Ga naar inhoud

Lirazel

Members
  • Items

    1.376
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lirazel

  1. Ik ben momenteel vrijwilliger bij een opvang voor wilde dieren (vogels, egels, hazen, wilde konijnen) maar wij krijgen soms ook een tam konijn binnen als dat in de buurt gevonden is. Normaal gesproken gaan die tamme konijnen vrij snel door naar een bepaalde konijnenopvang. Maar nu is het probleem dat deze opvang het beleid heeft dat zij geen konijnen met snot willen, wegens de besmettelijkheid en het vaak chronische karakter van snot.


    En het konijn waar het over gaat heeft dus snot. Ze heeft daar al meerdere AB kuren voor gehad en heeft momenteel ook nog maar lichte verschijnselen. Maar ze kan dus niet naar die konijnenopvang. En ondertussen zit dit beestje al een paar maanden bij ons, dus we willen wel een oplossing vinden. Dus welke opvang accepteert wel een konijn met snot? Of een andere goede oplossing om haar een leuk huisje te bezorgen?


    Het konijn is hoogstwaarschijnlijk een voedster, een leuk, vriendelijk dier van zo'n 2 kilo en zit nu in Delft.


  2. Wat ik uiteindelijk de makkelijkste manier vond was om eerst een grote spuit met een theelepeltje te vullen en dan met die spuit de kleine 2 ml spuitjes te vullen. Geen geklieder meer om die 2 ml spuitjes te vullen, maar wel het gemak van die kleintjes bij het voeren. En ook geen verstoppingen meer in de 2 ml spuitjes, omdat het al door het tuitje van de grote spuit was geweest.

  3. Ik heb periodes gehad dat mijn konijnen 's ochtends steeds vroeger al herrie maakten of als ik thuis zit te studeren al vroeg op de middag gingen bedelen, dus daarom heb ik tijden ingesteld dat ik in ieder geval niet voor zo laat voer, om het niet erger te maken. Maar er zijn ook periodes geweest dat ik in het weekend een uur of meer later wakker werd en het nog steeds rustig was.

  4. Ik ververs het het niet iedere keer, vooral in de ene ruif blijft altijd hooi onderin liggen, dus daar leg ik dan maar een nieuwe pluk bovenop. die wordt dan wel helemaal opgegeten, maar als ik dan na het schoonmaken een nieuwe pluk in leg blijft daar dus altijd van liggen.

  5. Fijn dat ze weer eet en keutelt.

    Bij de castratie van mijn voedster kreeg ik ook te horen dat het mis was met haar baarmoeder. Ik heb er voor gekozen om het niet te laten onderzoeken. De belangrijkste behandeling was al uitgevoerd door de castratie, dus wat de uitslag ook zou zijn, het zou niets veranderen. En dat onderzoek was ongeveer net zo duur als de hele operatie. de baarmoeder is wel in een potje formaline gegaan, dus als het nodig is kan het altijd als nog onderzocht worden.

    Het is nu ruim een jaar later en tot nu toe lijken er geen problemen te zijn.

  6. Inderdaad de rammen in ieder geval laten castreren en als die voedster zo erg schijnzwanger is, is het het overwegen waard om haar ook te laten castreren.

    bovendien, als je het over een landje hebt, hoe groot is het risico dat er een keer een wild konijn langs komt en dat de voedsters daarvan zwanger worden? dat zou voor mij nog wel een extra argument zijn om de voedsters ook te laten castreren.

  7. Oh wat veel! Gaf je dat ook in 10 mL spuitjes? Is een hele klus zeg! die van mij probeert alles uit te kwijlen.

    Hij weegt 5.5 kg en moest 2x per dag 20 mL science recovery (in de verhouding aangegegeven op de verpakking) met nog extra gepureerde science selective brokjes.

    Hij eet nu iets te weinig brokjes (is hij snel beu), maar wel veel hooi en af en toe een klein stukje wortel/brood. Maar ben al lang blij dat hij steeds hooi eet:)

    Probeerde net de medicijnen op een boterham te geven, omdat dat prettiger voor hem is, maar daar trapte meneer dus echt niet in. Had ik er nog wat gepureerde banaan op gedaan; dat vond hij wel interessant en heeft hij eraf gegeten, maar het brood met de panacur niet hoor...

    Die 120 mL dwangvoer was niet perse science reocvery, maar de totale hoeveelheid dwangvoer, ik heb een deel inderdaad ook gemaakt van ss brokjes.

    De 10 ml spuit vond ik erg lomp, daar kwam soms zoveel tegelijk uit. Maar hij was wel makkelijk te vullen, dus ik spoot met die spuit kleintjes van 2 ml vol, zodat ik die makkelijk kon geven. Die van 2 ml vullen was echt een onhandig geklieder.

  8. Eindelijk goed nieuws. Muts eet sinds zondagavond weer vrij aardig en heeft nu ook weer keutels die weer redelijk normaal zijn.

    En ze zit vol energie, de voerbakje zijn al een aantal keer door de kooi gevlogen. Ook hupst ze 's avonds weer vrolijk door de kamer. Dus ik verhuis haar een van deze dagen weer terug naar het gewone hok in plaats van de noodkooi.

    Ik moet nog wel even de dierenarts bellen hoelang ik eigenlijk moet doorgaan met het antibioticum, of dat net zo lang moet als de fenbendrops of dat ik daar al eerder mee kan stoppen.

  9. Het wordt helaas eentonig, maar nog steeds is de situatie dat er heel weinig keuteltjes komen en dat ze een beetje zelf eet. Vandaag wilde ze wel wat gedroogde kruiden eten.

    Ondertussen wordt het geven van de medicijnen en dwangvoer steeds lastiger. Zolang ik haar vast houd wil ze niet meer slikken en ik kan dan niet te veel tegelijk in haar mondje spuiten, anders loopt het alleen maar uit haar mondje. Vergeleken hierbij was ze de eerste dagen echt makkelijk.

    Ik weet echt niet meer hoe ik moet zorgen dat Muts weer beter gaat eten. Als je naar haar gedrag kijkt zou je niet denken dat er iets met haar aan de hand is. En weer normaal eten zou in ieder geval betekenen dat het dwangvoeren niet meer hoeft er en minder medicijnen nodig zijn.

    Ik heb niet het idee dat ik te veel dwangvoer geef en ze daarom geen trek heeft.

  10. Het blijft nog een moeizaam verhaal met het eten/de spijsvertering. Gisteren kwamen en nog minder keuteltjes uit en zelf eten wilde ze ook niet meer. Wel contact gehad met de dierenkliniek, maar ik moest maar gewoon doorgaan met dwangvoeren en wat pijnstilling en zo er bij. ik heb ook geprobeerd haar buik te masseren. 's Avonds bij de laatste keer verzorgen waren er eindelijk weer wat keutels bij en hapte ze ook nog wat dwangvoer zelf van een lepeltje.

    Vanochtend leek het weer niet zo goed te gaan, maar toen ging ze ineens weer een paar sprieten hooi eten. Het lastige is dat ik van het hooi niet weet hoeveel ze eet. Ze is namelijk nog steeds bezig de inhoud van de kooi door elkaar te gooien.

    Wat betreft haar coördinatie gaat het wel veel beter, heb haar sinds gisteren niet meer zien omvallen en ze zoekt minder steun bij de wanden.

  11. Het zou kunnen, maar het is inderdaad lastig om er iets over te zeggen. Organen hebben wel iets ruimte om wat ze verschuiven, dus kan bijvoorbeeld beïnvloed zijn bij de manier waarop hij neergelegd is voor de foto. Maar of dat volledig de verschillen verklaard zou ik niet weten.

  12. Nu vanavond lijkt het wel een stuk beter te gaan met Muts. Vanmiddag had ze even een dip, toen leek ze wat pijn te hebben, maar ook toen wilde ze nog steeds zo af en toe wat loof of wortel eten.

    Net wilde ik haar weer wat loof geven en toen zat ze zelf wat hooi te eten. En ze is ook zo af en toe bezig met de kooi anders in te richten, ze is er niet echt blij mee dat ik die net verschoond heb. Eten of andere bezigheden houdt ze alleen nog niet lang vol, dan moet ze echt weer even kunnen liggen en uitrusten.

  13. Het wortelloof valt blijkbaar in de smaak, ze heeft al meer loof gegeten. Behalve een klein stukje wortel wil ze nog niks anders.

    Ik ga zo wel een beetje dwangvoer geven, het is nog niet voldoende wat zelf gegeten heeft. Het is wel een hele opluchting dat ze weer wat eet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .