Ga naar inhoud

lindaoostenrijk

Members
  • Items

    80
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lindaoostenrijk

  1. Even een update, ik ben vandaag bij de dierenarts geweest en hij vond t er gelukkig veel beter uitzien, nou daar was ik heel blij mee, na die mededeling vroeg ik nog even of paw wax n optie was en ondertussen stond pleun nog op de behandeltafel, ze probeerde in mij te klimmen en ik duwde haar weer terug totdat ze besloot om zich op mijn schouder af te zetten en zo 2 meter de lucht in te springen en op haar rug te landen, echt ongelooflijk, een kamikaze konijn en ja hoor daarna 1 van haar hakjes weer kapot, gelukkig bleef het daarbij, we schrokken ons dood. Dat moet nu eerst weer genezen en vervolgens ga ik de ingrediënten van paw wax mailen aan de dierenarts en dan gaat hij bekijken of t niet schadelijk is, aangezien pleun altijd aan t likken is. Weten jullie wanneer je mag gaan smeren met paw wax, mag dat al als er nog n korstje op zit? En dus wel dicht zit...

  2. T lijkt ook wel op glaucoom, maar is t misschien n idee om naar n oogspecialist te gaan, ik ben toen naar Utrecht geweest, daar hebben ze toch net wat meer mogelijkheden en veel ervaring. Ik ben er maar 1 keer heen geweest en voor de rest is t toen via mijn eigen dierenarts gegaan die dan wel in contact bleef met Utrecht, sterkte ermee!!

  3. Wat leuk dat je een nieuw konijn erbij hebt genomen en fijn dat t goed gaat met de koppeling. ... heb van goede kenissen (2 dierenartsen) een doos met Vet Care Plus Weight Management Formula : Rabbit meegekregen omdat hun konijn dat niet echt kon waarderen, maar die van mij vinden t wel heerlijk, ze krijgen het hier als tussendoortje, want zeker pleun is te mager dus heeft t niet nodig. Waar woon je ergens? Want ik heb dus nog best n hoop staan, wellicht kun je proberen of ze t überhaupt lust.

  4. Ik zit nu midden in n behandeling voor sore hocks van pleun, ben nu door mijn eigen dierenarts doorgestuurd naar don de bruin, hij staat ook goed bekend, dus komt vast goed, maar Venray is vooral dichtbij t logeeradres waar ze altijd heengaan als ik op vakantie ben (de rips, wellicht ken je t als je daar ergens woont). Geef ik door aan de oppas dat als er iets zou zijn, ze naar Venray kunnen.

  5. Wat een vervelende situatie.

    Waar woon je ergens? Kan misschien iemand van ons de zorg op zich nemen, als je hier in de buurt woont, wil ik desnoods haar nu nog wel komen halen en naar de dierenarts gaan en dan een weekje bij mij laten logeren, want anders vrees ik voor je dat ze het niet gaat overleven.

    Sterkte ermee!

  6. Ik heb deze week pleun laten steriliseren en dat is goed gegaan.

    Even een paar tips:

    Ze moeten echt naar binnen, want in oktober kan t al erg koud zijn.

    Verder mocht bram mee, dus ze hebben tot aan de operatie lekker samen gezeten en thuis ook gelijk weer samen en dat ging prima, alleen wel even kijken of t mannetje niet gelijk te druk is, want ze zal in t begin wel nog wat duf zijn.

    Succes ermee!

  7. Toen ik dit onderwerp las moest ik gelijk terug denken aan onze Joop. Ruim een jaar geleden kreeg ik bij Joop met hetzelfde te maken. Maar bij hem was het oogje gelijk helemaal blauw. Ik heb toen een dierenarts die ik kende gebeld (het was 's avonds) en zij zei dat ik gelijk naar een dierenarts moest gaan. Ik dus gebeld en ik kon terecht in Geldrop. Nou, dat was verschrikkkelijk, geen konijnkundige dierenarts en hij begon over hoornvliestransplantatie en dat hij dit wel geweldig vond om mee te maken. Hij had het nog nooit gezien en oh wat leuk was dit en als er dan een hoornvliestransplantatie kwam, wilde hij er graag bij zijn, maar hij had nog 1 oplossing (een zalf) en dat kon ook nog weleens helpen. Omdat ik het helemaal niet vertrouwde heb ik die dierenarts die ik ken weer gebeld en zij gaf aan dat ik dat er in ieder geval niet moest gaan gebruiken.

    Toen ik thuis kwam zat er al bezoek thuis, want we hadden die avond vergadering bij mij thuis en blijkbaar zat daar ook een dierenarts tussen (had ik in al mijn paniek niet eens aan gedacht). Zij heeft mij toen heel goed geholpen. Ze is savonds gelijk nog met mij naar de praktijk gereden en ze heeft glaucoom geconstateerd. Dit is toen met trusopt en pijnstillers helemaal opgelost.

    Helaas kreeg hij het later nog een keer terug, in ernstigere maten. Toen ik daarmee bij haar kwam heeft ze me direct doorgestuurd naar Utrecht. Daar is een nieuw behandelplan opgesteld en dat ging eigenlijk heel goed. Ik ging iedere week op controle bij mijn eigen dierenarts, totdat zij een keer op vakantie ging en ik dus gedwongen naar een andere dierenarts moest.

    Daar hebben ze mij toen in plaats van trusopt, azopt meegegeven. Dat zou precies hetzelfde zijn, maar mijn gevoel was niet goed, dus ik bel Utrecht, maar ook daar gaven ze aan dat het wel kon.

    Ik dus verder met druppelen en toen ging het mis, doordat azopt een dikkere druppel is, is alles verstopt geraakt bij hem en kreeg hij ontstekingen in zijn neus. Daar is hij uiteindelijk aan overleden.

    Een heel verhaal, maar wat ik je dus aan wil raden is om echt naar een konijnkundig dierenarts/oogspecialist te gaan. Ik weet niet waar je woont, maar in Waalre (bij Eindhoven) zit dus een goede oogspecialist, dierenarts Heerings en in Utrecht ben ik doorverwezen naar de specialistische dierenarts Utrecht, maar daar kom je alleen terecht met een doorverwijzing.

    Je zou kunnen bellen naar de spoeddienst en kunnen vragen welke dierenarts nu dienst heeft (vaak kun je dat ook wel zien op internet) en dan even op internet nazoeken of hij/zij gespecialiseerd is in konijnen/oogheelkunde. Ik ken verder persoonlijk een aantal dierenartsen, als je wil kan ik hun ook even vragen wat zij aanraden in jouw buurt. Waar woon je ergens?

    Veel sterkte ermee in ieder geval en mocht ik iets voor je kunnen doen, hoor ik het graag. Je mag me ook een pb'tje sturen.

  8. Ik ga vrijdag met de dierenarts overleggen of paw wax n optie is, maar likken ze er dat niet af, ze likt nu namelijk ook vaak de zalf eraf

    PS net 2 vetbedden gekocht, want met n dekbed werkt niet echt goed.

    Bram is helemaal blij dat ze alleen nog in t hok mogen, hij geniet er zo van dat hij tegen zn meisje aan kan liggen, normaal is t namelijk zo dat bram niet op t laminaat durft en pleun wel, dus bram zit veel alleen.....

  9. Ik smeer nu dus 3x daags, en ze zit nu in ieder geval zacht, ga nu ook zo'n vetbed bestellen, vrijdag ga ik weer op controle bij de dierenarts, maar er zit in ieder geval geen pus, volgens de dierenarts, ik hoop dat t deze week in ieder geval dicht groeit, dat was t ook voordat we t gingen verbinden en dan zou ik die paw wax kunnen proberen en daarna misschien gewoon verbinden met dat borst kompres...

  10. Bedankt voor alle reacties, ik ga ze nu op n dubbelgeslagen dekbed leggen met daaroverheen n dekbedovertrek en daar overheen n plastic onderlaken en dan n oud laken, ze zitten dus al kleiner.

    Christaaa deden jullie onder dat verband zalf? Want dan blijft de wond toch week en nat?

    Een vetbed kan idd ook, die ga ik bestellen maar t duurt even voordat die binnen zijn.

    En christaaa die 2 oorzaken die je noemt kunnen allebei. Het is namelijk zo dat ze bij mij op t laminaat of in de bench zit, dus hier volgens mij geen slechte ondergrond, maar ze had t al toen ze bij me kwam, dus mss zat ze daar niet goed.

    Verder is ze te mager, ze zagen bij haar operatie totaal geen buikvet, dus te veel gewicht kan niet de oorzaak zijn, maar verkeerde bouw zou kunnen, ze had t volgens de dierenarts op n vreemde plaats minder ver naar achteren dan normaal.....

    Nogmaals heel erg bedankt voor de reacties, vind ik erg fijn. Ik zit er erg mee, omdat ik mijn vorige konijn op n vervelende manier veel te vroeg heb af moeten geven en ben bang dat t met haar ook zo gaat...

  11. Ze zit nu op n fleecedeken, zou dat voldoende zijn, ze zitten nl normaal altijd los en dan hebben ze n hondenbench met toiletten erin, ik kan daar dus geen dikke laag inleggen of ik moet iets anders aanschaffen ofzo.

    Maar de poten in verband met zalf eronder? Dat deed ik dus, maar dan wordt t alleen maar slechter, blijft t zacht, daarom zei mijn (konijnkundige) dierenarts dat t aan de lucht moet genezen.

    Hij had het inderdaad over penicilline, maar dat zou dodelijk zijn als ze dat op zou likken, ik zal hem eens voorstellen om te spuiten, ik ga vrijdag weer langs voor controle.

    In ieder geval bedankt voor de tips

  12. Ik heb hier al verschillende dingen over gelezen en gehoord, maar was toch benieuwd of er hier misschien nog meer ervaringsdeskundige zitten van sore hocks.

    Ik heb Pleun midden juli bij een fokker vandaan gehaald, ze is van maart 2012, dus nu ongeveer anderhalf jaar oud.

    Toen ik haar ging halen, zag ik al dat ze wondjes op haar achterpoten had, maar ik dacht toen, dat komt vast omdat ze hier in haar eigen poep heeft gestaan en dat is gaan irriteren, want ze zat daar in een vrij klein hok en ze was aan de diarree. Gelukkig ging de diarree vrij snel over.

    Ik ben in de eerste week gelijk met haar naar de dierenarts geweest om alles te laten controleren. Het was eigenlijk allemaal goed, alleen ze was wat te mager en haar pootjes heeft de dierenarts ook bekeken en volgens haar zagen die er rustig uit en dat zou wel snel genezen.

    Ik had dus verder ook niet meer aan die pootjes gedacht, totdat ik een week geleden kleine bloedvlekjes bij ons op het laminaat zag. Ik dacht niet gelijk aan die pootjes, maar dacht eigenlijk dat het de kat was ofzo, maar toen zag ik ineens dat het van haar af kwam. Ik had het hier met de dierenarts over en ze adviseerde calendula zalf. Dit heb ik vervolgens zelf gemaakt, zodat er geen toevoegingen bij zaten en erop gesmeerd.

    Nu kreeg ze dinsdagavond ineens hele donkere urine en ook een ander soort afscheiding. Dinsdagavond zag ik de dierenarts en heb het met haar overlegt. Zij gaf aan dat ze de volgende dag nog geopereerd moest worden en dan wel bij een andere dierenarts die konijnkundiger is dan haar.

    Zo gezegd, zo gedaan. Ze is geopereerd en de baarmoeder is er ook uit gehaald. Deze was iets verdikt en daar kwam waarschijnlijk die afscheiding vandaan.

    Toen ik haar kwam halen was de konijnkundige dierenarts er niet meer, maar werd ik geholpen door een collega van hem. Haar vroeg ik hoe ik het nu moest doen met haar pootjes. Zij gaf aan dat ik ze met de zalf moest insmeren en daarna verbinden.

    Dit deed ik, maar toen vind ik het er gisteravond erg slecht uitzien, dus ik vandaag weer gebeld en langs geweest bij die konijnkundige dierenarts. Hij adviseerde weer iets heel anders, namelijk wel zalven, maar vooral niet verbinden, daardoor bleef de wond zacht en geneesde de wond niet.

    Nu heb ik wondzalf gekregen en heb ik Pleun samen met Bram vastgezet in de kooi en een deken in de kooi gelegd. Normaal hebben ze het hele huis.

    De dierenarts vertelde verder dat het nu niet ontstoken was en dat het nog niet naar binnen was geslagen, maar als dat gebeurde dat vaak de enigste optie amputeren is.

    Ik schrok hier heel erg van en hoop nu dus heel hard dat het nu snel geneest.

    Ik denk eigenlijk dat de fokker dit allemaal wel wist en haar daarom weg heeft gedaan, heel jammer dat hij dit niet verteld heeft.

    Heeft iemand van jullie ervaring met sore hocks? Is het bij iemand helemaal weggegaan? Ik hoop hier zo op, maar de dierenarts zei al dat dit moeilijk te behandelen wonden zijn.....

    Verder gaf de dierenarts aan dat ze bij de operatie zagen dat Pleun helemaal geen buikvet heeft en dit vaak bij een konijn wel zo is, oftewel ze is te dun, heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Ze wil ook gewoon niet veel meer eten. Bram eet vaak veel meer dan haar, terwijl Bram toch een stuk kleiner is dan haar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .