf brocolie ofzo heb gegeten krijgen ze daar ook wel eens een stukje van....het ligt er maar net aan hoe de prijzen waren en wat ik in de koelkast heb liggen maar ze hebben hier wel altijd standaard witlof en andijvie

  2. Hier doen ze dat sinds een paar dagen ook volop....tja er is vrij weinig wat je er denk ik aan doen dan het elke keer opruimen.


    Een zandbak zou natuurlijk kunnen werken maar ja daar moet je dan wel plaats voor hebben ;) verder zou inderdaad een dichte bak kunnen helpen of andere dingen om te doen ter afleiding.... ik had hier zelf namelijk het idee dat het ook een beetje uit verveling werd gedaan, daarom ook vandaag weer dingen in de ren aangepast, ze een aantal kranten gegeven die ze lekker kunnen kapot scheuren enzo.... 


  3. Hoi allemaal,


     


    Ik heb even een vraagje, Lady en Jaillbreaker zijn hebben vandaag hun inentingen gehad. 


    Maar ik merk dat ze erg sloom en niet echt veel doen, ze knabbelen een beetje aan het hooi maar ze zijn niet echt actief wat ze normaal wel zijn, zeker rond dit tijdstip. Nu is mijn vraag is dit normaal komt dit vaker voor of moet ik me zorgen gaan maken?


    Vandaag bij de dierenarts hebben ze ook een volledige controle gehad, en waren kerngezond. Maar als ik ze nu zo zie zitten vraag ik me toch af of ze zich wel goed voelen.


    Vorig jaar hebben ze ook gewoon hun inenting gehad en kan me niet herinneren dat ze daar toen ook zo sloom van zijn geworden.


    Verder eten ze nog wel hooi en keutelen ze ook nog wel.


     


    Alvast bedankt voor de reacties ;)


     


    Groetjes Vala 


  4. ik neem ze altijd samen mee, ivm het natuurlijk best wel stressvol is allemaal en ze elkaar dan hebben als steun.


    Ik zelf zou ook nooit een konijn zonder mandje mee nemen in de auto, stel je voor dat die schrikt en ineens weg spring, een ongeluk zit in een klein hoekje maar dat is mijn mening ;)


  5. Ik denk inderdaad dat ze last heeft van de hormonen, je kan het nog even in het nachthok laten liggen al zou ik het zelf niet al te lang laten liggen. Ik heb er zelf niet al te veel ervaring mee omdat Lady maar 1x schijnzwanger is geweest en toen heb ik de haren/nest meteen weggehaald omdat ik toch toen alles moest verschonen. 


    Wat sommige mensen doen is het nest een paar dagen er in laten liggen tot de voedster er niet meer naar omkijkt en het dan weg halen. Misschien hebben andere meer ervaren BB'ers hier meer ervaring mee.

  6. Ten eerste zou ik ze zelf helemaal niet meer oppakken daar mee maak je ze ook niet echt blij.


    Verder als Noena bij je op de bank springt zou ik niet meteen haar proberen te aaien maar gewoon lekker laten snuffelen en doen, zo ziet ze dat je geen bedreiging voor haar bent en kan je misschien beginnen met haar wat lekkers uit je hand te laten eten.


    Met Boni zou ik het ook heel voorzichtig aan pakken om hem niet nog banger te maken dan hij al is, wel kan je bij Boni en Noena op de grond gaan liggen zo ben je niet zo groot en vinden ze je minder eng.


    Het kan lang duren voor ze echt tam worden en er is zelf een kans dat je helemaal geen "aaikonijnen" heb maar meet "kijkkonijnen" mijn eigen konijnen vinden het aaien ook niet echt geweldig hoor, als ik mazzel heb mag ik Lady af en toe een aai over haar bol geven en Jaillbreaker moet er helemaal niets van hebben die vind het leuker om mij te wassen.


    Ik vind het zelf niet erg dat het geen knuffelkonijnen zijn ik geniet er ook erg veel van om lekker naar ze te kijken, verder eten ze wel uit me handen dus dat is ook al leuk om op die manier contact met ze te hebben.


    Heel veel succes er mee en forceer niets dan duurt het proces allemaal nog veel langer geef het lekker de  tijd en kijk naar wat jou konijnen leuk vinden. 

  7. Hoi Allemaal,


     


    Ik ben net verhuist en hier in de omgeving helaas geen wilgenbomen voor zo ver ik heb kunnen ontdekken, wel heb ik een hoop Elsenbomen (enkelvoud Els) gevonden nu vroeg ik me af of ik dat de konijnen kon geven. Natuurlijk niet te veel in één keer.


     


    Hopelijk weet iemand van jullie of het mag


     


    Alvast bedankt 


     


    Groetjes Vala 


  8. Toen Jaillbreaker gecastreerd werd, heb ik helemaal geen medicijnen mee gekregen.

    Meneer was gewoon meteen de oude. Ook had ik geen last van hechtingen omdat mijn dierenarts die niet gebruikt.

    Hij vertelde mij dat hij de huid een kneust en dan plakt het aan elkaar. ( is al weer een tijdje geleden dat het is gebeurd dus kan me het niet precies meer herinneren)

    Jaillbreaker kwam helemaal actief bij me terug als of er niets gebeurt was.

    Ik heb hem na 2 weken gekoppeld aan Lady.

    Met 8 weken zijn de hormonen er uit maar met 2 weken kunnen ze al geen kindjes meer krijgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .