Ga naar inhoud

Honnai

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Honnai

  1. 1 in de badkamer is toch prima? Waarom niet? Mijn opa en oma hadden ook een konijn in de badkamer. Geen kooi of zo, gewoon een heel konijnveilige omgeving. Geen snoeren en kabels, geen vloerbedekking, geen meubels.

    Zonder daglicht, en zonder verlichting (dat kan ik niet aan laten als ik er niet bij ben)? Dan lijkt het me minder geschikt ;)

  2. Na de castratie is de ram nog 2 weken vruchtbaar. Na 2 weken kunnen ze weer samen.

    Een kooi van 1 meter bij 60 centimeter doormidden delen wordt ellende. Veel te klein om per konijn 50x 60 cm aan te houden, en dan ook nog eens konijnen naast elkaar waarbij de hormonen door het lijf gieren. Zeker ook niet onder toezicht samen laten!

    Gewoon helemaal scheiden met 9/10 weken, op aparte kamers, zodat ze elkaar niet kunnen zien, horen en vooral niet kunnen ruiken.

    Het kan inderdaad met 3 a 4 maanden als de ballen zijn ingedaald maar zoals gezegd hangt het ook van het ras af, wat grotere rassen kunnen beter pas rond de 5 a 6 maanden gecastreerd worden in verband met de botopbouw.

    Dan ga ik op zoek naar een tweede kooi. Meer nijntjes hoef ik niet namelijk ;)

    Ik kan ze alleen niet helemaal uit elkaar zetten. Mijn 'huis' bestaat uit 1 grote ruimte van 20 m2, inclusief badkamer en keuken. Ik zou er dan alleen eentje op de badkamer kunnen zetten (2 m2) maar dat lijkt me ook niet ideaal ;)

    Edit: Oja, allebei de ouders zijn kleinere konijnen (ongeveer 2kg) dus die van mij zullen ook niet heel groot worden. Er werd mij verteld dat het dwergkonijnen zijn maar uiterlijk lijken ze daar niet op. Het is volgens mij gewoon een kruising van een kruising van een kruising. ofzoiets....

  3. Hopelijk is dit het goede forumonderdeel om dit te plaatsen, anders alvast sorry!

    Ik heb dus twee konijntjes van nu 9 weken oud. Als het goed is 1 daarvan een ram, en de andere een voedster. Zoals begrijpelijk wil ik voorkomen dat zij een nestje krijgen (ze komen zelf uit hetzelfde oepsnestje, lang leve de kundigheid van dierenwinkels! :P). Bij mij zitten ze samen in een kooi van 1 meter bij 60 cm als ik er niet ben en anders mogen ze vrij door mijn kamer lopen.

    Vanaf welke leeftijd kan ik ze laten castreren, en hoe lang zou de ram dan nog vruchtbaar zijn? Overal vind ik andere informatie. Op de ene site staat dat rammen al met 3 maanden geholpen kunnen worden en op andere sites staat weer dat je langer moet wachten. Ik wil in ieder geval de ram laten helpen, voedster weet ik nog niet zeker.

    En vanaf welke leeftijd zouden ze dan van elkaar gescheiden moeten worden? Ik zal dan de kooi door midden moeten delen mbv gaas of zoiets want ik kan geen twee kooien kwijt op mijn kamer. En ik wil ze zo kort mogelijk bij elkaar weg houden want ze trekken veel met elkaar op. Ik neem aan dat ik ze dan ook niet samen onder toezicht door mijn kamer kan laten lopen?

    Alvast bedankt voor het meedenken!

  4. Toen ik gisteren thuis kwam hadden ze toch niet alle blindedarm keutels opgegeten. Dus ik ben meteen overgegaan op minder biks geven. En ik heb de groenvoerbal gevuld met hooi. Dat was wel interessant en binnen de kortste keren zaten ze daar van te eten. De ruif is kennelijk te saai ;)

    Vanmiddag maar weer kijken of ze nu wel alles opgegeten hebben.

  5. Ik denk dat de beide ouders ongeveer 2 kg wegen. Dus dan misschien 40 gram biks per konijn per dag of zoiets? Dit was wat ik eerst wilde gaan doen maar toen werd mij dat andere aangeraden. Ik heb nog nooit eerder konijnen gehad dus heb ook niet zoveel ervaring.

    Tot nu toe vind ik gelukkig alleen maar de andere keutels dus die blindedarmkeutels eten ze wel op. Ook eten ze wel iets hooi hoor, maar hun voorkeur gaat nu nog uit naar de biks. Als er geen biks meer in de bak zit dan beginnen ze aan het hooi. Maar ik heb de ruif nog niet bij hoeven vullen sinds zondag, en ik had de ruif ook niet heel erg vol gedaan.

    Groenvoer wil ik straks rustig gaan opbouwen, maar nu ben ik ze al over aan het zetten van het voer wat ze eerst kregen op biks dus ik wil niks overhaasten.

  6. Ik heb sinds zondag twee konijntjes die nu ongeveer 9 weken oud zijn. Bij het ophalen van de konijnen werd mij verteld dat jonge konijnen nog onbeperkt biks mogen eten, klopt dat? Ze eten nu eigenlijk best wel veel biks en maar een heel klein beetje hooi. Alvast bedankt voor het antwoorden!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .