Ga naar inhoud

Celicaatje

Members
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Celicaatje

  1. Dit sluit aan wat ik vandaag heb meegemaakt. Zo'n  maanden geleden is een klein voedstertje bij ons gekomen die iemand op een postzegel hield in de buurt. Ik kon het niet meer aanzien en ben de discussie maar aangegaan. Wij hebben een megaren van 6 x 3 meter en 2 binnenhokken en er zaten op dat moment nijntjes in vanuit de opvang. 


    Gisteren viel me ineens op dat mijn nijn het benauwd had maar ze at nog wel goed. Ik heb haar uit de ren gehaald en een dierenarts gebeld, ze hapte naar lucht en dat kan natuurlijk niet!


     


    Rontgenfoto's laten maken en daaruit bleek dat het niet iets simpels was, haar hart was vergroot, in haar longen zat bindweefsel (kan ook een tumor zijn) en haar luchtpijp was verschoven. Ook was ze vermagerd maar ze at nog goed. We hebben er een punt achter gezet want ze zou niet meer beter worden en behandelen kon niet meer. Ze is 7 geworden en heeft nog een half jaartje kunnen genieten van ruimte en konijnenvriendjes. Wat mij betreft veels te kort maar het is beter dan niets. 


    Ik wil altijd weten wat er onderliggends aan mankeert en kan me niet schelen wat de kosten zijn, je snapt wel dat op zondag dit geen goedkoop grapje was maar soit, het ging mij om haar en wat ik moest ondernemen voor haar omdat ze het zelf niet meer kon.......


  2. Hoi,

    Wel oke dat ze het dier heeft weggehaald maar ze had het beter via de LID kunnen doen, nu kan ze het diertje zo weer opeisen helaas. Onder toezicht van de LID was het zeker verwaarlozing geworden waaruit inbeslagname volgt en kan ze een boete krijgen en het dier kon officieel elders geplaatst worden.

    Ben dus benieuwd wat er bij terugkomst gaat gebeuren. Hoop niet dat ze het diertje dat opeist, sommigen zijn echt dieren waard.

  3. Ik was het ook nog hoor, ondanks dat het biologisch is. Vindt bespoten groente en fruit wat eng en ben bang dat ze wat overhouden aan het eten er van en ik eet zelf ook biologisch. Alleen laatst was er eens weinig keuze en dan wilde ik een bos wortels met loof kopen (bespoten), durfde het toch niet aan pfff

  4. Ja ik heb ook 1 konijn die dat gedrag vertoont, toen ik eerst zag dacht ik dat ie wat had, een ziekte oid. Schrok er best van, maar na weer een tripje naar de DA en na 10 minuten weer gerustgesteld dat er niks aan de hand was. Meneer blijft dit doen en schijnt het wel erg prettig te vinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .