Ga naar inhoud

Charita

Members
  • Items

    3.774
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    22

Berichten die geplaatst zijn door Charita

  1. Als je het niet geschikt vindt, waarom geef je het dan?

    Ik snap dat je geschrokken bent, maar om dan maar een winkel de schuld te geven...

    Het is algemeen bekend dat konijnen knagen, dus ook hier kunnen ze op knagen. Meestal staat het er ook bij of op, dat je ze er niet alleen mee mag laten. 

    Het komt vast wel goed, rustig blijven en gewoon even kijken af en toe of hij blijft eten en keutelen. Meestal komt het er gewoon uit ;)

  2. Ik heb geen konijnen momenteel natuurlijk, maar ze werden wel altijd gevaccineerd, dus heb 'm toch ingevuld. 

    Met de 2e half jaarlijkse vaccinatie erbij werd het wel wat duurder ja, maar liever ikzelf wat minder te besteden dan een dood konijn omdat ik ze het niet gunde. Alles voor de gezondheid van m'n beestjes. 

  3. Ik had ook altijd de Maya silo staan. Flesjes dronken ze niet uit en bakjes werden expres omgegooid. 

    Zelfs de silo gooiden ze wel eens om, dan was het wel meteen een waterballet haha. Maar ik had hem ook in het hok op stro staan haha, dus dan gaat dat wat makkelijker. Op steen of een andere vlakke ondergrond gaat dat minder makkelijk. 

  4. 3 uur geleden zei Mississippi:

    Dank je voor de tip. Wil ik opzich wel proberen. Alleen zo langzamerhand vraag ik me af of het wel aan de smaak ligt, ik ben ondertussen 3 pakken verspild voer verder. En de beaphar nature ruikt ook behoorlijk euh, 'kruidig', als je het mij vraagt ;-)

    Beaphar Nature heb ik na Leyla haar operatie ook geprobeerd omdat ze geen biks wilde eten, maar daar keek ze niet eens naar om. Rook ze niet eens aan. 

    Na een paar dagen ging de Care + er wel weer smakelijk in, maar Nature liep ze nog steeds voorbij

  5. Tjah Leyla is hier ook eens uit de tuin naar binnen gehupst en heeft een kabel door gebeten. Ze hebben nou eenmaal iets met kabels en knagen. 

    Als je konijn los loopt moet je gewoon zorgen dat alle kabels weg gewerkt zijn, zo simpel is het. En je telefoon dus opladen als je erbij bent. Konijnen zijn nou eenmaal houdini's en een rennetje van 60cm hoog houdt ze echt niet tegen. 

  6. 23 minuten geleden zei Donate:

    Hoi, nee ik kom altijd bij De Dierenarts (op de Kennemerlaan, vind ik persoonlijk een hele goede!). Maar volgens de opvang in IJmuiden heerst er waarschijnlijk bij hen een virus vandaar...

    Oooh zo, kan ook alleen bij de opvang zijn dan. Kennemerlaan stond niet bekend als konijnkundig dus ben daar nooit geweest. Kan daar dus niks van zeggen verder. 

  7. 3 uur geleden zei Donate:

    Ik heb mijn nijnen ook net laten inenten. Nu woon ik weliswaar niet vlakbij België maar mijn dierenarts gaf aan dat het verstandig was zo snel mogelijk te enten. In mijn regio (Noord Holland) is overigens waarschijnlijk een virusuitbraak, weet alleen niet welk virus het betreft

    Vaccineren is natuurlijk super! Weet alleen niet of je toevallig bij dier medisch centrum ijmond (ijmuiden) komt. Want die blaten wel meer onzin over vhd-2 dus met hen ben ik een beetje voorzichtig qua uitspraken. 

  8. Het is juist normaal dat ze alles in 1x naar binnen schrokken. 

    Mijn middelgroot en klein konijn kregen op een gegeven moment samen nog maar 30 gram per dag, dus 15 per keer. En daar viel mijn te dikke leyla nog niks van af. 

    Maar inderdaad op is op, ze hadden dan nog groente en hooi om te eten

  9. Ik zou in de gaten houden of hij het blijvend doet, dus iedere dag laat liggen. 

    Soms pakken ze er eens eentje niet, 1 is niet meteen een ramp. 

    Ik had voorheen zelfs een stel, die lieten ze eens in de zoveel tijd allebei een dag liggen. En de dag erna aten ze gewoon alles weer op. Ik heb nooit uit kunnen vinden waarom ze dat nou deden. Maarja het zijn soms malle beesten. 

    Laat hij ze nu elke keer liggen dan krijgt hij misschien toch wat teveel ja

  10. Even wat anders, waarom zou hij te jong zijn voor groente? Babynijntjes eten in het wild ook gewoon groente met mamma mee hoor. 

    Mijn meisjes kregen ook al heel jong groente. Alleen moet je met een heel klein stukje beginnen om te zien hoe hij er op reageert. 

    Als je het nu even niet vertrouwd omdat hij zo ziek is geweest is dat natuurlijk logisch, maar qua leeftijd maakt het volgens mij niet uit. 

    Al heb ik ook wel eens van iemand in een dierenwinkel te horen gekregeb dat ze de eerste 3 maanden geen groente mogen en ik er dus mee moest stoppen, ze proberen je van alles wijs te maken. 

  11. Dat was wel even naar ja, maar lang niet zo naar als gillen gelukkig. 

    Oh ik ga er ook vanuit dat dit puur hormonaal is hoor! En daar hoef je blijkbaar niet altijd wat van te merken

    Ik herriner me nog een bezoek aan de dierenarts met Kyra voor de vaccinatie. Dat de dierenarts zei: oh ze is schijnzwanger

    Euh nee hoor ze heeft geen nest gemaakt. Bleek er wat opgedroogde melk aan een tepeltje te zitten. Ze maakte nooit een nest maar was blijkbaar dus wel schijnzwanger

    Het zijn gewoon malle beestjes soms

  12. Het geluidje herken ik wel. Maar mijn Leyla deed dat eigenlijk alleen juist als ze iets niet wilde. 

    Bijv na haar operatie als Mylo te dicht in de buurt kwam, of als ik haar wilde pakken voor medicijnen. Met die geluidjes uitte zij haar ongenoegen.

    Ook deed ze dit de laatste dag toen ze pijn had. 

    Ik heb het eigenlijk nog nooit van vreugde gehoord, maarja voor alles is een eerste keer

  13. Vervanging van hooi is wel een beetje raar. Las er net iets over bij een dierenarts op de website, maar die zei geloof ik wel dat je gewoon hooi moest geven. 

    Het is in ieder geval raar spul. Ik kan me er iets bij voorstellen om het te geven in plaats van biks, als je konijnen zich bijv snel vervelen. 

    Maar als vervanger van biks en hooi zou ik niet doen en al zeker niet als vakantievoer

  14. Wat ik uit de websites begrijp doen ze er lang mee door het knagen en zouden ze dus een week met een blok moeten doen. 

    Maar is het geen vakantievoeding ofzo zo van: geef een blok en ga lekker weg. 

    Althans dat is niet wat ik begrijp uit de informatie die gegeven wordt. Tis meer een soort van bezigheidsbiks ofzo 

  15. Konijnenvoer van 50ct per kilo zit nooit in wat een konijn nodig heeft. Dat is waarschijnlijk het meest simpele voer, van die dunne staafjes. Waarschijnlijk vol met calcium en troep. 

    Wie t zijn of haar konijn wil geven, prima, maar het zijn geen reeële kosten van wat een konijn nodig heeft. 

    Zelf reken ik eigenlijk nooit uit wat het per maand kost, omdat het niet even lang mee gaat allemaal. Een zak voer van 5 kilo a 28 euro doe ik bijv een paar maanden mee, maar een zak houtkorrel van 7 euro maar anderhalve week. Het is ook maar net voor welke producten je kiest. 

    En onverwachte kosten moet je natuurlijk op voorbereid zijn, zo liep ik laatst tegen een operatie+ behandeling van 350 euro op. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .