Ga naar inhoud

jordy

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jordy

  1. Hallo allemaal,

    Ik heb 2 konijnen en die zitten nu een tijdje bij elkaar. Het rammetje maakt sinds kort (ongeveer een maandje) een knorrend/pruttelend geluid. In het begin vonden we het wel 'grappig', maar het werd steeds wat vaker. We dachten dat hij verkouden was ofzo, want het leek net alsof er snot aan het pruttelen was. (zijn neus was gewoon schoon trouwens)

    We zijn dus naar de dierenarts gegaan en die heeft hem nagekeken. Daar maakte hij ook het geluid dus ze kon niet echt goed naar zijn longen luisteren omdat het geluid overheerste. Er zijn toen foto's gemaakt en daarop zagen de longen er top uit! Daarna was hij gestopt met het geluid en klonken de longen ook goed. Ze hadden het geluid nog nooit gehoord.

    Op internet vind ik wel een aantal sites over geluiden bij konijnen. Maar de ene heeft het daar over knorren en de ander over grommen. Ik kan niet omschrijven hoe het geluid klinkt want het lijkt eigenlijk nergens op. Grommen is het sowieso niet. Het gaat dan met tussenposen zomaar 5 minuten door. Meestal maakt hij deze geluiden zo tegen laat in de avond. Hij maakt het bijvoorbeeld ook tijdens het eten.

    Ik heb ook getest of het geluid ontstaat als hij moe wordt. Maar dat is ook niet het geval. Als ik hem goed moe maak door te spelen en hem te laten rennen dan maakt hij het niet.

    De dierenarts raade aan om een bronchoscopie te laten maken, maar de kosten daarvan zijn ruim 300 euro. Of ze wat vinden is dan ook nog maar de vraag. Hebben jullie misschien een idee wat het geluid kan zijn? Misschien is het wel gewoon normaal.

  2. Hallo allemaal,

    Ik zit met een klein probleempje. Mijn konijn heeft een natte neus en niest regelmatig. Ik ben hiermee naar de dierenarts geweest en heb 2 verschillende medicijnen daarvoor gekregen.

    2x per dag Carpofen drops (1ml per keer)

    en 1x per dag Doxoral aqua drops (2ml in ene)

    er zitten 2 van die plastic spuitjes bij en daarmee moet ik het in zijn bekje spuiten. Nou werkt hij niet heel erg mee. Ik heb al op internet gekeken en daar raden ze aan om hem daarvoor in een handdoek te wikkelen, maar ook dat wil niet lukken. Hij weet zich er elke keer weer uit te wurmen. Nou durf ik die spuitjes niet te ver in zijn bek te stoppen want ik weet niet of ik dan wat beschadig. Hebben jullie misschien een tip hiervoor?

    Alvast bedankt!

  3. Hallo allemaal,

    Mijn konijntje heeft op beide achterpootjes 2 kleine kale plekjes die een beetje rood zijn. Ik heb zelf al gevonden dat je dan uit voorzorg wat paw-wax op de plekjes kan smeren. Alleen denkt mijn konijn er anders over en houd zijn pootjes niet stil. Hebben jullie misschien tips hoe ik hem het beste vast kan houden? (een soort houtgreep ofzo).

    Bedankt alvast!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .