Ga naar inhoud

Nelleke25

Members
  • Items

    192
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nelleke25

  1. Een tijdje geleden (maand) merkte ik dat Jip een kaal plekje kreeg op zijn neus. Ik heb toen het na een weekje groter werd en afspraak bij de dierenarts gemaakt. Ze hebben wat haartjes nagekeken, maar er zat geen bacteriën in. Dus Aagje zou wel teveel hebben gelikt hebben op dat plekje was de confusie.

    Er groeit nu langzaam aan weer wat haar, maar Aagje likt daar nog wel. Nu heeft Aagje ook een kale plek, en zie ik wel dat Jip haar daar vaak likt. Het is echt iets uit liefde dus wil ze niet apart zetten, maar wil eigenlijk wel dat het haar kan aan groeien. Weet iemand een oplossing hiervoor?

    Zal met mijn mobiel zou even een foto plaatsen van Aagjes kale plek.

  2. Ik woon alleen dus dat er iemand thuis komt kan het niet zijn. Muizen ofzo heb ik niet.

    Ze zijn de week daarvoor wel wezen logeren bij mijn ouders toen hadden ze ook voldoende ruimte.

    Het lijkt mij echt angst voor iets het is ook als ik net in bed lig na een kwartier is het dan ook over.

  3. Ik houd mijn konijnen op mij appartement. Ze hebben hier voldoende ruimte en speeltjes. Ze hebben een panelenren om het hok waar ze in en uit kunnen de hele tijd door. Er zijn tunnels, balletjes eigenlijk heel veel. Ze hebben onbeperkt hooi. Ze wegen samen 2 kilo per konijn en sochtends krijgen ze 50 gram voer en savonds 50 gram. Sinds 2 dagen is een van de konijnen snachts aan het stampen ik weet niet waardoor dit komt want er is niks veranderd. Ze zit niet bang in een hoekje maar gewoon echt enkel stampen is dit een vorm van aandacht vragen? En wat kan ik hier aan doen.

  4. Jip is nu bijna 11 manden en in 3 maanden tijd al zo 8 schijnzwanger geweest. Ze trekt haar hele buik kaal is super chaggie. Ikvind dit echt sneu voor haar. Zou sterilisatie (eistokken een baarmoeder weg) helpen

    Ze piept nu heel veel. Aagje zit de hele tijd lief bij haar en word gewassen door Jip. Ik mag alleen niks doen dus laat ze ook maar met rust.

  5. Aagje is gisteren onder narcose geweest voor haakjes op de kiezen (2de keer). Ze eet sinds vanmorgen wel weer iets maar niet veel. Ze is nu aan de diarree, heb wat in haar vacht zat eruit geknipt omdat het er anders echt niet uit te halen was. Er zaten ook diarree sporen in het hok zelf. Ik heb nu even de brokjes eruit gehaald en heel veel hooi neergelegd en hooithee gemaakt voor ze in de fles. Ze weegt nu 1849 gram dat is wel haar normale gewicht, maar nu kan ik het dus ook in de gaten houden. Iemand nog tips wat ik kan doen, ze leven nu dus enkel op hooi. Even geen groenvoer en brokjes. Ze eet nu wel van het hooi. Of maak ik mij te snel ongerust? Ze leven met zijn tweetjes maar de andere heeft niks.

  6. Jip is schijnzwanger. Zaterdag was ze al druk met stro en vanmorgen was ze mokkig en at ze al minder dan normaal. Nu heeft ze al haar haar uit buikje getrokken. Ze gromt/piept ook een beetje. Moet ik het nestje met rust laten tot ze er geen interesse meer heeft, ze zit er nu steeds in. Iemand nog ervaring hier mee?

  7. Vanavond merkte ik dat Aagje niet at (bekend met haakjes op de kiezen, dus let al extra op). Snoepjes en stukjes wortel wil ze niet, de snoepjes gooit ze weer weg. Heb een beetje vloeibaar eten gegeven zodat ieder geval de darmen actief blijven. Aagje zit met Jip in een hok, is het beter om ze apart of samen te houden deze nacht. Morgen ga ik ieder geval naar een dierenarts.

  8. Frank Verstappen in driebergen is erg goed. Zit bij de dierenkliniek. Bus 56 stopt er hooguit 5 minuten vandaan. Hij is een Konijnkundige. Kost wel rond de 150 euro ligt ook aan het gewicht. De prijs is voor een voedster ram is 50/75 euro

  9. @

    @ Nelleke25

    Wat vervelend zeg nu al haakjes, misschien dat andere voeding nog wat kan doen. Bijvoorbeeld een grote harde brok ipv SS.

    wat voor soort brok bedoel je, heb je eventueel een merk en waar het te koop is.

    Ik geef nu SS, omdat ik dus veronderstelde dat dit het beste soort voer is voor konijnen.

    Aagje eet al weer gelukkig, de dierenarts zei dat de haakjes kunnen komen door dat ze een beetje een spits snuitje heeft. Kan dit kloppen?

  10. Gisteren zijn de haakjes verwijderd. Ze waren best wel groot zei de dierenarts.

    Aagje eet nu nog weinig, dus heb ook nog even overlegd vandaag met de assistente, en ben nog maar even pijnmedicatie aan het geven en dwangvoederen. Ze eet af en toe 1 brokje maar dat gaat heel erg traag, ze doet er echt lang over.

    Ben benieuwd hoelang het duurt voor de haakjes weer terugkomen.

    Gisteren vroeg iemand wat het kost, toen zei die: Je kan deze ook gewoon weg doen, en een nieuwe kopen van dat geld

    Beetje lompig van die persoon. Voor hem is het misschien maar een konijn, maar voor mij is ze ontzettend belangrijk.

    En als je een dier neemt moet je er voor zorgen, en hem niet dumpen omdat die wat mankeert.

  11. Nou ben nu 2 dagen bezig met de pijnstillers en vloeibaar eten. Brokjes eten is echt nog weinig tot geen. Gelukkig eet ze wel heel makkelijk van het vloeibare voedsel. Daar ben ik wel blij om. Vind donderdag toch best wel beetje spannend, ook omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. Wat voor nazorg heeft ze nodig? Ik wil eigenlijk gewoon de donderdag en de vrijdag vrij nemen zodat ik haar extra goed in de gaten kan houden. Als ik het goed begrijp hoeft een konijn niet nuchter te wezen voor als ze onder narcose gaat, dus ik kan haar gewoon sochtends met de spuit eten geven en pijnmedicatie?

    en als iemand dus nog tips heeft voor de nazorg hoor ik deze ook graag.

  12. Ik geef Aagje sochtends 25 gram SS en savonds 25 gram SS. Nu maakte ik mij gister al zorgen omdat ze dus veel minder at dan normaal. Ze heeft tot vrijdagmiddag met de 25 gram gedaan die ik dinsdagavond heb gegeven. En het was nog niet op. Komkommertjes gingen er met moeite in, en hooi at ze ook helemaal niet. ze was ook extreem aanhankelijk wou enkel maar bij mij zitten.

    Ben vanavond dus naar de dierenarts geweest. Eerst hebben ze aan Aagjes buikje gevoeld maar die was normaal.

    Hij begon over haakjes op de kiezen, maar dat ze hier nog wel heel jong voor is. Toch maar even gekeken, blijken er dus kleine haakjes te zitten. Heb nu pijnstillers meegekregen en vloeibaar eten zeg maar die ik 2 a 3x per dag geven moet afhankelijk van wat ze zelf eet. Donderdag heb ik een afspraak bij een Konijnkundige dierenarts (Frank Verstappen) om de haakjes te laten weghalen. Ik begreep dat dit onder narcose gebeurd.

    Vind het allemaal erg spannend en zie er ook wel tegen op. Neem iedergeval de hele dag vrij, iemand nog tips voor mij om te doen na deze ingreep?

    Extra vraagje: is 10 maanden echt al jong voor kleine haakjes op de kiezen?

  13. Ik heb het dezelfde avond direct aan de begeleiding laten weten, op internet laten zien dat wat gegeven is heel slecht voor konijnen is. (wist toen niet wie het was aangezien we totaal met 16 wonen) de volgende dag zei de persoon in kwestie dat zij het gegeven had waar de begeleiding bij stond. Begeleiding wil zich er verder niet echt mee bemoeien ook al heb ik het gevraagd.

    Ze willen nu dat ik steeds met haar in gesprek ga, maar dat wil ik nog niet, ben gewoon te boos nog, en ik vind ook dat zij haar excuus gewoon moet maken.

  14. Omdat ik het erin zag liggen toen ik in de ren ging kijken, heb het er meteen uitgehaald. Het gaat gewoon mij om het principe, zij wilt niet dat iemand anders haar konijn eten geeft, maar ze doet het wel bij die van mij, en ik was ook gewoon niet thuis toen ze het gaf.

    Het zal vast goed bedoeld zijn, maar ik vind het gewoon niet fijn, wat ze haar konijn te eten geeft moet ze zelf weten, maar ik beslis wel over wat Aagje te eten krijgt.

  15. Ik heb het eerst geprobeerd met van jij wilt niet dat andere jou konijn eten geven en ik wil dat ook niet. Ja maar een konijn eet geen dingen die slecht zijn. Ik geantwoord dat een tam konijn niet weet of iets slecht is. Ze zei maar wilde konijnen eten dat dan toch ook, nee die hebben juist een instinct voor iets wat slecht is. Zei vind dat het geen kwaad kan want Ze geeft. Ze bedoeld het ook wel goed, maar als ze zo ja niet luisteren wilt dan moet het gewoon maar even op een wat minder vriendelijke manier. Het belang van mijn konijn staat voorop.

  16. Heb het wel al een beetje gezegd, ze werd boos en liep weg. Heb ook gezegd dat mocht mijn konijn ziek worden de rekening voor haar is. Ze vind dat het niet uitmaakt. Ik wil ook even niks van haar momenteel zolang ze iedergeval geen excuus aanbied.

    Ik wil mijn konijn gewoon een gezond leven bieden, goede voeding (ss), kwaliteit hooi en niet allemaal troep met suiker of kalium

    Tuurlijk een extraatje mag soms, maar dat wil ik zelf geven en dat hoeft een ander niet te doen.

    Ben niet snel boos, maar zulke dingen echt, wat jij niet wilt doe dat ook bij ervandoor niet.

  17. Ik woon in een begeleidwoonproject. Met mooi weer is mijn konijn in de ren buiten. Een medebewoner heeft ook een konijn. Ze heeft een briefje op het hok dat andere mensen hem niet mogen voeren. Nu geeft ze mij konijn wel ongevraagd eten, ook dingen die niet goed zijn wegens teveel suiker en kalium en dit problemen aan het hart kan geven.

    Ik ben echt wel boos op haar, ook omdat ze het zelf niet wilt bij haar konijn maar wel de mijne eten geeft.

    Iedereen weet hier in overleg met mij mag er best wel dingen gegeven worden als ik het goed vind.

    Ze snappen hier alleen niet dat ik er boos om word, want vinden jullie terecht of niet de boosheid?

  18. Ik weet ook niet zo goed wat ik er mee moet. Ik werk er nu 5 maanden ongeveer. En wat ik eigenlijk zie betreft de verzorging is echt heel erg.

    Kleine hokjes (ja ze hebben een konijnenheuvel, maar hoeveel konijnen daarin lopen hebben ze geen idee van)

    geen medische verzorging, super lange nagels bij de konijntjes. het enige wat een beetje goed verzorgd zijn de geiten.

    Daar fokken ze nu ook mee, 2 geiten hebben al jongen en 2 moeten er nog bevallen. Weet zelf weinig over geiten maar vind het voor een kinderboederij wel veel om 4 zwangere geiten te hebben, met de andere dieren fokken ze niet.

    Verdere verzorging word niet aangedaan, zolang de stallen en de hokken maar leeg zijn en ze eten hebben.

    Ze vangen ook logeerkonijnen op als mensen op vakantie zijn, dieren zitten hele dag in een hokje 50 bij 50 misschien per konijn? geen aandacht (ja ik doe het) en toen ik kwam waren sommige hokken al twee weken niet schoongemaakt.

    Wil geen klokkenluider zijn, maar het welzijn van dieren gaat altijd voor vind ik. Maar weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .