Ga naar inhoud

knaco

Members
  • Items

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door knaco

  1. Hallo allemaal,


    zoals je aan de titel kan zien wilt mijn konijn Knabbel alleen nog maar liggen, tenminste vandaag dan, gister was het nog gewoon 'goed',   ik zal het even uitleggen.


     


    Ik ging vanmiddag bij Knabbel kijken en toen lag hij in zijn 'bovenhok', in zijn wc. hij lag daar languit (gelukkig was de wc schoon ;) ) en zijn huid was  aan het 'trillen', zegmaar steeds samentrekken ofzo, en hij ademde best snel.  ook was zijn neusje een beetje nattig. ik ging hem dus een beetje aaien enzo en toen even later 'stuurde' ik hem naar 'beneden' en toen ging ie weer meteen liggen.  ik liet hem maar doen.


    Toen ik een poosje later eten ging geven, lag ie weer languit, snel ademend en met een nattige neus. ik keek even in z'n wc, nog steeds helemaal schoon, nou ja, op 1 inimini plasje na.  toen ik hem een brokje voorhield, at hij het niet op. toen ik daarna een koekje voorhield, at ie het ook niet op.  ik deed z'n voer in z'n bakje, ververste zijn water en legde flink wat hooi rond hem zodat ie helemaal ingebouwd lag.  ik ging weer aaien, z'n oogjes vielen een beetje dicht en dus liet ik hem weer doen, ookal waren zijn ogen dicht, hij ademde nog steeds snel. 


     


    nu maak ik me niet echt zo heeeel veel zorgen want dit is al 2x eerder gebeurd en toen was het de dag erna weer helemaal oke. 


    maar ik wil toch wel weten hoe het komt en of ik er iets aan kan/moet doen, dus hebben jullie enig idee? 


     


    groetjes van Kim en een konijnenlikje van Knabbel en Coco


     


  2. Hoi allemaal!


    Ik heb even een vraagje: kunnen konijnen het voelen dat er slecht weer aan komt? (ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel  :$ )


    want ik denk dat mijn konijn Knabbel dat heeft..


    Ik zal het uitleggen:


    Ik ging zojuist mijn konijnen eten geven en de WC'tjes verschonen, 


    toen ik Knabbel zijn brokjes enzo wou geven zat hij in een hoekje met zn oren naar voren en een beetje (alert) rond te kijken (normaal doet ie dat nooit en komt hij altijd meteen naar het deurtje toe voor brokjes), ik reikte hem een brokje toe, normaal rukt ie dat meteen uit mn vingers maar nu snuffelde hij er even aan en voor de rest deed ie er niks mee alsof ie niet doorhad dat een brokje was, dus ik geef hem een koekje, dat pakt ie wel uit mn hand en gaat het (nog steeds met zijn oren naar voren, in een hoekje zittende) opeten. Het begon trouwens ondertussen een beetje regenen, gewoon een paar druppels zegmaar. Nu ik dit schrijf is het flink aan het regenen. 


    Dit hoeft natuurlijk nog niks te betekenen maar er is nog wat, namelijk: 


    het is de afgelopen week slecht weer geweest, veel regen enzo, en Knabbel is 's nachts (volgens mijn ouders) aan het stampen en graven in zijn  hok. 


     


    Dus kan het zijn dat Knabbel het slechte weer aanvoelt of is het gewoon toeval? En als het kan, komt dit vaker voor? 


     


  3. Oke bedankt, ik heb het in zijn ooghoek weggehaald met een wattenstaafje dus dat is weer weg maar hij had dus ook een plekje boven zijn oog, zoals je misschien kan zien op de foto's . dat was volgensmij gewoon een wondje van het krabben, en gister viel er plotseling een plukje haar af, zegmaar de haartjes op dat wondje, groeit dat vanzelf weer aan? en hoe lang duurt dat dan? hebben jullie konijnen dit ook een keer gehad? 


  4. hoi allemaal, 


    ik heb 2 vraagjes:


    1. de dierenarts heeft tegen mij gezegd toen ik mn konijnen ging inenten dat ik mijn ene konijn, Knabbel, meer hooi moest geven en minder brokjes. dus dat doe ik nu maar kan je je konijn teveel hooi geven? want ik geef nu dus iedere dag ruim een hand vol hooi, soms ook niet omdat ie dan nog genoeg heeft, maar kan je dus teveel geven? 


    2. mijn andere konijn, Coco, eet zijn hooi juist niet op, tenminste heeel weinig. we geven gewoon hooi en kruidenhooi maar geen van beiden eet ie echt, wat kan ik hier aan doen? of kan ik hier niets aan doen? 


     


    ik hoop dat jullie tips hebben!


    alvast bedankt!


  5. hoi allemaal, 


    gisteren zag ik bij mijn konijntje Coco een plekje bij zijn oog, een soort wondje ofzo maar t is ook helemaal hard enzo


    dus ik heb wat foto's gemaakt en nu is mijn vraag dus: weten jullie wat dit is? en moeten we ermee naar de dierenarts of gewoon laten doen of iets anders? 


    jullie tips zouden erg helpen! 


    bedankt alvast! 


    post-13324-0-01389700-1400179308_thumb.jpost-13324-0-56827600-1400179344_thumb.jpost-13324-0-17503200-1400179389_thumb.j


    • Vind ik leuk 1
  6. Hallo allemaal, 


    Ik zit al een tijdje met een probleem,


    Mijn konijntje Coco hebben we gekregen van kennissen uit de straat, hun hadden baby konijntjes en ik mocht er een hebben als ik wou,


    ik ging dus kijken en ik werd meteen verliefd op een grijs meisje, ze was zoooo lief! Heel klein nog natuurlijk, rustig en helemaal grijs met 1 wit vlekje op haar neusje, het leek een beetje een muisje  :love:


    Ik kreeg dat konijntje dus, maar ze hadden gezegd dat het een vrouwtje was maar het bleek dus een jongentje, we hebben  hem laten castreren omdat we hem bij mij andere pas gekochte konijntje wouden zetten, dat ging fout want ze gingen vechten...  :frown:


    We noemden hem Coco.


     Coco was wel een beetje schrikkerig, steeds als je hem wou aaien ging ie brommen en uitvallen naar je hand. We dachten dat het kwam door het castreren maar toen we beter nadachten, kwamen we erachter dat Coco een paar snorharen mist.  Die snorharen heeft mijn kleine buurmeisje eruit getrokken toen ze een keer bij ons was.


    We hadden het een hele tijd niet doorgehad want zoals ik al zei, we dachten dat het door het castreren kwam en dat het wel weer overging.


    Nu is Coco 1 jaar en wordt ze in september 2, en ze is nog steeds hetzelfde. Daarmee bedoel ik dus dat ze nog steeds als je hem wilt aaien dat hij bromt en naar je uitvalt.


    We gingen een keer naar de DA en die zei dat het traumatisch is voor een konijn als er snorharen worden uitgetrokken door een klein kind dat erbij lacht en door blijft gaan. Ja ik weet dat ik iets had moeten doen en ik zei ook dat ze moest stoppen maar ze ging gewoon door. 


    Het lijkt zegmaar alsof hij ons vertouwen is kwijtgeraakt, doordat wij niks doorhadden en niks deden enzo. 


     


    Hebben jullie tips? Want ik wil gewoon een lief konijntje die je normaal kan aaien en waar je mee kan knuffelen enzo. 


     


    Groetjes Kim


     


     


  7. Hallo,

    Misschien weet je het wel maar mijn opa en oma verzorgen het konijntje van mijn nichtje die voor 3 jaar naar Noorwegen zijn.

    Dat konijn, Vlekje, heeft heel vaak diarree. Ze/we weten niet hoe het komt. Hij eet voer wat ze hebben gekregen van de dierenarts.

    Nu dacht ik om kruiden te geven tegen diarree... Kan dit of krijgt hij daar dan waarschijnlijk weer diarree van?

    Ik denk zelf aan Vrouwenmantel en/of Kamille en wanneer hij dan toch diarree heeft misschien Bonenkruid of Varkensgras of Paardenbloem. Ook misschien nog wat Heidesoorten.

    Kan dit of niet? En zo ja, welke dan?

  8. Hoi,

    Ik heb een probleem. Ik zelf merk er niks van maar mijn ouders wel.

    Mijn konijnen graven s'nachts altijd! Meestal al het hok schoongemaakt is maar ook gewoon anders.

    Soms is het midden in de nacht en soms is het om zes uur s'ochtends.

    Het is heel irritant vanwege het geluid maar ook omdat ze dan het hele hok overhoop halen.

    Het hok is van hout maar we willen er misschien stenen in leggen.

    Kan je hier iets aan doen of niet? En wat dan?

    En doen meer konijnen dit of alleen de mijne? En wat hebben jullie dan gedaan?

    Haha veel vragen maar help alsjeblieft!

    Die konijnen zijn mijn alles!

  9. Hoi,

    Ik geef mijn konijnen iedere dag een bakje SS voer en natuurlijk water, maar kan het dat ik daar dan ook nog een een klein stukje gedroogd brood bij geef?

    Ze krijgen ook weleens groente en altijd hooi.

    Kan dat of is dat teveel? Of slecht?

  10. Mijn konijnen zijn allebei gecastreerd en bij mij ging het eigenlijk wel goed!

    Ik had ze gewoon in een traliekooi (ik weet niet precies hoe je die moet noemen, maar zo'n plastic bak met daarboven tralies) gezet met veel hooi en een handdoek en ik had ze veel laten rusten en ze een beetje verwend. Haha.

  11. Hoi allemaal,

    Mijn nichtje heeft ook een konijntje genaamd Vlekje.

    Nu heeft Vlekje iedere dag diarree.

    Hij krijgt iedere dag rauwkost, dat is iedere dag iets anders, en hij eet gemengd voer.

    Het is erg zonde en irritant, dus ze willen graag weten hoe dat komt.

    Weten jullie dat?

    Help alsjeblieft!

  12. Hoi,

    gister had ik Knabbel in de ren en ik ging ff naar binnen naar het toilet.

    toen ik weer buiten kwam, keek in de ren en Knabbel zat er niet in!

    Gelukkig toen ik opzij keek zat hij naast de ren. Het bleek dus dat ik het deurtje niet goed had dicht gedaan! :$

    Ik schrok wel want de hond was ook buiten en ik denk dat hij konijntjes wel erg lekker vind! :eek:

    Het liep goed af hoor, want ik kon m meteen pakken en terug in de ren zetten! :goed:

    Doen jullie nijnen ook wel is zoiets?

  13. Hoi allemaal,

    Ik heb een paar weken geleden mijn rammetje laten castreren. Nu na die castratie is hij erg schrikachtig en bromt ie veel. Komt dat door de castratie of niet?

    Hij heeft nu ook de neiging om veel sneller te bijten want dan wil je hem gewoon even aaien en dan schrikt ie daar van ofzo en dan schiet ie vooruit met zijn bekje open...

    Help alsjeblieft!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .