Ga naar inhoud

seventje

Members
  • Items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door seventje

  1. Hier ook altijd met ze 2en in het daarvoor eigenlijk te kleine toillet... blijkbaar vinden ze de geur fijn ofzo...


    Heb wel eens een zelfde bakje neergezet als het toillet met dezelfde vulling maar daar deden ze niet hun behoefte in maar gingen ze ook niet in liggen.

  2. Een maand?? Wat voor mini konijn heb jij dan? Is dat het enige hooi dat je geeft? Dat is echt heel weinig hoor! Een konijn hoort zijn eigen formaat in hooi per dag te eten. Met een zak van 500 gram doe ik 1 dag verdeeld over 5 konijnen, en dan krijgen ze er nog " gewoon " hooi bij ook.

    Toen mijn konijnen begin dit jaar bij ons kwamen wonen aten ze helemaal geen hooi... dus ik ben al blij dat ze het nu wel eten al zou het wel meer mogen. "gewoon" hooi kijken ze helemaal niet naar om dus daarom krijgen ze alleen kruidenhooi. En als het iets te lang ligt (halve dag) dan kijken ze er helemaal niet naar om (stelletje verwende nesten) dus krijgen ze hier minimaal 4x op een dag een verse pluk hooi

    Ze krijgen niet teveel biks, 75 gram per dag voor 2 konijnen van 1.5kg.

    Ze krijgen ook niet heel veel groente alleen smorgens als ontbijt een stukje wortel en een kwart witlof of stukje broccoli per konijn.

    Maar gelukkig doen ze het verder prima, ze zijn levendig, nooit ziek, altijd mooie keutels dus maak ik me er maar niet druk om, kan toch moeilijk het hooi in hun bek gaan stoppen ;)

  3. Ik heb een langwerpig stenen bakje en dat bevalt hier echt heel goed, zitten ze netjes naast elkaar met de 2 koppies in het bakje dat past perfect :)

    Had eerst een rond bakje maar dan duwden ze elkaar telkens aan de kant want ze wilden allebei hun kop in het bakje en dat paste niet.

  4. Ik snij het inderdaad wel altijd in stukjes;) maar dat doe ik om te voorkomen dat een van mijn konijnen het oppakt en er dan mee wegrent en die andere er weer achteraan gaat. Of als ik bijv een groenteslinger maak

    Bij mij zitten ze altijd heel lief samen een groot blad andijvie te delen, net zoals ik deed met mijn dochter toen ze nog klein was met een sliert spaghetti :)

    Ook aan een worteltje knabbelen ze heel lief allebei aan een kant tot ze vanzelf elkaar een kusje geven

  5. Als je ze smorgens voor je gaat werken wat biks geeft en wat groente en een flinke pluk hooi dan redden ze het prima hoor tot je weer thuis bent.

    Hier is bijna altijd wel iemand thuis dus dan is het makkelijk omdat iedereen er op let of ze nog hooi hebben en hun waterfles niet leeg is.

    Hier zijn de nijnen sowieso overdag niet heel erg aktief, ook niet met eten.

  6. Hier krijgen ze smorgens wat groente per konijn een blad andijvie en een blaadje witlof en eventueel nog een stuk wortel met of zonder loof. Als ze dat op hebben geef ik ze de helft van hun dagelijkse portie biks.

    Ze krijgen hooi als dat bijna op is omdat ze dat nu eenmaal onbeperkt moeten kunnen eten.

    Na het avondeten krijgen ze hier nog een 2e portie groente en geef ik er wat peterselie en basilicum bij waar ze echt op af vliegen.

    Voor ik naar mijn bed ga krijgen ze hun restant biks en nu in het voorjaar geef ik ook dan nog wat gras en paardebloem, want dat groeit in eigen tuin :)

  7. Zeker geen 100 gram brokjes, is echt teveel. Iet smeer omdat ze babies te voeden heeft is normaal, maar nu geef je ene hoeveelheid wat ik nog niet eens aan 2 konijnen geef.

    biks mag een konijn toch ongeveer 25g per kilo konijn... dan is 100 gram biks toch niet teveel als Rosalie een kilo of 4 weegt?

  8. Gesneden andijvie is toch nergens voor nodig? Van een krop haal je 1 of 2 blaadjes af en dat klein maken kunnen ze heel goed zelf.

    Ik maak de groente nooit klein, het is juist leuk om te zien als ze met ze 2tjes aan 1 blad andijvie zitten te eten of allebei aan een uiteinde van een stuk wortel :)

  9. Bij de Lidl hebben ze ook geen kroppen andijvie meer, bij navraag kreeg ik te horen dat ze alleen de voorgesneden andijvie hadden in de koeling.

    Voorgesneden vind ik een beetje onzinnig dus heb ik ook maar gewoon bij de AH een krop meegenomen :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .