Ga naar inhoud

DaWo

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DaWo

  1. Eikels

    (Quercus Robur L.) en andere Eikensoorten, onder andere de Amerikaanse Eik.

    Vruchtvorm: eironde, lederachtige nootvrucht.

    Eikels bevatten weinig eiwit , maar zijn rijk aan zetmeelachtige stoffen. Bekend is dat zij in tijden van voedselschaarste een bruikbaar varkensvoer vormen. Ze zijn echter minder rijk aan voedingsstoffen dan de kastanjes.

    Ongeschild in fijn gestampte toestand worden ze door de konijnen graag gegeten. Door het gehalte aan looizuur en de aanwezigheid van een bitterstof moeten de dieren er echter eerst aan wennen, en moeten de eikels met mate gegeven worden.

    Het voeren van te veel eikels is af te raden, omdat zij dan stoppend werken. Liefst ook niet voederen aan drachtige voedsters omdat ze er te dik van worden. Na de worp kan men direct weer eikels aan de voedster geven.

    De jonge konijnen eten vaak de door de voedster aangebeten eikels voor haar neus weg, zodat zij moeite heeft een paar voor zichzelf te bemachtigen. De basten blijven achter. Eikels met maden laten de konijnen liggen.

  2. Hoi,

    Morgen konijnen eigenlijk ook kastanjes eikels en beukennootjes eten? Was onlangs met hond en kind in het bos en daar herfst spul aan het verzamelen maar vroeg me af of konijnen dit mogen eten.

    Nu heb ik begrepen dat wilde kastanjes niet verstandig zijn, en volgens mij zijn dat die hier vallen.

    Beukennootjes gaf ik vroeger aan m'n hamsters die waren dol op het openbreken en oppeuzelen ervan :)

    Maar konijnen zijn geen hamsters..

    Weet iemand het? Eikels en nootjes mogen Nijnen die?

  3. Wat is eigenlijk het nut van het vergelijken van prijzen in dit topic, vraag ik me af? Je doet er toch niks aan en je konijnen moeten toch ingeent worden...

    Stel ik woon in woonplaats A daar kost het voor twee konijnen 100 euro om te enten, ik lees hier dat ik woonplaats B wat 15km verderop ligt 50 euro voor 2 konijnen kost om te enten, dan rij ik wel 15km verder. Scheelt mn een bak vol geld, en als het toch alleen om een prikje gaat geloof ik het wel.

    Ik ben nu ook alvast aan het rondshoppen voor castratie/sterilisatie hoor. Overal de prijzen opvragen in een straal van 25 km. En dan hoeft het niet perse de allergoedkoopste te zijn maar er zijn meerdere goede dierenartsen. Dus dan kies ik uit de goede wel de goedkoopste :)

  4. Welk geslacht kan het jongst geholpen worden, ram of voedster?

    Ben er beetje aan het rond mailen over de kosten. Aan het opvragen e.d.

    Ik heb waarschijnlijk broer en zus. Ik weet niet hoe oud ze zijn. Nog vrij jong in elk geval. Ze woonden bij de vorige eigenaresse onder de grond. En op een dag kwam er een boven (die heeft het niet overleeft) Later kwamen er 3 boven waarvan ik er 2 heb.

    Voor zover ik zelf heb gezien is het mannetje vrouwtje. Maar ja dat heb ik in een lang verleden geleerd. Vandaag gaan ze voor inenting (als ze daar groot genoeg voor zijn) en dan zal de dierenarts ook wel even meekijken. En kunnen we kijken wanneer een van de twee geholpen kan worden. De tweede komt dan ook wel maar daar is minder haast bij. Stiekem hoop ik dat het toch dezelfde geslachten blijken te zijn, dan hoef ik sowieso geen nestjes angst te hebben :P

  5. Hoi Allemaal,

    Ik heb sinds vandaag twee Konijntjes, ik vroeg mij af mogen konijnen ook grasmix en lucerne hooi etc. van Hartog?

    Ik heb even zitten googlen en kwam erg positieve reacties tegen. Maar wilde het ook hier even vragen.

    Ik hoor/lees het graag.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .