Ga naar inhoud

Sophie Janssens

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sophie Janssens

  1. Dan is het een optie om eens te kijken hoeveel je konijnen wegen, en wat je voert, hoeveel en ook of je groenten voert en hoeveel. ;)

    Weegt 320 gr , krijgt in totaal rond 70 gr biks en gemengd voer, ( doet ie meer als een dag over) is 2 maand oud, en heeft gisteren voor de 1 e keer een klein stuk appel gegeten en voor de rest krijgt die onbeperkt hooi

  2. Van bunnybuch:

    '' Je konijn mag 25 gram biks per dag per kilo lichaamsgewicht. Biks moet je niet zien als hoofdvoeding, maar is wel onmisbaar. Het is voor ons niet mogelijk om uit hooi en groenvoer een volledige voeding samen te stellen zonder dat je konijn te kort komt. Door toch een basishoeveelheid biks te geven elke dag weet je zeker dat je konijn alle voedingsstoffen binnen krijgt. De basishoeveelheid die wij hier voor aanhouden is 25 gram per kilo lichaamsgewicht. Hierbij moet je wel uit gaan van het normale volwassen gewicht van jouw konijn. Als je konijn dus 3 kilo hoort te wegen als volwassen konijn, mag hij 75 gram per dag hebben. Jonge konijnen mogen meer eten, omdat ze in de groei zijn. Tot de leeftijd van 4 maanden mogen ze eigenlijk ‘onbeperkt’ eten. Vanaf 4 maanden moet je dus gaan afbouwen en van onbeperkt naar de hoeveelheid biks gaan voor het normale volwassen gewicht van het dier. Onbeperkt houd overigens niet in dat je bakken vol voer moet zetten: probeer een evenwicht te vinden tussen dat je konijntje genoeg eet maar wel haar blinde darm keutels opeet!''

    Op deze link waar ik ook bovenstaande van af heb staan nog meer over het voer, misschien handig. =)

    http://www.bunnybunch.nl/konijnen/voeding-van-een-konijn.html

    Owh oke,

    Mijn is 2 maand oud en weegt 320 gram dus nu moet ik eigenlijk nog niet beginnen af te wegen ect?

    Ik heb wel al geprobeerd hem een stuk appel ofzo te geven maar dat wilt ie allemaal niet eten..

  3. Hallo,

    Sinds gisteren heb ik een nieuw konijntje,(men eerste waarvan ik dus echt een hele verantwoordelijkheid ect heb..) .

    Nu zat ik dernet tv te kijken en zag ik hem op zen slaaphok springen,eraf en hij rende door zen buis, dan in zijn slaaphok, er terug op , en zo heeft ie twee keer supersnel rond gerend.

    Nouja, is dit een goed of slecht teken?:s

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .