Ga naar inhoud

LIH

Members
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LIH

  1. Op 9-6-2014 01:49:50 zei Claudia1990:

    Ze lopen los in mijn kamer van 30 vierkante meter en hebben een hok waar ze in kunnen springen 
    en heb allerlei leuke dingen zodat zij zich niet vervelen.
    Heb ook een balkon maar zij durven niet echt het balkon op maar hij staat vaak open om het toch te proberen.

    Juul is een heel lieff konijntje, komt naar je toe om even te kijken hoe het gaat en is ook vooral nieuwsgierig.
    en vraagt ook aandacht door bijv. haar nekje over mijn voet te aaien en ik kan haar ook zeker aaien!!

    Maar nu  :( ..

    Lucy is een rustig mannetje. maar kan ik niet aaien.
    Ik ga dan in de buurt zitten en leg mijn hand op de grond zodat ik geen enge bewegingen maak
    en laat hem dan snuffelen aan mijn hand en probeer hem dan te aaien maar helaas lukt dit niet.
    Doordat ik hem ook niet kan aaien heb ik niet echt contact met hem. ik probeer vaak via mijn hand snoepjes te geven
    maar dan pakt hij het snoepje en loopt snel weg en eet hem dan ergens anders 

    Ik doe voor geen goud me konijntjes weg maar wil er wel voor zorgen dat hij niet bang voor mij hoeft te zijn.
    overdag en snachts is het een rustig konijntje en laat ook een ontspannen houding zien
    door helemaal plat te liggen met zijn oortjes gewoon naast zijn hoofdje.

     

     

     

     

    Je situatie is echt heeel erg herkenbaar voor mij! Mijn konijntjes zijn echt precies hetzelfde, alleen zijn ze broer en zus..ze lopen ook altijd los in een kamer van 28 m3. 

    M'n vrouwtje is heel nieuwsgierig en kan ik soms met wat lekkers in m'n hand 3x kriebelen bij de oortjes en loopt dan weg. Ook komt zij wel voorzichtig naar mij toe. M'n mannetje daarentegen loopt alleen achter het vrouwtje aan en is veel rustiger. Hij pakt het eten ook uit mn hand en springt dan een stukje weg om het op te eten. Aaien lukt totaal niet. 

    Wat ik probeer is veel bij ze te zitten, gewoon rustig tvkijken ofzo en wat lekkers uit mn hand geven of bij mij op de grond leggen. M'n mannetje komt dan niet echt naar me toe maar m'n vrouwtje al wel steeds meer. Ik hoop dat mn mannetje haar binnenkort gaat volgen (wat hij normaal ook bij alles doet). 

    Aangezien ik ze nu al 2 jaar zijn en ik ze vanaf 8 weken al heb, heb ik de moed een beetje opgegeven en hoop ik dat het met de tijd wel meer komt. Ik geniet er nu voornamelijk heel erg van als ze lekker tegen elkaar aan liggen of zelf aan het spelen zijn! 

  2. Op 17-1-2016 13:10:01 zei Anjo:

    Niet vervelend bedoelt maar is er wat te doen voor ze? Want ik kan me voorstellen als ze alleen op het kleed durven dat ze ook niks gaan doen verder want wat is er nu eenmaal enkel op een kleed te beleven?

    Misschien vinden ze een kartonnen doos leuk op z'n kop met een gat er in die ze kunnen slopen? Een tunnel, voerspelletjes? 

    Ik begrijp je vraag hoor Anjo, had het er niet bij gezet. Maar heb genoeg speelgoed voor ze liggen. Kartonnen doos vinden ze inderdaad erg leuk, ligt er ook. Alleen dat vinden ze 2 dagen leuk en dan zijn ze er weer zat van. Verder hebben ze: een grote kattenbal met belletje, matje van kranten, hondenspeeltjes, houten tunnels en houten buigbare 'trappetjes' en dat wissel ik een beetje af.  En sinds vandaag heb ik nog zo'n hondenvoer bal liggen :) 

    Als je verder nog tips hebt voor leuke speeltjes hoor ik het graag! 

     

    Op 16-1-2016 21:31:27 zei Bart lover:

    Als je je konijnen weegt dan weet je hoeveel biks ze precies nodig hebben. Als je dan ook het biks weegt (kijken hoeveel het is en een streepje zetten in een bakje) geef je ze precies de goede hoeveelheid brokjes. Het kan zijn dat je ze iets te veel geeft. 

    Oke, ga ik dat even doen! ze moeten binnenkort weer naar de dierenarts dus dan weet ik precies hoeveel ze wegen (volgens mij 1,5 en 2 kilo). Zal dan ook het eten af gaan meten. Dankjewel!

    • Vind ik leuk 2
  3. 3 uur geleden zei Ikka:

     

    Wat betreft voer weer ik niet precies hoeveel gram ik ze geef maar geef ze dagelijks een half bakje ongeveer dus denk ongeveer 80 gram (voor 2 konijntjes). Maar ze eten het niet direct op dan, ze eten een beetje en gaan weer liggen en eten later weer een beetje! 

    Maar ik zal een proberen om het eten rond te strooien of te verstoppen ofzo :)

  4. 3 uur geleden zei Ikka:

    Weet niet wat voor vloer je verder hebt buiten het kleedje waar ze op liggen. Een gladde vloer vinden ze misschien ook wel spannend. Ik heb zelf laminaat en zeil en dat is beide erg spannend. Heb nu een pad gemaakt met handdoek van kleed naar kleed en er wordt weer gerend. Het hele huis blijft beschikbaar, maar er wordt echt alleen gebruik gemaakt van de stukken vloer waar wat op ligt.

    Er ligt een soort van zeil op de vloed, mag ik helaas niet veranderen.  

    Maar ik denk zelf inderdaad ook dat ze de vloer te koud of te glad vinden! Helaas heb ik geen mogelijkheid om een nog groter kleed of meer kleden neer te leggen.. :) 

    Maar ook op het vloerkleed en in het hok liggen ze alleen maar te luieren haha

  5. Ja zo'n voerbal kwam ik inderdaad al tegen! Die ga ik eens proberen! 

    Voeren uit mn hand werkt niet..  tenzij het iets heeeeel lekkers is zoals crackers ofzo, dan likt 1 van de konijntjes mn hand helemaal af op zoek naar kruimels.. 

    Maar hoe voeren jullie ze dan? Ze hebben bij mij namelijk altijd een bakje voer staan, dus uit de hand is ook niet aantrekkelijk.. 

     

  6. Hallo allemaal,

    Ik heb 2 dwergkonijntjes van 2 jaar oud. Ze mogen 24/7 los rondlopen in huis want alle kabels en snoeren zijn weggewerkt.  

    Nu is het zo dat ze niet van het kleine vloerkleed afkomen. Eigenlijk liggen ze de hele dag op het vloerkleed en gaan ze alleen het hok in om te eten of als toiletbezoek. 

    De laatste keer dat ik bij de dierenarts was bleek weer dat ze een beetje aan de zware kant zijn. Ik ben ze al minder eten aan het geven (maximaal. 1 x per dag voer en onbeperkt hooi). 

    Het lijkt me goed voor m'n konijntjes als ze wat meer in beweging zouden komen. Ik heb al allerlei speelgoed en dozen staan en zoals ik al zie mogen ze de hele kamer door. 

    Hebben jullie tips om ze wat actiever te maken? Ook tips om ze iets aanhaliger te maken zijn van harte welkom! Ze zijn niet bang (lopen vaak genoeg in de weg) maar zodra ik m'n hand ook maar uitsteekt rennen ze weg... 

    Hoop dat jullie me kunnen helpen :)

  7. Die van mij slapen ook eigenlijk altijd snachts en zijn in de ochtend en avond voornamelijk wakker.

    En het hok staat tegen mijn bed aan dus zal het anders ook wel merken.

    De enige momenten dat ze een beetje speels zijn (voor hoelang het duurt) is als ik hun hok net helemaal verschoont heb.. Maar om hem nou elke dag te verschonen zodat ze actiever zijn lijkt me niet echt de ooplossing..

    Ik geef ze alleen biks en elke dag wat groenvoer.

    als ik het eten in hun bakje doet komt Winnie (het vrouwtje) er altijd direct aan rennen om mijn hand aan de kant te duwen haha en vervolgens weer te gaan liggen.

    Maar verdere activiteit vertonen ze niet..

  8. Hey,


     


    Ten eerste bedankt voor je reactie!


    Ik weet dat konijnen 's middags minder actief zijn en voornamelijk slapen maar ook laat in de avond/nacht zijn ze niet actief..


    Helaas heb ik geen mogelijkheid om buiten een ren te maken, ik heb namelijk geen tuin of balkon of iets dergelijks, en om ze op een parkeerplaats te zetten lijkt me niet zo'n goed idee... haha 

  9. Hallo allemaal,


     


    Ik heb even een vraag..


    Ik heb twee konijntjes van allebei 1 jaar oud en ze zijn gezond en wel (net naar de dierenarts geweest) maar ze bewegen eigenlijk vrij weinig.


    Over het algemeen liggen ze de hele dag door alleen maar tegen elkaar aan en komen ze alleen in beweging om te eten en te drinken om vervolgens weer languit te gaan liggen..


     


    Ze spelen niet, ze rennen niet.. niks. Ze liggen/zitten alleen maar tegen elkaar in het hok.


    Ze mogen de hele dag (als ik thuis ben) uit hun hok maar als ze dat al doen dan gaan ze voor het hok tegen elkaar aan zitten/liggen. Veel beweging zit er dus niet in. 


     


    Ik heb allerlei soorten speelgoed en dingen voor ze maar hier kijken ze ook eigenlijk niet naar om. Heel af en toe wordt hun bal weg gegooid maar volgens mij alleen omdat hij dan in de weg ligt. 


     


    Eerder renden ze rondjes om hun hok, maakten ze sprongetjes in de lucht en waren ze heel erg nieuwsgierig. Maar dit heeft maar 4/5 maanden geduurd. Vanaf het moment dat het mannetje gecastreerd is en ze een tijdje uit elkaar zijn geweest is dit gedrag ongeveer voorbij. 


     


    Het maakt mij verder niet uit of ze veel spelen of niet, maar de dierenarts zei al dat ze aan de zware kant zijn (nog geen overgewicht) dus het lijkt me sowieso voor hun eigen gezondheid wel goed als ze wat meer bewegen?! 


    Hoe denken jullie hierover?


     


    Wat denken jullie dat de reden is dat ze zo rustig zijn?


    Ik hoor graag jullie ideeën over dit gedrag!


     


    Groetjes,


  10. Hebben ze in de kamer zelf ook verstopplekken? Misschien dat ze niet zo hard naar hun kooi rennen als ze zich onderweg kunnen verstoppen of het gevoel hebben dat ze altijd nog weg kunnen duiken mocht het nodig zijn. Hebben ze nog een ren om de kooi heen die echt van hen is?

    Als je ze eten geeft komen ze er dan ook aan?

    Wanneer komen ze uit hun kooi? Als je weg bent of als je geen aandacht aan ze schenkt?

    Verder zou ik het ook niet weten.

     

    Ja in de kamer hebben ze ook genoeg verstopplekken.. Nee ze hebben geen ren om hun hok heen, zal dat helpen denk je? 

    als ik ze eten geef komt het vrouwtje er direct aan rennen en kan ik soms het bakje niet eens vullen omdat ze met haar kop erin zit haha het mannetje komt heeel soms maar zoals ik al zei is het vrouwtje echt gek op eten haha

     

    ze komen uit hun kooi als ik ze met rust laat, zodra ik ze aandacht geef dan blijven ze in hun hok en durven ze er niet uit te komen haha

     

     

    En Lonja, dankjewel. Voor mijn gevoel doe ik het ook gewoon zoals het hoort, daarom stuurde ik hier ook een bericht heen omdat ik niet meer weet wat ik kan doen. Vanaf kleins af aan heb ik ook al dieren gehad (o.a. honden, katten, cavia's, en natuurlijk konijntjes)   dus ik weet volgens mij wel hoe ik met dieren om moet gaat maar bij deze konijntjes lukt het gewoon niet om ze minder bang te krijgen...

  11. Waarom denk je dat je konijnen bang zijn? Rennen ze heel hard weg als jij eraan komt om niet meer tevoorschijn te komen tot je weg gaat?

    Als ze zo bang zijn zou je kunnen proberen dagelijks in de ren te gaan zitten. Je moet ze inderdaad niet oppakken en aaien vinden veel konijnen ook niet fijn, dus dat zou ik ook zeker niet doen dan. Oppakken moet je alleen doen als het nodig is, bijvoorbeeld om naar de dierenarts te gaan.

    Ik denk dat als je ze niet optilt en niet probeert aan te raken, gewoon gaat zitten en naar je toe laten komen, en dan niks doet, ze vanzelf wel leren dat er niks gebeurt als jij er bent. Als dat eenmaal gebeurt dan kun je ze vast ook wel uit de hand gaan voeren. Als dat lukt dan kun je misschien ook proberen het voer in je handen te laten liggen en op een gegeven moment zullen ze blijven zitten tijdens het eten als ze je genoeg vertrouwen in dat jij niet aan gaat raken. Het kost misschien wat geduld, maar ze moeten weer opnieuw leren dat jij niet gaat oppakken of aan gaat raken.

     

    Mijn konijnen mogen (als ik thuis ben) gewoon door de kamer lopen. Het mannetje rent al hard weg als ik alleen al op sta of beweeg en het vrouwtje rent vaak weg als ik langs loop. Ze verstoppen zich dan op zich niet maar gaan snel het hok weer in. 

    Ik probeer ze ook zo min mogelijk aan te raken en oppakken doe ik eigenlijk nooit. Zoals ik al zei kan ik het vrouwtje af en toe wel aaien als ik haar eten geef (is echt gek op eten) maar dan rent ze na 2 keer over haar hoofdje aaien weer weg. Ik laat haar dan ook weer met rust en ga niet achter haar (of hem) aan ofzo.. 

     

    Daarnaast zit ik regelmatig met het hok open rustig naast ze op de grond te leren of tv te kijken.Ze komen dan niet naar me toe en komen het hok dan ook niet uit. Ze blijven dan heel stilletjes tegen elkaar aan in het hok zitten, het liefst in het hoekje zo ver mogelijk bij mij vandaan. 

     

    Uit de hand eten doen ze dus soms al wel maar alleen als ik iets heeeeel lekkers heb (cracker, sla en soms bij wortel). Maar ook dat doet het vrouwtje vaker en sneller dan het mannetje. Het mannetje doet het alleen als het vrouwtje het ook doet haha. 

     

    Dit alles doe ik ook al vanaf het begin dat ik ze heb, en mijn zus deed het daarvoor ook al. Ik heb ook regelmatig op het internet gezocht naar tips om ze tammer te maken maar ik lees alleen dingen als: rustig erbij gaan zitten, ze op jou af laten komen, etc.. eigenlijk de dingen die ik dus al wel doe.. 

    Maar ze zijn ondertussen dus al een jaar oud en nog zijn ze niet echt tam geworden......

  12. Hallo allemaal,


     


    Vorig jaar heeft mijn zus een nestje van 3 konijntjes gekregen. Hiervan heb ik 2 konijntjes gekregen.


    Een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje is ondertussen al gecastreerd.


    Nu heeft mijn zus vanaf het begin al veel aandacht besteed aan de konijntjes. En vervolgens ben ik hiermee verder gegaan. Vanaf jongs af aan heb ik ze rustig benaderd en geprobeerd ze tam te krijgen. Nu zijn ze ondertussen een jaar oud en nog steeds erg bang. 


     


    Het vrouwtje is wel erg nieuwsgierig en ik kan haar soms 2 keer aaien en dan rent ze weg. Ook eet ze wel uit mijn hand (als ik iets lekkers heb).


    Het mannetje is nog banger. Hij eet heel soms uit mijn handen maar is veel minder nieuwsgierig. Ook lijkt hij zich te verschuilen achter het vrouwtje. Hem kan ik helemaal niet aaien, dan rent hij weg.


    Ik kan beide konijnen niet optillen, dan rennen ze weg. Het mannetje stampt er dan ook regelmatig bij.


     


    Ik weet dat konijnen er niet van houden om opgepakt te worden. Maar ik zal het leuk vinden als ze minden bang worden zodat ik ze in ieder geval kan aaien. 


     


    Hebben jullie nog tips om ze minder bang te krijgen? 


     


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .