Ga naar inhoud

raylaatje

Members
  • Items

    3.889
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door raylaatje

  1. Ik ben ongeveer 15 gram minder gaan geven. Ik geef SS en in het begin had ik het precies afgewogen maar naar mate de tijd voorbij ging werdt het steeds iets meer :$ en aangezien Bouke gewoon álles opeet wat er is at die natuurlijk veel te veel (en Floortje at ook wat meer). Jinty ligt iets minder in de groep en wordt vaak weggejaagt bij het eten dus die at altijd minder maar bleef wel op haar gewicht (dus zij at voor haar voldoende). Toen ik ze een week geleden had gewogen ben ik hun voer gaan afwegen en heb ik dat gegeven... (Het gevolg was wel dat ze een stuk meer hooi eten! Dat is wel iets positiefs) Ook heb ik nu elke dag hun hok opengezet zodat ze in de ren konden (van 25 m2) omdat die de laatste tijd niet vaak had open gestaan en zo kregen ze dus ook veel meer beweging.

    Wat raad jij aan?

    zou het geen optie kunnen zijn om Jinty apart (bijv. alleen in de ren) te voeren? Zodat Jinty ook gewoon haar deel kan krijgen?

  2. Een kopje voer vind ik nog behoorlijk veel klinken..

    Misschien zou je ook de brokjes kunnen verspreiden ipv in een bakje doen zodat ze daar ook moeite voor moeten doen?

    Mijn konijnen zijn niet te dik, maar bij hun gooi ik de brokjes door de ren zodat ze lekker kunnen scharrelen voor hun voer.

  3. Ik heb een konijn gehad met maar drie pootjes, zijn linkervoorpootje was verbrijzelt. Hij kon zich goed redden met maar drie pootjes.

    Ook heb ik 2 jaar terug een tijdje een konijntje met maar 1 achterpootje verzorgt in een opvang, ook hij kon zich goed redden met maar drie pootjes. We moesten alleen oppassen dat hij niet te dik werd omdat hij dan nog extra gewicht mee moet slepen wat niet nodig was. Hij kon met gemak nog een meter springen en ook binkies maken ging makkelijk.

    Nu loopt ze toch ook goed op drie pootjes? Dat zal na een amputatie alleen nog maar beter gaan omdat ze dan niet nog een poot meebungelt waar ze waarschijnlijk zelfs pijn aan heeft.

  4. Ik heb ook een konijntje met een gebroken pootje gehad, het pootje was op verschillende plekken gebroken en het bot had verschilende zenuwen doormidden gesneden, dus dat pootje is geamputeerd. Mijn konijntje kon erg goed leven met maar drie pootjes.

    Ik heb nog nooit gehoord dat een pootje gegipst geworden is, maar er kan sowieso wel een pin in het bot gezet worden of soms is alleen (klein-)hok rust ook al genoeg.

    Ook pijnstillers is nu niet overbodig. Eet ze nog goed?

    Gewoon even naar de dierenarts gaan dus, je zou even kunnen kijken in de lijst met konijnkundige dierenartsen.

  5. Als de rest van het gebit goed is blijft het bij het kleinsnijden van groenvoer. Verder kunnen konijnen zonder voortanden alles normaal eten, brokjes gaan prima en ook hooi mag geen probleem zijn.

    Dit klopt niet, hooi zal zeker wel een probleem vormen, maar niet als je het in stukjes knipt.

    Ik heb zelf ok een konijntje zonder voortanden en ik hoef alleen het hooi te knippen en de groente klein te snijden, je moet het zo klein snijden dat het ongeveer zo groot als het mondje is, dat ze het kunnen oppakken, er op kunnen kauwen en door kunnen slikken.

    Mijn koijntje heeft nergens verder last van. :)

  6. Ik zal vanmiddag even een vergelijkingsvoorbeeldje zoeken van de borstels die ik gebruik. Het is inderdaad heel belangrijk dat (als je tenmisnte een échte angora hebt) de vacht er 1 x in de 3 maand afgaat..

    Misschien dat je eens met iemand in de buurt (particulier, fokker etc.) zou kunnen meekijken hoe je presies knipt? knippen is namelijk makkelijker dan scheren. En bijna iedereen met langharige konijnen heeft wel eens in zijn konijn geknipt, ook ik heb dat al twee keer gedaan..

  7. 1 van mijn konijnen heeft ook tandproblemen (gehad). Ze had een verkeerde stand van haar kaak waardoor vooral haar voortandjes niet goed afslijten maar ze ook sneller haakjes op haar kiezen krijgt. Ik heb de tandjes eerst elke keer laten slijpen, als dit bijv. tijdens het enten en 1 keer tussendoor kan, als ze bijv. toch naar de dierenarts moest, had ik de tandjes laten zitten omdat het toch nog wel even een ingreep is om de tandjes helemaal te verwijderen.

    Máár bij mijn konijntje moest het toch na maximaal drie weken wel weer wat bij haar veel stress gaf, ik heb haar voortandjes er dus ook vrijdag uit laten halen. Volgens mij heeft ze van de tandjes wel echt last gehad, want ze is nu wel een stuk vrolijker en valt op het voer aan.

    Als je de prijs van de ingreep wilt weten, kan je het beste gewoon even naar je eigen dierenarts bellen, bij mijn dierenarts kost het ongeveer 75 euro, maar ik heb tijdens die ingreep nog wat andere kleine dingetjes laten doen, dus presies weet ik het niet.

  8. Met mevrouw gaat het goed hoor! Ze eet zelf (gister 30 gram hf, en wat ss), 4 x een klein bakje groente (wat tomaat, paprika, witlof en andijvie). Ze is vanochtend wel erg chagerijnig, ze gromt en dreigt, ook heeft ze nog niet aan het voer gezeten maar zit zichzelf wel gewoon te wassen, volgens mij voelt ze zich wel redelijk.

  9. Ik ben absoluut géen over bezorgde konijnenmoeder.

    - Ik had een mandje in het hok gezet, behoorlijk hoog dus eerst er al uit gehaald omdat ik bang was dat ze er niet zelf uitkon, daarna er weer in gezet. (madam springt er met gemak uit)

    - ik bel net de dierenarts, ik voelde een dikke bult op haar borstkast. (was gewoon de vloeistof die ze na de operatie gekregen heeft en wel eens naar onderen kan zakken)

    - Ik was bang dat ze niet zou eten, dus extra nog wat dwangvoer mee genomen (madam heeft net 3 blaadjes witlof én al wat brokjes op)

    Nee, overbezorgt ben ik niet, ik ben gewoon gek met mijn meisje.

  10. Mijn meisje is weer thuis! Ze zit nu rustig in haar kooitje.

    Ze had daar bij de dierenarts nog niet zelf gegeten, dus ze heeft 10 ml dwangvoer gekregen. Hier thuis heeft ze ook absoluut geen kijk naar het eten, maar dat komt allemaal ook wel weer.

    Ik heb ook nieuwe pijnstilling erbij gekregen (2 x daags 0.75 ml carprofen) en nog wat dwangvoer. Ik moet in de gaten gaan houden dat het niet teveel bloed of als ze niet zelf begint met eten.

    De dierenarts was heel benieuwd hoe het met haar verloopt (ze heeft hele ochtend daar los gelopen, iedereen vond haar zo leuk!), dus ze vroeg of ik haar maandag nog even wou bellen.

  11. Ik heb net de dierenarts gebeld, het gaat weer redelijk met haar. Ze is pas aan het eind van de ochtend geopereerd, dus ze was nog wat slap/moe. Ze is tijdens de operatie weer 2 keer gestopt met ademen, maar met wat hulp begon ze al snel weer, dus het is zowieso verstandig om niet voor een klein iets haar onder narcose te doen. Ook heeft ze een echo gehad waaruit bleek dat ze wél gecastreerd is.(wel laten castreren, maar daarna zomaar loslaten?...) Ik kan haar om 4 uur ophalen, mits ze dan wat wakkerder is.

    Ik wou eerst even aankijken hoe het ging en daarna Daan erbij zetten, maar ik heb toch besloten om dat niet te doen, omdat ik dan niet presies kan zien hoeveel ze nou gegeten heeft. Ik ga nu even haar binnenhokje in orde maken zodat ze daar meteen om 4 uur weer inkan. :)

  12. Okay, bedankt!

    Hoe groot moeten de stukjes hooi zijn?

    Ik ga haar someteen brengen, dan nog heel wat uurtjes wachten op een telefoontje dat (hopelijk) alles goed gegaan is. De vorige keer is ze tijdens de operatie 1 keer gestopt met ademen, dus de zenuwen zijn hier bij mij flink aanwezig.

  13. Ik heb standaart pijnstillers en dwangvoeding(en nog veel meer) in huis.

    Dolly krijgt dus nu ss+hf, is het dan beter om helemaal op ss over te stappen of kan ik het eerst gewoon even aankijken?

    Ik had inderdaad op internet en bb gelezen dat je groente in kleine stukjes moet snijden, dat geld dus ook voor hooi?

    Ik kan haar morgen rond half 9 brengen en (mits ze eet) weer rond een uur of 4 ophalen. Als ze toch onder verdoving is word er ook een echo van haar buik gemaakt. Tijdens het scheren is mij en ook later de dierenarts opgevallen dat ze een litteken op haar buik heeft wat mogelijk een castratie wond zou kunnen zijn, als ze nog niet gecastreerd is laten we dat ook nog doen, maar dan een andere keer. Ik ben anders te bang dat de ingreep voor haar te zwaar word.

  14. Zoals sommige wel weten heeft dolly sinds ik haar heb al last van haar tandjes. Zo zijn in de afgelopen drie maand 2 keer haakjes weggehaald en 3 keer haar voortandjes geslepen, waarvan twee weken geleden voor het laatst en het nu alweer nodig is.

    Ik heb net een afspraak gemaakt dat ze vrijdag onder narcose gaat om de voortandjes te laten trekken en meteen de haakjes weg te laten halen.

    Zijn er mensen hier met (voor)tandlose-konijntjes? Hoe zit het met het hooi, brok(hf+ss) en de groente?

  15. Wat leuk dat je een konijntje uit de opvang genomen hebt!

    Het is heel verschillend hoevaak de vacht geborsteld en geknipt moet worden omdat niet elk konijn de zelfde soort vacht heeft. Een teddy hoeft niet perse geknipt te worden(behalve in de zomer), maar je zult merken dat de konijnen het zonder vacht toch veel fijner vinden.

    Ik knip mijn teddy(en andere langhaar)dus zowieso 1 x in de 3 maand, in de zomer zijn ze kaal. Ook in de winter kunnen ze geknipt worden als je maar 1 / 2 cm laat staan.

    Die borstel uit je post hierboven is opzich goed, maar het ligt er weer een beetje aan wat voor vacht je teddy heeft. Sommige hebben een hele dikke ondervacht wie met deze borstel er deels uitgetrokken is. Honden en katten borstels zijn overigens ook prima te gebruiken voor langharige konijntjes.

    De plekken die snel klitten zijn de kin, net boven de staart, achter de oortjes en achter de beentjes(oksels). Die plekjes moet je dus even goed in de gaten houden of korter knippen.

    Succes met Pluis!

  16. Hoi,

    Gister zei de dierenarts dat als ik Woudje koppel aan een voedster, het beter was de voedster te steriliseren dan de ram te castreren. Dit omdat als er niet met de voedster wordt gefokt, ze een grotere kans heeft op tumoren in de baarmoeder (en dus sterilisatie en niet castratie waarbij alleen de eileiders worden afgesloten).

    Bij castratie word alles eruitgehaald, bij sterilisatie alleen de eileiders afgesloten, net andersom dus;)

    Zoals al gezegt is: Als alleen de voedster gecastreerd is, en de ram niet, zal de ram blijven rijden. Beter kan je ze dus allebij laten castreren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .