Ga naar inhoud

TeuntjeLola123

Members
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TeuntjeLola123

  1. Hallo allemaal.

    Vorige week zaterdag ben ik begonnen aan mijn eerste koppeling van twee setjes.

    Ze zijn gekoppeld in de opvang waar het heel goed ging!

    Toen kwamen ze thuis en werden de nieuwelingen de eerste twee dagen erg opgejaagd....

    Nu is het gejaag zo goed als over en worden ze in de ren geaccepteerd.

    Maar in het hok... Daar is het nog wel jagen en vooral konthappen.

    De nieuwelingen rennen vaak weg en worden ook een beetje bang...

    Nu zet ik ze iedere dag een paar uur met zn 4-ren in het hok om ze eraan te laten wennen.

    Ik zie ook goede dingen.

    De oude konijntjes laten de nieuwelingen langer boven zitten en laten ze na ff bijten met rust (ze lopen ervan weg en de nieuwe blijven zitten).

    Ook liggen de oude konijntjes lekker languit en eten ze alle 4 goed!

    Ik weet dat koppelen veeeeel geduld vraagt en dat heb ik ook.

    Ik vraag me alleen af of dit normale verschijnselen zijn:?

    P.s de oude voedster heeft de nieuwe voedster gelikt en ging er naast languit ertegen aan liggen en daarna weer happen in haar kont:s

    VREEMD!!

    Groetjes Merel en de konijnenbende

  2. Hoihoi.

    Wat naar voor je konijntje, hopen dat ze er niks aan over houdt!

    Ik heb mijn voedster gesteriliseerd en moest haar ook 8 dagen apart houden van het ex-rammetje. Ik heb na 4/5 dagen het rammetje er even bijgezet zodat ze elkaar weer even konden zien.Dit werd gelijk rijden en achter elkaar rennen. Had hem weg gehaald en de volgende dag weer laten wennen. Dit ging al beter en heb hem iets langer laten zitten. Zo heb ik het opgebouwd en konden ze na 8 dagen weer vredig samen zitten:)

    Succes en beterschap voor je konijntje!!

  3. Beetje late reactie...

    Heftig van dat kat-konijnenverhaal. Bij mij is het andersom. Kat lag op bank te slapen en mijn nijntje wilde op dat plekje zitten en viel hem gewoon aan! Weg was kat... Laatst begon mijn ene nijntje vaak te niezen dus wilde meteen afspraak maken voor de DA. De volgende dag was het gelukkig over en heb het nooit meer gehoord :)

    Ik ben blij dat jullie met vochtige neusjes ook geen heftige ervaringen/ziektes hebben meegemaakt!

    Groetjes Merel, Lola en Teun <3

  4. Daar ben ik weer :P

    NEt toch ff de DA gebeld. Zolang ze nog levendig is en niet afvalt en geen prut in haar ogen heeft hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Wordt het deze week niet minder of blijft het zo dan moet er ff aan de bel worden getrokken! Super bedankt iedergeval voor de berichtjes en tips!!

    xx

  5. Ik ga het dan toch nog een keertje ook hier vragen (als dat mag), mijn DA zei dat het niet zo erg was dat er beetje vocht uit de neus kwam. Dat het waarschijnlijk een virus was (gewone verkoudheid) en dat het pas "snot" werd als een een bacterie bijkomt, en dat ik me dan pas zorgen moet gaan maken.

    Ik heb me ingelezen voordat ik naar de DA ging en had juist begrepen dat een gewone verkoudheid bij konijnen niet bestaat. Wat zeggen jullie er van?

    Ja precies wat jij zegt heb ik gelezen en gehoord. Misschien kan het ook zo zijn door de plotselinge temperatuurverschillen.. Vorige week tegen het vriespunt en gister 20 Graden!!! Ik houd het zeker nog in de gaten maar misschien trekt het snel weg. Op internet staat ook vermeld dat het lichaam zichzelf hersteld als het een goede weerstand heeft. Gelukkig is het nog geen witte drap en niest ze niet...

  6. Ik ben benieuwd wat er bij jou uitkomt, is jouw konijn ook nog gewoon actief?

    Heey. Mijn konijn doet nog alles. niest niet, wast zich niet meer dan normaal bij zijn neus. er komt geen drap uit haar neus maar het lijkt op water zegmaar. het is echt heeel weinig. ook is haar eetlust niet veranderd. Op internet staat dat dit wel voor kan komen en je pas stappen moet ondernemen wanneer er zich echt snot gaat vormen. maar toch houd ik het in de gaten. Je weet maar nooit...

  7. Heey. Mijn konijn doet nog alles. niest niet, wast zich niet meer dan normaal bij zijn neus. er komt geen drap uit haar neus maar het lijkt op water zegmaar. het is echt heeel weinig. ook is haar eetlust niet veranderd. Op internet staat dat dit wel voor kan komen en je pas stappen moet ondernemen wanneer er zich echt snot gaat vormen. maar toch houd ik het in de gaten. Je weet maar nooit...

  8. Hoihoi allemaal!

    Ik heb een vraagje...

    Ik was met mijn nijntje aan het knuffelen en ik ontdekte een vochtige neus. Er komen geen druppels uit haar neus maar je voelt wel een soort "nattigheid". Het is ook niet zo dat je vinger helemaal nat is. het is echt niehiel. maar toch vraag ik mij af of dit hoort of dat de neus echt helemaal droog moet zijn. Bij honden en katten is de neus toch ook niet altijd helemaal droog?? (of zeg ik nu iets heel stoms :P)

    Groetjes Merel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .