Ga naar inhoud

Nijntje pluis

Members
  • Items

    442
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nijntje pluis

  1. scheelt ook als je weet wat jem oet hebben, via internet is panacur namelijk heel goedkoop, bij de da betaalde ik 45 euro voor 200 mililiter en via een agrarische website betaalde ik 60 euro voor 2,5 liter! boeiend dat het zo veel is, maar scheelde mij enorm! (moest 3 maanden lang 2 x daags panacuren x 2 konijnen....) was me duur grapje geworden. heel veel medicijnen voor katten en honden worden voor konijnen gebruikt omdat er weinig medicijnen zijn die specifiek voor konijnen zijn. kan niks geen kwaad (meestal) maar duur grapje idd de dierenarts....

  2. een dierenwinkel is verplicht om 6 maanden garantie te geven, das correct. (maar als je het witje met cuniculi verhaal nog kunt herinneren.....ik ging ook terug naar de dierenwinkel en er werd doodleuk gezegd breng je konijn maar hier en zoek maar een nieuwe uit) alsof ik een nieuw konijn wil! kortom heb ik geen nieuw konijn gekregen, maar wel 20 euro (was toen de aanschafwaarde) aan hooi stro en biks. dus als je teruggaat dan is de kans nihil dat hij de kosten gaat betalen. regel is dat je voor dat je naar de dierenarts gaat de dierenwinkel in moet lichten, achteraf is niet mogelijk. de dierenwinkel kan dan dus zulke domme dingen aan gaan bieden.

  3. als bloemist heb ik ooit moeten leren dat deze plant giftig is, maar dat zit hem vooral in de bast en niet in het blad. bovendien zijn de soorten die je op internet vindt, kardinaalsmuts genoemd, de wilde variant met roze bessen eraan. de doorgekweekte is dus niet zo zeer giftig, maar de bast dus wel. maar dat laten ze hoogstwaarschijnlijk uit zichzelf wel staan :)

  4. om even weer dwars te doen, mijn konijnen liepen thuis altijd los en vraten als eerste alle paardebloemen uit het gazon, compleet! tot op de wortel aan toe vraten ze het kaal, en nooit zijn ze er ziek van geworden of wat. dus giftig is het echt niet.

  5. wat ik nog wou melden......bij wilhelminapark gaan ze savonds tegen 9 uur nog een check doen, dan worden alle dieren in de ziekenboeg nagekeken en of ze nog water hebben en of het warm genoeg is etc. de dierenarts ligt echt niet 24 uur door het tralies te kijken hoor:) maar je kunt het gewoon vragen. bij wilhelmina kun je namelijk in de avond altijd tegen 9 uur in de avond pas terecht omdast hij dan gaat checken. dus misschien is het wel anders dan je denkt

  6. bij vergiftiging moet je wel altijd snel handelen, anders neemt het lichaam veel te veel gifstoffen op. dus je hebt volgens je gedachten goed gehandeld hoor! als je toch was blijven wachten en je wist niet dat gekweekte spati nagenoeg niet giftig was natuurlijk, maar dan was je konijn zeker gestorven! ik zou hem inderdaad gaan halen......en meteen even vragen waar hij denkt dat de vorm van torticolles vandaan komt......

  7. mijn konijn heeft drie maanden panacur gehad (twee maal daags), twee weken metacam en twee weken baytril (wilhelminapark) het konijn dat bij het zieke konijn zat moest ook twee weken panacur (twee keer per dag)

  8. de wilde variant van de spati is giftig, de gekweekte variant die je volop in winkels koopt is (nagenoeg) niet giftig. het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat een konijn er ziek van wordt bij het eten van een stukje plant. ik denk eigenlijk dat het scheve koppie eerder van een oorontsteking of van e cuniculi komt dan van de plant. we horen het wel van je hoe het nu gaat

  9. toen ik het begin las dacht ik aan een klein wondje, dat wat ik op de foto zie vind ik erg zorgwekkend. ga niet zelf dokteren maar ga gewoon naar de dierenarts. en dat wassen en zo zou ik nu maar even niet doen aangezien de wond open en erg rood is. het kan nog wel eens bijten in de wond ook. gewoon naar de dierenarts!

  10. ik maak het ook wat dunner en zuig het dan gewoon via de onderkant op. wil prima. als ik ze vol heb zitten en ik wil dan spuiten dan gaan ze inderdaad vacuum zuigen. gewoon vlak voor het spuiten even dat ding waar je duim op ligt even naar boven trekken, alsof je iets wil opzuigen. dan kun je meteen gaan spuiten zonder dat hij vacuum gaat. succes!

  11. dat weer opnieuw samenzetten is helaas geen succes gebleken. lobbes ruikt nu naar dat spul en beatrijs doet niets anders dan gillen! ik probeer ze later weer opnieuw te koppelen. ze zijn nu al weer een paar dagen uitelkaar en ik hoop dat als beatrijs nu ook naar dat spul ruikt dat ze elkaar wel weer leuk gaan vinden. even afwachten dus

  12. heb vandaag weer een nieuwe lading imaverol gehaald, je had gelijk kaatje kim. het stond niet op de verpakking dus ik wist niet wat ik mee had gekregen. op advies van cindy (en dat neem ik echt serieus) behandel ik lobbes ook nu. lobbes heeft bij nadere inspectie wel wat korte plukjes op zijn rug, maar t lijkt niet op dat wat bea heeft. maar goed ik ga niet afwachten natuurlijk dat hij ook kaal gaat worden. ik heb lobbes dus flink ingesopt zoals de dierenarts ook had gezegd vandaag, maar zowel lobbes als Beatrijs gaan natuurlijk meteen likken. ik vraag met dus af of dat geen kwaad kan. ook ben ik benieuwd of ik de konijnen wel weer samen kan zetten nu ze allebei behandeld worden. iemand een idee?

  13. ik heb even een foto gemaakt, dit is van de zijkant, de onderkant van de kin ziet er net zo uit maar dat is lastig fotograferen in je eentje........ik heb lobbes gescheiden van beatrijs, hoe spijtig ook......ze staat nu bovenop het konijnenhok in de gang. ik hoop niet dat ze helemaal in quarantaine moet, want dat lukt hier echt niet :(

    Ik hoop dus nog antwoord te krijgen op mijn vragen maar ik wacht even braaf af :)

    ik heb net de kooien van lobbes en bea ontsmet en goed gereinigd. lobbes heeft nu feest want meneer heeft nu 2 kooien van een meter voor zichzelf. beatrijs heeft een nieuwe kooi ook voor zichzelf. t was zon leuk stelletje samen, dus ik kijk er echt met verdriet naar. ik hoop dan ook dat de schimmel binnen twee week samen is en dat ze dan weer samen mogen. en ik hoop dan echt dat het niet meer gestoei en gevecht wordt maar dat ze elkaar weer met liefde omarmen :love:

    ik ben de komende tijd wel weer klaar met de dierenarts......eerst nijntje waarvan de castratie niet goed verliep....toen witje met cuniculi en nu bea met schimmel......:duivel: help even een gebedje doen :he:

    post-2368-13922876581032_thumb.jpg

    post-2368-13922876581721_thumb.jpg

  14. Sinds we Beatrijs hebben opgevangen had ze een plek op haar kin. Eerst was het een soort van wondje, waar geen haar groeide. Nu wordt de plek steeds groter. omdat de kale plek dus groter werd heb ik dus de da gebeld en ik kon vanochtend terecht. Toen Beatrijs echter goed vast werd gehouden en op de rug lag, kon ik pas echt goed zien hoe haar kin er uit zag.....aan de rechterkant dus helemaal kaal! de dierenarts zei meteen dat het een schimmelinfectie was en heeft een plukje haar en een huidmonster geschraapt. toen hij een plukje haar van haar kin wilde pakken, viel het er gewoon uit! dus zonder hard te trekken een hele pluk haar in zijn hand. ik stond natuurlijk enigszins sip naar het gedoe te kijken, maar de huid ziet er vrij normaal uit. door haar grote wam had ik echter niet eerder ontdekt dat het al zo erg was. ik heb nu een of ander spul meegekregen wat ik elke dag moet soppen op de kale plek, en over drie weken moet ik terug komen, en dan krijg ik ook de uitslag van de kweek. ze krabte overigens wel af en toe aan haar kin, maar niet echt opvallend veel oid. volgens de dierenarts moest ik lobbes meteen bij haar weghalen omdat hij het ook kan krijgen. mijn vraag aan jullie: is schimmel (wat dus hoogstwaarschijnlijk zo is) besmettelijk als ze naast elkaar staan, of alleen als ze elkaar wassen? of is het helemaal niet besmettelijk. ze zitten namelijk al heerlijk bij elkaar als lekker stel, en ik ben eigenlijk bang dat de koppeling straks niks meer wordt. beetje onzeker dus wat ik nu moet doen. ik heb haar nu apart gezet, maar voor mij is dit echt niet praktisch met die losse kooien in huis. help!

    kort gezegd:

    - is schimmel (wat dus hoogstwaarschijnlijk zo is) besmettelijk als ze naast elkaar staan, of alleen als ze elkaar wassen? of is het helemaal niet besmettelijk.

    - hoe lang denk je dat ik de wittige oplossing moet gebruiken voordat het over is (geen naam op het potje, maar ruikt naar iets basisch zeepachtig)

    - wanneer kunnen ze weer samen?

    alvast bedankt!

  15. hoi christel,

    wat ontzettend goed (en dapper) van je dat je niet voor de makkelijkste weg hebt gekozen. dierenartsen zijn nu eenmaal erg duur en toch heb je er niet voor gekozen om je konijntje in te laten slapen, chapeau! nu zul je vasdt de komende tijd wel horen ach tis maar een konijn....waarom haal je geen nieuwe? wij zaten een jaartje eleden in eenzelfde pakket, ons konijn had echter cuniculi. ze was drie dagen opgenomen in wilhelminapark te utrecht en je kunt je wel voorstellen wat dat allemaal kost.....en laat het toen ook nog net weekend zijn ook :) ik hoop dat alles goed met twinkle gaat, aan zijn baasje zal het niet liggen in ieder geval. tis ook nog een jong beestje dus het herstel zou goed moeten verlopen. beterschap en ik ga nu ff de fotos kijken :)

  16. in mijn ogen ziet dit eruit als een oogbeschadiging. op de foto die ik meestuur zie je ook een witte vlek in het oog van nijntje. dit begon als een klein stipje en is later zo groot geworden als hij nu op de foto is. de vlek zit er echter al een jaar en wordt niet groter oid. de dierenarts heeft het onderzocht en het blijkt dat zijn oog helemaal kapot is van binnen, hij is dan ook 100% zeker blind aan dat oog. je konijn kan dus ergens tegenaan gelopen zijn of heeft iets in zijn oog gehad. misschien rare sprongen gemaakt en zich dus bezeerd. de dierenarts zei trouwens dat een konijn al een oogbeschadiging kan krijgen van een stro'tje. wel even in de gaten houden dus.

    post-2368-1392287656093_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .