Ga naar inhoud

Pingu

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pingu

  1. Het is handig als je konijn al een tijdje op de bank zit om die af en toe terug in de kooi te zetten zodat die daar haar behoefte kan doen. Je kunt niet meteen van haar verwachten dat ze lekker op de bank ligt en dan tussendoor even naar de kooi gaat om haar behoeften te doen ;)

    Hoezo niet? Als ze op het vloerkleed ligt doet ze dat wel (of ergens anders). We hebben het met alle geduld geprobeerd (weken aanlooptijd).

    Ik vind het bijzonder dat de bank vaak zo interessant is voor een konijn om zijn/haar behoefte te doen. Moet iets met de geur of type stof te maken hebben (de geur die wij achterlaten).

  2. Onze Pingu heeft het zelfde probleem. Zinnelijk behalve op de bank. We hebben haar een tijd van de bank afgehouden voor enkele maanden. Nadien mocht ze weer af en toe op de bank. Dat ging allemaal goed, tot dat ze zich weer na een paar weken te confortabel voelde om na een uur rustig op de bank gezeten te hebben opnieuw op de bank te plassen.

    Hier is het enige remedie dus Pingu niet op de bank laten helaas :(

  3. Ons konijn heeft het zelfde probleem. Was behoorlijk zinnelijk (op paar poepjes bij sprinten na), maar nu is de bank elke keer de pineut. Gelukkig hebben we een ikea bank waarbij we de hoes in de was kunnen doen. De reden is me niet bekend. Er is iets wat het konijn de drang geeft om daar zijn behoeftes te doen. De oplossing die we hadden was dat ze niet meer op de bank mocht. Dat werkte even, maar zodra je een seconde niet kijkt springt ze er op en is het in 2 seconden raak :-).

    Ik ga zo even de bank met een deo/geur inspuiten, kijken of dat haar van gedachte doet veranderen. Wat ik anders wel eens zou willen proberen is om de bank te verplaatsten. Dan weet ik of het aan de bank of de plek ligt.

  4. Ons konijn heeft het ook een paar keer gedaan. Tot dat ik er genoeg van had en had ik dat stuk even afgezet zodat ze er niet kon komen. Na enige tijd weer af/toe haar toelaten op de plek, en toen is het vanzelf overgegaan. Daarnaast had ik de locatie afgenomen met sterke geur verfrisser, dat kan het ook zijn geweest.

    Het verschil wat bij onze pingu zien is bij sproeien, dat doet ze in een wilde sprong, met dr heupen gedraaid, om pies zo verspreid mogelijk te lanceren, veelal druppels en het gebeurd in 1 sec. Als ze gaat plassen staat ze stil, wiebelt haar staartje een beetje en volgt er een 'glas water'.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .