Ga naar inhoud

Eefje23

Members
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eefje23

  1. Wat voor biks heb je? Ik vind zelf de richtlijn van 25 gram per kg wel erg hoog. Ik voer nu hope farms supertrio, mijn konijnen wegen 1700 en 1800 gram en krijgen 50 gram samen. Binnenkort ga ik over op science selective, daar hebben ze nog minder van nodig, maar dat wordt nog even uitproberen wat de goede hoeveelheid voor ze is. Ik zal dan beginnen met 40 gram voor hen samen.

    Waarom ga je over op science selective? Betere samenstelling?

  2. Als ik mijn konijn mijn hand laat ruiken zodat hij weet dat ik veilig ben neemt hij eer een hap uit! :P Hij ziet het aan bij mij als eten :P Hopelijk gaat hij het snel anders zien :P

    Haha, hopelijk gaat Nala geen hapjes uit me nemen!

    Trouwens super leuk fimpje zeg! En heel veel plezier met je nieuwe vriendje!!

  3. Zoals al eerder gezegd, ik heb sinds ongeveer 3 weken een konijn, een dwerghangoor, Nala genaamd. Als los loopt dan duwt ze vaak even snel tegen mijn arm en hobbelt dan weer verder. Wat betekent dit? En mijn man heeft ze net een lik gegeven, klopt het dat ze je dan lief vind? Ik hoor weer graag van jullie kenners!

  4. Ik weet niet waar ze vandaan komt, ze was 'tijdelijk' bij iemand achter gelaten en nooit meer opgehaald. Daar kon ze echter niet blijven, ik vond haar gelijk erg leuk en was ook zo lief dat ik haar wel wilde adopteren en zo is ze uiteindelijk bij mij terecht gekomen. Ik heb haar nu ruim 3 weken. Ik neem aan dat het een gewone dwerghangoor is. Als dit voer op is wil is best ander voer kopen als dat beter is! Ze is nu 1.1 kg dus ze zal nog wel wat verder groeien denk ik! Begreep dat ze tussen 1250 en 1750 gram moeten zijn qua gewicht?

  5. Hoi eefje en evee, dat van 25 mg/kg/dag had ik hier op de site gevonden, ik gaf dus steeds veel meer en dat at ze ook steeds op. Ze is nu zo'n 6 mnd en 1100 gr. Denk jullie dat ze meer biks moet? Ik heb merkloos voer uit de dierenwinkel waar van alles door heen zit gemengd.

  6. hallo allemaal, ik ben helemaal nieuw in de wereld van het konijn!

    Heb inmiddels al veel gelezen op het forum, echt heel fijn dat hier gewoon alles te vinden is.

    Wilde even checken of ik het nu goed begrepen heb!

    - hooi onbeperkt

    - biks 25 gr/kg/dag

    - groenvoer opbouwen, maar het is me nu nog niet helemaal duidelijk of je echt steeds alleen je basisgroenvoer geeft of toch ook afwisselt? Als je eenmaal hebt opgebouwd met een bepaalde groente en ze heeft er geen last van gehad dan kan je toch ook afwisselen zonder weer op te bouwen?

    - fruit is echt een tussendoortje als lekkernij toch?

    Qua hooi merk ik dat ze hier weinig van neemt, zijn konijnen erg kieskeurig? Moet ik dan ander hooi proberen?

    Hoor graag van jullie met tips!

    Groetjes Eef!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .