Ga naar inhoud

'Christa

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door 'Christa

  1. Misschien is gemengd voer met een goede samenstelling inderdaad ook wel handig. Ga daar is ff naar zoeken.

    Nou weet ik wel hoe ik moet beginnen met groenvoer, maar meneer eet geen groenvoer dus vroeg eigenlijk tips daarvoor.

    Het is een moeilijk ventje haha.

  2. De afkortingen wist ik al hoor haha.

    Ga ik SS morgen ff halen. Vind het wel eng hoor want hoe merk ik nou of hij het eet of niet. Ze krijgen onbeperkt want Fleur is nog groeiende en nog niet zo oud.

    Hebben jullie trouwens nog tips om hem aan groenvoer te laten wennen?

    Alvast bedankt allemaal trouwens!

  3. Ja mijn konijn ook goed, foutje kan worden gemaakt.

    Ik heb hope farms gegeven in gemengd voer. Ook dat eet hij niet helemaal op. Hooi eet Max erg weinig en groenvoer al helemaal niet. Krijg binnenkort kruidenhooi binnen. Ik heb ook 40 cavia's zitten dus genoeg groenvoer maar hij hoeft het gewoon echt niet.

    Des te minder biks, des te lekkerder hij het vind. Ik geef nu Joris mijn konijn van puik als ik het goed heb, daarbij is elke dag het bakje helemaal leeg.

    Doorzetten werkt niet bij hem, heb al lang doorgezet toen ik hem had, hij kreeg trouwens zijn eigen voer wat gemengd konijnenvoer was waar dus meer biks in zat. Na lang overlegt te hebben met de oude eigenaar ben ik erachter gekomen dat ze 2 weken voordat hij naar mij toe zou komen overgestapt is op dit voer. Daarvoor kreeg Max gemengd cavia voer.

    Ik dacht hij zal wel eten als hij honger had maar dat doet hij niet. Ik ben een tijdje later met hem naar de dierenarts geweest en hem daarna elke dag moeten dwangvoeren en medicijnen moeten geven, daar zit ik ook niet meer op te wachten eerlijk gezegt.

    Science selective eten ze dus meestal wel? Misschien dat maar eens proberen. Moet ik dat mengen met zijn gemengd voer of een bakje erbij zetten?

  4. Ik had via marktplaats een konijn overgenomen van iemand. Ze had hem altijd op gemengd voer zitten en ik wou hem zelf op biks hebben. Hij was al gecastreerd en ik zelf had al een voedster zitten dus dat kwam super uit. Nou was die dus gewoon gestopt met eten doordat ik biks gaf. Heb hem gedwangvoerd en zijn naar de dierenarts gegaan. We kwamen er toen achter dat hij gewoon de biks niet eet. Hij eet alleen de 'rotzooi' die erbij zit.

    Nou had ik hem gekoppeld aan mijn voedster fleur wat erg makkelijk ging. Sinds dien is hij weer helemaal vrolijk geworden.

    Ik koop echter nu nog steeds gemengd voer maar ik wil eigenlijk over op gewoon biks want ik weet nou niet of Max wel het juiste binnenkrijgt.

    Is dit nog mogelijk en heeft iemand ideeen hoe dat eventueel mogelijk zou zijn?

  5. Sore Hocks heet dit, als ik me niet vergis. Vaseline op de pootjes schijnt te helpen. Er is laatst een heel topic over geweest. Je kunt de zoekfunctie even gebruiken, ik denk dat je dan ook veel info vind.

    Ik dacht dat vaseline juist niet zo goed werkte omdat het de wond zacht maakt?

  6. Boris mijn vlaamse reus heeft last van zijn zolen. Nou heb ik al het een en ander gelezen. Hij moet zacht zitten en niet op een harde ondergrond lopen. Hij heeft hier een hele tuin tot zijn beschikking, half steen half tuin. Nou zit hij denk ik al 3/4 maanden in zijn hok op veel stro en hooi. Nou hebben we hier zelf sokjes voor zijn achterpoten gemaakt zodat hij uit zijn hok kan. Nou heeft hij sinds 2 weken het ook op zijn voorpoten. Ik heb geen idee hoe dit kan komen want hij is nog geen een keer zijn hok uit geweest om te lopen. Wie weet wat ik het beste hier aan kan doen of bescherming kan bieden aan de wonden.

    Op de fotos zie je hem, hij laat zich makkelijk inzalven. Ik heb de zalf op internet besteld, Paw Wax, nadat ik dat heb gebruikt is het iets minder geworden en lijken zijn wonden langzaam aan de zijkanten te helen. In zijn hok doet hij echter zelf iets met het midden van de wonden en bloed het weer. Zat laatst zelfs bloed op zijn neus.

    afbeelding080.jpg

    afbeelding082.jpg

    afbeelding085.jpg

    Mijn idee was om hem van de lente te laten castreren, een vriendin voor hem nemen en ze dan samen los in de tuin laten. Ik ben bang dat het niet gaat lukken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .