Ga naar inhoud

mar10e

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mar10e

  1. Hallo,

    Mijn konijnen (die ik buiten heb) eten sinds een week ongeveer geen konijnenkorrels meer. Wel groenvoer en hooi. Weet iemand hoe dit kan (heeft het met de warmte te maken?) en of het erg is? Ik geef ze nu maar extra groen en hooi, maar die korrels hebben ze wel nodig toch? Heb ook het idee dat ze wat afgevallen zijn...

    Alvast bedankt voor de reacties!

    Martine

  2. Ik merk dat ze vooral veel snuffelen aan de planten. Vooral van het onkruid eten ze (jonge scheuten?) en dat vind ik niet zo erg! En gras eten ze wel. Maarre, ze leren snel! Gisteravond had ik de bovenklep van het hok openstaan en eentje sprong eruit! Dat was een beste sprong... En vanochtend bleek dat ik het deurtje niet goed had dichtgedaan, dus toen ik buitenkwam om naar mijn werk te gaan, kon ik eerst twee heeeeele vrolijke, uitgeslapen konijntjes vangen!

    Gisteravond heb ik ze proberen te lokken met witlof, maar volgens mij moet ik ze eerst leren dat dat lekker is, want ik kreeg geen reactie...

    Aan het oppakken lijken ze te wennen. Ze spartelen nu niet meer zo en ik zet ze meteen in hun prettige houding op mijn arm. Dat vinden ze prima. Blijft dit zo? Of is dit omdat ze jong zijn?

  3. Hoi,

    Een paar dagen geleden heb ik twee jonge dwerg hangoor konijntjes opgehaald bij de fokker. Ze zijn nu 7 weken en heel snoezig. Mijn achtertuin is volledig ommuurd, dus ze kunnen lekker loslopen. Vinden ze helemaal geweldig, ze sprinten de hele tuin al door. Nu lees ik overal dat konijnen niet graag opgepakt willen worden. Maar ik wil ze tegen de avond toch wel weer terug in hun hok hebben en zelf hebben ze die behoefte niet bepaald! Wat is nu de beste manier om mijn konijntjes weer terug te krijgen in hun hok, op het moment dat ik dat wil?

    Enne, over dat oppakken: ik vind het knuffelen met ze helemaal geweldig, zeker nu ze nog zo klein zijn. Maar ook daarvoor moet ik ze uit het hok tillen. Wat is jullie advies? Toch maar niet doen? Of kan het niet zo'n kwaad?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .