Ga naar inhoud

handschoen

Members
  • Items

    186
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door handschoen

  1. Ik heb zelf eigenlijk geen goede ervaringen met duplo, al weet ik niet 100% zeker of het daardoor kwam. Maar waarschijnlijk wel. Mijn konijn had soortgelijke klachten en heeft toen 3 injecties gekregen met duplociline, maar werd daarna echt ontzettend ziek. Hij reageerde er erg slecht op. Daarna is de behandeling dus ook gestaakt. Ik moet zeggen dat het dus niet 100% zeker is dat het door de duplo kwam, maar het deed hem in ieder geval ook zeker niet goed.

    En nog even een vraagje: wat bedoelen mensen hier eigenlijk met neusspoelingen? Wat ik zelf gedaan heb, is zijn neusje druppelen met zoutoplossing. Dat deed mijn konijn meestal erg goed in ieder geval! (of bedoelen jullie dit met neusspoelingen?)

    Met mijn konijn is het trouwens uiteindelijk, na maanden, ook goed gekomen. Hij is een tijd niet meer behandeld (het neusdruppelen ging wel door) om tot rust te komen na alle medicatie en daarna een kuur van bactrimel. Maar voor jouw konijn kan natuurlijk wel weer iets anders gelden.

  2. Het zou inderdaad best wel goed een gebitskwestie kunnen zijn denk ik.

    Het doet me ook wel een beetje denken aan toen mijn konijn erg benauwd was.(pasteurella) Alleen toen kon ik ook heel goed aan zijn manier van ademhalen zien en horen dat hij benauwd was. In ieder geval zat hij toen ook wat meer met z'n hoofd omhoog en ook vooral bij het eten. Ook ging het eten toen een stuk moeizamer vanwege de benauwdheid. (al zat hij dan niet in zo'n extreme positie als op de foto)

    Het zal wel geen pasteurella zijn, want dan had je vast wel iets gemerkt als niezen/natte neus/snot, maar misschien heeft ze het toch op de een of andere manier dus wel benauwd?

  3. Wat balen zeg! :(

    Goed dat je meteen naar de dierenarts bent gegaan. Heeft Dupke een soort van hersenschudding nu? Of zijn het een soort van aanvallen?

    In ieder geval veel sterkte voor Dupke en jou! Hoop dat het weer helemaal goed komt!

  4. He, wat vervelend dat Bob er nu ook last van heeft...

    Ik weet er niet zo veel van, maar volgens mij kan het laten lopen van de plas ook een symptoom zijn van e.cuniculi. En dat is ook een besmettelijke ziekte.

    Maar ik weet er niet zo veel van en heb ook geen ervaring met e.cuniculi bij konijnen, maar er zijn ongetwijfeld mensen die hier meer over kunnen vertellen.

  5. Gelukkig wil Rudy in ieder geval graag het dwangvoer eten! Al zou het natuurlijk fijn zijn als hij weer lekker uit zichzelf zou gaan eten.

    Nou, heb even nagedacht over wat mijn konijnen lekker vinden:

    Mijn konijnen zijn ook dol op kruiden als bijv. peterselie, basilicum, dille, rozemarijn etc. Misschien lust Rudy dat ook wel! Verder heb ik laatst in de dierenwinkel ook bij het hooi allerlei andere gedroogde dingen gezien, kan me even niet meer zo goed herinneren wat het precies allemaal was, maar volgensmij waren het o.a. korenaren en luzerne. Misschien kan je ook nog dit soort dingen uit proberen, als Rudy geen hooi wil eten.

    Verder zijn mijn konijnen ook erg dol op een stukje fruit als appel, druif of banaan. Maar dit zijn dan niet echt de gezondste dingen.. Het bevat namelijk veel suikers en die kunnen volgens mij gas veroorzaken als je konijn er te veel van eet/gevoelig voor is. Ook heb ik hier gelezen dat er veel konijnen dol op rozijnen zijn! (maar daar zit natuurlijk ook suiker in)

    Ook zou je bijv. nog paardebloembladeren of weegbree kunnen proberen als je dat in de buurt hebt. Of wilgentakken/bladeren zijn ook heel goed!

    Hoop dat Rudy weer snel wat meer uit zichzelf zal gaan eten!

  6. Ja, het klonk niet echt goed hoe je konijn er vanochtend aan toe was. Er is duidelijk wel even wat mis geweest.

    Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter! Maar blijf het absoluut goed in de gaten houden, zoals de rest ook al zei!

  7. Ik heb dit jaar mijn konijnen niet laten enten, maar vorig jaar wel. En ik zit eigenlijk nog steeds in dubio of ik mijn konijnen wel of niet moet laten inenten.

    Mijn ervaring is namelijk dat Bo vorig jaar erg ziek is geweest na de enting. Waarschijnlijk ging het niet om de enting zelf, maar werd hij door een wat slechtere weerstand dus behoorlijk ziek en dat heeft dus ook nogal lang geduurd. Dit is dus ook de reden waarom ik het enorm eng vind om mijn konijnen in te laten enten. Aan een enting kleven ook risico's en verder kan je konijn ook verborgen gebreken hebben, die door zo'n enting, of eigenlijk de net even wat lagere weerstand daardoor, naar boven kunnen komen. Anderszijds wil je natuurlijk ook absoluut niet dat je konijn Myx. of VHS krijgt...

    Tja, ik ben er nog steeds niet uit, maar de kosten zijn bij mij in ieder geval niet het twijfelpunt.

  8. Dat klinkt inderdaad alsof hij pijn heeft.

    Het is erg belangrijk dat hij nu toch echt gaat eten! Als hij dat dus niet uit zichzelf doet, dan zul je moeten gaan dwangvoeren. Je kan een bikspapje maken van biks en water en dat vervolgens met een spuitje aan hem voeren. Verder kan je ook dwangvoer kopen bij de dierenarts, dat leng je ook aan met water en voer je dan vervolgens met een spuitje. Ook is het belangrijk dat je konijn blijft drinken! Als hij dat ook niet doet, dan moet je ook met een spuitje water geven.

    Deze dingen zijn echt superbelangrijk!

    Verder klinkt het alsof hij toch nog wel pijnstilling nodig heeft. En dit kan ik niet vanaf hier beoordelen, maar het kan ook zijn dat z'n darmen nu niet meer (goed) werken. Als dat zo is, dan heeft hij ook een darmstimulerend middel nodig (iets van primperan/ciseral? weet niet of ik die namen goed heb) Ook is het goed om hem te masseren.

    Nou, het is echt belangrijk dat je nu ingrijpt, want hoe langer je wacht, hoe slechter het zal gaan...

    Kan je vandaag ook de hele dag voor hem zorgen en op hem letten? Wanneer dat niet zo is, zou je hem eventueel naar de dierenarts kunnen brengen, zodat ze hem kunnen observeren en in kunnen grijpen als het verkeerd gaat.

  9. Ik geloof absoluut in jouw goeie intenties hoor en volgensmij doen de meeste mensen dat hier ook wel.

    Gelukkig dat je konijn weer aan het eten is. Blijf hem ook die massages geven, dat werkt echt goed! En als je het echt niet vertrouwt, zou ik toch contact opnemen met de dierenarts.

    Ik kan me ook erg goed voorstellen dat je nu bang bent, maar probeer toch een beetje rustig te blijven, al snap ik echt dat dat moeilijk is.

  10. Uit ervaring weet ik ook dat massage goed helpt!

    En volgensmij klopt het wel wat Dollie zegt: liever dat er nog iets uitkomt (al is het diarree), dan dat er helemaal niets meer uitkomt.

    In wortel en appel zitten wel veel suikers en dat kan op zijn beurt ook voor gas zorgen. Ik zou dus iets veiligere groentes kiezen.

    Dat je konijn hooi eet is in ieder geval goed! Je zou ook nog een bikspapje kunnen maken en kijken of je konijn dat wil opeten. Drinkt je konijn ook nog? Zo niet, dan moet je hem/haar water geven met een spuitje.

    Wat ook goed is om te geven bij darmproblemen of ziekte: hooithee.

  11. Dat hangt er vanaf hoe snel de nagels groeien + op welke ondergrond jouw konijnen leven. Dus daar is niet echt 1 antwoord op te geven. :P

    Je zult het dus gewoon in de gaten moeten houden! Mijn konijnen leven binnen, maar ik hoef niet echt vaak hun nagels te knippen. Bij konijnen die buiten leven, hoef je soms zelfs helemaal niet de nagels te knippen, omdat het vanzelf al genoeg afslijt. Als de nagels voorbij hun haar komen (uhm, is het duidelijk wat ik bedoel?), dan zijn de nagels te lang.

  12. Ik ga er ook vanuit dat je het beste met je konijnen voor hebt hoor!

    Maar ik vond dit gewoon een beetje raar:

    "Appelboom mag. Maar nog een plant waar als ze te veel van eten wel dodelijk kan zijn."

    Dan weet je dus al dat er een plant is die niet 100% ok is.

    Maar in ieder geval goed dat je hier dingen navraagt en dat je oplossingen zoekt!

  13. Als ik heel eerlijk ben, vind ik het wel een beetje onverantwoordelijk dat je konijnen kunnen rondlopen bij giftige planten...

    Het is in ieder geval goed dat je naar een oplossing zoekt. Ik weet zelf ook niet 1,2,3 een oplossing, maar als het niet veilig is, moet je je konijnen daar dus in ieder geval niet los laten lopen. Maar ik zou dus inderdaad eens met gaas aan de slag gaan; kijken of dat een effectieve afsluiting is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .