Ga naar inhoud

bloemmie29

Members
  • Items

    543
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door bloemmie29

  1. Hi allemaal.

    Ben ik weer. Vandaag Het hok aangetroffen met allemaal bloed. Ik zag al gauw dat Napoleon de oorsprong had en heb hem even onderzocht. Zijn linkerachterpoot was helemaal rood. Ik heb hem even mee naar binnen genomen en zijn pootje afgespoeld met een bakje met dettol. Nadat ik het schoongemaakt had, zag ik een beetje een kale plek met een puntje/stipje waar het bloed waarschijnlijk vandaan kwam. Aangezien het nu weer schoon was, en meneer nergens last van leek te hebben, heb ik hem weer teruggezet.

    Zijn "hok" is een soort ren in de garage. De ondergrond is van beton en van die tegels met grind. Ik kn deze er niet zomaar uithalen natuurlijk. Ze hebben een salontafel van hout, daar staat de plasbak op. Daar zit houtkorrels met een laagje vlas overheen.

    Wat kan ik nu doen om hem te verlichten? Hoe kan ik nog meer sore hocks voorkomen? Hoe doen andere mensen dat met hun konijnen buiten. Op tegels bv?

    Tips? Ideeeen?

    Bedankt

  2. Nog weer even een update. Het rijden gaat gewoon door, maar ze is minder fanatiek, ze klemt zich niet meer zo bezeten vast maar rijden doet ze nog wel.

    Maar verder: als een blad om een boom!!! Ze komt naar me toe!!! Ze wil geaaid worden!! (Alleen lijf, niet het koppie). Ze knort nog steeds als een bezettene als je in de buurt komt, terwijl ze eet maar zolang ze door kan eten, blijft ze rustig zitten en kan ik haar aaien ( en plukken). Had dit echt nooit gedacht.

    • Vind ik leuk 1
  3. Ik bump deze even omhoog.


     


    Ik had me voorgenomen het te doen als haar gedrag met het voorjaar de spui gaten uit zou lopen en ze schijnzwanger zou zijn. Zo ver is het nooit gekomen.


     


    In december begon ze een grommend, stampend, continu rijdend monstertje te worden die ineens alweer twee schijnzwangerschappen achter de rug had. Ik heb dus direct besloten een castratie in te plannen. De goede dierenarts vroeg een shocking whopping 250€ en daarvan heb ik zeker 10 minuten naar adem moeten happen. Uiteindelijk bij eigen dierenarts 150€ mogen achterlaten.


     


    Na 2 dagen dwang voeren en pijnstilling was mevrouw alweer dozen aan het slopen, hooi aan het eten en aan het rond scharrelen, dus nu een week later kan ik wel zeggen dat alles goed gegaan is. Ik ga straks de wond weer bekijken en zien hoe het ervoor staat.


     


    Qua gedrag merk ik overigens nu nog niet zo veel. Ze was nog steeds op Napoleon aan het rijden van de week, maar ze is een stukje minder chagrijnig.


    • Vind ik leuk 2
  4. Ik had Napoleon ook eerst alleen. Hij moest nog gecastreerd worden en ik was zijn enige maatje. Ik zat toen ook in de ziektewet en was meer thuis. Zodra als ik thuis was, ging ik of bij hem in zijn kamer zitten of ik liet hem eruit (na verloop van tijd) en dan lag hij bij mn voeten als ik achter de laptop zat of op mn voeten als ik tv keek. Ging ik naar de keuken dan hobbelde hij mee etc. We spendeerde dus veeel tijd samen en hij kwam altijd als ik hem riep.


     


    Toen zijn vriendinnetje erbij kwam, veranderde er veel. Ik was natuurlijk niet meer zo interessant en alle aandacht van hem ging naar Josephine. Aangezien mevrouw weigert zindelijk te worden en nogal schichtig is, heb ik haar nooit eruit laten gaan. Zij en Napoleon zitten altijd lekker in hun eigen kamer. Waar Napoleon lekker blijft liggen als ik hem kroelde, wilde mevrouw daar weinig van weten. Af en toe een aai over de kont kon nog net, maar ze is erg onrustig en weinig aandacht voor wat dan ook. Omdat ik ook weer fulltime werkte, bracht ik minder tijd door met Josephine dan met Napoleon. Inmiddels hebben we wel een goede balans., Ik zit per dag zo'n 1.5 tot 2h bij hen in het hok. Deels eten geven en schoonmaken, deels zit ik de prielen op mijn telefoon of gewoon een tijdschrift te leven. Ze negeren me dan lekker maar ik hoop dat het helpt.


     


    Clue van het verhaal: ik denk dat het konijn afhankelijk is, maar ook hoeveel tijd je er mee samen door brengt en hoe gewoon ze aan jou zijn. Volhouden dus.!


  5. Karakter heeft ie zeker. En vreet buien.

    Ik had woensdag wat bloemkool blad voor ze bewaard. Elke dag een klein stukje samen met de witlof, andijvie en appelschil en perenschil.

    Heb net een bordje gestoomd hooi met appel schilfers en 2cc metacloral gegeven en dat peuzelt hij goed op. Nu vreten als een baas aub!

    Bedankt voor alle tips en het meedenken.

  6. Ja dat is idd wel handig. Nu is mn vriend naar mij gereden en zijn we samen naar de DA gegaan. Was een hoop gedoe en ik had geluk dat hij dat kon en wilde doen. Heb zelf namelijk geen auto.

    Werken die druppels net zo goed als een injectie dan? Of, als het ooit weer zo ver komt, toch beter naar de DA.

    Ben nu thuis en meneer heeft al een kwart appel op. De basilicum gaat er nu wel in. Hij heeft ook 1 biksje sience selective op. Hij is nu super wantrouwend naar mij, dus hij hopst elke keer weg als ik in de buurt kom.

    Maar goed. Hij heeft dus wat gegeten. Ik weet dat hij nu hooi moet gaan eten en evt biks, maar appel en witlof is beter dan niets toch? Hoe zorg ik nu dat hij wel gaat eten? Juist meer groenvoer neerleggen of niet, zodat ie moet gaan knabbelen op t hooi? Lastig.

  7. Bedankt allemaal. Toen ik net opstond zat Napoleon te drinken. Dat is op zich iets. Ik denk dat Josephine de biks heeft opgegeten, de rest staat on aangeroerd.

    Heb hem net nog een spuitje dwangvoer-pap met geweekte biks gegeven. Dat is toch een hoop gestribbel. Hij rent nu al direct weg als hij me ziet. Ik geef hem zo nog een spuitje en vroeg of mn moeder om 10h langsgaat en dan ga ik in de pauze nog even naar huis denk ik.

  8. De dierenarts wist het niet. De darmen maken niet genoeg geluid igg. Ik denk dat het het kleine stukje bloemkool was wat ik hem gegeven heb.

    De DA heeft me verder niets meegegeven, alleen een beetje dwangvoer maar dat is niet veel. Geen infuus.

    Ik heb hem net een klein beetje dwangvoer gegeven. 2 spuitjes maar hij wilde totaal niet. Is natuurlijk nooit genoeg want meneer weegt nu 5,5 kilo. Ik laat hem maar even met rust en morgen weer meer proberen. Heb een bakje biksjes in de week gezet.

  9. Hi

    Wie is er nog wakker? Ik ben net terug van de DA waar Napoleon 2 spuitjes heeft gehad. Een met pijnstilling en 1 om zijn darmen op gang te helpen. Bij de DA maakte hij een levendige indruk maar nu thuis zit hij in een gedoken. Hij hopte even rond en rook aan de drie soorten hooi, de bak met biks, groenvoer en de siemce selective die kk gepakt heb, maar hij eet niet. Hij heeft hele kleine keuteltjes en eet niet. Dat is niets voor Napoleon.

    Dierenarts zei dat hij geen zieke indruk maakte. Zag er gezond uit. Hij heeft wel aanleg voor haakjes maar op dit moment (nog) niet. Wat kan ik nog meer doen? De DA had niet genoeg dwangvoer dus ik heb een beetje meegekregen maar dat is niet veel voor mn napoleon met zn 5,5kg

    Wat kan ik nu nog doen? Iemand?

  10. Napoleon is ook uberlui. Zodra als het kon heb ik een meisje er bij genomen voor hem en hij is nog steeds lui. Al is het anders lui. Toen hij alleen was leek het echt of hij zich verveelde. Nu is hij meer content lui.

    Ze hebben per dag een actief moment maar ze laten het speelgoed ook gerust dagen liggen. Ik heb al van alles geprobeerd maar lui zijn en voor vloerkleed spelen is hun favo actieviteit.

  11. Ik heb wel een gelezen dat er ook automatisch bijvulbare waterflessen/ bakken zijn. Ik weet er niet alles van maar lijkt mij ideaal als je wat langer weg moet. Allicht kun je eens hiernaar googlen lm dat probleem op te lossen. Ik heb verder geen tips voor je. Misschien de andere konijnen eerst laten drinken en dan pas dit konijn zodat de rest ook genoeg heeft?

  12. Heb trouwens wel een vuilniszak hooi mee naar boven gehaald en daar put ik uit. Als het leeg is ga ik beneden bijvullen. Net als de biks.

    Moet wel zeggen dat ik nu makkelijker losslingerend hooi opveeg en weggooi in plaats van uitschudden en hopen dat ze het nog eten.

  13. Ik heb hem in de berging liggen (en ja zakken mee is handig. Ik was niet prepared en kon de leenauto volledig ont-hooien)

    De boer gaf als tip om hem rechtop in de kliko te zetten ( heb ik niet). Ik denk dat ie precies in een tuinkussenbox past ( heb ik ook niet)

  14. Bij mij at Napoleon geen hooi uit de winkel. Van alles geprobeerd. Kruiden. Oud. Nieuw. Groen. Geel. Bij het ophalen van Josephine een zak hooi meegekegen en dat vond ie super lekker. Kwam van de boer. Dit weekend dus op pad geweest. Op Mp werd wel het een en ander aangeboden maar dan moet je weer bellen enzo. Ik ben naar het dorp hier verderop gereden. Stond een bord in de tuin met groente en fruit te koop. Ik de k: ik vraag t gewoon. Hadden ze niet. Gevraagd of ze iets wisten in de omgeving. Daar links en daar recht en dan tegenover de grote boerderij nog eens vragen. Jaja. Ikke ernaartoe. Stond een bord: hooi, stro en vlas te koop. Hele schuur vol. Hij had grof en fijner hooi. 5 euro een baal. Alles st jacobskruid vrij. Gebruikte die voor de paarden. Baal ingeladen. Ik ga binnenkort terug. Ze verkochten ook 100liter zakken met vlas voor 5 euro.

    Anyways. marktplaats dus of een eindje in agrarische regio rondrijden. Boeren met veel paarden hebben wel wat.

    Ik denk dat ik wel even met deze baal doe dus het is niet dat je elke week doet. Een tip: het geeft nogal een troep in je autootje. HaHaha dus be prepared.

  15. bedankt voor de ervaringen zo ver. Eigenlijk allemaal dus erg positief, al zullen de mensen die niet castreren misschien ook niet reageren.


    Wat zijn nu goede vragen voor de dierenarts? Ik lees al over de soort van buikwond/ hechting die ze maken? Wat kan ik nog meer vragen?


  16. waarom moeten ze apart dan eigenlijk? Is dat omdat de ram vervelend kan doen tegen de voedster en dat zij zich niet kan verdedigen?


    Zou wel lastig worden om ze uit elkaar te halen, maar voor alles is een oplossing hoor.


     


    @ sanne, had jij van tevoren al het idee om de voedster te castreren, of is dat idee echt geboren door het schijnzwanger zijn?


     


    soms denk ik namelijk dat ik beter even kan aankijken hoe het gaat en als het dan toch nodig mocht zijn, dan altijd nog te beslissen.


  17. Goedemiddag BB-ers,


     


    Ik wilde zo eens weten wat voor jullie de redenen zijn om jullie voedster te steriliseren. Zonder nu een dikke discussie te starten met voorstanders fel tegen de tegenstanders, zoek ik toch wat licht in dit dilemma. Misschien helpen wat persoonlijke overwegingen of meedenken wat jullie in mijn situatie zouden doen.


     


    Ik kom tot nu toe tot:


     


    Voor:


    - geen kans meer op baarmoederhalskanker bij de ladies


    - minder last van hormonen, mogelijk zindelijker en geen kans meer op schijnzwangerschap


    - beter/makkelijker om op termijn te koppelen met een andere paar (ex-ram/voedster) of andere voedster


     


    Tegen:


    - hoge kosten, dit afgezet tegen een gemiddelde levensduur van 4-6 jaar voor een Frans meisje.


    - risico van narcose, nazorg, mogelijke complicatie's


    - hoge kosten


     


    Zoals jullie zien, heb ik de kosten twee keer genoemd. Nu ben ik niet te beroerd om geld uit te geven als het nodig is. Maar de ram castreren was hier bij de goedkoopste dierenarts al €100. Ik denk dat een voedster al snel richting de 140€ a 175€ gaat. Dat is aardig wat geld voor een nijnsel met een verwachte levensduur van 4 tot 6 jr.


     


    Nu ben ik, op termijn, van plan er nog konijnen bij te nemen. Het leukste zou zijn nog een koppeltje (ex-ram/voedster) en dan zou de koppeling evt. makkelijker gaan. Maar goed, dit is nog ver weg en nog niet aan de orde (eerst verhuizen).


     


    De reden waarom ik het vooral overweeg is, omdat áls ik het op termijn van plan ben, dat ik het beter nu direct kan doen. Josephine weigert maar om zindelijk te worden, wat ik ook probeer. Dit zou dus evt. kunnen helpen. Hiermee sluit ik dan op een vroeg stadium ook alle risico's uit.


    Ik was niet zo weg van de castratie van Napoleon dus overweeg dan wel een andere dierenarts te nemen, maar deze is dus nóg duurder. Daarnaast weet ik niet goed hoe ik de verzorging moet regelen met Jo-tje in de ziekenboeg in combinatie met de verzorging en Napoleon. (dat wijst zich vast wel, maar iemand misschien tips)


     


    Iemand tips? Ideeën? Wat waren jullie overwegingen om het wel/niet te doen?


    Bedankt alvast



     


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .