Ga naar inhoud

LovelyNijn

Members
  • Items

    206
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LovelyNijn

  1. Ik heb al vaker gepost over nijn(exvoedster)en pip(exram)ze leven sinds enkele weken.same...eerst binnen om te koppelen. dit ging eigenlijk als vanzelf..wat rijden wat plukken en na een week lekker bij elkaar liggen en wassen...nu zitten ze enkele weken buiten. ik wist dat het weer een beetje opnieuw kon beginnen en zag inderdaad af en toe een pluk van nijn..maar verder is het rustig.. Ze vechten niet. maar zijn ook niet meer klef...de een zit boven en de ander beneden en als ze allebei beneden zitten dan zit de een in de ene hoek van de ren en de amder in de andere...nijn zqt eerst alleen en wilde graag een maatje voor haar maar nu leven.ze eige.lijk nog apart.. het hok is een ren van 2vierkante meter en boven hebbem ze een slaaphok van 1.5vierkantemeter..

  2. Lopen ze altijd samen los of onder toezicht?mijn katten en konijn zijn ook erg uitdagend naar elkaar..er is nooit iets gebeurt maar ik blijf er wel altijd bij als ze samen zijn..want de kat haalt weleens uit en konijn kan lelijk happen naar de kat...dus wel alert zijn erop..verder kan het weinig kwaad hoor..hier is een kat vriendjes met konijn en de ander vlucht weg als hij het konijn maar ziet

  3. Dankjewel voor alle uitleg:-) heb een afspraak over twee weken om de hechtingen te laten verwijderen en dan ook direct de inenting.. Mijn voedster moet eigenlijk in juli maar heb gevraagd of ze gelijk mee kon en volgens DA was dit geen probleem..klinkt na jullie uitleg ook wel logisch eigenlijk..

  4. Zo pijnstiller gegeven..half uurtje later bij hem gaan kijken en toen zat hij aan een blaadje spinazie en een blaadje witlof..ze hebben dat btje extra pijnstilling toch nodig zich wat beter te voelen heb ik het idee..Nu geef ik hem lekker rust rest van de dag.. Hij poept ook gewoon al zijn het rare trosjes maar dat komt vast weer goed toch?

  5. Nou vanmorgen heb ik het een hooitje zien knabbelen..verder is hij nog niet echt happig op wat ik hem aanbied..wel alert..ik kijk het nog even aan,maar heb nog carprofen en staan van mn voedster paar weekjes terug dus als hij tegen 12uur nog niet echt eet geef k dat maar voor de zekerheid. Hij hupt ook nog wat met hoge rug dus heeft nog wel last..hoelang werkt die pijnstilling die de dokter geeft..ze had het over 24uur dus dat zou indd rond 12en wel uitgewerkt zijn..

  6. de DA bedoelde meer dat ik niet te snel moest dwangvoeren omdat hij toch zelf moet gaan eten,tenminste dat begreep k.. Hij heeft net 4hapjes wortel op,niet veel maar het is wat en zag ook wat keuteltjes dus ik kijk inderdaad even hoe het morgen is..Vreselijk toch die bezorgdheid,al heb k er alle vertrouwen in hoor :-)bedankt

  7. nou ga steeds even bij hem zitten en bied hem vanalles aan,geef hem ook rust maar hij wil echt nog niet..ruikt er wel aan en zette net een hap in een hooitje,maar daar blijft het bij..Twijfel of ik hem wat wortelhapje zal geven of heb toch gewoon even de rust geeft..Hij is verder wel alert en wast zich..heb nog pijnmedicatie en misselijkheidmiddel in huis maar dat heeft ie bij operatie al gehad dus lijkt me wat vroeg..

  8. Pip is vandaag gecastreerd(ram) het is supergoed gegaan en hij was al snel weer bij. De dierenarts heeft hem zodra hij bij was al even gedwangvoerd en daarna heeft hij al wat gekeuteld. Nu is hij zo'n 2uur thuis maar totaal nog geen interesse in eten..Mijn voedster at pas na 3dagen weer zelf maar hoe zit dat bij rammetjes..wanneer moet hij weer gaan eten zelf? Dwangvoeren moest k vandaag nog maar niet doen zei de dierenarts omdat hij dwn eerder zelf weer honger krijgt..

  9. sorry voor de late reactie..het gaat om een kinderboerderij die min of meer gedwongen de dieren opvangt..ze zorgen er uitstekend voor hoor en laten ze wel nakijken door de dierenarts enzo maar hebben er stomweg niet de financiele middelen voor om meer dan dat te doen helaas.. Ik sta nu klaar met Pip naar de dierenarts te gaan,hij krijgt inderdaad de inentingen bij nacontrole en vandaag word hij nog even helemaal nagekeken.. Ik hoop maar dst hij erdoor komt want hij lijkt er licht..maar goed ben geen dierenarts dus misschien gewoon zijn bouw.. Spannende dag dus!! Hoop dat hij er sneller van hersteld dan mijn voedster enkele weken terug..dat ben k nog niet vergeten..

  10. oke sorry dan heb k je inderdaad verkeerd begrepen,veel kinderen zijn niet zo geduldig en rustig bij dieren dus hartstikke goed :-) Misschien kun je inderdaad eens overleggen met de opvang voor tips enzo... jammer dat de konijntjes nog zo bang zijn maar ik denk echt dat dat nog goedkomt hoor!hier echt een konijn wat ontzettend bang was,dat is al zoveel verbeterd maar heeft tijd nodig enze zijn er nog zo kort.. succes ermee!

  11. Ik denk zeker dat je er met veel geduld tevreden konijntjes van kan maken..Mijn Nijn was ook behoorlijk pittig toen ze hier net was en nu hupst ze gewoon over onze schoot op de bank.. Maar een knuffeldier is het niet en zal het nooit worden. Voor mij geen enkel probleem,ik vind dit juist fijn.. Ik geniet van het kijken en af en toe een aai.. Maar uit je berichtje begrijp ik dat jij en vooral jou kinderen opzoek zijn naar wat anders.. weet niet hou oud je kinderen zijn en of je ze het kunt uitleggen maar misschien kun je ze leren dat konijntjes het niet altijd fijn vinden geknuffeld te worden enzo... Als dit geen optie is zou ik de konijntjes toch een beter plekje gunnen..waar het wat rustiger is en kijken of er in opvang een ander koppel zit wat geschikter is voor bij jullie..

  12. Hier heb ik een voedster die erg angstig is en erg last heeft van hoknijd..Of ik moet zeggen,ze HAD er last van..Nu nog wel een beetje maar met veel geduld komt ze nu zelf naar me toe. Ik raad je aan om haar niet op te pakken. I heb dat zelf op advies van dierenarts toen wel gedaan(ja heb nu een andere dierenarts) omdat hij mij vertelde dat ze er wel aan zou wennen en tam zou worden..Ik kan je vertellen dat dat everechts werkte..Dus veel geduld en denk dat het echt beter zal gaan. Ga er gewoon bij zitten,desnoods met een boek of wat ook zodat ze gewend raken aan je..En probeer ze uit je hand te voeren. Dan denk ik dst het wel goed zal komen!Succes en geniet ervan!

  13. lastig te bepalen juist omdat hij nieuw is voor me..Zit er nu een uur ruim in de buurt en ben ze goed aan het observeren. In die tijd is er niet gestampt word er door beide op los gehuppelt,eten ze,ruiken ze wat aan elkaar,meneer maakt bunnyflops en ligt languit...Eigenlijk niks wat erop wijst dat hij zich ongemakkelijk voelt..Ik kijk het nog even aan zo,lijkt erop dst hij alvast laat merken dat hij de baas gaat worden denk ik.. Vind het nu al spannend..en dan zit er nog ruimte tussen die twee..

  14. oke lees nu inderdaad dat het ook daardoor kan komen..ze lijken allebei verder erg relaxt..waar zou ik nu het beste aan doen..ze gescheiden maar samen laten of helemaal uit elkaar halen? vind het moeilijk want ze lijken het beide wel erg interessant te vinden..

  15. Mijn voedster en ongecastreerde ram worden binnenkort gekoppeld. Ze staan in de zelfde ruimte in verschillende verblijven. Ze zijn er geinteresseerd in elkaar zitten en liggen vaak dichtbij elkaar..zijn beide vrolijk aan het huppelen en eten en drinken goed.

    De ram is (logisch) flink aan het sproeien. Hij is sinds gisteren hier.

    Maar nu stampt hij af en toe...echt helemaal niet vaak ben de hele dag thuis en heb het denk ik 3x gehoord waarvan 2x kort op elkaar. Ik denk zelf dat het frustratie is omdat hij niet bij haar kan.

    Mijn voedster is wel gecastreerd. Ik weet dat niet iedereen voorstander is van het langzame gescheiden koppelen,maar hoop toch dat iemand mij kan adviseren..Nogmaals agressie naar elkaar is er absoluut niet en de ram is ook gewoon vrolijk ook naar mij toe..het is net dat af en toe een stamp...

    Wat kan ik het beste doen?Aanstaande dinsdag word hij gecastreerd.. Daarna wil ik afhankelijk van hoe zijn hormonen zijn verder kijekn..

  16. Goedemorgen,

    Mijn Nijn heeft vrij kleine keutels, het is al minder dan voorheen.. Nu weet ik dat het kan liggen hoeveel hooi ze eet.

    Het gaat beter nu ik wat minder biks en groenvoer geef..

    Maar sinds gister heeft ze een maatje erbij(zitten nog apart in afwachting van zijn castratie) en nu zie ik zijn keutels en die zijn dus echt wel veel groter, terwijl hijzelf kleiner is dan Nijn.

    Ik vraag me af wat ik kan doen, heb al opgezocht dat peterselie goed is, dat krijgt ze dus al een tijd..

    Maar ze is gewoon weinig enthousiast op haar hooi, het nieuwe konijntje heeft al het hooi wat ik gister neergelegd heb al op maar bij haar zijn net wat sprietjes weg.

    Geef ze wel steeds nieuw zodat het vers is..

    Kan het zo zijn dat de keutels gewoon altijd wat kleiner zijn en dat het gewoon bij haar hoort?

    Ze eet verder wel gewoon blinde darm keutels, is acties, zit mooi in haar vacht...Enige zijn de wat kleinere keutels..

  17. Morgen is het zover, mijn nieuwe konijntje ophalen en het vriendje voor mijn voedster.

    Ik wil eerst even een beetje "kennismaken" met hem en dan wil ik de dierenarts vrijdag bellen voor een afspraak voor castratie. Hopelijk kan dat begin volgende week, des te eerder kunnen ze samen:yes:

    Maar nu mijn vraag, het konijntjes (pas een naam als ik zeker weet dat hij gaat blijven) is nog niet ingeënt.. In eerste instantie komt hij binnen maar ergens half mei verhuizen ze als happy koppel naar buiten.

    Wat is nu verstandig, hoeveel tijd moet er zitten tussen inenten en castreren??

    Mijn eigen konijn is geënt en moet in juli weer, maar dit lijkt me wel een enorm risico, zeker gezien hij buiten zit..

  18. Mijn nieuwe konijntje kan ik donderdag ophalen uit een kleinschalige opvang. Eindelijk krijgt mijn Nijn een vriendje!! Hij is echter nog niet ingeent. Hij zal voor castratie gaan en ik zal hem uiteraard in laten enten. Maar mijn vraag is of dit voor nu kwaad kan voor mijn konijn?Die is wel ingeent dus lijkt me niet.. maar ze komen natuurlijk in hetzelfde huis te zitten..

  19. Hoi asti,

    Mijn voedster is twee weken geleden gecastreerd (neem tenminste aan dat je alles weg wilt laten halen om baarmoederproblemen te voorkomen) en ik vond het ook doodeng, maar toen ik eenmaal had gelezen over de baarmoederproblemen kreeg ik dat niet meer uit mijn hoofd.

    De operatie zelf is eng, doodeng, en ook de dagen erna vond ik heftig.. het is voor je voedster echt een zware ingreep. Voor mijn voedster echt weer de oude was heeft zeker een week geduurd.

    Maar als je vraagt zou ik het nog een keer doen? Dan zeg ik zeker ja..de baarmoeder van mijn voedster was verdikt en volgens de dierenarts had ze daar zeker problemen mee gekregen.. EN nu twee weken later merk je er niks meer aan, ze is enorm vrolijk en zelfs de hoknijd is vermindert.

    Verder blijft het helemaal je eigen beslissing natuurlijk want feit blijft dat het ook een risico is..

  20. Ik ben maar een beginneling met konijnen hoor dus wacht zeker andere reacties af, maar zo zien de blije binkies van mijn konijn er ook wel uit.. Als ik het zou zien zou ik denken dat ze toch echt even blij in haar bolletje is.. Het ziet er hier ook altijd zo ongecontroleerd uit..

    Ik volg het gesprek even, hoop dat ik het dan bij mijn Nijn ook goed zie..

  21. Vanmiddag was ik op de plaatselijke kinderboerderij waar ze ook dumpdieren opvangen en plaatsen.

    Nu ben ik van plan daar een konijntje weg te halen.

    Er zit een heel leuk dwergje, een ram van 1 jaar oud ongeveer. Ik heb nog niet heel veel verstand van konijnen, zeker op medisch gebied. Maar op het eerste gezicht ziet het beestje er gezond uit.

    Het beestje zit goed in zijn vacht, glanzend en geen gekke plekken of wondjes te zien. Het kwam gelijk naar me toe tegen het gaas opstaan en snuffelen, was alert en maakte zelfs een binkie.. Dus ik: :love:

    Nu was er niemand die mij verder meer erover kon vertellen omdat het zondag is, beestje is verder wel geënt stond erbij en is weggedaan wegens allergie(mooi excuus, maar oke het kan..)

    Dinsdag ga ik even bellen voor meer info..

    Wat mij echter opviel aan het beestje waren zijn voortanden, deze waren constant te zien.. Het leek mij dat ze dus wat lang waren.

    Als deze inderdaad te lang zijn, is dit dan te verhelpen door eenmalig te knippen? Ik geef zelf veel wilgentakken..Had er toevallig nog een in mn tas dus die heb ik hem alvast stiekem toegestoken..hihi

    Of is het zo dat als ze te lang zijn ze getrokken moeten worden? En wat zijn dan de gevolgen voor het beestje?

    Mocht ik dit beestje nemen dan ga ik uiteraard direct met hem langs mijn dierenarts enzo, die bel ik morgen waarschijnlijk ook even, maar denk hier zit zoveel ervaring dus ik vraag maar alvast:yes: Ik ben al helemaal verliefd en krijg hem niet meer uit mijn hoofd..

  22. Hier is ze weer helemaal de oude..plassen doet ze ook nog steeds wel maar wel minder heb ik het idee..ook haar kinnetje smeert ze overal aan af ;-) Haar gedrag is erg verbeterd..maar geef sinds enkele dagen nu ook bach bloesem omdat ze dinsdag weer terug moet naar de dierenarts,weet niet of ze daar ook rustiger van is. In positieve zin hoor ben haar niet aan het versuffen ofzo..maar de hoknijn is vele malen minder en ze komt savonds lekker bij mij en manlief op de bank liggen.. Manlief vond het gister iets minder toen ze in zn nek lag en moest plassen haha..ik deed het bijna in mn broek van het lachen..zo blij dat ze weer de oude is. Dinsdag de controle en dan hebben we het hopelijk helemaal gehad en kunnen we opzoek naar een vriendje. Heb al een prachtig ventje zien zitten in de opvang!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .