Ga naar inhoud

Eline en Cleo

Members
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eline en Cleo

  1. Net de dierenarts gesproken, hij heeft helemaal niets geks kunnen vinden. Zn darmen hebben niet stil gelegen want er zat voedsel in en ook in zn maag, er zaten ook wat keutels in en die waren gewoon normaal formaat en droog. 

    Ze gaan voor de zekerheid de fabrikant van het vaccin doorgeven wat er is gebeurd zodat dat als er nog meer van dit soort gevallen zijn dat het wellicht door het vaccin komt. Ik hoop toch zo dat dat niet het geval is... Mn andere konijn lijkt gelukkig niet ziek, heeft hetzelfde vaccin gehad.  Mocht ik daar iets van horen dan zal ik dat zeker hier plaatsen zodat andere konijntjes gered kunnen worden

  2. Ik moet mn verhaal even kwijt aan mensen die net als ik helemaal gek zijn van konijnen..

    vanmorgen heb ik helaas mijn mannetje Caio dood in zn hok aangetroffen. Ik ben zo bang dat ik het verkeerd heb aangepakt en dat ik eigenlijk iets had kunnen doen zodat hij nu nog leefde :-(

    maandag was ik met hem en zn vriendin Cleo bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle en vaccinatie.

    alles leek helemaal goed, zn gebitje, temperatuur, gewicht, zn hartslag zn buikje noem maar op. Ook was hij gewoon altijd even vrolijk als altijd. Vrolijk binkies maken als ik eraan kwam. Ik moest altijd zo om hem lachen! Net een breakdancer was hij als ik eraan kwam, helemaal door het dolle heen. 

    Dinsdag ging alles nog goed, hij at gewoon en was vrolijk als altijd. Woensdagochtend begon het, hij kwam wel aanrennen voor het eten maar na 2 hapjes stopte hij ermee en ging hij in een hoekje zitten. Ik dacht al, dat klopt niet. Maar dacht oke misschien zometeen? Maar hij at niets en bleef op dezelfde plek zitten. In de middag verplaatste hij zich toch naar de plek waar het hooi altijd ligt en heeft hij een paar sprietjes hooi gegeten dus ik dacht okeee tis niet veel maar je eet wel uit jezelf. Verder zat hij alleen maar stil op zn plek. 

    Om 18:00 toch maar de dierenarts gebeld want vond het toch gek. Hij was niet zichzelf en reageerde eigenlijk nergens op. De dierenarts zei dat het kon dat hij stress had nog van het dierenarts bezoekje in combinatie met die injectie. Dat ik me waarschijnlijk geen zorgen hoefde te maken maar toch voor de zekerheid kon gaan dwangvoeren. 

    Dit heb ik gedaan, ik gaf hem citical care wat ik bij de dierenarts vandaan heb. En eigenlijk at hij dit best goed op. En als ik met hem bezig was leek hij best weer wat actiever, alleen wel anders dan normaal. Ook at hij wat sprietjes hooi, wel met heel veel moeite, hij deed er heel lang over. Om half 2 vanacht laatste keer dwangvoeding gegeven... Ook daarna at hij weer iets hooi. Hij deed echt zn best maar merkte dat hij er moeite mee had. Zodra ik hem weer terug in zn hok zette werd hij weer wat slomer en ging in een hoekje zitten. Maar ik dacht hij heeft wat eten binnen, dat moet even inwerken en dat gaat het vast snel beter.

    ben toen gaan slapen en vanmorgen lag hij dan helaas dood in zn hokje... 

    Ik heb hem bij de dierenarts gebracht die gaan kijken of ze kunnen vinden waarom hij is overleden, ze bellen mij straks... Ik begrijp er gewoon helemaal niets van.

    en nu Cleo helemaal alleen pffff weet wel dat ze een nieuw vriendje moet maar dit doet nog zoveel pijn nu dat ik even niet weet of ik nu gelijk een nieuw konijntje op wil halen. Ben bang dat ik haar ook alleen maar meer stress bezorg als ik dat gelijk allemaal vandaag ga regelen. Ze is niet haarzelf nu, blijft stampen in het hok. Blijft snuffelen op de plek waar Caio vanmorgen lag. En ze gaat ook midden in de poep en plas liggen wat ze normaal ook niet doet. Alsof ze zijn geur bij zich wil hebben ofzo. 

    image.png

  3. mijn konijnen gaan ook altijd languit tegen elkaar liggen. soms blijven ze gewoon zitten en dan zie ik de oogjes dicht gaan en beginnen ze te knikkebollen! super grappig want daardoor worden ze dan weer wakker... en dan gaan ze toch maar languit liggen en verder slapen.

    Ik zie ze vaak dan nog met hun neusje bewegen of met een oor! super schattig. Op hun rug zie ik ze eigenlijk nooit liggen.

    ze slapen bij mij tussen 12:00 en 17:00 en ook 's nachts neem ik aan want dan hoor ik nooit iets. Vroeg in de ochtend maken zij mij altijd wakker zo tussen 6 en 7.

  4. Da zei dat hij geen verstopping heeft, dus er valt ook niets te verhelpen denk ik dan. Hij krijgt veel haren binnen... Dus ik weet het niet zo goed! Ik vertrouw daarin toch wel mn dierenarts die echt zeer veel kennis heeft betreft konijnen. Verder is hij super levendig, eet en drinkt heel goed, dus da zei als hij goed eet en drinkt en blijft keutelen komt het goed.

    Ik heb nog nooit een konijn geplukt dus weet niet hoe ik dat moet doen en of ik het dan goed doe. Daarom dacht ik het de da te laten doen die zeer veel ervaring hiermee heeft.

    Moet ik me nu toch wel druk maken om mn konijn?? Ik weet het nu ff niet :-(

  5. Kettingkeutels wijzen toch op een verstopping. Heb het nu ook met mijn konijn. Geef hem nu een week prozyme. Dat leek eerst beter te gaan maar heeft nu ook weer kettingkeutels. Mijn ouders gaan vanmiddag met hem naar de da. Ze zeiden aan de telefoon dat hij een infuus moet krijgen om de verstopping op te lossen omdat het met medicijnen niet voldoende zou werken.

    Goed dat je vandaag naar de da gaat. Het kan goed zijn dat hij dus niet goed keutelt door een verstopping. Konijnen schijnen dit vaak niet zelf te kunnen oplossen. Ik hoorde wel dat het belangrijk is dat ze goed groenvoer eten als ze een verstopping hebben. Misschien kan je dat nog proberen te voeren??? Verder kan je zelf denk ik op zo'n korte termijn weinig anders doen. En dan vanmiddag afwachten wat de da zegt

  6. Het is toch weer erger geworden:-( caio heeft hele kleine keutels en ook weer meer kettingkeutels... DA gebeld die zei dat ik het beste even kon langskomen zodat ze even zn buik konden voelen en een infuus konden geven om de verstopping op te lossen. Mn ouders gaan met hem heen aangezien ik moet werken:-( maar wil eigenlijk graag zelf met hem gaan! Arme ding!!

  7. Waarom het konijn op zn rug leggen? Dat is een heel onnatuurlijke houding. Ik laat de konijnen altijd gewoon zitten en duw dan met 2 vingers hun lippen iets van elkaar. Als je dan ziet dat de tanden over elkaar heen staan, of zelfs schuin, dan direct naar de dierenarts. Als ze netjes op elkaar staan, dan zullen ze waarschijnlijk goed vanzelf slijten.

    Ik laat ze ieder jaar bij de da controleren zodra ze hun vaccinatie krijgen.

    En zelf kijk ik ook regelmatig zodat ze er aan wennen. Dit is ook voor de dierenarts prettig.

  8. Caio heeft sinds een week last van kettingkeutels. Ik heb gelijk prozyme besteld en dit geef ik hem nu 2 keer per dag.

    Ik heb Caio nu 3 maanden en hij blijft als een gek verharen, terwijl het niet eens een langharig konijn is. Is hier ook iets tegen te doen?

    Na een week kom ik nog steeds kettingkeutels tegen en ook lijken de andere keutels kleiner dan normaal. Wel lijkt hij nu meer eetlust te hebben en hij zit lekkerder in zijn vel. Hij gaat nu weer lekker languit tegen zn vriendin aanliggen, terwijl hij eerst alleen maar stilletjes in een hoekje zat.

    Weet iemand hoe snel de kettingkeutels weg horen te zijn?

    En wat ik eventueel nog meer kan doen om ervoor te zorgen dat hij niet zoveel haar meer binnen krijgt?

    Alvast bedankt!! :-)

  9. Ik merk aan cleo wel veel verschil! Ze is veel aanhankelijker dan voor de operatie! Eerst kwam ze ook wel naar me toe maar aaien hoefde niet. Nu kroelt ze dicht tegen me aan om zo lang mogelijk geknuffeld te worden. Ook is ze minder gefrustreerd! Ze is gewoon rustiger! En dat was precies wat ik wilde! Heb cleo en caio nu met zn tweetjes in de badkamer gezet met een aantal schuilmogelijkheden aangezien ze in de rest van het huid elkaar aanvlogen. Nu is het rustig! Maar ik wacht het nog even af :-)

  10. Mijn mannetje viel haar aan. Ze zitten nu dus nog apart. Eerste 2 dagen heeft ze niet veel ruimte nodig. Ze moet natuurlijk wel plek hebben om lekker languit te liggen en een ander plekje voor de behoefte.

    Ik ga mijn konijnen vanavond herkoppelen :-) ik vind het echt spannend want ze lijken beide zo erg in gedrag veranderd sinds ze apart zitten! Wat nou als het niet goed gaat!?!? :-( mja dat is een zorg voor vanavond/ vanacht

  11. Jeetje dnies wat een ellende met jouw konijntjes!! :-( ook je voedster zou nu denk ik wat actiever moeten zijn hoor!! Cleo is namelijk met de dag actiever! Ze slaapt alleen wel wat meer dan normaal. Maar verder is ze heel alert als ik eraan kom. Zit ze weer te kijken of ze misschien wat lekkers krijgt. Hou je voedster maar goed in de gaten want dr weerstand is ook wat lager door de operatie.

  12. Oh jeeh dnies... Dat klinkt niet best! Veel sterkte met die twee! Met cleo gaat het eigenlijk heel goed! Ze eet lekker van het hooi en van de groente. Alleen nog geen biks. Maar daar maak ik me geen zorgen om. Ze is nog niet zo actief als normaal en vind het volgens mij wel fijn dat ze apart zit van caio. Want ze probeerd ook niet om uit dr hok te komen. Terwijl ze normaal altijd in de tralies bijt van de ren enzo om de woonkamer in te mogen. Beetje rust doet haar goed. Toch ga ik denk morgen even proberen die twee bij elkaar te zetten :-) succes vanacht en morgen bij de da dnies! Laat je weten hoe het gaat?

  13. 860 gram is echt weinig en klein!! Haha ik vind mijn mannetje al klein maar die weegt ook 1,8kg!

    Ik vond zelf dat mijn dierenarts heel duur was. Maar omdat ik er zo'n goed gevoel bij had, heb ik haar daar laten helpen. Ik heb totaal 186 euro betaald. Volgens mij kan het veeeeeel goedkoper!

  14. Ik moest 1,1ml geven 2x per dag... Maar mijn konijn weegt dan ook iets meer dan 2 kg! :-) dat jou konijn zo weinig weegt!! Ze lijkt groter! Ik heb namelijk ook een hangoor, dacht dat ze wel beetje met elkaar te vergelijken waren haha! Hoe oud is je konijntje??

  15. Nou ik heb net twee uurtjes geslapen :-) had ik nodig haha en Cleo heeft lekker aan al haar groentes lopen knabbelen!! En er is heel wat hooi weg, dus volgens mij gaat het alweer veel beter! :-) ook is ze veel levendiger, lekker overeind zitten en druk aan het wassen. Misschien dat dat toch wat met die pijnstiller te maken heeft? Want ze is in hele korte tijd heel erg vooruit gegaan!

  16. Goed om jouw bericht te lezen aniek!! Dat doet me toch goed om te weten dat ze de eerste dag zo weinig eten! Denk jij echt dat ze de pijnstilling niet nodig hebben? Want mijn dierenarts zegt dat het noodzakelijk is! Toch merk ik wel aan Cleo dat ze steeds wat sterker word. Want eerst stompelde ze nog een beetje en dat worden nu steeds meer hupjes en sprongetjes! :-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .