Ga naar inhoud

beauennatascha

Members
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door beauennatascha

  1. Dag allemaal,

    Was ik weer met een vraagje. We zijn hier druk aan het koppelen, dus de haren vliegen in het rond en in de mond ;-) schijnbaar is het een overwinning als het plukje haar ook nog is opgegeten wordt ;-)

    Nou is onze nieuwe vriend Joep ook nog is vreselijk in de rui en Beau geeft met regelmaat een wasbeurt.

    Prozyme besteld, maar hoe ga ik dat nu geven? We vinden soms is een kettingkeutel, maar niet veel. We gaan het dus preventief geven. Mespuntje in het water? Of nu al echt 2 maal daags mespuntje op groenten?

    Dank jullie wel alvast.

    Oh een ter info; ze krijgen hier ook kruiden uit de tuin waarvan sommige een positieve invloed hebben op het darmstelsel

  2. Hooi is er trouwens altijd aanwezig in een ruif boven d'r bak. Daar at ze ook altijd wel wat van, maar hoe we haar nu hooi zien eten hebben we nog nooit gezien, hahaha hebben nu een extra bakje hooi op de mat gezet en er verdwijnen gewoon bossen per dag. Zit gewoon in mijn hoofd dat hooi alleen niet genoeg is ;-)

  3. Heb net een proefzakje besteld bij de dierenarts, die moesten het ook weer bestellen, dus neem het maandag gelijk mee. Gaan het gewoon een beetje mengen.

    Ze eet nu echt mega veel hooi, leuk om te zien. Omdat ze nu geen biks eet heb ik de neiging om een stukje appel, extra wortelloofje of wat anders wat ze wel eet te geven. Dit is dan dus eigenlijk onzin?

    Omdat ze nu geen biks eet is het makkelijker omdat zo goed af te bouwen. Ga me is verdiepen in kruiden omdat als extraatje te geven ipv appel, banaan of druif. Ze krijgt nu wel een blaadje basilicum en peterselie als extraatje, maar las dat er zoveel "geneeskrachtige" kruiden zijn, dus gaan er een goodfood konijn van maken ;-)

  4. Afwegen doen we al, ze weegt 1,9 kilo en krijgt 50 gram op een dag. Nu eet ze ze helemaal niet en is nog levendig, dus begin in te zien dat dat best kan :-) het is bij mij altijd de angst dat ze te weinig krijgt, ze loopt de hele dag los en beweegt veel.

    Verwacht geen wonderen van trovet, maar zou fijn zijn als het op de lange termijn wat doet. We hebben altijd een konijnen potje, maar Beau maakt ook veel te goed gebruik van dat potje ;-) en die narcose komt ze iedere keer goed uit, tripje naar de dierenarts vind ze 10x niks en op de lange termijn narcose lijkt me ook niet bevordelijk. DAt ik wat moeite moet doen voor voer vind ik geen probleem. Hooi gaan we voortaan ook halen op de kinderboederij volgens mij is dat wat steviger.

    Kan ik gewoon overstappen op trovet? Of moet ik dat eerst mengen met SS?

  5. Hai allemaal,

    Nou daar was ik weer. Ik reageer eigenlijk nooit op andere topics, maar heb toch weer jullie hulp nodig.

    Beau is 9 maart geholpen aan haakjes, ze waren maar minuscuul, maar onze miep voelt zich schijnbaar zo goed bij ons dat ze al snel aangeeft wanneer ze pijn heeft. Helaas eet ze sinds dit weekend weer iets anders en sinds gisteren bijna geen biks of groenten. Lekkers komt ze wel voor bedelen. Net bij de dierenarts geweest en weer hele kleine minuscule haakjes op de achterste kiezen. Maandag worden ze weer verwijderd en voor nu pijnstilling. Buiten de kosten in zo'n korte periode wou ik er ook geen gewoonte van maken om haar iedere 7 tot 8 weken onder narcose te brengen.

    Gevraagd aan de dierenarts wat we konden doen en dat is voeding aanpassen en hopen dat ze zo nog meer hooi eet.

    En dat vind ik weer lastig; ze krijgt nu s'ochtends en s'avonds 3 blaadjes witlof, 1 blad andijvie en wat wortelloof per keer. Klein handje biksjes s'ochtends en s'avonds. Tussendoor blaadje basilicum en peterselie en meestal een druifje of stukje banaan. Hoe ga ik dat nu dan doen? Ze geniet zo van al dat lekkers, hoe ga ik dit aanpassen. Wat geven jullie?

    Groetjes Beau en Natascha

  6. Nou is wel heel jammer, hahahaha normaal als ze echt niet fit is ging het altijd prima, nu wil ze er niks van weten.

    Gisteren zijn de haakjes verwijderd en is ze nog goed gecheckt onder narcose. Gelukkig niks bijzonders verder. Ze heeft gelijk geplast en gekeuteld toen ze thuis was. Eten doet ze alleen van het lekkere en zo'n 5 bikjes. Maar weet dat ze er heel erg van houd om vertroeteld te worden, dus bedelen om lekkers gaat goed, hahahaha

    • Vind ik leuk 1
  7. Nou ben ik weer, toch advies nodig.

    Gisterenavond heeft Beau lekker nog zitten smikkelen, rond 20.30 nog een koekje afgedwongen en ineens boem. Staan op punt om naar bed te gaan en ze valt d'r groenten niet aan. Even afgewacht, toen gekieteld met eten en wortelloof ging er wel in. Hele nacht gehuild, gezien mijn vorige toestand, regelmatig eruit en wortelloof ging er in een half druifje ook. Vanochtend om half 7 gelijk de dierenarts gebeld (vond dat ik hem toen wel uit bed mocht bellen ;-))

    Half 10 daar geweest, hij kent Beau inmiddels, zag er fris en vrolijk uit (is ze ook nog steeds), buikje voelde helemaal goed, temperatuur perfect. Helaas wel niet goed afgesleten tandjes, maandag worden ze onder narcose gelijk geslepen. Voor nu pijnstilling. Inmiddels weer wat wortelloof, stukje banaan, wat stukjes andijvie en witlof op. 3 biks die nat gemaakt zijn gingen er ook in. Ze is actief, zit duidelijk niet echt lekker in d'r hum en was volgens de dierenarts ruim op tijd. Ze is aangekomen sinds het laatste bezoek en bedelt om eten.

    Alleen geen keutels, hoe lang duurt zoiets? Ze eet natuurlijk minder. Hoe lang moet ik wachten tot ik de dierenarts bel? Heb rond 13 uur hok schoongemaakt, dus nu trouw aan het controleren.

    Nog een vraagje ze heeft een spuitje pijnstilling gehad, nu ben ik helemaal vergeten te vragen wanneer ik dan pijnstilling moet gaan geven; vanavond of morgen?

    Alvast bedankt,

    Tips en trics voor eten zijn ook welkom

  8. Super bedankt voor jullie input. Ik ben zelf nogal een voedselgoeroe ;-) en zal voor mezelf ook niet zomaar medcijnen nemen etc. Dus jullie mening maakt voor mij de keuze makkelijker om het gewoon niet te doen. We kijken gewoon hoe ze het doet, tot nu toe super goed. Het is een binnenkonijn, dus krijgt voldoende aandacht. Plukken haar nu ook wat meer, omdat ze in de rui is en geen maatje heeft.

    Maak zelf prive ook het 1 en ander door, waardoor ik ook vreselijk emotioneel ben en nog gevoeliger. Plus dat ik Beau heb gekregen toen mijn relatie stuk over ging, mijn vriendinnen kinderen kregen en heb super veel aan d'r gehad. Aan d'r maatjes ook, maar Beau is toch net wat meer. Heb haar eerste maatje zo zien lijden tijdens de ecunille, kan het idee al niet aan dat dat straks met Beau gebeurd.

    Denk bij neus dan toch ook meer aan verstopping of gasbuik, hebben ze hier allemaal wel eens gehad, alleen toen waren de symptomen minder heftig. Wist niet dat ze ook door de achterpoten konden zakken bij gasbuik en/of verstopping.

    Beide keren heb ik voor Beau een maatje gekozen (indien ze het klikte natuurlijk), die ze in de opvang niet zo makkelijk konden slijten. Poezelige konijntjes worden door gezinnen natuurlijk veel sneller gekozen dan een blind konijn (zoals appie), of zoals neus met kapotte oren en een stukke neus.

    Vriendlief vind dat ik even de tijd moet nemen en zolang Beau het goed doet wachten we even met een maatje. Over een week of 3, 4 voelt alles al weer anders natuurlijk.

  9. @lonja; oh gets jij ook 2, vind het zo'n nare ziekte en ik het me echt zo aan die beestjes.

    Nou ze eet als een dijker ;-) krijgt niks teveel hoor en weet op de 1 of andere manier goed mate te houden. De paar biks die ze s'ochtends krijgt verdeeld ze over de dag en als we s'ochtends wakker worden is er meestal nog wel wat groenten. Dus preventief behandelen zonder symptomen en het risico dat ze er minder van gaat eten vind ik ook rot.

    Waar denk jij aan bij neus? Een acute gasbuis ofziets? Hij at s'ochtends nog wel goed en was gewoon vrolijk. Hij was ook gedumpt, dus geen idee hoe oud hij was. Was ook in de natuur aangevallen, neus stuk gebten en zijn oor.

    Ik weet in ieder geval zeker dat een nieuw maatje voor Beau dit keer een afstands en geen vondeling wordt. Wil nu wel achtergrondinformatie, weet je nog niet wat er gebeurd, maar toch.

  10. @ kolino, bedankt voor je snelle reactie. Ja het valt me zwaar, Beau heeft gelukkig dit keer geen last van het verlies. Ze hupt vrolijk rond, eet goed en lijkt het naar d'r zin te hebben. We willen straks wel weer gaan kijken voor een maatje.

    Nou ik vind het dus gewoon lastig, ze heeft geen symptomen, maar goed. Heb indd de penacur hier. Zal deze vast weer bij de dierenarts kunnen krijgen, ook al vind hij preventief behandelen niet nodig. Hij weet hoe ik ben met mijn kinders, hahahaha

    Het is nu gewoon mijn eigen angst, weet ook niet of ze niet of ze veel plast. Ze zaten altijd samen op de bak. Vandaag drinkt ze wel veel, maar goed ze heeft al heel wat rondjes kamer gehad vandaag ;-)

  11. Hai iedereen,

    Beetje een rare titel, maar kon niks beters verzinnen.

    Beau is inmiddels 2 jaar bij me, tot augustus had ze een vriendje appie, helaas hebben we die in moeten laten slapen met symptomen van ecunnuli. Gelukkig vonden we in de opvang al snel een nieuw vriendje voor d'r, helaas heeft Neus het maar 5 maanden volgehouden. Dinsdagavond bij thuiskomst zat hij er apathisch bij, s'ochtends was er nog niks aan de hand. Hij was koud en lamlendig. Gezien de rui dachten we aan een verstopping (lastig te zien of hij keutelde). Warm gehouden op schoot en gestart met dwangvoeren en Hooithee op advies van telefonisch consult met de dierenarts. Helaas verlamden ineens zijn achterpootjes, werd nog apathischer en toen we on 10 uur s'avonds bij de dierenarts kwamen, was hij eigenlijk meer dood als levend. In overleg met de dierenarts besloten hem te laten inslapen, want hij reageerde nergens op, ook niet op pijn prikkels. De dierenarts zei dat het niet nodig was om Beau preventief te behandelen. Nu een week later twijfel ik, ben zo bang dat beau het ook krijgt. Let overbezorgd op.

    Nu heb ik nog medicijnen van appie (augustus 2014), zal ik Beau dan toch preventief behandelen? En kan dat nog met die medicijnen, zijn nog open vanaf augustus? Als ik het advies van jullie krijg haar toch te behandelen; kan ze hier klachten van krijgen (diaree, gasbuis etc)? En hoe lang, hoe vaak en hoeveel moet dit dan?

    Ik hoop dat jullie advies hebben

  12. Ik wou nog even melden dat Beau het weer super goed doet. Ze eet als een dijker en komt weer schooien om eten ;-) ik krijg zelf steeds meer het vermoeden dat ze of last had van de warmte of de verandering van eten. Vooral omdat de DA niks kon vinden. Dus die volwassen SS is weer goed ingepakt

  13. Het is echt suiker vrije biologische en glutenvrije muslie. Gaat al 2 maanden goed en de DA gaf aan dat het geen kwaad kan. Het is echt van dat zadenspul en ze krijgt een ini mini beetje. Even langs de DA geraced uit mijn werk, hij kent me inmiddels en had zoiets van kom voor het weekend maar even langs. Hij voelde zo 1,2,3 geen gasbuik of harde maag gelukkig, als het zo blijft woensdag terug. Ze eet uiteindelijk wel alles op, maar stierf niet op d'r eten af. Ze is ook levendig, de DA dacht dat het meer door verandering van biks kwam. Voorlopig gewoon SS junior :-)

  14. Hoi iedereen,

    Ik dacht mag vast weer een topic openen :-) topictitel klopt niet helemaal. Beau krijgt SS junior, maar omdat er een vriendje bijkomt en Beau over de 20 weken is laat ik beginnen met de normale SS. Woensdagavond begon ze gewillig aan d'r biks (had de ss'jes gemixt) maar na 2 grote biks stopte ze met eten. Ze at nog wel van d'r groenteschotel, dus de grote SS eruit gevist en s'ochtends was het bakje leeg. Van de groenteschotel liet ze de andijvie leggen. Donderdagochtend komt ze niet op d'r eten afgerend, blaadje witlof geprobeerd ook niet. Wel samen volgend traditie op de bank ontbeten, eet altijd biologische suikervrije muslie en ze krijgt dan ook een beetje. Groenteschotel gemaakt (ook met andijvie) alles was op. Gisteravond weer biksmix van SS'jes gegeven en groenteschotel, bakje biks was vanochtend nog vol en van de groenteschotel weer andijvie laten liggen. Vanochtend stevende ze weer niet op d'r eten af, maar zat wel gulzig uit mijn bakje muslie te eten. Heb er maar weer de grote SS tussenuit gevist en benieuwd wat ik aantref vanmiddag. Stomme is dat ze de biks wel uit mijn hand eet (1 of 2).

    Ze is super levendig en kroelerig, zaten wel wat kleinere keutels bij. Tripje naar de DA vanmiddag? Of het weekend weer alleen SS junior en kijken hoe dat gaat? Buikje voeld niet hard.

    Dank jullie wel weer

  15. Wat ik hier en van de DA heb begrepen zit er in groente ook een hoop vocht, je kan dit ook even nat maken. Beau dronk niet uit d'r drinkfles na de behandeling, maar wel van een schoteltje. Nu 3 weken later drinkt ze alleen nog uit een bakje en het flesje laat ze links leggen. Succes ermee

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .