Ga naar inhoud

Iriss

Members
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Iriss

  1. En de laatste update:


     


    We zijn net bij de dierenarts langs geweest. Eenmaal daar aangekomen werd er even naar haar hartje en longen geluisterd en de dierenarts kwam al snel tot de conclusie dat Binky een zware longontsteking heeft. De dierenarts begon met het geven van pijnstillers en antibiotica toen Binky ineens heel spastische bewegingen begon te maken. Twee minuten later is ze overleden op de behandeltafel, waarschijnlijk is de combinatie van stress en pijn/benauwdheid haar fataal geworden... 


     


    Wij zijn er kapot van... 


     


    1t20pg.jpg


  2. Even een update:


     


    We gaan om 11.40 uur naar de dierenarts voor de zekerheid. Ze zit nog steeds in hetzelfde hoekje en ze is nog steeds niet alert. Haar ademhaling klopt ook nog steeds niet en daarom hebben wij een afspraak gemaakt bij de dierenarts.


     


    Volgens de vrouw aan de telefoon kan het een luchtweginfectie zijn of kan het zijn dat ze last heeft van parasieten (omdat we haar ook iets magerder vonden dan normaal).


     


    Ze drinkt nog steeds en af en toe neemt ze een hapje eten, dus dat zit nog wel goed.


  3. Wij zijn ook nog niet begonnen, maar we hebben het vorig jaar wel gebruikt en straks beginnen we weer. Mijn vorige konijn (de rechter op mijn profielfoto) is helaas overleden door die beestjes. Gelukkig kwamen we er redelijk snel achter waardoor ze niet veel heeft hoeven lijden. We hebben haar direct in laten slapen!


     


    Sindsdien proberen we er alles aan te doen om dit te voorkomen bij de 2 hummeltjes die we nu hebben.


  4. Hoe is haar ademhaling nu? Zou het kunnen dat het gras bespoten is, of dat ze iets in de tuin heeft gegeten wat giftig is? Als dat een mogelijkheid is zou ik wel even een dierenarts bellen.

     

     

    Haar ademhaling is nog steeds iets heftiger dan haar maatje, maar volgens mij wel rustiger dan eerder op de dag. Het gras is niet bespoten en de kans dat ze iets heeft gegeten wat giftig is, is erg klein. De ren stond namelijk midden op het gras, dus ze kon niet bij planten of iets dergelijks. 

  5. Als ze geen gras gewend is zou ze daar inderdaad buikpijn van kunnen krijgen. Hoe zijn de keutels? Als ze stopt met eten en/of waterdunne diarree heeft moet je direct naar de dierenarts. Zolang dat niet het geval is kun je het wel even aankijken denk ik. Zorg dat ze goed hooi eet en misschien even geen groenten geven vandaag.

    Haar keutels zien er prima uit, gewoon harde keutels en geen diarree. Ze heeft net hooi gekregen en de groenten slaan we inderdaad maar even over...

    Bedankt voor de reactie!

  6. Hallo! 


     


     


    Sinds vanochtend is één van mijn konijnen anders dan normaal. Altijd als ik het deurtje van het konijnenhok open maak, zit zij direct met haar prachtige snuitje te kijken wat er aan de hand is.


     


    Maar sinds vanochtend doet ze dit niet meer: ze zit stil in een hoekje en voor mijn gevoel ademt ze iets zwaarder dan normaal. Dat zware ademen kan niet komen van de hitte, want het hok staat in de schaduw. Verder eet en drinkt ze volgens mij prima (hebben we sinds vanochtend op gelet). 


     


    Vanaf eergisteren hebben we beide konijnen wel weer voor het eerst in de ren op het gras gezet. Wij merkten toen dat ze van het gras aan het eten was. Kan het misschien zo zijn dat ze zich daardoor niet zo lekker voelt vandaag? 


     


    Is het nodig om direct naar de dierenarts te gaan of moeten we het nog een dagje aanzien?


     


     


    Alvast bedankt!


     


     


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .