Ga naar inhoud

Stoffer

Members
  • Items

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stoffer

  1. Halloo allemaal!

    Ik vroeg me af.. Ik heb een hele leuke tuin waar mijn konijnen straks mogen rondhupsen als het wat warmer wordt.

    Ik heb alleen hedera klimop planten tegen mijn schuttingen. Zijn deze giftig? Of kan het geen kwaad? Ik zag ze niet tussen de lijst van giftige planten staan. Maar misschien dat het anders benoemd wordt in de lijst?

    Ik zou het fijn vinden als iemand mij kan helpen!

    Alvast bedankt!

  2. Hallo allemaal,

    Ik heb twee konijnen. Een ram (stoffer) en een voedster (blik).

    Stoffer had ik als eerste en heb ik gelijk laten castreren. Later is blik erbij gekomen en het zijn

    de beste maatjes geworden. Een tijdje geleden had ik wat problemen met stoffer zoals je mijn vorige topic misschien

    hebt gezien. Hij viel af en dat werd steeds meer. Gelukkig door een bezoek naar de dierenarts is hij er weer helemaal bovenop gekomen en was hij al gauw weer op zijn oude gewicht.

    Nu zit ik echter met een vraag die ik nergens terug kan vinden op het forum.

    Blik is voor de eerste keer schijnzwanger (geweest). Van het weekend kwam ik 's ochtends beneden en schrok me rot.

    Ze had een nest gebouwd maar het hele kopje van stoffer was kaalgeplukt. Alle haren lagen mooi opgestapeld in het toiletje. Ik heb gewacht tot er niet meer naar om werd gekeken en heb het nest toen weg gehaald. Ze heeft sindsdien geen nest meer gebouwd. Ik vraag me alleen af waarom ze zijn haar hiervoor gebruikt? Komt dit vaker voor? Hij lijkt er geen last van te hebben en heeft nergens wondjes. Het ziet er alleen heel zielig uit.

    Kan ze nu ook nog vaker een nestje gaan bouwen? Of is dit meestal een enkele keer ? Ook maakt ze een soort cavia geluiden maar ik had gelezen dat dit wel vaker voorkomt.

    Graag reacties. Ik wil er wel foto's bij zetten maar weet niet hoe?

  3. Sorry domino en caatje, ik ben vergeten om op jullie te reageren. Het middel dat ik had gekocht is: Anti Parasiet 150, van het merk Beaphar. Ik heb goed op internet gekeken of het een slecht/giftig middel was voor konijnen maar kon dat niet vinden. Ook gebruikte de dierenwinkel het zelf ook voor de konijnen. Natuurlijk heb ik dit middel mee naar de dierenarts genomen en die vertelde dat het niet kwaad kon. Ik heb het gebruikt volgens de doseringen op de verpakking.

  4. Bedankt allemaal voor jullie reacties! Stoffer is inderdaad een Teddy Widder, mijn vrouwtje is een teddy dwerg. Ik zelf zat ook misschien aan wormen te denken. Ik kijk vaak naar de keutels maar zien er goed uit en zit niks raars in. Of zitten wormen alleen in de maag? Ik vind het zo apart want hij eet heel goed en is weer druk en lekker springerig. Ik weeg hem morgen nog een keer en als hij dan nog is afgevallen ga ik naar de dierenarts. Ik kan ook zijn kale plekken / haaruitval niet verklaren want beide dierenartsen zeiden dat er absoluut geen paracieten/mijt in zat. Het is ook op allerlei verschillende plaatsen en hij heeft geen korsten in zijn oren zoals je vaak bij mijt ziet.

  5. Hallo,

    Mijn konijn Stoffer (teddy dwerg ram) van 10 maanden oud heeft last van kale plekken. Ik ben toen naar de dierenarts geweest en heb 'm laten onderzoeken. Ik dacht namelijk dat het parasieten of luizen waren, omdat hij zo'n jeuk had. De dierenarts kon niks vinden en zei dat het niks was. Ik ben dus met lege handen naar huis gegaan.

    Na een week vond ik toch wel dat hij steeds meer ging krabben en besloot ik om zelf een middeltje te halen tegen parasieten. Dit pipetje heb ik in z'n nekje leeggespoten en wachtte een paar dagen af. Een paar dagen later trof ik mijn konijn aan, helemaal lusteloos en wilde niks eten. Wanneer ik hem optilde stribbelde hij niet tegen en was hij heel slap. Ik heb 'm een dag geobserveerd en proberen eten te geven, maar hij at helemaal niks. Ook niet z'n favoriete snacks. S'avonds ben ik naar een andere dierenarts gegaan, omdat ik het niet vertrouwde. De dierearts heeft Stoffer goed onderzocht en voelde dat zijn maag erg leeg was. Er zat geen gas in zijn buik. Van parasieten was niks te bekennen. Stoffer heeft een spuit gehad om zijn eetlust op te wekken. De dag erna begon hij weer heel goed te eten en aan te sterken. Hij was in de middag ook weer helemaal zich zelf. Toch blijft mijn konijn afvallen en we zijn inmiddels drie weken verder. Hoe kan dit? en wat moet ik eraan doen, want hij eet en drinkt hartstikke goed? Is dit slecht voor een konijn?

    Hieronder een overzichtje van gewichtsmetingen:

    9/6 1682 gram

    13/6 1638

    16/6 1592

    19/6 1588

    23/6 1550

    Graag zou ik van andere willen horen wat dit zou kunnen zijn?

    Ter info Stoffer heeft een vriendinnetje en is dus ook niet eenzaam.

    Dank jullie wel alvast!

  6. Hallo allemaal,

    Voor degene die dichtbij Kaatsheuvel wonen... Ik ben gister avond naar het konijnen spreekuur geweest om stoffer en blik te laten inenten! De dierenarts (vd Brink) is echt aan te raden! Hij is niet duur en neemt alle tijd voor je konijnen. Ik heb 36 euro betaald voor twee. En hij heeft de nagels geknipt en tandjes na gekeken. Misschien een tip?

    Hopelijk heeft iemand er iets aan!

    Hij vond m'n konijnen zelfs zo leuk dat ze op de foto mochten voor op de website en ik kreeg twee dozen voer mee als bedankje. Niet dat ik het daarom deed maar zo zie je wel, een vlotte dierenarts!

  7. Hallo allemaal,

    Voor degene die dichtbij Kaatsheuvel wonen... Ik ben gister avond naar het konijnen spreekuur geweest om stoffer en blik te laten inenten! De dierenarts (vd Brink) is echt aan te raden! Hij is niet duur en neemt alle tijd voor je konijnen. Ik heb 36 euro betaald voor twee. En hij heeft de nagels geknipt en tandjes na gekeken. Misschien een tip?

    Hopelijk heeft iemand er iets aan!

    Hij vond m'n konijnen zelfs zo leuk dat ze op de foto mochten voor op de website en ik kreeg twee dozen voer mee als bedankje. Niet dat ik het daarom deed maar zo zie je wel, een vlotte dierenarts!

  8. Het is niet erg om alleen witlof te geven. Alleen natuurlijk niet super veel. Misschien wil ze het niet eten omdat ze gewoon niet zo'n honger heeft? En dat ze witlof gewoon niet kan weerstaan zo lekker dat ze het vindt;) .... Het lijkt me wel dat het voor je konijntje lekker is om verschillende groenten te krijgen maar als ze het niet pakt kun je er niks aan doen..

  9. Aah wat sneu misschien denkt ze dat inderdaad. Ik ben benieuwd wat andere bb leden erover zeggen want ik zou het ook niet zo goed weten als je haar wel mag aaien. Misschien proberen haar stro uit je hand te geven? Zodat ze het van jou zelf krijgt ipv dat ze denkt dt je het af wil pakken (wat natuurlijk niet zo is). Wel fijn dat ze in ieders geval een knuffel heeft als maatje.

  10. Ik heb ze nu bij elkaar en haal ze nu niet meer uit elkaar. Ik heb nu een binnenhok met een ren eraanvast gemaakt dus ze hebben veel ruimte. Straks buiten hebben ze ook een mooi hok met een ren. Ik ben benieuwd of ze samen de nacht door kunnen brengen ik hoop het wel voor ze. Stoffer doet nu geen vlieg kwaad gelukkig maar wil er wel telkens op rijden. Verder nog geen verandering ze gaan ook hun eigen weg.

  11. Dankjewel!! De koppeling is al de hele dag bezig, echt leuk! Stoffer(ram) rijdt wel op haar maar dat hoort erbij verder snuffelt hij en loopt hij soms ook weg van haar. Soms haal ik hem er wel vanaf zodat ze op adem kan komen. Heb ze nu weer even apart en zo meteen zet ik ze weer samen in de keuken. Gaat goed denk ik zo toch? Maar stoffer heeft de rust niet om naast haar te liggen in de keuken. Wel ligt hij nu rustig in zijn hokje. Kan ik ze vanavond dan wel samen in het hokje doen?

  12. Ik haal het voedstertje morgenvroeg om half 11 op. Dus ik heb gelukkig alle tijd. Als het niet goed gaat stop ik ze zeker niet samen in een hokje want dan ben ik veel te bang dat het mis gaat. Daarom heb ik ook een extra hokje geregeld dat al helemaal klaar staat.

    Als het rond 3/4 uur goed gaat kunnen ze toch al wel samen lijkt mij?

  13. Dankjewel,

    Ik ga ze samen in een neutrale ruimte (mijn keuken) zetten. Ik zorg ervoor dat er voldoende schuilplekken aanwezig zijn mocht het nodig zijn. Ik wacht dan even af hoe het verloopt. Als het goed gaat laat ik ze een tijdje samen zitten zodat ik ondertussen mijn rammetje zijn kooi helemaal geurvrij kan poetsen zodat ze er samen eind van de middag in kunnen. Als het niet vlekkeloos verloopt dan ga ik kijken wat er nodig is en wat voor stappen ik ga nemen. Is een goed begin toch? Ik zorg wel dat ik zelf bij de koppeling aanwezig ben en laat ze pas even alleen als ik weet dat het goed gaat.

  14. Gelukkig dan hoef ik me geen zorgen te maken. Ik ben benieuwd morgen komt het vrouwtje hopelijk reageert hij er goed op maar dat zal wel want hij is heel zachtaardig van zichzelf ! En inderdaad het is een kooi waar cavia's in zaten dus de geur zal er nog aangezeten hebben. Ik heb hem nu helemaal goed schoongemaakt met allesreiniger en dettol.

  15. Aankomende woensdag is het zo ver! Stoffer krijgt een vriendinnetje.

    Nu heb ik afgelopen weekend een kooi kunnen lenen van mijn vriendin voor het voedstertje om haar in te zetten voordat ik ze ga koppelen.

    Nou had ik de kooi eventjes in de woonkamer gezet op een plek waar ik hem even kwijt kon. Stoffer zijn kooi stond er niet naast maar hij kon hem wel zien.

    Nou begon hij gisteren ineens te stampen in zijn kooi en een raar geluidje te maken. Ik was bang dat hij ziek was maar heb toen het geleende hok weggehaald. Ineens was het over en was hij weer blij.

    Is dit een voorteken dat hij de nieuwe voedster niet gaat accepteren? Omdat hij nu al zo reageert op een nieuw hok?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .