Ga naar inhoud

Bo&Isa

Members
  • Items

    273
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bo&Isa

  1. Jeetje, ik begreep van al die websites die ze verkopen dat die met een stift/nippeltje zelden lekken. Valt dus tegen.

    Tsja schoonmaken... Ze lekken al vanaf dag één, dus de kans op vuil of een kalkafzetting lijkt me niet zo groot. Ik ga er van het weekend eens goed voor zitten, misschien kan ik er nog wat mee.

  2. Ja, vuil heb ik ook al aan gedacht, dus ik heb het al grondig (volgens mij dan) schoon gemaakt. Het vreemde is dat hij dus lekt langs het nippeltje dat ze met hun tongetje omhoog moeten duwen, en niet langs waar de kop in de fles gedraaid zit.

    Als Stephanie87 gelijk heeft, dan zou dat opgelost moeten worden door de fles van boven open te laten. Dan is er geen vacuum en kan het water gewoon binnen de fles uitzetten, en niet via het nippeltje/tuutje. Dat maar eens proberen dan.

    Sunshine Teddy's, bedoel je echt dat pinnetje losmaken? Of de kop in zijn geheel? En welk ringetje bedoel je, die rubberen tussen kop en fles?

  3. Hoi allen,

    Ik heb voor Bo en Nero zo'n vierkante waterfles met een nippel in plaats van een kogel. (Kan even zo gauw geen plaatje vinden/plaatsen.)

    Op zich een ideaal ding: er kan een liter in, het kogeltje kan niet vastlopen en het is makkelijk hervulbaar en schoon te maken.

    Echter, hij lekt! En dat terwijl hij niet zou moeten kunnen lekken. Het water loopt er langs het nippeltje uit. Kan iemand me een idee geven hoe dat kan?

    Wat heb ik al uitgezocht: als ik hem op het aanrecht zet met het tuitje boven de gootsteen dan lekt hij niet of nauwelijks. Als ik hem aan het hok hang dan lekt hij dus langs het nippeltje in het tuitje. Ook als ik hem loodrecht op hang. Ik vrees dus dat mijn nijnen er iets mee van doen hebben, maar ik heb 'm al hoger gehangen en dat maakt ook niets uit. Ik heb al een ander tuitje erop gedaan, en die lekt ook.

    Ik vind het zo'n fijne fles in vergelijking met die met een kogel, maar m'n hok staat steeds onder water, da's niet handig. Hopelijk herkent iemand dit en kan diegene mij een tip geven!

  4. Hmmm, volgens mij zijn kruidenplantjes in de vensterbank wel veilig voor het konijn, maar het konijn niet veilig voor de plantjes... Bij mij zouden die plantjes in ieder geval binnen enkele minuten (seconden?) gereduceerd zijn tot stompjes!

    Wat veilige planten betreft, heide? Maar of dat binnen zo'n succes is... Ik heb er in ieder geval al heel wat planten uit gedaan in de loop der tijd...

  5. Kan best zijn dat er een haartje ingekomen is die heeft zitten irriteren. Wat ik altijd deed (mijn vorige nijn had ook traanogen) was water koken, af laten koelen en voorzichtig schoonmaken met een watje en dat water. Houdt het wel in de gaten, als hij blijft tranen toch even laten behandelen, want bij konijnen zijn de traanbuizen heel smal. Als er littekenweefsel opkomt door een ontsteking kun je chronische traanogen krijgen... (Dat had mijn vorige nijn helaas, hij is er wel oud mee geworden maar toch.)

  6. Ik denk ook dat ik zijn lievelingseten zou voorschotelen.

    Maar buiten dat: veel beterschap voor Bolt! Hoop dat hij snel weer lekker vrolijk rondhuppelt en dat hij en Macksie straks een droomkoppeltje zullen vormen!

    (Ik ben een beetje verliefd op Bolt, hij heeft zo'n eigenwijs koppie!)

  7. Hoi Mabaals, mijn Bo was ook iets van een half jaar toen ze haar voorpootje brak door een ongelukkige sprong. Op advies van de DA heb ik haar 6 weken hokrust gegeven, en nu kan ze alles weer. Nu had zij wel een nette breuk door beide botten heen, maar toch. Ze heeft alleen wél de eerste tijd pijnstillers gehad. Die pijnstiller was metacam, en vond ze heerlijk. Dus hoppa, ik stak het spuitje met metacam door de tralies, dan begon zij eraan te likken en dan hoefde ik alleen maar zachtjes de zuiger in te duwen. MIsschien is dat een optie? Dan hoef je Dobby niet vast te houden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .