Ga naar inhoud

lucky2007

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lucky2007

  1. hallo allemaal,

    Vitakraft heeft een lijn natuurgoed spullen waar je even goed op moet kijken of er geen datums zijn uitgepoetst. De verpakkingen zijn transparant met etiketten en links boven stond altijd op het transparante de datum in het zwart afgedrukt. Tegenwoordig zit er achter op de etiketten een sticker die er op geplakt is met de datum erop.

    Dat vond ik al vreemd maar trof een week geleden een verpakking aan waar links boven net nog wat zwart inkt zat waar ik nog net de datum kon lezen van 2013 . Je kon duidelijk zien dat ze hebben geprobeert om het uit tepoetsen. En er zit een geplakt stickertje op van 2014. Ik ben ook al in een andere dierenwinkel geweest en zie ik ook allemaal die geplakte stickers dus hierdoor weet ik dat het niet de dierenwinkel is die de datum uitpoetst.

  2. Lucky heeft het eerste jaar van zijn leven heel slecht gegeten zowel hooi als konijnenvoer en at toen best wel een hoop groenvoer. Op een gegevend mometn heeft hij russel rabbit van supreme gehad en at alles op inclusief de biks. Ik gaf hem 2 hamsterbakjes per dag zodat hij niet verstopt zou komen te zitten en hongerig zal blijven om toch wat hooi te eten. Ik vind hem nu op sience selective het goed doen dus wil dit liever niet gaan veranderen. Hij krijgt nu juist veel meer voer de afgelopen maand en eet ook ineens veel meer hooi.

    Hem aan een ander konijn koppelen zie ik niet meer zitten hoe hard het ook klinkt maar wil hierna geen konijnen meer (hoop dat hij nog jaren meegaat dus hoop niet dat het verkeerd opgevat word). Hij heeft me in 15 maanden al meer dan 750,- euro gekost aan dierenarts bezoeken en medicijnen. Dus in zijn hele leven al ruim 1000,-. Hiervoor heb ik ook 2 probleem konijntjes gehad die echt heel veel geld hebben gekost. Dus qua financieel kan ik het gewoon niet opbrengen mocht ik een konijn erbij nemen en deze krijgt ook gezondheidproblemen omdat te betalen.

    Hij is nu op dit moment voor 100% opgeknapt qua eten en gedrag. Persoonlijk vind ik dat ik er alles aan het gedaan heb behalve een konijn erbij dan. Hoop dat je het niet verkeerd opvat maar snap niet wat een ander konijn aan zijn slechte gebit kan veranderen. Mocht het moment komen dat ik hem in zou moeten slapen dan weet ik gewoon dat ik er echt alles aan heb gedaan. Alleen om die beslissing op de juiste moment te nemen vind ik lastig.

    Maar alles gaat op dit moment prima dus hoop dat we nog gelukkige gezonde jaren zullen hebben met hem

  3. hierbij de update

    Het laatste wat ik had gemeld was dat luck aan de beter hand was maar is nooit helemaal 100% de oude geworden. Hij at wel weer gewoon maar deed een hele dag over het leeg eten van zijn bakje en was ook weer redelijk actief en ondeugend. Kortom was toch weer aardig er bovenop gekomen. Begin maart merkte ik weer kleine veranderingen in zijn gedrag en zijn eet patroon en na het even aangekeken te hebben ben ik weer terug naar de dierenarts geweest. Tot mijn grote schrik zat er een kaakabces (was niet erg groot). Diezelfde dag is hij eraan geopereerd en heeft daar 2 dagen gelegen omdat hij niet zelfstandig wilde eten. Woensdag had hij iets gegeten maar was nog lang niet genoeg maar ben hem toen toch wezen ophalen. Heb hem dagen nog moeten dwangvoeren omdat hij veelste weinig voedsel anders binnen kreeg. Ook moest ik hem om de dag met duplocilline injecteren. Een maand lang heeft hij heel slecht gegeten en ook wat vermagerd. Meerdere keren dacht ik o wat heb ik hem aangedaan had ik hem maar gelijk laten inslapen en niet laten opereren want was er echt van overtuigd dat ik hem als nog in kon laten slapen. Hij heeft echt ruim een jaar getopt.(zaten ook wel wat betere periodes tussen).

    Misschien dat ik op dit moment te vroeg juicht maar luck doet het de laatste 3 weken echt uitstekend. Hij eet heel veel hooi wat hij nooooooit heeft gedaan. Hij duikt gelijk op het eten en eet het allemaal gelijk weer binnen 2 minuten op. breekt zijn hok weer af. Poept echt gigantische veel (zoveel heeft hij nog nooit gepoept op een dag), springt weer op de bank om bij me te kroelen, rent weer door heel het huis heen i.p.v onder de tafel heel de avond te liggen. En maak weer allemaal bokkesprongetjes.

    Luck heeft ruim een jaar getopt met heel veel diepte punten maar ziet er nu naar uit dat hij er weer helemaal bovenop is gekomen. Het is weer de oude luck die hij het afgelopen jaar niet is geweest en lijkt het nog beter te doen dan ooit te voren.

    Tot nu toe dus een happy end ook al durf ik niet al te hard te juichen omdat ik als de dood ben dat et abces of de problemen in zijn gebit weer gaan opspelen

  4. Om een update te geven van hoe het nu met lucky gaat kopieer ik even het bericht van ongeveer een half jaar geleden en in het volgende bericht komt de update.

    Beste forumleden,

    Ik ben hier nieuw op het forum en kom gelijk met een dilema. Ik zal bij het begin beginnen om jullie een totaal beeld te laten krijgen. Sorry al word het een lang verhaal. 4,5 Jaar gelden toen heb ik een konijntje meegenomen die zo goed als dood in zijn hok lag(was toen 8 weken).Hij was helemaal verslapt en kon niet eens zijn hoofdje optillen dus lag echt voor dood.Na 2 dagen te hebben gedwangvoert en continue op de ander zijde te iggen i.v.m doorligplekken kon hij eindelijk zijn kopje weer ophoog houden. Na 5 dagen rende hij door heel het huis heen en was het weer een normaal gezond konijn. Wel is hij altijd een slechte eter geweest en heb echt alle soorten en smaken hooi geprobeerd maar eet heel weinig hooi. Toen hij net een jaar werd kreeg hij darmproblemen dat hij verstopt kwam te zitten. Ben toen naar de dierenarts geweest maar die besteede meer tijd om mij te vertellen dat hij wel aan de stevige kant was dan dat ze het probleem aanpakte. Ik kreeg toen ook alleen maar pijnstillers mee wat natuurlijk niet helpte en zat toen in het weekend weer bij de dierenarts en kreeg ik laxeermiddel, cisaral drops mee.Later ben ik weer hier nog een keer voor naar de dierenarts geweest en sindsdien al zie ik dat hij weinig gekeuteld heeft geef ik hem een dagje cisaral drops en gaat het gelijk weer goed. Dit gaat al weer een paar jaar goed en als hij 2 keer per jaar even een dagje cisaral drops krijg is het veel.

    Tot afgelopen maandag 14 februari wilde mijn konijn weer niet eten en omdat ik niet bij me onder tussen nieuwe dierenarts niet te pakken kreeg had ik weer een afspraak gemaakt bij me oude dierenarts. Die constateerde een haak op zijn kies en heeft die erook gelijk afgeknipt. Maar 6 weken later de vrijdag voor het paasweekend wilde hij weer niet eten en ben toen bij me nieuwe dierenarts geweest en hebben de kies onder narcose afgeveilt en constateerde dat de kies scheef in de bek staat. Omdat dit een terugkeerend probleem is ben ik doorverwezen naar een konijnenspecialist met de juiste apparatuur om de kies te laten trekken. Ik heb de afspraak niet gelijk gemaakt omdat hij al onder narcose geweest was en wilde ook niet te lang wachten tot hij er weer last van kreeg . 5 weken later is de kies getrokken. Doordat de kies zo scheef was is de wortel tijdens het trekken afgebroken. Daarom had de dierenarts een foto van de kaak gemaakt en hieruit bleek dat zijn kaken er niet zo heel mooi eruit zagen en hier later problemen door kan krijgen.

    Einde van die dag heb ik me konijn weer mee naar huis genomen en at gelijk alweer. Alles ging goed tot ik merkte dat hij zaterdag ochten niet had gegeten en wel heel zielig in een hoekje zat. Heb eind van de middag gelijk de weekendarts gebeld en mocht gelijk komen maar deze zag niets bijzonders. Disndag kon ik pas bij me eigen dierenarts terecht omdat koninginnen dag er tussen zat en toen is hij 3 dagen daar opgenomen geweest. Hij at toen weer en weten nooit echt wat het geweest is(denken aan de narcose). Ben na 4 weken nog terug geweest voor controle en ja hoor het kiesje zat alweer halve wege maar wel recht. Na weer 4 weken ben ik voor controle geweest om te kijken of de kies recht genoeg stond om te kijken of hij wel afgeslepen werd en dit leek het geval.

    Tot 2,5 week geleden toen hij weer stopte met eten en heb toen maandag gelijk de dierenarts gebeld en kon met een uur al terecht. Wederom is het kiesje getrokken en een ander kiesje is geveilt. Weer een hele lading medicijnen meegekregen en netjes opgemaakt. Toch merkte ik dat hij niet zo enthousiast op het voer reageerde als die keer ervoor. Maar omdat hij nog genoeg at alleen wat langer over deed maakte ik me er niet zo erg zorgen over. Tot hij afgelopen weekend wel nog at maar heel stil in een hoekje zat en als hij los loop alleen maar op zijn matje voor zijn hok lag . Het was gewoon niet meer de lucky die hij normaal is. Ben gisteren weer naar de dierenarts geweest en die zag dat het een beetje geirriteerd is en heeft hem daar weer opgenomen.

    Ik heb sinds februari mijn konijn echt zovaak deprie gezien en dat hij niet lekker in zijn vel ziten de pijn die hij telkens heeft dat ik afvraag wanneer is het de tijd dat je denk zo is het genoeg? De dierenarts gaat het ook nog even overleggen met 2 andere specialisten om te kijken wat het beste voor luck is. Ze heeft eerlijk toegegeven als een konijn meestal gaat tobben met het gebit dat ze blijven tobben.

    De vragen waar ik nu mee zit zijn.

    Wat gaat die kaak in de toekomst doen mocht hij hier weer boven op komen?heeft hij misschien niet al last van de slechte kaak? en is dat de oorzaak dat hij ook vaak verstoppingen heeft omdat hij weigert hooi te eten (heb echt alle soorten en smaken geprobeerd).wat gaat die afgeveilde kies doen?

    En de aller belangrijkste vraag is wanneer beslis je nu is het genoeg geweest voor hem?

    Vandaag heb ik de dierenarts gesproken en hij eet. drinkt en keuteld goed. Ze hopen dat het door de irritatie komt en als die weg is dat hij weer helemaal de oude is. Omdat hij nu er weer haast bovenop is ga ik hem nu niet laten inslapen. Maar wanneer dan wel? De volgende keer al zit er weer een haakje? De volgende keer al eet hij weer slecht maar is niet echt duidelijk oorzaak? WANNEER STOP JE ER MEE! ik vind dit echt zo moeilijk.

  5. Om een update te geven van hoe het nu met lucky gaat kopieer ik even het bericht van ongeveer een half jaar geleden en in het volgende bericht komt de update.

    Beste forumleden,

    Ik ben hier nieuw op het forum en kom gelijk met een dilema. Ik zal bij het begin beginnen om jullie een totaal beeld te laten krijgen. Sorry al word het een lang verhaal. 4,5 Jaar gelden toen heb ik een konijntje meegenomen die zo goed als dood in zijn hok lag(was toen 8 weken).Hij was helemaal verslapt en kon niet eens zijn hoofdje optillen dus lag echt voor dood.Na 2 dagen te hebben gedwangvoert en continue op de ander zijde te iggen i.v.m doorligplekken kon hij eindelijk zijn kopje weer ophoog houden. Na 5 dagen rende hij door heel het huis heen en was het weer een normaal gezond konijn. Wel is hij altijd een slechte eter geweest en heb echt alle soorten en smaken hooi geprobeerd maar eet heel weinig hooi. Toen hij net een jaar werd kreeg hij darmproblemen dat hij verstopt kwam te zitten. Ben toen naar de dierenarts geweest maar die besteede meer tijd om mij te vertellen dat hij wel aan de stevige kant was dan dat ze het probleem aanpakte. Ik kreeg toen ook alleen maar pijnstillers mee wat natuurlijk niet helpte en zat toen in het weekend weer bij de dierenarts en kreeg ik laxeermiddel, cisaral drops mee.Later ben ik weer hier nog een keer voor naar de dierenarts geweest en sindsdien al zie ik dat hij weinig gekeuteld heeft geef ik hem een dagje cisaral drops en gaat het gelijk weer goed. Dit gaat al weer een paar jaar goed en als hij 2 keer per jaar even een dagje cisaral drops krijg is het veel.

    Tot afgelopen maandag 14 februari wilde mijn konijn weer niet eten en omdat ik niet bij me onder tussen nieuwe dierenarts niet te pakken kreeg had ik weer een afspraak gemaakt bij me oude dierenarts. Die constateerde een haak op zijn kies en heeft die erook gelijk afgeknipt. Maar 6 weken later de vrijdag voor het paasweekend wilde hij weer niet eten en ben toen bij me nieuwe dierenarts geweest en hebben de kies onder narcose afgeveilt en constateerde dat de kies scheef in de bek staat. Omdat dit een terugkeerend probleem is ben ik doorverwezen naar een konijnenspecialist met de juiste apparatuur om de kies te laten trekken. Ik heb de afspraak niet gelijk gemaakt omdat hij al onder narcose geweest was en wilde ook niet te lang wachten tot hij er weer last van kreeg . 5 weken later is de kies getrokken. Doordat de kies zo scheef was is de wortel tijdens het trekken afgebroken. Daarom had de dierenarts een foto van de kaak gemaakt en hieruit bleek dat zijn kaken er niet zo heel mooi eruit zagen en hier later problemen door kan krijgen.

    Einde van die dag heb ik me konijn weer mee naar huis genomen en at gelijk alweer. Alles ging goed tot ik merkte dat hij zaterdag ochten niet had gegeten en wel heel zielig in een hoekje zat. Heb eind van de middag gelijk de weekendarts gebeld en mocht gelijk komen maar deze zag niets bijzonders. Disndag kon ik pas bij me eigen dierenarts terecht omdat koninginnen dag er tussen zat en toen is hij 3 dagen daar opgenomen geweest. Hij at toen weer en weten nooit echt wat het geweest is(denken aan de narcose). Ben na 4 weken nog terug geweest voor controle en ja hoor het kiesje zat alweer halve wege maar wel recht. Na weer 4 weken ben ik voor controle geweest om te kijken of de kies recht genoeg stond om te kijken of hij wel afgeslepen werd en dit leek het geval.

    Tot 2,5 week geleden toen hij weer stopte met eten en heb toen maandag gelijk de dierenarts gebeld en kon met een uur al terecht. Wederom is het kiesje getrokken en een ander kiesje is geveilt. Weer een hele lading medicijnen meegekregen en netjes opgemaakt. Toch merkte ik dat hij niet zo enthousiast op het voer reageerde als die keer ervoor. Maar omdat hij nog genoeg at alleen wat langer over deed maakte ik me er niet zo erg zorgen over. Tot hij afgelopen weekend wel nog at maar heel stil in een hoekje zat en als hij los loop alleen maar op zijn matje voor zijn hok lag . Het was gewoon niet meer de lucky die hij normaal is. Ben gisteren weer naar de dierenarts geweest en die zag dat het een beetje geirriteerd is en heeft hem daar weer opgenomen.

    Ik heb sinds februari mijn konijn echt zovaak deprie gezien en dat hij niet lekker in zijn vel ziten de pijn die hij telkens heeft dat ik afvraag wanneer is het de tijd dat je denk zo is het genoeg? De dierenarts gaat het ook nog even overleggen met 2 andere specialisten om te kijken wat het beste voor luck is. Ze heeft eerlijk toegegeven als een konijn meestal gaat tobben met het gebit dat ze blijven tobben.

    De vragen waar ik nu mee zit zijn.

    Wat gaat die kaak in de toekomst doen mocht hij hier weer boven op komen?heeft hij misschien niet al last van de slechte kaak? en is dat de oorzaak dat hij ook vaak verstoppingen heeft omdat hij weigert hooi te eten (heb echt alle soorten en smaken geprobeerd).wat gaat die afgeveilde kies doen?

    En de aller belangrijkste vraag is wanneer beslis je nu is het genoeg geweest voor hem?

    Vandaag heb ik de dierenarts gesproken en hij eet. drinkt en keuteld goed. Ze hopen dat het door de irritatie komt en als die weg is dat hij weer helemaal de oude is. Omdat hij nu er weer haast bovenop is ga ik hem nu niet laten inslapen. Maar wanneer dan wel? De volgende keer al zit er weer een haakje? De volgende keer al eet hij weer slecht maar is niet echt duidelijk oorzaak? WANNEER STOP JE ER MEE! ik vind dit echt zo moeilijk.

  6. Hallo allemaal,

    Ik heb vandaag lucky weer opgehaald en hoeft alleen nog maar een paar dagen pijnstillers te hebben. Hij had het daar nog niet gehad dus toen ik thuis kwam heb ik het hem gelijk gegeven dus moest weer even niets van me weten. Gelukkig na een half uurtje kwam hij rondjes rennen om me benen en hebben we lekker weer gekroelt. Hij is al paar keer in zijn hok gesprongen om te eten en springt er dan weer uit. En is weer super nieuwschierig dus gaat al de hele goede kant uit. Ook schudde hij zich een paar keer dat ik dacht hij schut nu echt de ellende van zich af. (of klinkt dit raar)

    Toen ze hem opnamen dacht ik ook wel van is het wel nodig hij eet wel maar doet er te lang over en was meer zijn houding waar ik me zorgen over maakte. Maar omdat het rood eruit zag en heel veel speksel aanmaakte kon de dierenarts het niet zo heel goed zien.

    Ik denk dat ze niets tot heel weinig hebben gerekend voor de opname want de rekening vielt echt reuze mee.

    Hij krijgt sience selective konijnenvoer en sinds hij dit eet is hij stukken beter gaan eten. Ik had ook al van iemand het advies gekregen om vitamine D te gaan geven die ik dus ook gaat geven.

    Het is echt zo jammer dat hij een slecht gebit heeft en regelmatig daardoor waarschijnlijk verstopt zit want voor de rest is het echt een stevig konijn. Hij heeft echt nog nooit een koudje gevat of diaree gehad. Wel heeft hij nu 2 natte ogen wat waarschijnlijk met het gebit te maken heeft.

    Het klinkt misschien hard maar koppelen aan een ander konijn zie ik nu niet zitten. Dit omdat als lucky er niet meer is ik geen konijn meer wil (ik hoop echt dat hij nog jaren gelukkig leeft). Ik heb tot nu toe 3 konijnen in me leven gehad en allemaal zijn het 'probleem' konijntjes. De eerste was 17 jaar geleden ook met gebitsproblemen die elke 6 tot 12 weken geholpen moest worden aan zijn haakjes en toen hij heel ernstig zijn poot had verwond waardoor hij geamputeerd moest worden hebben me ouders de keuze gemaakt hem in te laten slapen. Me tweede konijn had mijt en heeft toen 3 spuiten gehad maar was toen in zijn oren geslagen en dat werd een middenoorontstekking waar hij een tik aan over had gehouden. En jaar heeft hij nog een fijn leven gehad tot op 1 of ander manier hij weer begon te schudden met zijn oor toen weer naar de dierenarts geweest en op een gegeven moment hing zijn kop naar 1 kant en kon alleen nog maar rondjes lopen dus ook die hebben me ouders in laten slapen. Me moeder is echt beesten gek en me vader totaal niet die vind het allemaal maar lastig al wil je op vakantie enzo. Maar beide konijnen hebben ook echt heeel veel geld aan dierenarts gekost. Me ouders ook me pa ondanks hij geen huisdieren wilt vinden al heb je een beesje je er ook gewoon goed voor moet zorgen en als het mediche hulp nodig heb je ze dat ook moet geven. Hierdoor wil ik niet nog een konijn erbij omdat ik het geld er niet voor heb al word dit ook een probleem konijn.

  7. Bedankt voorjullie reacties,

    Het kiesje wat voor alle problemen vanaf februari verantwoordelijk is, is nu wel helemaal verwijderd dus dat is weer positief nieuws.

    Daarom kan ik hem nu ook niet laten inslapen door een irritatie dan is alles voor niets geweest. (dan niet voor mij maar voor hem).

    En omdat hij er nu al aardig bovenop is wil ik dit nog even afwachten en hopen dat hij al is het maar een paar maanden nog een gelukkig leven kan hebben. En omdat me dierenarts dit probleem gaat voorleggen bij italinaanse specialisten volgende week wil ik dit ook nog even afwachten. Natuurlijk al gaat het nu innenns weer slechter of heel slecht met hem dat ik er dan misschien weer anders over gaat denken. Ik vind het zo moelijk. Zelfde geld leeft hij hierna nog jaren heel gelukkig en als het na paar weken weer mis gaat denk ik van had ik hem maar veel eerder uit zijn lijden verlost

  8. Beste forumleden,

    Ik ben hier nieuw op het forum en kom gelijk met een dilema. Ik zal bij het begin beginnen om jullie een totaal beeld te laten krijgen. Sorry al word het een lang verhaal. 4,5 Jaar gelden toen heb ik een konijntje meegenomen die zo goed als dood in zijn hok lag(was toen 8 weken).Hij was helemaal verslapt en kon niet eens zijn hoofdje optillen dus lag echt voor dood.Na 2 dagen te hebben gedwangvoert en continue op de ander zijde te iggen i.v.m doorligplekken kon hij eindelijk zijn kopje weer ophoog houden. Na 5 dagen rende hij door heel het huis heen en was het weer een normaal gezond konijn. Wel is hij altijd een slechte eter geweest en heb echt alle soorten en smaken hooi geprobeerd maar eet heel weinig hooi. Toen hij net een jaar werd kreeg hij darmproblemen dat hij verstopt kwam te zitten. Ben toen naar de dierenarts geweest maar die besteede meer tijd om mij te vertellen dat hij wel aan de stevige kant was dan dat ze het probleem aanpakte. Ik kreeg toen ook alleen maar pijnstillers mee wat natuurlijk niet helpte en zat toen in het weekend weer bij de dierenarts en kreeg ik laxeermiddel, cisaral drops mee.Later ben ik weer hier nog een keer voor naar de dierenarts geweest en sindsdien al zie ik dat hij weinig gekeuteld heeft geef ik hem een dagje cisaral drops en gaat het gelijk weer goed. Dit gaat al weer een paar jaar goed en als hij 2 keer per jaar even een dagje cisaral drops krijg is het veel.

    Tot afgelopen maandag 14 februari wilde mijn konijn weer niet eten en omdat ik niet bij me onder tussen nieuwe dierenarts niet te pakken kreeg had ik weer een afspraak gemaakt bij me oude dierenarts. Die constateerde een haak op zijn kies en heeft die erook gelijk afgeknipt. Maar 6 weken later de vrijdag voor het paasweekend wilde hij weer niet eten en ben toen bij me nieuwe dierenarts geweest en hebben de kies onder narcose afgeveilt en constateerde dat de kies scheef in de bek staat. Omdat dit een terugkeerend probleem is ben ik doorverwezen naar een konijnenspecialist met de juiste apparatuur om de kies te laten trekken. Ik heb de afspraak niet gelijk gemaakt omdat hij al onder narcose geweest was en wilde ook niet te lang wachten tot hij er weer last van kreeg . 5 weken later is de kies getrokken. Doordat de kies zo scheef was is de wortel tijdens het trekken afgebroken. Daarom had de dierenarts een foto van de kaak gemaakt en hieruit bleek dat zijn kaken er niet zo heel mooi eruit zagen en hier later problemen door kan krijgen.

    Einde van die dag heb ik me konijn weer mee naar huis genomen en at gelijk alweer. Alles ging goed tot ik merkte dat hij zaterdag ochten niet had gegeten en wel heel zielig in een hoekje zat. Heb eind van de middag gelijk de weekendarts gebeld en mocht gelijk komen maar deze zag niets bijzonders. Disndag kon ik pas bij me eigen dierenarts terecht omdat koninginnen dag er tussen zat en toen is hij 3 dagen daar opgenomen geweest. Hij at toen weer en weten nooit echt wat het geweest is(denken aan de narcose). Ben na 4 weken nog terug geweest voor controle en ja hoor het kiesje zat alweer halve wege maar wel recht. Na weer 4 weken ben ik voor controle geweest om te kijken of de kies recht genoeg stond om te kijken of hij wel afgeslepen werd en dit leek het geval.

    Tot 2,5 week geleden toen hij weer stopte met eten en heb toen maandag gelijk de dierenarts gebeld en kon met een uur al terecht. Wederom is het kiesje getrokken en een ander kiesje is geveilt. Weer een hele lading medicijnen meegekregen en netjes opgemaakt. Toch merkte ik dat hij niet zo enthousiast op het voer reageerde als die keer ervoor. Maar omdat hij nog genoeg at alleen wat langer over deed maakte ik me er niet zo erg zorgen over. Tot hij afgelopen weekend wel nog at maar heel stil in een hoekje zat en als hij los loop alleen maar op zijn matje voor zijn hok lag . Het was gewoon niet meer de lucky die hij normaal is. Ben gisteren weer naar de dierenarts geweest en die zag dat het een beetje geirriteerd is en heeft hem daar weer opgenomen.

    Ik heb sinds februari mijn konijn echt zovaak deprie gezien en dat hij niet lekker in zijn vel ziten de pijn die hij telkens heeft dat ik afvraag wanneer is het de tijd dat je denk zo is het genoeg? De dierenarts gaat het ook nog even overleggen met 2 andere specialisten om te kijken wat het beste voor luck is. Ze heeft eerlijk toegegeven als een konijn meestal gaat tobben met het gebit dat ze blijven tobben.

    De vragen waar ik nu mee zit zijn.

    Wat gaat die kaak in de toekomst doen mocht hij hier weer boven op komen?heeft hij misschien niet al last van de slechte kaak? en is dat de oorzaak dat hij ook vaak verstoppingen heeft omdat hij weigert hooi te eten (heb echt alle soorten en smaken geprobeerd).wat gaat die afgeveilde kies doen?

    En de aller belangrijkste vraag is wanneer beslis je nu is het genoeg geweest voor hem?

    Vandaag heb ik de dierenarts gesproken en hij eet. drinkt en keuteld goed. Ze hopen dat het door de irritatie komt en als die weg is dat hij weer helemaal de oude is. Omdat hij nu er weer haast bovenop is ga ik hem nu niet laten inslapen. Maar wanneer dan wel? De volgende keer al zit er weer een haakje? De volgende keer al eet hij weer slecht maar is niet echt duidelijk oorzaak? WANNEER STOP JE ER MEE! ik vind dit echt zo moeilijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .