Ga naar inhoud

Milou en Jip

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Milou en Jip

  1. Ik zit met een vervelend probleem. Ik heb Jip al twee jaar, altijd een schatje geweest, we hebben hem goed opgevoed en hij mag standaard de hele dag door het huis lopen (wij werken nu beiden fulltime). Er gaat nooit iets mis, we hebben alle kabels e.d. Zorgvuldig weggewerkt en als we thuiskomen is het nog even netjes als dat we weg gingen. Nu werk ik sinds twee maanden fulltime en willen we voor Jip een vrouwtje erbij hebben. Jip is vorige week gecastreerd en ineens is hij niet meer lief! Hij plast overal, sproeit (deed hij voorheen nooit!) keutelt alles onder en hij heeft gisteren een kussen van de bank compleet uit elkaar weten te rukken. De hele kamer lag vol met polyethervlokken. Ook zijn hok sloopt hij. De voerbakjes weet hij van de wand te rukken (zitten met een klikmechanisme vast) en zijn handdoek bestaat alleen nog uit draadjes.

    Hoe komt dit? Gaat dit over? Ik wil hier best mee leren omgaan, maar als ik een doel voor ogen heb dat het ook weer over gaat, of misschien juist niet, dan weet ik waar ik aan moet beginnen.

    Ik ben nog steeds hartstikke gek op Jip, maar ik schrik hier wel heel erg van!

    Groetjes Milou

  2. Dank je wel Madammie! We hebben wel oppas hoor... Alleen wilde de oppas geen injecties geven. Maar ik heb nu enrofloxoral drops en dat durft mijn schoonvader wel te geven. Mochten het injecties zijn geworden had ik gelukkig mijn opa nog achter de hand gehad. Maar bedankt voor je aanbod! Alles is dus goed gekomen! Hier kan een slotje op.

  3. Nou bij de dierenarts heeft Jip een injectie baytril gehad en ik heb enrofloxoral drops mee gekregen. Ik had echt verwacht dat ik duplociline moest gaan spuiten, want dit is vorige keer gezegd, maar blijkbaar is enrofloxoral genoeg. Ik heb een hele goede konijnkundige dierenarts (ik heb hem uit de bunnybunch lijst) dus ik vertrouw hem wel. Maar goed... De enrofloxoral drops zijn wel minder eng om te geven dus nu hoef ik niet meer speciaal iemand voor de injecties te hebben! :)

    Hebben er trouwens mensen ervaring met de combi baytril en enrofloxoral drops? Vond het een beetje een gekke combi aangezien in baytril het werkzame bestandsdeel ook enrofloxacin is.

  4. Bedankt allemaal voor de reacties!

    Ik heb inmiddels ook een soort wanhoopsmail gestuurd naar familie en vrienden, en mijn opa wil het wel doen. Die is niet bang voor injecties. Ik dacht ook nog aan een tante die zelf suikerziekte heeft en zich daarom vaak moet prikken en zij is ook dol op konijnen, maar ik vind het altijd zo moeilijk om iemand te vragen... Dan denk ik: ik heb zelf voor mn konijntje gekozen, dan moet ik maar niet op vakantie gaan!

    Jip is ook altijd al vreselijk gestrest als we naar de dierenarts gaan, en dat is maar een ritje van 5 minuten! Maar goed, ik dacht, misschien als hij in zn eigen hok zit zal het wel mee vallen. Maar inderdaad... Het is beter om hem thuis te laten, hoewel het moeilijk zal zijn om hem achter te laten. Maar goed.

    Ik heb ook nog de optie om het een fokker uit heerhugowaard, dat is bij ons om de hoek, te vragen. Maar zoals ik al zei, ik ben nooit zo van het vragen om gunsten.

    Bedankt voor jullie advies! Vanmiddag naar de dierenarts. Misschien heeft zij ook nog wel een goed advies.

    Groetjes Milou en Jip

  5. Hallo allemaal,

    Ik zit even met een dilemma. Jip is de laatste tijd weer vreselijk verkouden. Hij krijgt nu sinds 10 dagen weer een kuurtje sulfatrim maar deze slaat niet aan. De dierenarts zei dat als het niet aan zou slaan, hij aan de duplocilline moet. Ik heb er zelf geen moeite mee om injecties te geven, maar...

    Over een paar dagen ga ik op vakantie! We gaan met de hele familie en ik kan niet zo maar thuis blijven. Ik ben nu zelf in staat om thuis te blijven, maar dat kan gewoon echt niet.

    Is het verstandig mijn lieverd mee te nemen om vakantie? We gaan naar frankrijk, daar is het nu rond de 20 graden en we verblijven in een huis waar het koel is. Jip kan gewoon in zijn hok op de achterbank mee.

    Ik wil heel graag jullie mening hierover.

    Groetjes Milou en Jip

  6. Bedankt allemaal voor de reacties!

    @majk: we hebben een houten vloer met een kleed bij de bank. Daar zit jip wel vaak op. Moet ik die weghalen? Ik stofzuig wel elke dag.

    @caatje: we hebben wel eens geprobeerd om een handdoek als bodembedekking te doen, maar daar gaat hij in graven en daar eet hij hele gaten in. Maar als die houtkorrels goed zijn, kan ik die dan niet ook als bodembedekking doen? Echt goed stofvrij hooi heb ik nog nooit gezien dus dat is wel een goed idee om daar nog naar te gaan kijken!

    @domino: toen de dierenarts de vernauwde luchtwegen ontdekte, was jip ook flink verkouden en kreeg hij daar antibiotica voor. Ze zei daarbij dat de luchtwegen vernauwd zijn en dat daar niks aan te doen is. Dat begrijp ik wel, want vernauwde luchtwegen zijn natuurlijk niet wijder te maken, alleen zouden ze wel extra schoon gehouden moeten worden en hier hoop ik dus nog iets voor te vinden.

    @ nalapuk en deeskuh: als homeopathisch middel heb ik dus zilverwater gebruikt. Ik wil ook graag bisolon gaan gebruiken. Ik las dat dat ook bij konijnen goed werkt (=om slijm op te lossen in de luchtwegen) en dat leek mij wel een hele goeie! Kamille en thijm ga ik ook proberen, dank daarvoor.

    Overigens heeft jip er totaal geen 'last' van voor zover ik merk! Gelukkig! Hij is altijd onwijs vrolijk, rent veel door het huis, maakt binkies, eet goed, drinkt goed en is onwijs nieuwsgierig naar alles wat we doen.

  7. Hallo allemaal,

    Ik ben nieuw hier maar ik volg de topics al sinds ik mijn kleurdwergje Jip heb. Jip is een rammetje van nu anderhalf jaar oud, een rasecht kleurdwergje van een fokker uit wieringerwerf. Jip is een onwijs lekker mannetje, woont bij ons in huis en is hier niet meer weg te denken.

    Al na een paar weken kwamen we er achter dat Jip snurkt. Hij deed dit eigenlijk altijd als hij sliep, nu doet hij het bijna altijd, behalve als hij loopt of huppelt oid. het is aan hem ook te merken of hij iets lekker vind (ritmisch zachtjes knorren) of helemaal niet leuk. Soms lijkt het ook wel alsof hij naar adem moet happen, dan is het een soort ge-nies en dan schud hij daarna even met zn koppie. De eerste keer dat ik met hem naar de dierenarts moest, vertelde ik dus ook aan de dierenarts dat ik hem "astmatisch" vond. De dierenarts luisterde naar zijn longen en bevestigde dat zijn luchtwegen vernauwd zijn. Hij kon hier prima oud mee worden. (Ik heb de dierenarts overigens ook van bunnybunch. Whg dierenartsen in alkmaar. Ik ben echt over hun kundigheid te spreken! Hele goede, betrouwbare artsen die echtverstand hebben van konijnen. Laatste keer vertrouwde de dierenarts niet wat ze hoorde en heeft ze iemand anders erbij gehaald. Heel kundig vind ik.)

    Sinds die eerste keer dat hij naar de dierenarts moest, wordt hij steeds vaker verkouden. Snot heeft hij nog nooit gehad,want bij de minste verkoudheid ga ik al met hem naar de dierenarts vanwege zijn longproblemen. De eerste verkoudheid was op een half jaar, tweede was 4 maanden later en de derde is nu net geweest.

    Ik zou zo graag tips willen hebben over hoe ik verkoudheid kan voorkomen. Dit is wat ik al gedaan heb:

    - geen zaagsel in het hok, alleen in zijn poepbakje.

    - geen stro in het hok

    - ik gebruik alleen hooi als bodembedekking. Ik doe ook hooi in zijn ruifje. Dat eet hij op, zijn bodembedekking niet.

    - ik geef nu ter preventie druppels coloidaal zilverwater (alternatief geneesmiddel)

    Binnenkort gaan we verhuizen. Daar gaan we voor jip:

    - het huis isoleren en compleet tochtvrij maken,

    - ventilatieroosters aanbrengen.

    Daarnaast ook de vraag of het voor zo'n klein mannetje, astmatisch en maar 1000 gram wegend, goed is om te castreren. Ik ben zo bang dat hij daar niet meer uit zn narcose komt! Maar we willen hem in het nieuwe huis wel graag een vriendinnetje geven.

    Bedankt voor het lezen van dit lange verhaal en voor de tips!

    Groetjes Milou en Jip

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .