Ga naar inhoud

Jetsel

Members
  • Items

    443
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jetsel

  1. Hoi, zoals de titel al zegt ziet mijn konijn er heel raar uit. Er hangen plukjes haar los op zijn vacht en hij lijkt wat magerder. Kan het nog gewoon het verliezen van de wintervacht zijn of moet ik mij zorgen gaan maken? Hij eet goed en ik zie geen vreemd gedrag. Ik zal straks kijken of ik een foto kan plaatsen, heb nu geen laptop bij de hand...

  2. De da zei het zodat hij goed zou herstellen. Het probleem is wel dat ik eigenlijk geen ruimte heb voor een ren binnen. Ik ben pas verhuisd van een groot appartement van mezelf naar een kleiner appartement samen. Een week of twee vind ik nog wel te doen, maar 5 maanden.. Als het echt moet, dan moet het natuurlijk maar.. Het zijn helaas ook geen konijnen die gewoon los kunnen.

    Met stamper gaat het wel oké, blijft goed op temperatuur, ook nu de verwarming niet meer op standje tropisch staat, eet weer andijvie en brokken. Ik geef hem nu ook geen dwangvoer meer, wel natuurlijk nog zijn meds.

  3. Stamper is weer warm, hij had net 38.3! Hopelijk gaat hij ook snel weer eten...

    Dus de grens is Max 2 weken binnen? Zou jullie advies ook zijn om hem weer buiten te zetten als hij binnen een week weer is opgeknapt?

    Aniek, volgens mij is er niets met de ren waar hij gas van zou kunnen krijgen, dan had hij het ook al veel eerder moeten hebben gehad en Wiesje ook. Waarschijnlijk was zijn eerste gasaanval nog niet helemaal over en heeft hij een terugval gehad. Aan zijn kiezen lag het iig niet. Als hij binnen een maand weer gas krijgt wil ik idd verder onderzoek, en ik neem aan dat de da dat ook wilt.

  4. Weer even een update.

    Ik ben nu bij mijn eigen konijnkundige da geweest. Temperatuur is nu het belangrijkste punt, dus flinke warmtebronnen erbij, zorgen dat het omhoog gaat. Heb ook ciseral erbij gekregen, dat stimuleert maag én darmen, metocloral alleen de maag. Infacol werkt volgens hem niet, het is helemaal niet bekend of dat werkt op dit type gas (ofzoiets). Nog even nagevraagd over de carprofen: er is een discussie over of dat nou echt minder goed werkt dan bijvoorbeeld metacam, de een ene zegt dit en de ander dat, maar echt duidelijk is het dus niet. Wel vond hij het toch verstandig om 2x daags 0.8 te geven ipv 4x daags 0.7 omdat het ook voor wat irritatie aan de maag kan geven.

    Ook weer dwangvoeden, eerst beginnen met 3 ml warm suikerwater, dat wordt goed opgenomen en verwarmd van binnenuit. Dat afgewisseld met echt dwangvoer.

    Volgens hem moet ik hem een aantal weken binnen houden.

  5. Ik heb net besloten ze allebei weer buiten in de ren te zetten. De wind is wat gaan liggen en staat aan de voorkant van de flat, dus daar maak ik me geen zorgen over. Stamper heeft vandaag een bak ss gegeten, maar heeft wel veel gelegen. De kattenbak in de ren heb ik verschoond en heb wat extra stro in het nachthok gelegd. Verder zijn er hopelijk genoeg geuren nog van Stamper aanwezig... Stamper maakte net twee binkies (na ongeveer 10 minuten). Het lijkt me een goed teken, of kunnen zieke konijnen ook gewoon binkies maken? Het contact met wies en stamp is nog vluchtig.. Hopelijk worden ze binnenkort weer het kleffe stel dat ze altijd waren...

  6. Ik heb Wiesje erbij gezet in de meterkooi. Stamper ging meteen op haar rijden, en ze hupsen nu achter elkaar aan... Goed teken, of juist te stressvol nu? Hij heeft aardig wat ss op vandaag, een paar happen andijvie, maar geen hooi. Temperatuur is goed. Net weer buik gemasseerd, ik voel nog wel zachte stukken, bij Wiesje is haar buik wat harder... Is dat dan het gas wat ik voel?

  7. Het was zeker niet mijn bedoeling om je af te branden Domino, dat was ook niet de strekking van die post. Sorry als dit wel zo over komt, maar ik raakte gewoon in de war van al die verschillende goedbedoelde info. Ik hield me gewoon aan de instructies van de DA, en het kwam voor mij zo over alsof ik het niet goed deed, vandaar dat ik er wat van zei.


    Ik zal niet te snel stoppen met de meds, de DA heeft ook gezegd dat ik de flesjes medicatie op moet maken, ze zitten nu ongeveer op de helft. Thnx voor deze tip!


  8. Ik ga inderdaad nu even van de deskundigheid van de DA uit, en ik volg die instructies op.


    Thnx voor de tip Natasja, helaas woon ik in een appartement en zitten de konijnen op het balkon. Dus als ik hem weer buiten zet komt hij meteen op een winderig balkon, geen schuur of garage :(. Ik kan hem wel binnenkort in de slaapkamer zetten, die is onverwarmd. Dan begin ik daarmee en zet ik vervolgens het raam een stuk open zodat hij wat kan wennen. Gewoon met de deur dicht, zodat het niet gaat tochten!


  9. Hij heeft zijn bakje ss vannacht leeg gegeten, en ook andijvie en een restje peterselie. Vanochtend kwam hij wel meteen naar zijn nieuwe brokken toe en heeft er toen meteen 3 van gegeten. Helaas dus maar 3, en daarna ging hij meteen weer liggen. Het gaat de goede kant op, maar het is nu nog niet top. Vandaag moet ik werken, dus ik heb hem zijn meds, andijvie en peterselie gegeven (en dat bakje ss wat ik al eerder gegeven had vanochtend). Hopelijk heeft hij dat gewoon op als ik vanmiddag thuis kom.


  10. Sorry, ik vind het wel bizar dat de strekking van dit gesprek eerst is: 'misschien geef je hem te weinig pijnstilling', naar 'je geeft hem een overdosis'. Ik bedoel dit niet rot, ik waardeer jullie reacties heel erg, anders zou ik niet op een forum komen natuurlijk. Ik heb het beste met mijn konijnen voor en ik probeer mij aan al jullie tips te houden. Maar qua medicatie.. Ik volg gewoon de instructies van de DA op. Ik heb daar net mee gebeld, en 4x daags Carprofen is een keuze die je kan maken ipv 2x daags.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .