Ga naar inhoud

aquake

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door aquake

  1. Hallo

    Ik zit een beetje met het volgende probleem: ik leg het hooi in Wiebels nachthok, gewoon bovenop het stro. Als zijn nachthok pas schoongemaakt is, eet hij vlot hooi. Na een paar dagen mindert dit en moet ik nauwelijks aanvullen. Zou ik eventueel kruidenhooi mogen geven ipv gewoon hooi? Of is dit enkel geschikt om af en toe eens te geven? Ik haal alles bij Aveve, eigen merk (zie foto's), ik weet niet of deze keten echt bekend is in Nederland? Ze hebben 3 soorten kruidenhooi: kamille/paardenbloem, rozenbottel/wortel en banaan/appel (Dit laatste geef ik niet omdat fruit niet zo goed is voor de darmen en ik weet niet of dit ook hiervoor geldt.). Als droogvoer geef ik een handje Hope Farms Rabbit Supertrio en als groenvoer witloof, venkel en paardenbloemblaadjes als er zijn.

    Alvast bedankt!

    Groetjes

    Ines

    f5ff537b655e4ed799ada5230103f97f.ashx?w=da25db69af424feab73ca52300e79482.ashx?w=b8cc9d4320524784bae5a52300e7959f.ashx?w=

  2. Hallo

    Ik controleerde net even of Wiebel het niet te koud heeft nu het de hele dag amper 0° is en, behalve koude oortjes, heeft hij ook koude pootjes. Ik weet dat koude oren niet veel kwaad kunnen, maar geldt dit ook voor poten? Het kuiltje achter zijn oren heeft niet koud maar ook niet om te zeggen meteen lekker warm, maar dat kan ook komen doordat ik ook meteen koud krijg. Als ik blijf voelen, lijkt het daar wel op te warmen. Hij is levendig en ging direct eten dus ik denk niet dat hij onderkoeld is maar hij is al 7 jaar, een ouder konijn dus, vandaar dat ik wat voorzichtig ben. Bedankt!

    Groetjes

    Ines

  3. Ik zie dat er al een topic hierover geopend is, maar mijn konijn is al jaren gecastreerd, vandaar dat ik even een nieuw topic open. Mijn excuses als het de bedoeling is dat ik het andere topic gebruik!


     


    Wiebel is een 'gewoon' konijn van rond de 3 kg. Hij is van september/oktober 2008, dus bijna 6,5 jaar oud. Tot voor kort was hij perfect zindelijk. Hij heeft een kattenbak in de ren en daarin plaste en keutelde hij, waardoor ik zijn nachthok slechts af en toe hoefde schoon te maken, en dan nog voor de vorm want vuil werd het eigenlijk niet. Ik ga niet beweren dat hij nooit een steek liet vallen (letterlijk en figuurlijk ;)) maar meestal ging het goed. Nu gebeurt het alsmaar meer (bijna elke dag eigenlijk) dat zijn kattenbak opzij geschoven is en ernaast keutels en plasjes liggen. Ook in het nachthok wordt nu gekeuteld en ik heb net bij het schoonmaken 2 verdachte natte plekken gevonden. Iemand een idee hoe dit zou kunnen komen? De laatste weken maak ik zijn kattenbak schoon met een scheutje afwasmiddel in het water. Zou dit eventueel de oorzaak kunnen zijn, dat het vreemd ruikt of zo? Ik spoel het wel goed af. Voor de rest kan ik me niet meteen iets inbeelden dat veranderd is. Misschien de leeftijd? Maar als hij bvb problemen zou hebben met continentie, dan zou hij toch de kattenbak niet opzij schuiven?


     


    Alvast bedankt!


  4. Hallo


     


    Ik vond altijd al dat Wiebel weinig dronk uit een fles, er was haast niks weg. Ineens hoorde ik hem 's ochtends erg lurken, ik denk dat er geen water meer uit kwam. Ik heb toen een bakje gezet en hij heeft veel gedronken. Ik zet nu 2 bakjes water en eentje is op een bodempje na leeg na een dag. Er kan ongeveer 200 ml in. Wiebel is een 'gewoon' konijn en weegt rond de 3 kg. Hij is 5,5 jaar oud. Is het normaal dat hij meer drinkt uit een bakje dan uit een fles? Ik heb niet de indruk dat hij meer plast. Ik zit er een beetje mee in dat zijn nieren mss minder zouden werken :s. Bedankt!


  5. Hallo


     


    Ik heb in de leden gallery een album 'aquake' aangemaakt met daarin een foto van een plant. Zouden jullie eens kunnen kijken of jullie deze herkennen en of konijnen deze mogen hebben? Ik heb geprobeerd om de foto hier te zetten maar het lukt niet :s. Bedankt!


  6. Bedankt voor de antwoorden! Het witloof is de laatste dagen schoon op :). Ik heb eens wortels met loof gekocht en wat basilicum. Andere groenten wil ik wel geven maar knolselder en venkel en zo zijn direct nogal groot, één konijn krijgt dat wss niet op ... Sla durf ik niet zo goed te geven en als ik jullie over spinazie en radijsjes hoor, ga ik dat ook maar niet geven. Ik heb vorig jaar genoeg mijn peren gezien met 2 zieke nijnen, ik heb niet echt zin in een herhaling ;). Met kool moet je ook opletten hé? Maar hoe zit het dan met broccoli? In de lijst zie ik trouwens ook dingen staan waar ik niet meteen aan zou denken, zoals spruitjes en paprika.

  7. Bedankt voor de reacties! Vond het vooral raar omdat hij altijd al witloof krijgt en het nu ineens minder eet. Maar vandaag was het toch op zag ik :). Ben vorig jaar op 2 maanden tijd 2 konijntjes kwijt geraakt aan ziekte en ik ben wat snel ongerust daardoor ...

  8. Hallo

    Kan het dat konijnen ineens iets beu gegeten zijn? Wiebel eet de laatste tijd minder en minder witloof. Ik geef nu maar een halve stronk meer maar daarvan laat hij ook een deel liggen, vooral de kern. De rest van zijn eten (biks, wortel, paardenbloemblaadjes) eet hij wel op. Bedankt!

    Groetjes

    Ines en Wiebel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .