Spring naar bijdragen

Heleen

Members
 • Aantal bijdragen

  483
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Heleen

 1. Bij mij komen ze vaak het hok niet eens uit als de deurtjes open staan... Rare nijnen hoor die van mij haha. Af en toe hupsen en rennen ze een rondje door het huis en gaan daarna weer heerlijk in het hok liggen. Heel af en toe als ik weg moet en ze er a la minuut inmoeten dan leg ik wat witlof neer en hupsakee snellen ze erop af!

 2. Hoi mijn ram had dit gedrag ook. Overal op rijden, aan je kleding bijten en hij bromde er ook bij. Bij hem ging het niet vanzelf over want hij is gecasterrd toen hij al bijna 1,5 jaar was. Na de "puberteit" zou je zeggen. Inmiddels is hij nu bijna 4 maanden gecastreerd en rijden doet hij helemaal niet meer! Af en toe bromt hij nog en gaat ie achter mijn voeten aan maar hij is echt een heel stuk rustiger geworden. Rijden op mijn voedster doet hij ook helemaal niet.

  Succes!

 3. Ikzelf heb geen ervaring met zooplus maar een dubbel hok van 1.20 is volgens mij wel groot genoeg voor 2 konijnen, het ligt eraan hoe groot je konijnen zijn. Ikzelf heb het KT5 hok van hier op BB en dat is ook ongeveer 1.20 breed met 2 verdiepingen. Wel een buitenhok maar dat maakt voor de afmetingen niet uit.

  Als ze da ook nog los mogen lopen in het washok dan hebben ze denk ik best wel aardig wat ruimte.

  Ik weet niet of het uitmaakt of je ze nu al koppelt of later pas, ikzelf denk van niet, als het maar op neutraal terrein gebeurd. Het maakt ook niet uit of de ram ouder of jonger is dan je voedster al ie maar geholpen is! Mijn ram is een half jaartje jonger dan mijn voedster en dat gaat gewoon perfect.

  Heel veel succes!

 4. Super Nel dat je zo liefdevol voor dit konijntje bent opgekomen!! Erg sneu dit verhaal en jammer genoeg gebeurd dit maar al te vaak dat deze dieren zo verwaarloosd worden. Mijn eigen konijnen heb ik ook bij een tuincentrum vandaan en ik moet zeggen dat ze daar wel heel goed verzorgd worden. Hebben ruime hokken, voldoende eten, drinken en speeltjes enzo, maar helaas is dat een van de zeldzame gevallen die wel goed met de dieren omgaan.

 5. Ik kreeg uit voorzorg antibiotica mee, ik dacht dat altijd zo was maar niet dus haha. Geen idee waarom dan, ik moest dat 7 dagen 2x per dag geven. Mijn voedster was tegelijk gecastreerd en die had dan ook een flinke wond over haar hele buikje. Ze hebben gelukkig geen last van infecties gehad. Voor mijn voedster was het ook nodig om pijnstillers te geven maar voor mijn rammetje niet. Het zal dan wel per DA verschilen ook.

 6. Hey wat spannend zeg voor je en voor Teun! Het zal vast helemaal goed gaan hoor! Het is per konijn verschillend hoe het konijn op de narcose reageert. Sylver is afgelopen april gecastreerd en dat is helemaal goed gegaan. Hij was in het begin thuis nog een beetje dizzy, als hij wilde lopen leek het net of ie dronken was! Maar de dag erop was er niets meer te merken aan hem. Als hij maar zo snel mogelijk gaat eten!! Bij mij was het antibiotica geven een beetje een probleem, maar ik had toen de druppels in een blad basilicum gedan en toen at hij het meteen op!! Heel veel succes!!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .