Ga naar inhoud

jozy99

Members
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jozy99

  1. Mijnen hebben echt 100 van die dingetjes... als ik het hok aan het verschonen ben komt loofje er altijd bij zitten liefst op mijn handen... en als jozy zijn voerbak omgooit schrikt hij rn rent ie weg. En natuurlijk weten wat nee betekent maar het lekker toch doen! Oh ja en het liefst zich overal, maar dan ook overal mee bemoeien!! Als je je fiets oakt gaan ze tussen je wielen zitten, als je je tas even op de grond zet gaan ze proveren ermee te gooien als je iets aan het timmeren bent komen ze erbij zitten en je echt lastig vallen..... nog meer van die bemoeizuchtige konijnen? (Tis vooral loofje, mijn voedster. Mijn ram is letterlijk em figuurlijk een man zonder ballen, hartstikkr bang voor alles)

  2. Nou had ik vandaag een pakje gedroogde abrikoos gekocht bij de action voor de nijnsels, want ik meende gelezen te hevben dat ze dat mochten. Ze vonden het heerlijk, dus hebben allebei twee a drie abrikoosjes gegeten (ze zijn zo snel als je even niet oplet) nu lees ik dat ze het ivm blauwzuur niet mogen hebben, maar blauwzuur zit toch alleen in de pit? Wat nu?

  3. N persoonlijk vind ik het fijner om twee keer per dag te voerem, ze krijgen om 7 uur sochtends 100 gram havens samen (om half zwven, als mijn vader naar het werk gaat een wortel) dan als ik thuis ben om 12/1 uur en als ik naar school moet om half vier groentes en tussen vier en vijf een handbodempje zonnebloempitjes. En dan rond 7 uur savonds 120 gram biks. Voor de rest eten ze alleen hooi uit de baal zelf, heb dus geen overzicht hoeveel ze daarvan eten, als ze daar niet bij kunnen doen ze echt 3 dagen overeenhooiruif. Als ze los lopen eten ze wel met gemak een emmer in een uurtje... rare beesten

  4. Idd. Als mijn ouders de konijnen een wortel geven kan ik honderd keer herhalen dat ze niet allebei elke dag een eigen wortel mogen, maar ze doen het toch. Ze vinden zichzelf verantwoordelijk voor de konijnen, terwijl het toch echt mijn konijntjes zijn en zij het niet goed doen...

  5. Dat zou ook een rede zijn om geen ss te voeren, ze krijgen 110 gram per konijn per dag verdeeld over de ochtend en avond en mijn hand wordt gewoon aangevallen. Ook hebben ze het in 3 minuten op. Zou er niet aan moeten denken ze nóg minder te voeren(krijgen wel elke dag groentjes, een handbodempje zonnebloempitten, een wortel (samen 1) en hooooooooi. Veel hooi). Ze zitten wel perfect op gewicht, het rammetje 6 kilo en de voedster 5,5.

  6. Jozy moet elke avond oogdruppels hebben, hij vindt het drie keer niets. Hij had al vorige avonden waarschuwend gebeten, maar gister heeft hij zo hard gebeten dat Ik nu twee sneeen in mijn hand heb die behoorlijk pijn doen. Hij moet nog een week, hoe ga ik dat doen?

  7. Ik voer Havens, ben er best tevreden over. Is Dan wel weer het uiterste goedkoop, maar ik kon toen van iemand 25 kilo krijgen voor 7,50. Bij mij in de buurt heb je een groothandel dierenvoer. Ss was er 40 euro voor 25 kilo, het heet de boer dier en ruiter en zit op de weg van Naarden naar Muiden. Als deze zak op is ga ik nadenken over een ander merk, ze hadden daar alles en heel goedkoop Omdat het een groothandel is.

  8. Waar op de site van stad en land kliniek in Amsterdam staat dat het 21€ kost? Is dat inclusief consult enzo? Want zelf woon ik in Bussum en als ik zie dat in Hilversum 53€ per konijn is dan zal het in Bussum ook wel zo zijn en daarvoor rijden mijn ouders graag eventjes met de nijnsels naar Amsterdam!

  9. Ik heb twee konijnen van elk 5 a 6 kilo, samen krijgen ze per dag:

    ochtend:100 gram havens kuni m5+ komkommer of andijvie (en om half zeven hebben ze vaak al iets van een blaadje basilicum gehad als mijn vader weggaat)

    Als ik uit school kom: een klein stukje fruit, een blaadje andijvie/wortel/halve komkommer

    S avonds: 120 gram havens, schilletjes/achterkantjes van ons groente (als ze het mogen)

    Vlak voor ik ga slapen: koekje (die van vitakraft, mc. Green ofzo) of een stukje fruit, of nog wat groente. Als ze in het weekend de hele dag loslopen krijgen ze nog Wat extra groentes, ze zijn dan altijd heel druk en aan het eind van de dag nog niet eens met een kanon wakker te krijgen. (ze hebben sowiso een enorm zelfvertrouwen en schrikken nooit, van harde geluiden worden ze juist nieuwsgierig) ze hebben ook altijd hooi en water

  10. Bij toeval ontdekte Ik dat de huid naast Lovina's oogjes een beetje rood en geirriteerd is. Jozy had het een weekje geleden ook, maar bij hem is het nu weg. Heeft iemand een idee Wat dit is en hoe ik het kan verhelpen en of voorkomen?

  11. Ik heb van iemand gehoord dat konijnen niet zoveel vochthoudende groentes en fruit mogen, kan iemand mij hier meer over vertellen?

    En Ik heb nog een tip: mijn konijnen (2 FH) drinken bijna niks(zon 300 ml met zijn tweeen per dag), maar sinds Ik ze hooithee en water met een ieniemini scheutje zelf geperst fruitsap geef drinken ze minstens het dubbele!

  12. Tuinkers is heel leuk. Groeit 1 seizoen precies op de plek waar je het hebt gezaaid (ik maakte er op kindertuintjes altijd een letter mee) en als je het zat bent is het zo weg, het is handig om snel en tijdelijk een lege plek op te vullen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .