Ga naar inhoud

Satijntje

Members
  • Items

    193
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Satijntje

  1. Waar zit die niersteen? Als deze nog in de buis bij de nieren zit kan hij alleen operatief verwijderd worden ben ik bang, dit hebben wij bij ons oude kater ook gehad en deze is daar goed doorheen gekomen al is het wel een riskante operatie. Al weet ik niet of zo'n soort operatie bij een konijn wel uitgevoerd wordt.

    Kunnen ze de niersteen niet proberen te vergruizen? Weet niet of dat nog een optie is.

    Sterkte in ieder geval!

  2. Gelukkig maar en dat is dan weer een goede ervaring rijker en een goed gevoel erbij. Ik heb mijn Robijntje ook zonder twijfel laten inenten met 8 weken en hij heeft er gelukkig ook in het geheel geen last van gehad. Veiligheid voor alles toch. Mijn Robijntje woog alleen met 8 weken bij de dierenarts al 1100 gram dus die wordt waarschijnlijk wel wat groter hahaha.

  3. Aahhh balen met Whooper zeg. Al die zorgen is niet fijn zeker niet gezien ze nog zo jong is. Hoe oud is ze nu en hoeveel weegt ze dan? Dat ze niet eet en drinkt wil natuurlijk zeggen dat ze zich echt niet lekker voelt. Eet ze ook geen groenten of iets wat ze normaal erg lekker vindt?

    Ik wist trouwens niet dat het castreren met 3 maanden al kon, hier gaven ze aan met een leeftijd van een maand of 4 of 5 te castreren maar iedere dierenarts doet het wellicht weer anders.

    Beterschap voor Whooper en laat je ons weten hoe het gaat verder?

  4. Wel te hopen dat hij van dat gas af gaat komen want lijkt me niet fijn elke keer. Goed dat je hem kunt masseren, ik weet niet of ons konijntje daar zo blij mee zou zijn en of hij het sowieso wel toelaat.

    Dat met de fiets is inderdaad onhandig. Heb je niemand met auto die met je mee kan rijden?

    Anders zou ik het denk ik toch in een doek wikkelen en achterop de fiets vervoeren of inderdaad in een grote reistas aan het stuur als dat niet teveel slingert.

  5. Ah gelukkig maar het is altijd fijn om te horen dat het weer beter gaat. Ons jonge konijntje hier krijgt eigenlijk gewoon onbeperkt junior biks van Science Selective en doet het hier erg goed op. Op de zak stond ook dat ze het onbeperkt mogen hebben en zo te zien knaagt het lekker weg hahaha.

    Ook weer spannend het castreren ons Robijntje moet er straks ook aan geloven. Met hoeveel maanden laten jullie Warrel castreren?

  6. Nou je kunt wat meemaken. Ik lees dit allemaal aandachtig mee, ik ben nog een nieuwkomer in de 'konijnenwereld' en leer hier allemaal veel van. Geef je je konijn ook ananas of alleen het sap dan? En waar is dat precies goed voor? Als je konijntje zo weinig eet kunnen er toch ook weinig keutels zijn of zie ik dat verkeerd?

    Nou hopelijk krijg je snel verbetering en kun je weer lekker genieten van je nijntjes.

  7. Toen ik vanavond het toiletje van ons Robijntje schoon wilde maken schrok ik enorm want ik zag een oranje/roodachtig plasje in de bak en dacht meteen aan bloed bij zijn plas!!!

    Meteen gaan zoeken op google/bunnybunch en kwam er al snel achter dat dit vermoedelijk is gekomen doordat ik hem vandaag wilgentakken had gegeven en hij heeft een flink portie ervan op moet ik zeggen.

    Maar wat ben ik geschrokken zeg....pffff. Wel houdt ik het voor de zekerheid nog even goed in de gaten en heb ook nog een extra bakje water neer gezet voor het geval het drinkflesje niet voldoende vocht geeft. Dacht ook aan geconcentreerde plas ofzo en hij heeft een paar blaadjes Andijvie extra gehad voor wat extra vocht.

    Hebben jullie dit ook al eens meegemaakt?

  8. Is Lex inmiddels ook al goed hersteld van de castratie? Wat is jouw ervaring hiermee?

    Even over het voer ik voer mijn jonge konijntje Supreme science junior en op de zak staat dat je het onbeperkt mag geven aan je konijntje.....? Klopt dat wel dan?

  9. Had al beetje uitgezocht en zag dat sommige kruiden vaak genomen worden. De paardenbloem, peterselie/paardenbloemmix, brandnetel, rode paprika vlokken, wortelvlokken, bananenschijfjes en rode bieten stukjes.

    Ik weet natuurlijk niet of deze allemaal mogen.

    Dan ga ik ook nog eens voor de overige kruiden (kamille, pepermunt, weegbree, rozemarijn en tijm) kijken.

    Misschien iemand nog een antwoord voor mij of dit al mag bij jongere konijntjes of dat ik dit beter pas vanaf een 6 maanden ga voeren?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .