Ga naar inhoud

fridazwezereijn

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fridazwezereijn

  1. Helaas heeft Otje op de een of andere manier toch de moed opgegeven.

    Vanochtend om een uur of 9.30 ben ik bij hem geweest en later toen ik om ong. 12.00 weer ging kijken was hij overleden.

    Volgens de DA geen E C en ook geen wormpjes meer en ik had verkeerd gewogen 1 kilo te weinig hij wood 2997 gram.

    Heb echt mijn best gedaan om Otje er weer bovenop te krijgen maar heeft niet meer mogen baten.

    Lieve lieve Otje we zullen je missen, zo'n knuffel als jij er geen tweede meer.

    Bedankt iedereen voor de goede raad en adviezen.

    En tevens moet ik nu ook dus héél goed op de voedster letten, waarvan men denkt dat zij drager is, maar ja datis denken en nietzeker weten dus ook nu nog extra allert zijn en oppassen.

    Liefs van mij.

  2. Ik doe het ook rustig aan geef hem momenteel liever 10 op een dag een beetje dan 3 x daags.

    En zolang hij maar zelf eet ben ik ook al een eind op de goede weg. De naam Otje heeft mijn dochter gegeven, zij wou pas namen geven als het geslacht vastgesteld kon worden en zijn een aantal keren bij de DA geweest met het andere jong uit dat nest en de DA hield vol dat het vrouwtjes waren, maar zoals wij zelf later ontdekte waren het toch echt rammen maar hij had toen de naam Otje al.

    Wij gaan ook de schuur weer opruimen zodat de 2 konijnenhokken kunnen verplaatst kunnen worden daarheen, doe we al een paar jaar en voor hun prettiger.

    Maar hoe zit hetmet muesslï, heb wel eens gelezen dat dat ook goed is.

    Groet van mij en Otje

  3. :$Dank je Annelies,

    Ik doe gewoon zoals ik vind dat het hoort en dat is voor dit moment ingrijpen en de verzorging over nemen tijdelijk.

    Maar heb het idee dat hij wel weer wat levendiger word weer,hij komt weer af en toe naar je toe voor een krabbel over zijn koppie, het is echt een lobbes.

    Trouwens is Otje niet een zij maar een hij (ram).

    Heb hen weer helemaal nagekeken ontlasting ziet er goed uit en nog steeds vlooienvrij, wel weer zijn hok ingesmeerd met citroensap en knoflook oom de hokken heen voor de katten.

    Ik heb Otje vandaag ook gewogen hij weegt op dit moment nog maar 1997 gram en dat is volgens mij toch echt te licht voor hem, volgende week weer.

    Groet van mij en een poot van Otje

  4. De reden dat ik ook wat kribbig reageer komt gewoon door het feit dat we de vader van Otje in maart vorig hebben moeten laten inslapen, daarna een konijn die had e cuniculi en als laatste puk ook aan e cuniculi, 2 maanden terug de cavia (ouderdom) en vorige week begon Otje dus af te vallen ja dan denk je wel even bij jezelf (nee toch niet weer) nee gelukkig Otje niet hij had dus last van wormpjes en daardoor ook last van vlooien waardoor hij afviel en op een gegeven moment gewoon zwak dus wat door de poten zakte.

    Heb wel bij de geslachtsdelen zoveel mogelijk de haren weggehaald dan kan het niet klitten en iedere dag een schoon hok.

    De voedster van het hele verhaal is waarschijnlijk de draagster van e cuniculie.

    De konijnen zijn van mijn dochter maar heb nu de verzorging maar op mij genomen.

    Komt ook wel weer goed met hem heb ook het idee dat Otje alweer wat aankomt maar dat heeft tijd nodig. Als er iemand nog ideën voor eten heeft hoor ik het graag.

    Alle beetjes helpen toch?

    Groetjes en pootjes van ons.

  5. Sorrie Annelies het was niet mijn bedoeling om defensief over te komen, dat was niet mijn bedoeling.

    Heb ook geen roosvicee meer iin zijn water gedaan vandaag.

    Eten gaat ook weer redelijk goed maar merk wel dat alles nog wel veel van hem vergt.

    Ben blij met alle aanwijzingen en tips waar ik wat mee kan.

    Groeten van mij.

  6. Ik gebruik al roosvicee nu zo'n 30 jaar suikervrije is geen ramp, denk dat dat ook bij ieder konijn anders is ik beoordeel iedere konijn anders, wat voor mij goed is hoeft voor jou nog NIET goed te zijn @Annelies.

    Konijn kundige dierenartsen ken ik NU WEL in Utrecht en in Leeuwarden zit ook een goede ook al contact mee gehad met onze 3 die dood zijn gegaan.

    Laat ik wel héél duidelijk zijn Otje die nu ziek is geweest heeft last van wormpjes gehad en gelijk voor vlooien behandeld.zijn hok schoon geschrobt en ieder stukje hout wat er van binnen zit met citroensap ingesmeerd. rondom het hok ook knoflookpoeder gestrooid voor de katten van de buren.

    Ik heb zo'n 38 jaar een kitten gehad die problemen met de darmen had de DA wou hem laten inslapen toen hij een half jaar was dat heb ik niet gedaan en onze Micky is tenslotte 29 jaar geworden ik bedoel hier mee ik ben niet iemand die gauw iets opgeeft ook al zou een ander dat allang gedaan hebben.

    Liefs ikke en een pootvan Otje.:poot:

  7. Hallo,

    ben ik weer even ik zal even opsommen wat ik nu geef.

    Hij krijgt een klein stukje wortel, brood nog geen kwart van een snee volkoren en nu gemengd voor maar normaal biks en maar zoveel dat het binnen een kwartier op moet zijn, de roosvicee maar een paar druppels en dat kon geen kwaad werd er gezegd, dus zal ik hem op suikervrije roosvicee zetten, een klein stukje appel af en toe en voor nu geen koolsoorten ivm gassen.

    Wij zijn niet onbekend met konijnen maar mijn vertrouwen in de DA hier is tot een dieptepunt gedaalt door verkeerde diagnoses en medicatie wij zijn daardoor 3 konijnen dit jaar kwijtgeraakt door ziekte maar dat hoort in een andere forum (gezondheid) thuis.

    Groet van mij.

  8. Ik heb een vraag,

    ons konijn is erg ziek geweest, hij komt er wel weer bovenop hij eet gelukkig nog wel goed.

    Door ziekte is hij wel behoorlijk mager geworden en daarom mijn vraag.

    Hij krijgt al extra wat wortel, droog brood gemengd konijnenvoer en ik geef nu ook wat roosvicee in het water maar vooral hooi hooi en nog eens hooi.

    Wat kan ik nog meer geven zodat hij wat meer kan aanzetten?

    Ik kom er ook nog op terug want eigenlijk zit hiervoor een vol jaar met ellende met de andere konijnen aan vast ook met sterfgevallen en verkeerde diagnose's maar mijn grootste zorg is nu dat Otje aankomt.

    Liefs een dieren liefhebber.:poot:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .