Ga naar inhoud

Emma Martens

Members
  • Items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Emma Martens

  1. Bruin witte nagel zou eigenlijk heel normaal kunnen zijn hoor. Hebben mijn konijnen ook wel. Vraag me niet hoe dat kan, ik denk zelf dat het met pigment te maken heeft. Ik bedoel, konijntjes zijn ook wel eens gevlekt donker en licht. Het enige lastige is dat je met donkere nagels het 'leven' niet goed ziet en dan makkelijker in de ader kan knippen. Dus als je het niet aandurft inderdaad door de dierenarts laten doen. Ik denk niet dat hij zozeer last heeft van de kleur nagel, maar dat hij zo uitsteekt. Ik zou gewoon naar de DA gaan als je het zelf niet durft inderdaad. Wat je zegt als hij er last van heeft dan is t wel nodig. Het afslijten gebeurd toch meestal op de lange termijn en aangezien het nu al zo lang is gegroeid ondanks diezelfde ondergrond zou het nu ook niet zoveel uitmaken.

    Dankjewel, ik maak morgen meteen een afspraak !

  2. Ik heb vanochtend toen ik Coco, (mijn konijn) eten ging geven, ontdekt dat ie een beetje een rare nagel heeft.

    1 van zijn nagels steekt heel erg uit, en is wit met bruin. Het lijkt alsof het is verrot.

    Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt/ gezien, en ik weet dus niet wat te doen.

    Naar de DA? Of wachten tot het afgesleten is? Want hij loopt op tegels in z'n ren, en in een deel gras.

    Als hij staat , (rechtop) houdt hij z'n pootje een beetje omhoog.

    Ik denk dat hij er wel last van heeft.

    Maar moet ik naar de DA? Want knippen doe ik niet zelf...

    :$

  3. Ik zou als ik jou was ook over gaan op ander voer.

    En een tip.: beetje oppassen met fruit, zitten veel,suikers in en vooral banaan moet met mate gegeven worden.

    Hier krijgen ze eens per week een paar mini hapjes hahah.

    Je kan het beste lekker witlof, andijvi enzo geven.

    Er is een lijst bij de topic ' veilige en giftige planten '. En daar kan je zien wat ze mogen hebben en wat kuist niet.

    Veel plezier met je nijntjes

    Ja ik weet het, daarom af en toe. En ik heb dat topic al door gelezen om te kijken want mijn konijntje allemaal mag. Ook gekookte witlof of niet? :D x

  4. Mijn konijn is nu gemengd voer gewend, dus als ik opeens overstap naar dat andere, en ja, die biks vindt ie niet te vreten ! Ja ik weet het, mijn schuld, hij eet alleen het lekkere. Maar, hij is niet dik. En krijgt af en toe wat groenvoer, kleine stukjes appel, kleine stukjes banaan etcetc. ;s

  5. Het is niet dat omdat je iets al een poosje doet en je niet doodvalt, er niets aan de hand is. Denk bijvoorbeeld maar aan roken, of overgewicht hebben. In eerste instantie ga je daar ook niet dood van, maar of het ook goed is? Dat is wat helemaal anders.. Natuurlijk vergelijk ik nu even appels met peren, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

    Ik denk niet dat gemengd voer per definitie slecht is indien alles opgegeten wordt. Als de samenstelling (voedselanalyse) dan ook nog eens goed is zie ik het probleem zelfs niet.

    Ja ik geef toe, mijn konijn eet alleen de lekkere dingen eruit, maar als hij echt trek heeft, eet ie ook gewoon de brokjes.

  6. Mijn konijnen zie ik regelmatig slapen, gewoon overdag. Vanmiddag nog, lagen ze heel lief in het zonnetje tegen elkaar aan. Hedwig had haar kop eerst nog omhoog, maar toen zag ik haar wegzakken. Ze droomde ook, ik zag haar mond en oortjes bewegen.

    Koekie lag ook een keer 's middags diep in slaap in zijn hok. Hedwig zat lekker paardenbloemblad te smikkelen en hij kwam maar niet. Toen ging ik zoeken en zag hem lekker op zijn zij in het hooi. Hij schrok wakker toen ik het hok open maakte.

    Grappig. ;s

  7. Konijnen zijn schemerdieren. 's ochtends en 's avonds zijn ze het actiefst. Dat betekend dus dat ze overdag en 's nachts rusten. Rusten wil niet altijd slapen zijn, dat ligt er een beetje aan hoe het konijn op zijn gemak is. Ik merk dat tussen 12 en 4 mijn konijnen toch wel het meest relaxed zijn overdag. En als het echt nacht is slapen ze ook lekker. Als ik dan met mijn zaklampje en een hond een keer langs de ren loop, zie je net een oogje op een kiertje open gaan en heel af en toe een oortje overeind komen, maar dat is dan ook wel de meeste actie.

    De slaaphouding kan per konijn verschillen (net als bij mensen toch?) Veel konijnen liggen op hun zij, maar er zijn er inderdaad ook die echt op hun rug met de pootjes omhoog in de meest ontspannen houdingen liggen te slapen.

    Jaa, ik vroeg het me echt af, want ik zie mijn konijn altijd wel zitten, maar 'k heb hem nog nooit zien slapen. En ik kom regelmatig bij z'n hok.

  8. Ik geef al 5 jaar aan mijn konijn gemengd voer, dus daar is niks mis mee. Hij is niet dood, hij leeft nog. Hij is 5 jaar oud , bijna dan. Ik heb ook wel gelezen dat gemengd voer slecht is, maar ehmm ? Ik geef het al 5 jaar aan Coco, mijn konijn, en hij doet het prima. Soms af en toe een appeltje, en onbeperkt hooi & water, en ook wel gras, vindt ie heerlijk !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .