Ga naar inhoud

Mutsie

Members
  • Items

    901
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mutsie

  1. Ik weet niet zeker of ze het mogen, ik zou het zelf niet doen. Volgens mij zit er veel zetmeel in bonen. Maarja aan de ene kant als je ze al best vaak heb gegeven en ze hebben nergens last van gehad, denk ik niet dat het heel veel kwaad kan.

  2. Ik zie het topic nu pas :D echt leuk

    Ik weet toevallig dat ze bij de AH vers geperste sinasappelsap hebben waar verder niks in zit. (weet ik toevallig omdat me zus een dieet doet waarbij ze ook geen toevoegingen en suiker mag).

    Ze hebben daar ook meerdere vruchtensappen, zonder suiker en toevoegingen. Misschien leuk om daarmee te varriëren. ;) succes ermee

  3. Ik denk niet dat het goed is voor je konijntjes. In gemengd voer zitten veel dingen zitten die ze niet nodig hebben, hier worden ze dik van. Heb je de zak al open gemaakt? Anders kan je het misschien nog wel ruilen. Ik weet niet of het een hele grote zak is, als het klein zakje is kan het misschien voor even geen kwaad, maar dat weet ik niet zeker.

    Ik zal nog even wachten op andere reacties. ;)

  4. volgens mij had er hier iemand de paastakken te veel :P er groeien hier in de buurt geen wilgen maar ik zag op eens een hele hoop van die takken in de bosjes liggen :P dus daar waren mijn nijntjes natuurlijk blij mee (behalve Speedy, die denkt dat is vreemd dus dat hoef ik niet :P )

    Er staat wel ergens in de buurt ong. 1 km verder een treurwilg... maar die geeft toch geen gekrulde takken..:he:

    of snap deze stadsmus (en nichtje van het tuincentrum er weer niks van:$)

  5. Ik denk zelf dat het niet veel kwaad kan, ik moet het flesje bij Sukkel en Muts ook minimaal 2x op een dag vullen en daar gaat 500 ml in.

    Mijn zus zegt dat ze suikerziekte hebben, maar ik weet niet of dat ook bij konijnen kan.

    Dus ik weet het niet:neutral:hoop dat iemand anders je kan helpen met je vraag.

  6. Misschien werkt dit idee wel, het heeft tenminste wel bij mij gewerkt. Mijn konijnen Sukkel en Muts eten ook alles wat los en vast zit. Dus als er blauwe regenbladeren in de ren liggen eten ze dat ook. Ik heb nu een panelen ren (op stenen). Door de hoeken van die panelen ren heb van de bamboe stokken gestoken en daar boven op heb ik zware bakstenen neergelegd. Zo kunnen ze de ren niet op tillen en dus niet ontsnappen. En aan de boven kant doe je dan gaas tegen de bladeren. Ik heb de ren ook in een andere hoek van de tuin gezet waar minder bladeren lagen.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt ;)

  7. Ik heb het ook al best vaak tegen me oom gezegd dat die knaagstenen niet goed zijn.. maarja het lever geld op hè.. En als er slechte dingen (zoals snoepjes, stengels en weet ik veel wat) bijna over de houdbaarheidsdatum zijn dan neemt me moeder ze mee. Waar ik erg blij mee ben:sarcastic::grrrrrr: ik gooi ze dan lekker weg, gelukkig komt dat nu nog heel weinig voor omdat me moeder weet dat ik dat echt niet wil.

    (bijna vergeten erbij te zeggen me oom heeft een tuincentrum met een dierenafdeling erbij)

  8. @rain: Ik denk dat je DA gelijk heeft want als ik haar probeer op te pakken terwijl ze er geen in heeft. Dan drukt ze zich plat tegen de grond en dan is ze net een soort vloerkleed. Ik denk dat dan het vet wat normaal op haar buik zit zichtbaar wordt, als ze staat zie je het niet maar als ze gaat liggen moet het natuurlijk ergens heen.

    Ik gaf ze eerst alpenweide hooi maar daar aten ze heel weinig van, nu geef ik kruidenhooi en daar eten ze wel veel van :) dus veel hooi komt wel goed. En de groente ga ik rustig opbouwen.

    Ze heeft ook vaak last van plakpoep misschien dat het o.a. komt omdat ze te dik is en omdat ze te veel biks kreeg. Ze heeft nu al een tijd geen plakpoep meer gehad, ik denk dat dat komt omdat, ik al minder biks ben gaan geven. Eerst kregen ze met zijn tweeën ongeveer bijna 2 bakjes biks.:$ totdat ik er hier achter kwam dat het wel erg veel was.

    Daarom ben ik ook héél blij met bunnybunch:yes: want mijn nijntjes worden er echt veel gezonder en blijer van:mdr:

  9. Oké dankje ik denk dat ik dan begin met 90 gram.

    Ik vind Sukkel er ook wel dik uitzien en als je eerst Muts optilt en daarna Sukkel dan merk je ook wel het verschil. Maar als ik aan haar wam voelt dan is het ook veel vacht en een soort van los hangend vel :P wat oudere mensen krijgen:P ook haar nekvel is heel veel en ruim (ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen).

    Komt dat dan ook omdat ze dik is of lijkt ze hierdoor juist dik terwijl ze dat misschien niet is.:s want ik wil haar ook niet te weinig geven.

  10. Ik doe er zelf al meer biks bij zodat er in verhouding maar heel weinig gemengd voer inzit. Ik heb het al heel vaak aan me moeder uitgelegd, maar die blijft het zielig vinden. Ze zegt dan je eet zelf ook snoep, chocolade en dat soort dingen. Ik krijg haar gewoon niet overgehaald.

    Ik heb ze net gewogen. Muts weegt 2,1 kilo en Sukkel 2,4 kilo. Sukkel volgens mij ook groter.

    Speedy moet ik nog wegen, maar het begon net te regenen dus doe ik als het weer droog is.

    Dus dan moeten samen 112 gram krijgen of moeten ze minder krijgen omdat ze te zwaar zijn?

    Dat ze onbeperkt hooi moeten dat weet ik en dat krijgen ze ook.

    Maar hoeveel groen moeten ze krijgen?

  11. Mijn konijnen Sukkel en Muts zijn te dik. En ik wil ze op een gezonde manier laten afvallen.

    Ik ga ze morgen wegen.

    Per dag krijgen ze 1 bakje biks met z'n tweeën, en dan niet helemaal vol maar ongeveer 3/4.

    Vandaag krijgen ze samen iets meer dan 1 stronkje witlof en wat kruiden. (basillicum, selderie en peterselie).

    En ze krijgen kruidenhooi (onbeperkt), elke dag doe ik er weer nieuw hooi in.

    Bij het biks zit gemengd voer dit doet mijn moeder altijd erbij terwijl ik zeg dat het niet goed voor ze is, maar me moeder vind het zielig om ze alleen maar biks te geven.

    Ik weet niet of Speedy ook te dik is, hoe kan je dat zien?

  12. :P dat is bij mij dus niet zo:P altijd als ik iets moet halen uit de kelder of op zolder.. dan sta ik daar en dan denk ik wat ging ik nou weer doen?

    En als ik aan het leren ben ik zo weer vergeten wat ik nou heb geleerd:P

  13. Ik denk dat ik dat maar ga proberen:P sukkel eet toch alles wel.. helaas, want ik moet telkens op haar blijven letten als ze buiten loopt er staat namelijk een goude regen en een blauwe regen in de tuin en daar wil ze wel eens van eten..

  14. Mijn oom en tante hebben een tuincentrum met dierenafdeling en ik heb al zo vaak gezegd tegen me oom en tante dat die knaagstenen slecht zijn. Ik heb het ook proberen uit te leggen. Maarja sommige zijn gewoon zo eigenwijs. Ze denken dat ik gewoon maar een beetje onzin aan het vertellen ben.:grrrrrr:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .