Ga naar inhoud

Mo-tje

Members
  • Items

    219
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mo-tje

  1. Mo heeft ook een graafbak. Ik heb hem met Houtsnippers. Want hij staat op mijn kamer. En zand gaat niet zo makkelijk uit vloerbedekking. Maar mo vind het helemaal geweldig. Er liggen nog wat stukjes biks in. Dus dan graaft meneer eindeloos en dan ineens heeft hij weer een stukje. Laats lag hij er ook in te slapen. Hij vind het helemaal geweldig :D

  2. Een assistente aan de balie mag niet concluderen of het diertje nog te redden is of niet (ondanks dat dat waarschijnlijk al overduidelijk was). Toch wordt deze conclusie overgelaten aan de dierenarts!

    Misschien bedoelde de assistente te zeggen dat de behandeling snel gestart moest worden, en om het diertje minder pijn te laten lijden er een eventuele narcose gegeven ging worden. Hiermee kreeg ze meteen een conclusie van de eigenaresse tegemoet: geen narcose = geen behandeling = euthanasie.

    Wanneer de eigenaresse had gezegt dat ze het wel zou willen proberen om haar konijntje te redden d.m.v. een narcose en acuute behandeling, dan was de dierenarts hoogstwaarschijnlijk tijdens het vooronderzoek wel gekomen op een conclusie: onbehandelbaar; euthanasie (diertje zo snel mogelijk uit zijn verschrikkelijke lijden verlossen).

    Open behandelkamers... hmmz niet mijn favoriet! Veel mensen zijn niet gecharmeert van bepaalde handelingen die zich in die behandelkamers afspelen. En dan al helemaal niet van euthanasie! Maar denk maar eens aan het bekijken van de oren van een hond met oorontsteking, dit gaat er (meestal) ook hard aantoe en is voor andere hondeneigenaren geen pretje om naar te kijken vanuit de wachtkamer.

    Ik heb nog nooit een praktijk gezien met open behandelkamers... mag ik vragen om welke praktijk het gaat? (misschien hebben ze een internetsite...dan graag de url)

    Het is niet echt een open behandelkamer. Er zitten gewoon ramen in in plaats van muren en gewoon een deur. Alleen ik met mijn lange lengte kan er gewoon overheen kijken. Maar als je zit in de wachtkamer kan je er niet inkijken.

    Ik vind dit geen probleem hoor.. maar toch..

  3. als het inderdaad zó erg was...hoe kan zo'n assistente dan in 1 oogopslag zeggen dat het dier nog gered kan worden ???

    Dat is toch op zijn minst een merkwaardige conclusie bij zo'n afschuwelijk aanblik ?

    Ook wel erg indiscreet dat het mogelijk is dat je vanaf de balie zo lang de kans krijgt om de behandelkamer in te kijken dat je ziet dat er een spuitje gegeven wordt en het konijn dood is...

    DAT valt mij dan weer op aan zo'n verhaal...

    Wie weet is het dier een hoop leed bespaard gebleven nu...

    Er zaten veel maden op de huid. En denk dat de assistente vond dat er dan nog geen maden IN het konijn zaten.

    En bij ons is het echt zo dat je de behandelkamer in kan kijken. Ik ben nogal lang. En ze hebben wel van dat folie op het raam geplakt. Maar daar kijk ik zo overheen.. en is misschien niet netjes. Maar kon het niet laten om te kijken.

  4. Ik moet het even vertellen. Gewoon om te waarschuwen.

    Gister was ik met Mo bij de dierenarts voor zijn wondcontrole.

    Terwijl ik in de wachtkamer zat te wachten kwam er een vrouw met haar konijn binnen. Ik denk een franse langoor. Ze was waarschijnlijk blind want toen de assistente het konijn bij zijn nekvel omhoog hees, uit de boodschappen tas, zag ik zelfs wat er aan de hand was.

    Zijn hele kontje was bedekt met plakpoep en de maden krieoelden er al uit.

    De stand was ondragelijk. Ik snap niet dat die vrouw het niet heeft gezien..

    De assistente zei dat hij meteen onder narcose moest en dat ze hem nog konden redden! Zegt de vrouw: Nee dankje, daar heb ik geen zin in. Geef hem maar een spuitje.

    Ik kon mijn oren niet geloven. Het was het meest lieve konijn wat ik ooit had gezien. Die blik in zijn oogjes was zo aandoenlijk.

    Even later stond ik te wachten bij de balie en kon ik de behandelkamer inkijken. De dierenarts gaf hem een spuitje en toen was het gedaan.

    Gelukkig was met Mo alles goed. Maar ook al houd Mo er niet van om opgepakt te worden. Hij moet er toch aan geloven. Het gaat mij niet gebeuren dat ik ook voor dat geval bij de dierenarts zit.

  5. Hahahaha. Jah hij is gewoon kieskeurig.. Maar even terugkomend op het topic: Hoe snel mag je het eigenljk opbouwen met witlof geven? Want ik geef nu 4 blaadjes. Maar hoe snel mag ik een hele witlof geven?

  6. Ik denk dat je het gewoon moet volhouden wat je nu doet. Ze gaan vanzelf wel op de kattenbak. Mo hield het ook lang uit. Maar is uiteindelijk toch overstag gegaan..

    Gewoon volhouden. En denk dat korrels prima zijn. Zolang ze maar genoeg vocht opnemen zodat het aangenaam blijft voor de konijnen.

  7. Ik geef mijn konijn ongeveer 40 gram biks per dag. Ik heb dit nu nog beetje gemengt met gemengt voer omdat hij moet overstappen.

    Daarnaast krijgt hij veel groenvoer en natuurlijk onbeperkt hooi. Ik denk dat er in biks wel voedingstoffen zitten die je niet uit hooi en groenvoer kan halen..

  8. Jah hij kan zo veel hooi krijgen als ie wil. Maar hij eet het bijna niet. Ik heb de opvang al gebelt om te vragen of hij het daar wel kreeg. Maar daar kreeg hij bijna geen hooi...

    Hij eet het wel een beetje maar niet super veel!

  9. Hahaha, Zie het al helemaal voor me.. Konijntjes die met mes en vork eten.

    Ik geef Mo nu 4 blaadjes per dag. En probeer steeds wat meer te geven. Want heb het idee dat hij zo'n honger heeft. Terwijl hij vandaag toch 4 blaadjes, 2 blaadjes andijvi, wortel + loof en natuurlijk biks en hook heeft gekregen. Maar hij blijft overal zoeken naar eten...

    Moet ik nog meer gaan geven??

  10. fijn dat ze beetje is gegroeid. Wat raar dat die man zo reageerd.. Heb het idee dat hij er niets vanaf weet. Maar ze gewoon maar verkoopt.

    Wel goed dat je hem/haar zo goed verzorgt :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .