Ga naar inhoud

LauraTiersma

Members
  • Items

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LauraTiersma

  1. Ik gebruik geen klicker, maar ik heb ze wel een geleerd om als ik "schoot" zeg, en met mijn handen op mijn schoot klop dat ze dan op mijn schoot springen.


    Ik zit altijd best raar met mijn benen, dus hier even een fotootje:


    2dazi3n.jpg


    Veel succes!

    • Vind ik leuk 2
  2. Hoi,


    In het nachthok van Pippie en Luna, mijn 2 lieve voedsters (dinsdag worden ze 1 jaartje), liggen opeens heel veel haren, en dan meer de ondervacht (hoe noem je dat..ik bedoel dus echt dikke vacht).


    Moet ik dit weghalen of in het nachthok houden?


    Luna springt ook de hele tijd op Pippie en trekt haren van haar rug af, verder doen ze wel nog lief tegen elkaar en wassen elkaar veel dus haal ik ze niet uit elkaar, toch? 


    Is er een rede voor dit gedrag en wat is het handigste om te doen?


    Alvast bedankt!


    Groetjes van Laura!


  3. Eerst gaf ik mijn konijnen ook in de ochtend, en ze aten het gulzig op aan een stuk door. En ook in de avond. Maar nou had ik gehoord dat ze dus in de nacht actief zijn en overdag meer luieren dus je ze dan het best alleen in de avond kan geven doordat ze anders te dik worden.

    Of dit helemaal klopt weet ik niet...

  4. Hooi Bunnybunchers,

    ik heb een vraag, mijn 2 konijnen krijgen gewoon, zoals het hoort, onbeperkt hooi. Heel lekker smulhooi los in grote zakken.

    Ze krijgen af en toe wat groenvoer, maar mijn vraag is hoeveel krachtvoer (niet gemengd maar gewoon alleen die korrels) mag een konijn. Ze zijn 1 april 2013 geboren dus nu 8 maanden. Het zijn dwerghangoor konijnen.

    Groetjes Laura

  5. Weet u misschien een boer in de buurt van Santpoort? (ligt bij Haarlem)

    Mijn konijnen eten ook heeeeel goed kruidenhooi (met rozenbottels) :) Naja alleen maar goed dat ze veel hooi eten!

  6. Hoi,

    Mijn konijnen waren laatst ontsnapt (bijzaak) en nou is er altijd een poes bij ons, maar die is niet van ons noch van de buren. Waarschijnlijk een zwerkat. Nou hadden de poes en mijn konijnen lichamelijk contact, kan het zijn dat die poes ziek is en mijn konijnen nu ook een virus of bacterie hebben?

    De poes zelf ziet er niet onverzorgd uit.

    Verder nog een vraagje want Luna, mijn ene konijn, is waarschijnlijk in de rui (nu 7 ong 7 maanden) maar wat ze al vroeger ook had is witte vacht (ze is bruin) op een hoopje, maar het lijken geen klitten. Als je er zachtjes aan trekt dan heb je echt 1 deel wit dus niet meerdere haartjes. Meestal knipte ik het voorzichtig los en dat vond ze geloof ik wel fijn. Als je dan naar haar kijkt zie je echt een pluk witte vacht hangen, alsof het nat is en opgedroogd, maar dat is het niet.

    Is dat gewoon de rui of kan het iets anders zijn?

    Groetjes Laura

  7. Hoi,

    ik geef mijn konijnen 1 keer per dag, of om de dag (wisselt een beetje) een korstje brood. Dat vinden ze heel lekker. Het is van dat donkere brood met pitjes en nootjes van de bakker. Nu zit er sinds kort op de kapjes eetpapier aan vast geplakt. Het is wit eetpapier dus niet een echte smaak ofzo...ik haal het er altijd af maar dan blijft er nog wat plakken, mijn vraag is zouden konijnen dat mogen? Heb er geen moeite mee om ze gewoon het "echte" brood te geven in de plaats van de kapjes.

  8. Voor 2 dwerhangoortjes van een halfjaartje:

    Altijd voldoende hooi. Eerst kruidenhooi, aten ze vrij veel van. Toen normaal hooi, ging wat slechter. Toen smulhooi aten ze extreeeeem veel van en nu heb ik weer kruidenhooi. (smulhooi was op en is ver rijden) In de ochtend soms een korstje brood.En krachtkorrels. Eerst gemende korrels maar toch (ook al hebben we nog zakkend gemengd) nu alleen korrels gegeven. Later weer gemend. In de avond hooi bijvullen (hebben ze nog een beetje) en krachtvoer. Ook wat groenvoer meestal in de middag ofzo. (Paardenbloembladeren, wortelloof, brocoli stronkjes..)

  9. Mijn nijnen ademen soms rustig als ze liggen en soms snel. Maar dan wel snel regelmatig. Wat bedoel je precies met darmproblemen?

    Wat voor eten geef je Stamper? Ik denk dat hij wel gezond is. Maar als je het niet vertrouwt kan je naar de dierenarts gaan, hou het in de gaten.

  10. Het zou kunnen betekenen dat het moe was en lekker even ging liggen, dat is gewoon een goed teken en dan vind Stamper het fijn bij je. Maar ademde hij heel snel of onregelmatig of rustig? Mijn nijntjes gaan ook weleens zomaar liggen, maar dan zijn ze op hun gemak.

    Was Stamper daarvoor druk bezig of aan het rennen? Eet hij nog goed? Ik denk dat Stamper gewoon op zijn gemak was :)

  11. Hoi Saskiaa wat leuk dat je zo'n topic bent begonnen! Ik heb zelf 2 konijntjes, Pippie en Luna. Ze zijn 1 April 2013 geboren dus nog niet heel oud. Ik wil ze ook kunstjes gaan leren. Moet nog een klikker kopen en een target kopen/zoeken. Weet nog niet hoe het zal gaan maar ze zijn erg leergierig. Heb wel al zonder klikker maar met beloning ze wat kunstjes proberen te laten doen. Zoals omhoog op een krukje springen, op mijn schoot, of een rondje draaien. Het ging allemaal goed. Maar ik wil ze er het liefst ook een commando bij leren. Weet u welk commando bij die dingen kan? Alvast bedankt! Groetjes Laura

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .