Ga naar inhoud

Noor88

Members
  • Items

    324
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Noor88

  1. Mijn vorige konijn, dommel, van tien maanden bleef tijdens de wintersprt thuis en werd verzorgd door de buurman. Ik dacjt er toen wat makkelijk over en heb gezegd wat hij dagelijks krijgt, zoveel biks, water hooi en groente en paardebloembladeren was die ook gek op. Twee weken later was die dood. Ze wisten niet waaraan maar mogelijk vergiftiging. Ik neem het de buurman niet kwalijk, is voor hem ook rot. We weten niet of het door iers kwam wat hij hem heeft gegeven maar ik let nu wel iets beter op

    Nu zijn we in et buitenland en heb ik hem naar mijm ouders gebracht met een aviertje aan dos en donts. De hoeveelheden van voet en groen maar ook vooral welke groente wel en welke niet. Liever geen gras of dingen uit de tuin(wie weet wat er tussen zit). Dat heb ik ze meegegeven. Gelukkig gaat het tot nu toe goed en ben ik er dinsdag weer.

    Mn ouders hebben bv een groetetuin aan huis dus ik heb wel even bedacht wat ze allemaal heben en welke digen eruit giftig zijn zoals rabarberblad.

  2. Ik maak even gebruik van dit bericht om mijn vraag te stellen, het is een vraag die ook over castratie gaat. Ik heb mijn konijn vorige week laten castreren en zou na mijn vak van eenaand een vrouwtje erbij halen. Helaas isde vak niet door gegaan en zit ik nu op een buitenlands ziekenbezoek. Nu kom ik denk ik volgende week terug. Ik kan dan niet meer weg ivm werk en probeer mezelf iets lruks in het vooruitzicht te stellen. Kan ik dan(na 2 weken na castratie) al een vrouwtje erbij nemen? Of moet dit echt 4 of 6 weken zijn?

  3. Hou wel de lijst veilige groenten in de gaten. Die is hier ook te vinden. Van sommige dingen dacht ik; dat zal wel goed zijn, en stonden toch niet op de veilige lijst. Altijd handig om even te checken.

  4. ik las hier laatst dat 1 bakje wel goed zou zijn voor de binding. als het kan natuurlijk en de een de ander niet tegenhoudt te eten. ik las ook iemand die had een langwerpig bakje, vond ik ook wel slim. ik zal denk ik voor één bakje gaan en kijken hoe het gaat. ik ben overigens een leek

    ik heb zelf een rechthoekig toilet, bij de bouwmarkt vandaan, het was officieel een kattenbak (zonder deksel) met hoog(10cm) opstaande rand. Veel goedkoper als een konijnentoilet en mijn nijn vindt het prima om erin te moeten springen. hij is nu vrij groot (hij gebruikt maat 1 hoek dus hoektoilet zou nu ook goed zijn maar met zn tweeen lijkt het me wel handig.

    mijn konijn wordt 23 aug gecastreerd.. spannend! succes ermee

  5. dat ze je krabben kan goed komen omdat konijnen het niet fijn vinden om opgepakt te worden. Dit is omdat het een prooidier is en ze vanuit hun natuur angstig zijn. Jij zou ook bang worden als iets jou oppakt dat vele malen groter is als jezelf. Je kan beter het konijn laten zitten in zijn hok en hem vertrouwen geven en laten groeien door hem uit je hand te laten eten en als hij niet bang is en naar je toe komt rustig te aaien. Als je hem op blijft pakken wordt hij misschien nog banger en schuwer.

    bijten is ook een verdediging. Het kan ook zijn dat je wat lekkers in je hand heb en hij per ongeluk mis hapt maar echt bijten is wel een indicatie dat je veel te snel en te ver gaat bij je konijn en dat je flinke stappen terug moet doen omdat hij bang voor je is. Wat je bv kan doen als je een ren hebt is bij hem in de ren gaan zitten (elke dag even) en hem aan je laten wennen, snuffelen en zo vertrouwen winnen terwijl je rustig tegen hem praat. Lees het forum maar eens door, met name het gedrag van konijnen.

  6. Ze herkennen niet hun naam, dit is eigenlijk alleen maar leuk voor ons. Ze herkennen wel je stem als je veel tegen ze praat op dezelfde toon dan herkennen ze dat. Ze herkennen ook vooral je geur. Dus als hij je stem kent en je loopt naar het hok en roept ze dan gaan ze hier na een tijdje waarschijnlijk wel op reageren. Zo kan je ze ook laten wennen aan eten icm het rammelen met het voerbakje oid. Daar reageren ze dan ook op.

    http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?32042-Herkent-een-konijn-je-gezicht

  7. je kunt hier op het forum veel informatie vinden over het gedrag van konijnen. Wat bedoel je precies met dat ze luisteren? Het is geen hond natuurlijk maar ze zijn wel te trainen. Als ze aan je (aanwezigheid, geur en stem) gewend zijn raken ze wel vertrouwd met je en komen ze bv naar je toe als je eraan komt lopen. Maar elk konijn heeft zijn eigen karakter(net als mensen) en elk konijn is dus anders. Ik vind je vraag een beetje onduidelijk maar ik denk dat er wat leestekens missen. Ik begrijp dan ook niet wat je bedoelt met: dat ze eten. Waarom ze buiten staan als het regent? Sommige konijntjes vinden dit lekker. Als ze maar een droge/beschutte/schaduwrijke plek hebben en zelf kunnen kiezen is hier niet zoveel mis mee. Kijk maar op het topic over konijntjes in de regen, erg leuke foto's staan hier ook in.

    Succes met je hangoren

  8. ik geef in de ochtend wat groenvoer, meestal wat witlof of andijvie en soms een wortel maar dit is wel zoet. Op de dag heeft hij alleen hooi en water en 's avonds krijgt hij biks. afhankelijk van wat ik zelf eet krijgt hij nog wat groen en soms wat fruit. Zoals vandaag wat peterselie en ananas (kleine hoeveelheden en niet dagelijks oid)

  9. ik laat het hooi gewoon hangen tot het op is hoor... hoezo vers hooi?? het is toch gewoon gedroogd haha vers wordt het volgens mij niet meer... of het nou droog in de hooibal hangt of in de zak in de schuur..

    ik vervang het wanneer het op is en vul het bij als het bijna leeg is. dat verschilt nogal bij mijn jonge konijntje (circa 13 weken), soms 2 dagen en soms 3.

  10. @ Jessica.. haha nee vergeten... het zijn korte en slechte nachtjes deze dagen en vlak voor het werk ben ik al blij dat ik aan vers water denk... laat staan afmeten. morgen weer proberen.

    Ik heb de tip die hier gegeven werd opgevolgd en stukjes appel in het water gelegd. Toen ze in het water lagen moest hij er niets van hebnben maar toen ik ze er later uithaalde (wel nat dus) waren ze in 1 keer op. met groente lijkt me dat ook super want junior is gek op groente

  11. ik zou me er niet aan wagen... maar dat komt omdat ons konijntje zonder duidelijke reden is doodgegaan kort geleden en de DA zei dat het mogelijk vergiftiging was. kans op kattenvoer is hier zeer klein maar je wordt er toch extra voorzichtig van. Ik zou het ook ergens neerzetten waar de katten wel bij kunnen en de konijnen niet. Makkelijke oplossing volgens mij..

  12. wat rot allemaal zeg... en ook zo dubbel omdat ze geen pijn lijkt te hebben en nog wel actief is... hoe kan het dan erg zijn, zou je denken, dat heelt toch wel weer?! ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad met haar en wens je veel sterkte

    met het niet helen en deze hitte (en de onvermijdelijke gevolgen op een open wond) doe je er goed aan. Wie weet hebben ze nog een optie maar je hebt er in ieder geval alles aan gedaan.

  13. we zullen het wel zien... hij ligt er nu wel regelmatig in dus misschien is het toch niet voor niets, is het zijn 'strand' haha.

    @ bart lover, hoe oud is de jouwe dan? net zo oud als mijn konijnn nu (12 weken) of als mijn vorige (10 mnd)

    mijn vorige konijn had sommige dingen ook gewoon laat door. de winter heeft hij bij ons in de hal gelopen, daar stond zijn kooi en hij is nooit de trap op gegaan. tot een week voor hij naar buiten ging, had hij ineens door dat hij kon traplopen. zo was dat ook met graven... nooit een poot uitgestoken naar het gras en ineens elke dag als een gek zand verplaatsen. alsof ze het net even door moeten hebben... kon ik hem maar even helpen ;)

  14. ik doe eigenlijk niets anders, maar nu ik al die zorgen lees moet ik er misschien toch eens wat mee. Ik merk niets anders aan Junior.. smiddags wat lui een beetje buiten hangen en sochtends en savonds actief.. net als normaal. ik heb 1 keer een koude fles neergelegd maar daar vond hij niets aan. misschien toch nog een flesje uit de vriezer in een sok.. dat klinkt wel goed en misschien doet hij er wel wat mee als ik weg ben. Vooral groente met veel vocht klinkt mij logisch, daar is hij gek op en dan krijgt hij goed vocht binnen.... ik maak zijn oortjes wel eens nat, dan blijft hij rustig zitten en dit laat hij toe maar of hij het nou echt nodig heeft?!

  15. het is een ram haha dus misschien houdt hij er inderdaad niet van. of komt het nog. onze dommel was ook een ram maar hier kwam het pas toen hij 10 maanden was, een paar weken voor hij dood ging:( zag er wel heel erg grappig uit trouwens. nouja, de zandbak is er, dus we wachten het maar af

  16. wij zijn na de 30 ook wat rustiger als in de puberjaren maar gelukkig vaak nog niet bijna dood... maar hopen dat het zoiets is?

    het is natuurlijk wel realistisch dat een diertje doodgaat want ze gaan minder lang mee als wij zelf (meestal), en dat is maar goed ook. maar hopelijk is dat nog niet zover. hem lekker laten genieten van lekker/gezonde dingen en ruimte en aandacht (als hij daarvan houdt) en genieten van je konijn dus!

  17. Dat artikel is erg leerzaam. En hier lees ik het inderdaad over die eetlepel! het is dus niet iets als groente, wat hij bij mij veel meer krijgt. En dus afwisselen en dan nog het beste niet elke dag dezelfde mix maar ook hierin afwisselen. Ik vond het super interessant. Ga ze bestellen en dan in 2 zakken doen, 1 in weekend, 1 door de weeks. Heb geen idee hoelang je dit kan bewaren, het lijkt me behoorlijk lang gezien het gedroogd is....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .