Ga naar inhoud

Senna en Bailey

Members
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Senna en Bailey

  1. Ik kan helaas m'n bericht niet meer veranderen maar bedenk me net wat.

    Kan ze ook allergie's of last hebben van stro, houtsnippers en hooi? Ik heb haar al veranderd en nu zit ze op vinyl.

    Maar ze staat nog wel in de buurt van m'n andere konijn waar stro in ligt.

    Ik kan haar tijdelijk in een andere kamer zetten en kijken wat er gebeurd, of is de kans klein dat ze er last van heeft?

  2. Ik ga morgenmiddag gelijk bellen, kan helaas niet eerder bellen. Op internet lees ik ook goede dingen over Draxxin, dus hoop dat ik dat mee kan krijgen. Ze is inderdaad nog erg jong, en misschien wel nog jonger. Toen wij haar in huis kregen werd ze 10 weken geschat.

    Ik twijfel wel over m'n dierenarts, een vriendin heeft een verkeerde geslachtsbepaling gehad. Maar weet helaas niet door welke dierenarts, er werken namelijk verschillende. Ik bel morgen eerst mijn eigen dierenarts en dan een andere, even kijken wat de antwoorden zijn.

    Ik heb zelf onderhand ook wel wat ervaring met medicijnen, maar pijnstilling bij snot vind ik erg apart.

  3. We zijn weer een aantal dagen verder, en ze niest nog steeds. Het lijkt zelfs als het erger word, haar neus zit nu soms onder de witte snot en ze klinkt ook een beetje benauwd. Morgen zou de laatste dag wezen dat ik medicatie moest geven. Maar word nu toch wel een beetje radeloos... De dierenrekening begint nu ook op te raken, en heb ook nog een castratie te betalen over 2/3 weken.

    Ik ga naar de dierenkliniek in Wateringe, maar vraag me nu af of dit wel een goede is.. Iemand ervaringen? En wat moet ik nu gaan doen?

    Is het verstandig naar een andere DA te gaan, of te bellen?

  4. Daar dacht ik dus ook al aan, heb het al eerder gegeven maar dat was aan een konijn mét pijn.

    Op het Etiket staat Pijnbestrijding / ontstekingsremmer. Maar een bacterie is toch geen ontsteking? Of denk ik nu verkeerd.

    Ik ga nu de komende 5 dagen de antibiotica geven en 3 dagen die carprofen drops zoals de DA zei.

    Als het dan nog niet over is, ga ik weer terug en naar de Draxxin vragen.

    Hoe besmettelijk kan het eigenlijk wezen? Mijn 4 konijnen staan namelijk allemaal in éen kamer. Het raam staat wel 24/7 open, en Julia staat er wel iets vandaan. Maar dit zal niet meer dan zo'n 3 meter zijn.

    Bedankt trouwens voor je snelle reactie! :yes:

  5. Goedenavond allemaal,

    Na de afspraak bij mijn DA begin september moest ik 3 dagen Carprofen Drops geven aan Julia.

    Dit heb ik netjes 2 keer per dag gedaan, daarna was het afwachten aangezien het niet zomaar weg zou gaan.

    Ik heb nu zo'n 3 weken gewacht maar vandaag toch weer naar de DA geweest. Ze blijft maar niezen en heeft ook steeds een vieze neus. Ik moet nu weer 3 dagen Carprofen Drops geven en Bactrimel siroop 5 dagen geven. De DA denkt dat dit een bacterie is, wat best zou kunnen. Nu vraag ik allen jullie advies betreft de medicijnen en hoelang wachten.. Heeft iemand's konijn dit ook gehad? Welke medicijnen heb je gekregen, en na hoeveel tijd was dit weg? Hoe denken jullie over de medicijnen die ik nu moet geven? Ik vond de eerste keer 3 dagen eigenlijk best weinig, of is dit mijn eigen mening?

    Nu kom ik met mijn volgende vraag. 25 oktober word mijn ram gecastreerd, 2 weken later wil ik mijn andere konijnen koppelen. Om even de situatie uit te leggen:

    Senna en Bailey (Voedster 1 jaar + Ex-Ram 1 jaar)

    Julia (Voedster geschat 14 weken)

    Woezel (Ram 4,5 maand)

    Hoe kan ik hun het beste koppelen als ik 2 weken gewacht heb na de castratie. En hoe doe ik dus met Julia, het niezende konijn. Ik wil niet dat ik dadelijk 4 niezende konijnen heb, en weet niet of het besmettelijk is. Ik zou ze pas kunnen koppelen na 4 november (2 weken na castratie) Tot die tijd wil ik Julia ook apart houden zodat ik zeker weet dat ze niet meer niest. Ik heb geen neutrale ruimte meer in huis, dus zat te denken aan een koppelvakantie. Ik vind het namelijk best eng om ze te koppelen, heb voor deze konijnen namelijk een erg slechte ervaring met zelf koppelen.

    Maar waar in omg. Rijswijk kan ik ze op een koppelvakantie laten gaan waar ik niet heel veel geld moet betalen. De gene die ik tot nu toe gevonden heb is allemaal 50 euro of hoger.

    Ook heb ik op dit moment 3 konijnen ter logeren, omdat een collega ze niet meer kon verzorgen door ziekte. Dit zijn 2 dwerg konijnen en 1 Vlaamse reus, voor de Vlaamse reus heb ik al een nieuw huisje gevonden. Allen de 2 dwergjes niet, deze wil ik niet scheiden aangezien ze al hun hele leven samen zitten. Ik zit er over na te denken ze zelf in huis te nemen, en ook koppelen aan mijn andere konijnen, zodat het een 6tal word. Wie heeft er verstand met een groep van 6 konijnen? Het zal dan 3 Ex-Rammen en 3 Voedsters worden. Ruimte is geen probleem, ze beschikken als ze allemaal samen zitten namelijk een hele kamer van zo'n 25 vierkanten meter.

    Ik lees al enige tijd mee en zie erg veel goede adviezen. Dus ik hoop dat jullie mij ook kunnen helpen!

    Groetjes een konijnen mama.

  6. Goedenavond,

    Na mijn laatste berichtje over een konijntje dat ik opving en niest ben ik nu weer verder met andere vragen.

    Het niezen is zo goed als weg, dit doet ze nog heel af en toe. Omdat ik toch nog een konijntje erbij wilde om een viertal te maken heb ik besloten haar zelf te houden. Nu kom ik allen bij het volgende punt uit, ze bijt. Ze zit op dit moment nog in een kooi totdat het andere hok klaar is. Ik weet dat een kooi niet ideal is, maar ze ontsnapt anders steeds, en dit is erg gevaarlijk aangezien ze in de zelfde ruimte staat als mijn andere ram die nog niet gecastreerd is, omdat hij nog te jong is. Maar nu het probleem, als je de kooi wilt openen komt ze gelijk op je vingers af en bijt erin. Dit is hetzelfde als je hand stil op de bank ligt en ze daar loopt. Hoe kan ik haar dit afleren? Ze is verder echt heel lief, ze komt bij je liggen en dan kan je haar heel makkelijk aaien. Vanaf het begin af aan is ze ook altijd vrolijk als je binnen komt, gaat ze tegen de tralies staan etc.

    Hoe kan ik haar zindelijk maken in een kooi? Kan ik het stro wat er nu inzit uithalen en allen houtkorrels in haar wc doen? Ze staat binnen dus de kou is geen probleem.

    Ook heb ik nog een ander klein vraagje, vanaf wanneer raden jullie aan om te castreren? Ik kan zijn balletjes al voelen maar weet niet of het al mogelijk is en of de DA het al wilt doen. Hij is nu +4 en een halve maand uit mijn hoofd.

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden, en een fijne avond!

  7. Een beetje een erg late reactie, maar ik ben vanmiddag geweest. Was erg bang dat er van alles aan de hand zou zijn aangezien ik niks over haar verleden weet. Ook was het nog spannend of het echt een vrouwtje zou zijn. Wil haar graag na de castratie bij mijn ram zetten. Maar ik was er op tijd bij, ze had nog geen vieze oogjes, allen wel een vieze neus. Ze heeft een spuitje gehad, geloof antibiotica (ben een beetje door de war geraakt) Nu moet ik haar 3 dagen, 2 keer per dag 0,5 ml carprofen drops geven. Als het dan nog niet minder is / zo goed als weg, moet ik even terug komen of als het verslechtert. Moet ik trouwens haar nog verder 'anders' behandelen. Ik was namelijk bezig met groente opbouwen en haar oude biks veranderen naar wat ik geef.

  8. De andere hebben in principe een goede weerstand. Allen éen daarvan is nu ongeveer 4 maanden. Dus weet niet of dit gevaarlijk is?

    Ze zijn alle 3 gevaccineerd, allen van mijn oudste ram loopt die vaccinatie deze week af.

    Ze loopt nu over de bank heen, en is nu een stukje levendiger dan in haar kooi. Drinken heeft ze net gedaan, haar brokjes die ze normaal krijgt eet ze weinig van. Daarom heb ik wat andere SS brokjes gegeven, en deze eet ze wel goed op. In het afgelopen half uur, heeft ze 3 keer een nies aanval gehad. Net kwam er ook wat viezigheid uit, dit is wit en best wel dik.

    Ik heb om half 5 een afspraak, het kon helaas niet eerder. Maar ik ben al blij dat het tenminste wel vandaag kan.

  9. Hallo,

    Ik heb even dringend jullie hulp nodig. Ik ga vanmiddag zowiezo naar de dierenarts, heb al een afspraak staan.

    Ik heb gister bij een collega een konijn opgehaald. Hun konden er niet meer voor zorgen, door geld problemen.

    Dus ze mocht zolang hierheen, en misschien kon ze later bij mijn andere konijnen.

    Gister toen ik haar meenam, begon ze na een halfuurtje af en toe te niezen. 1 van mijn andere konijnen doet dit ook wel eens, maar hooguit 1 keer per week. Het nieuwe konijntje heeft steeds nies aanvallen. De laatste is nu 10 minuten geleden, en nu ligt ze erg rustig in haar hok. Ik probeer nog eerder naar de dierenkliniek te gaan, maar zit heel erg met vervoer.. Ze springt net op en gaat zich wassen, wel zie ik een grote klomp blindedarm keutels liggen. En niest ze weer een keer. Wat kan ik nu zelf doen? Ze is nu weer een beetje levendiger maar ik maak me wel zorgen. Ze had gister trouwens ik denk wat snot aan der neusje hangen. En is er een kans dat dit besmettelijk is. Ze zit namelijk in de buurt van mijn andere konijnen. Moet ik zorgen dat ze nu goed blijft eten en drinken? Drinken heeft ze volgens mij nog amper gedaan sinds gister. Biks eet ze een heel klein beetje, ik heb nog wat snoepjes liggen die ik een keer gehad heb. Kan ik dit aan der geven om te zorgen dat ze wat binnen krijgt?

    Hopelijk kunnen jullie helpen, zit een beetje in een dilemma.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .