Ga naar inhoud

Dingski

Members
  • Items

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dingski

  1. Even een update!

    Vandaag naar de dierenarts geweest. Ze hebben me inderdaad foute dosering doorgegeven. Ze weten zelf dat metacam idd maar 12 uur werkt maar op de brief en doosje voor mij stond echt maar 1x daags. Gelukkig heb ik aan Pippa niet gemerkt dat ze na 1,5 dag nog pijn had, anders had ik wel eerder aan de bel getrokken.

    Verder zag de wond er prima uit.

    Mijn konijnen moeten alleen wel opnieuw gekoppeld worden. Ik had na 3 dagen ze al samen gezet in de hoop dat t nog goed zou gaan, maar helaas was t al een slagveld.

    Toen ze uit elkaar gehaald en een ren aan de kooi gemaakt. Duurde even voordat ik die ontsnap-proof had gemaakt (dacht ik)

    Dag erop zit ik savond op mijn bed met mijn laptop. Komt opeens Pippa bij me op schoot zitten. Ik huh?! Hoe kom jij uit de ren? Ik zeg tegen haar : 'daar hoor je te wezen'. En met dat ik naar de ren wijs, zie ik Chip IN de ren zitten. Hoe die 2 de grote wisseltruc hebben gedaan weet ik nog steeds niet.

    Maargoed. Pip even 1,5 dag opgesloten gehad in de badkamer. Nu is t Chips zijn beurt om in de badkamer te moeten zitten. (Pippa loopt nu op d'r tenen rond, bang dat Chip haar ineens komt bestormen ;))

    Vrijdag heb ik eindelijk de tijd om ze weer te koppelen. Ga ik een mooi stukje afzetten op de gang. En maar w88 tot ze elkaar niet meer afmaken;)

    Tnx allemaal voor jullie adviezen! Vond t toch beetje eng, zon operatie de eerste keer.

  2. Nouja ik zelf geef sowieso niks aan de konijnen waar ik niet zeker van ben. Dus ze krijgen ook geen heermoes. Maar mijn vriendin geeft het in dus beste wel grote hoeveelheden aan jaar konijn, en vroeg me af of dat dus schadelijk is.

    Ik kan alleen vinden dat het voor koeien en paarden giftig is.

    En fijn dat mijn konijnen een cranberrietje mogen :)

  3. Nog 1 vraagje.

    Ik heb metacam meegekregen. Met als dosering 1x daags 0,6 ml (konijn is 1,5kg)

    Nu lees ik overal dat metacam maar 12 uur werkt, en dat de vervolgdosering helft van begindosering moet zijn. Het is nu te laat om nog de dierenarts te bellen.

    Maar kan iemand mij vertellen of metacam 24 uur kan werken?

  4. Ze is de nacht goed doorgekomen. Echt veel eet ze nog niet, maar er gaat wat in. Vooral appel schijnt ze nog te willen eten.

    Vind het op het moment ook belangrijker dat de darmen aan de gang blijven dan dat ze gezond eet.

    Ga rond 12 uur metacam geven. Ik ga het in 1e instantie met het spuitje proberen.

    Brood is een goed idee, alleen krijgen ze dat nooit van mij, en wil nu geen diarree riskeren

    Gaat trouwens prima met de kooi op de grond. Chippy zit er de hele dag naast en snuffelt een beetje maar ze laten elkaar prima met rust.

  5. Ok , begin me wel beetje zorgen te maken. Pippa heeft wel wat gegeten maar niet bijster veel. Hapje appel, 3 schijfjes wortel (flinterdun) en klein beetje broccoli.

    Heb 4 keutels gezien en een plasje..

    Moet ik al dwangvoeren, of is dit normaal na zon heftige dag..

  6. Ik heb net ook metacam gekregen van de dierenarts, maar bij mij hebben ze een naald in t potje gedaan en een spuitje meegegeven.

    Ik kan nu de metacam gewoon in een spuitje opzuigen, naald er af halen , en met een stomp spuitje het in de bek spuiten.

    Misschien is dat ook een idee voor jou?

  7. Nou ik heb haar net weer opgehaald, ze is nog een beetje beduusd maar t gaat wel.

    Ze heeft bij de dierenarts al wel gegeten maar hier nog niet heel veel zin in. Ik geef het even destijds.

    Morgen met metacam beginnen. Weten jullie of konijnen dat lekker vinden, of dat nog een gevecht gaat worden?

    Daarnaast ga ik nog wel ff navragen bij de DK, want op de factuur staat ovariohysterectomie, terwijl ik toch echt gevraagd had om ook de baarmoeder eruit te halen, en dat is volgens mij ook hun beleid. Ze zei het iig nog wel aan de telefoon toen ik de afspraak maakte en ik daar naar vroeg. Maargoed over een week terug op controle, tenzij ze echt niet gaat eten.

  8. Weet iemand of heermoes giftig is? Ik hoor van een vriendin dat haar konijn daar een moord voor doet, maar ik lees gemengde verhalen op internet.

    Daarnaast vroeg ik me af of gedroogde cranberry's gegeven mogen worden als snoepje (net zoals rozijnen) of dat giftig is.

  9. Ik heb net Pippa weggebracht en kan tussen 12 en 1 bellen hoe het is gegaan. Ik denk dat het baasje het net zo spannend vind als het konijn.

    Thuiskomend vind ik Chip knorrend in het midden van de kamer aan. Er niet mee eens zijnde dat zijn vrouwtje weg is.

    Hij is een vrij rustig konijntje, dus ik ga proberen de kooi op de grond te laten. Ik blijf de 1e twee dagen thuis, dus als het mis gaat, verhuist Pip naar de eettafel.

    Ben ook heel benieuwd hoe lang het gaat duren voordat Pippa de kooi gaat afbreken;)

  10. Hoi allemaal,

     

    Ik heb besloten mijn voedster te laten castreren. Ik had er niet echt haast bij dus wilde het eigenlijk van de zomer pas laten doen.
    Nu heeft ze echter enorm last van haar hormonen. Probeert continu haar mannetje Chip te bespringen. Verder heeft ze ook maar besloten dat ze niet meer zindelijk is. Gelukkig nog niet aan het sproeien en gaan haar plasjes nog in de wc. Maar haar keutels kan ik door het hele huis nu opruimen. (ze lopen 24/7 los) Is vervelend, maar het vervelendste vind ik dat Chip continu voor haar weg aan het rennen is, en me af en toe aankijkt met een gezicht; 'hoe lang gaat dit nog door'??

     

    Afspraak staat voor aankomende woensdag bij een KK dierenarts.

     

    Als ze weer thuis is, moet ze de kooi in, omdat ze loslopen en dan sowieso gaat springen op de bank en het bed. (mijn kooi is helaas amper 70 cm, maar moet maar even voor een paar daagjes)

    Mijn vraag is nu: Laat ik de kooi op de grond staan, zodat Chip met haar kan snuffelen, of zet ik haar op tafel neer zodat hij er echt niet bij kan?? In een andere ruimte is niet mogelijk aangezien ik in een studio woon.

     

    Mijn voorkeur gaat dat ze gewoon op de grond blijft staan, maar ik weet niet of dat het beste voor haar is.

     

    Ik zal blij zijn wanneer de rust weer in huis is gekeerd.

  11. Mm de dierenarts maakt ze zich niet te veel zorgen. Ze had het vermoeden dat ze gewoon even moesten wennen aan de nieuwe imgeving. Daarnaast kan de hoeveelheid takken ervoor zorgen dat ze minder hooi eten en daardoor ook minder drinken.

    Zolang ze in ieder geval blijven eten is het goed. En het lijkt nu ook met de dag beter te gaan.

    Daarnaast was ik zelf bang dat mijn hangoor te mager was,

    Maar daarmee heeft ze me gerust gesteld. Hij is idd slank maar niet te mager.

    En allebei weer een prikje rijker.

  12. Hoi allemaal, ik maak me een beetje zorgen over het veranderde eetgedrag van mijn konijnen. Ik ga woensdag (morgen) sws naar de dierenarts voor inentingen, en wil het er dan even over hebben. Maar dacht misschien kunnen jullie even meedenken.

    Mijn konijnen eten veel minder graag hooi (waren goede hooi eters) , en veel minder enthousiast hun groenten. Ook de takken knagen ze veel minder aan. Er wordt minder gedronken en minder geplast en gekeuteld. Voor hun biks (SS) doen ze nog wel een moord.

    Ze zijn nog wel steeds even actief. Daarnaast heeft mijn voedster deze week opeens momenten van onzindelijkheid. (Door het huis keutelen en plassen) waar ik dus niet happy mee ben.

    Er zijn de laatste weken wel wat dingen veranderd in hun omgeving. Ze hebben een kleinere kooi gekregen voor hun wc's. Ik heb wel 'vieze' wc's overgeplaatst zodat ze nog zoveel mogelijk eigen geur in de nieuwe wc-kooi hebben.

    Verder heb ik hun hoekje wat leuker voor ze ingericht.

    Ik geef ze nu 24/7 takken. Ik heb veel appelboom en wilg. Mijn konijnen knagen graag. Maar doen niks met speeltjes, en karton eten ze direct op. Takken zijn het enige waar ik ze nog bezig mee kan houden.

    Ik varieer meer met de groenten. Waar ze eerst standaard alleen witlof en andijvie kregen, varieer ik nu veel meer met extra groente erbij.

    Het is niet dat ze niet meer eten, maar veel minder en met veel minder enthousiasme. Waar eerder de groente op was in 10 min, doen ze er nu uren over. Ook t hooi wordt veel minder aangeraakt. Eerst dacht ik dat het kwam doordat ze nu meer tak eten. Maar ook het takken knagen wordt nu minder....

    Iemand ideeën wat het gedrag veranderd en of ik mij zorgen moet maken?

    Dit alles is begonnen sinds ze van kooi veranderd zijn. (Ze lopen trouwens 24/7 los)

  13. Ik heb weidehooi van de c1000. Over t algemeen prima hooi, al kan de kwaliteit soms per zak verschillen.

    Mijn konijnen zijn niet zulke moeilijke hooi-eters, al heb ik nu een zak van de c1000 met heel fijn stoffig hooi, wat ze toch echt maar niks vinden. Dit meng ik dus maar even met een andere zak (van de c1000)

  14. Op advies van mijn dierenarts krijgen mijn nijnen Bar le Duc. Het water hier is vrij hard. Ik heb twee konijnen gehad die heel vaak sludge hadden, en dit kwam echt door het water. Ik merk het ook aan de andere nijnen. Als ik hun gewoon leidingwater geef, dan zie ik na een paar dagen weer neerslag in hun urine. Als ze op Bar le Duc staan hebben ze er geen last van. Het is wellicht duurder dan normaal leidingwater, maar als je konijn iedere keer gespoeld moet worden omdat er sludge blijft zitten in de blaas is dit ook geen goedkope aangelegenheid. En daarbij is het voor het konijn ook niet prettig om iedere keer gespoeld te moeten worden. Als dit te ondervangen is door je konijn bronwater te geven dan is dit voor mij een simpele keuze.

    Als ik vragen mag uit nieuwsgierigheid , hoe zien jullie de neerslag in de urine? Vangen jullie dat op oid? Want ik zou in de wc van mijn konijnen toch weinig kunnen zien aan de urine. Tenzij t heel erg van kleur veranderd. ( ik heb houtkorrels in de wc )

  15. ter aanvulling, je kunt zelf metaal redelijk steriel maken door het in vuur te houden.

    Liefst gas-kooktoetstel (blauwe vlam). Houd de achterkant van je lepeltje in het vuur (bescherm je handen)

    daarna even goed(!) laten afkoelen, en het metaal zo min mogelijk onnodig rond te bewegen. Helemaal ideaal is het natuurlijk niet. Maar zo kom je wel het dichtst bij steriel.

    afspoelen met sterke alcohol kan uiteraard ook (min 40%) maar resten kunnen gaan prikken in de wond, dus ik zou absoluut de voorkeur geven aan heet (=blauw) vuur.

  16. Toch vind ik het nogal verontrustend dat dierenartsen beginnen over inslapen terwijl ze het konijn niet eens gezien hebben. En ik zou daar persoonlijk ook niet zo snel in mee gaan. Natuurlijk is het een ernstige zaak,en je konijn zal vast last van zijn maagje hebben, maar je konijn keutelt nog. Dus ik denk dat er nog hoop is dat het op een natuurlijke manier er uitkomt. Als ik jou was zou ik doorgaan met hooi en pro-enzym, en proberen die darmen op gang te houden Ik denk dat je het zelf in kan schatten wanneer je konijntje te erg lijdt om er nog mee door te gaan.

    Beterschap voor je nijnen in ieder geval!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .